UPOZORENJE! post je dugačak
Internet ima i dobre a i loše strane, znamo svi...Ja sam ga prvo ignorisao pa sam negde 2001 prigrabio, nekada mu se radovao kao novoj mogućnosti, mada ga danas posmatram drugačije...Popularnost i šok tretman su se tu preneli kao glavi faktori uspešnosti, gledajući YT jer ima dosta kanala gde ljudi podučavaju za ''free''( ''free'' jer se ipak svodi da dele znanje na kašičicu često izazivaju konfuziju a pri tom ima uvek ono'' ako želite časove, 30 min 40 e a sat vremena tričavih 70e''

), čast izuzecima gde zaista neko želi da podeli znanje bez ikakvih zadnjih interesa...No oni, ili neki talentovani gitaristi, majstori itd nisu u opšte popularni retko ko dođe do 100 pregleda, 1000 je premija...ali zato vulgarni gurui koji imaju usvaršen taj šok tretman zaista očaravju mase. Posmatrao sam par puta i neverovatno je kako malo uvijanja treba da bi NET populacija nekoga proglasila genijem i ako ta ''genijalnost'' sve samo to ne
Na moju veliku nesreću i tugu isto se dešava sa muzikom, bendovima, kulturoliškim iskazom .... Nema alternative tj zdrave podkulture koja će sutra postati main stream, zato se i dešavaju Cece, Miley Cyrus-ice, Kardašijani...pa i meni drag Rock više nije to gledah danas Slipknot slične bendove te sam počeo da se smejem

, deca pa i odrasli ih doživljavaju kao super, jake face...a jeftino je do bola..Kapiram ja potrebu sa šou programom počev od KISS-a pa na dalje ali danas mi je to preko svake mere, gitaristi kao da sviraju vežbe..
Zbog svega toga ja i dalje uživam u tim matorcima da ih tako nazovem
Kao i prema onim matorijim, što više i nisu sa nama. Kao da je još jedino u tim starijim generacijama moguće pronaći tu neku inicijalnu muz. supstancu
volim ih.....tj ono što su stvorili...Sve mi češće iskaču pred očima scene iz 80ih kasete, ploče, fiksni telefon, komp je tada služio zabavi ili pak radu, muzici se nekako pristupalo bez apetita za novcem ono ako dođe momenat slave ok ako ne još bolje

....
Ja sam dosta kasno počeo svirati gitaru sa nekih 13 i po, odavno sam hteo ''gitaru sa rogovima'' i moji me jesu odveli još dok sam bio predškolska u robnu kuću ''Dubrovkinja'' imali su super instrumente te su mi pokazali kalisičnu al' bila mi je tako glomazna i nije mi se dopala...Kako bilo posle sam kupio gitaru od druga za 30 DM

nisam znao ni da je naštimam, knjige sam dobio tako što sam se menjao za mali radio a dobih ''Školu Gitare'' i ''vežbe za gitaru'' sve to od Žarka Vukosvaljevića ( puno mu dugujem), ah da bila je tu i knjiga sa ''Akordima i hvatovima na gitari'' - isti autor...Ja sam to bukvalno kao hipnotisan učio... Ipak sam ta generacija gde bilo ako nešto želiš a imaš knjigu sa časovima- ništa te nije moglo zaustaviti....brzo sam stigao prijatelje koji su tipa išli par god u Muzičku..Ah ta sretna vremena kada je država vodila računa da deca imaju pravo na muzičku školu...Barem je bilo puno tih gitara Melodija, Mengeša, Harmonija itd...Inače jako mi je žao što nisam išao u osnovnu - pa posle srednju muzičku eventualno, mada ko zna možda bih zamrzeo gitaru....
Razlog sviranja-
Pa eto čitajući ''bravo'', ''Ćao'', ''pop rock'' itd obožavao sam tekstove kako su nastajali bendovi pa sam odmah startovao druga na početku srednje da imamo bend

sa 14 god lol...pazi kada imam na papirima i danas neke tekstove...Da bih ja lepo sam mogao da ''komponujem'' zato sam počeo da učim, i bio mi je cilj kao akordi, i naravno gitara (električna koju sam kupio isto sa 14

) je morala da ima kaiš do kolena jer je to coo -

l

tako sam delio gitariste da li su dobri ili loši,.....sa 16 sam se preselio u Srbiju i to je bio kraj bendu

..Ali je zato počelo ludačko vežbanje i prva ideja da ja se želim baviti time...avaj upisao sam faks, bio sam dobar đak pa kao to je normalno, hteo sam da ga napustim pa kao moji se brinuli ''da li si lud'' ...Čak sam išao kod profana na Uni..živa istina moji mi našli ''vezu'' da me čuju Profesori pa kao ako kažu da nešto znaš imaš podršku....
hahahah ja to neću nikada zaboraviti pazi sa malim Marshalom ćale me vozio kolima i unosim pojačalo na faks, el gitara u koferu svi me nešto gledaju ipak je to klasičnu đitru institucija...I uvedu me u sobu i ko hajd da učine uslugu mojima te da me otkače na brzinu

..Kaže Teta ''nemoj to pojačalo molim te ipak je ovo bla bla bla samo ovako izvadi gitaru sviraj nešto'' ...LM ja tako uradio, Pitali profani ''šta je to'' - kažem ne znam sada sam improvizovao ( I danas smatar da muzičar mora da zna da improvizuje)...i šušu mušu trt mrt pa ''ko te učio'', pa ''jao pa ti nemaš školu!!!'' ...u glavnom bili su skroz super pohvalili me, Teta je iskreno rekla da nije kompetentna za tu muziku ali da bla bla bla ton bal bla... I beše fora da ja dođem na Jesen da sviram njenim studentima da ''čuju kako se svira bez škole, a ne ja oni ne cene ovo što mi radimo za njih bla bla bla'' .. Iskreno razumeo sam ženu skroz kao predaješ a nekoga mrzi da uči.......Ebiga kasnije sam dobio stipendiju, država me dobro zeznula jer sam rođen u drugoj Republici itd itd duga priča...Danas ne živim od muzike, nisam se nikada prodao to mi je drago, Na žalost ovde ne mogu da radim šta bih ja voleo suviše je radikalno uvek bilo..ali zato eto učim sa raduckam sa ovim intefejsom da barm mogu nezavisno da se snimam i zezam, pa put pod noge naredne godine- valjda...
Za mene je muzika ljubav, ništa ne mogu poredidi sa tim, novac me zanima mada je to jako glupo razmišljanje u današnjem svetu, jedino što želim je sviram da nisam gladan i da imem gde da spavam

..crazy..znam..možda i jeste...
BENDOVI - mrzim kada neko šefuje u bendu to me dovodi do ludila, ja kontam da u bendu ljudi trebaju da su ravnopravni i pre svega drugari ....Zato iskreno nisam nikada mogao da sviram gde ima ''šef'' i obično neki bolid insistira da sviraš solaže u originalu što ja nisam nikada - nije da ne mogu- već neću..i ebiga nisam izgleda stvoren za tezgaroša a probao sam nije da nisam.... I dalje mi je Hedrix kralj nakon svih ovih godina uvek mu se vraćam...ovu stvar najviše
https://www.youtube.com/watch?v=qc2gZmcCAEk

od modernih koketiranja sa klasikom volim jednog os svojih ''učitelja'' da tako kažem čover rastura
https://www.youtube.com/watch?v=rRmi0dYTfJQ