Gosa wrote: ↑01 Sep 2017, 20:25Za 350e odlicna xD
https://m.kupujemprodajem.com/Jackson-m ... .htm#start

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gosa wrote: ↑01 Sep 2017, 20:25Za 350e odlicna xD
https://m.kupujemprodajem.com/Jackson-m ... .htm#start
Ovo nema ni na filmu, sada je cena samo 100e.. Ja ne verujem.. Kupuj Miki kupuj..MIKI-DJORDJE wrote: ↑02 Sep 2017, 01:19Gosa wrote: ↑01 Sep 2017, 20:25Za 350e odlicna xD
https://m.kupujemprodajem.com/Jackson-m ... .htm#start...kratak sam 20 evra a teško bi on pristao za 330....
MIKI-DJORDJE wrote: ↑01 Sep 2017, 05:01nisam znao da si platio 500e imho je to much...Ne znam kako je to računato sa hrdverom ili bez...Ja je nisam komentarisao jer mi se ne sviđa , a drugo vidim da si sretan i nije ok da ja tu nešto nalazim mane ...ne znam šta si dobio sa tom gitarom što se tiče oblika a da nema u radnjama...Liči na x 50 Washburn npr ili na neke Schektere i tome slično
neck trough ili ti vrat kroz telo, 2 Sejmor dankan magneta , Grover čivije, TUSQ ili grafitni nut, kvalitetan bridž i ferule - cena nove kada je izašla je bila pri 600e posle su odmah nakon mesec dana na 500e a kasnije ispod 500e, polovne tj očuvane su danas šarena cena..Ili recimo Scheckter omen extreme ali ok ona ima šrafjen vrat isti oblik ali je cena povoljnija, ima već kod njih isto sa vratom kroz telo- Schectera ...može i Cort KX1Q isto naoružan Sejmorima itd za ispod 500e nov
mislim da je poređenje sa 1000e previše- naravno moje mišljenje...u jednom se slažem da si dobio šta si želeo - ako si zadovoljan to je jedino važno...
Ovo ne radim zbog tvoje gitare no hard feelings već zbog tog stava koji se servira mlađima da treba tamo nekome da daju kintu da bi dobili ok gitaru. Ja tim mlađima samo 1 mogu da kažem kako to da niko preko ne svira nešto od tih gitara mislim na aktivnog muzičara koji ima neki renome, daleko od toga da treba da bude zvezda...Ne neko domaći kome naprave gitaru itd..već neko preko da je kupio i ono kaže ''e strava je''. Nema ih. Možda i ima ja nisam čuo. a nije da se nije probalo, bude neka slika negde negde ih spomenu lepo izleda , ali niko ne svira ....to što je made in Serbia uopšte nije razlog već kvalitet, sviraju gitare iz Grčke ili pak nekih drugih zemalja....Ili lepo kupovne fabričke... Nisu ljudi bez razloga izmislili škole i konstatnu edukaciju na tu temu, ok ne može svako u Nemačku 3 god ali neki seminar nešto...na kraju njihov posao oni prave moje je da kupim ili ne
i ta fama fabrika VS mala radnja jer mnogi misle da u fbrici niko ne dohvati gitaru rukom , naravno da rade ljudi i poliraju i lakiraju, i leme itd itd
evo imaju i ove gitare iz fabrike za koje mnogi tvrde da je najbolja da biraju već od 500e na sniženju u Artistu beše http://www.fgnguitars.com/ je zaisza ništa ne mogu da poredim sa tom izradom a da je odavde... . Ne zamerite iskrenom mišljenju- na kraju to je moj stav , neko drugi drugačije misli i to je super...nije tema ali već je svašta napisano ovde pod tim, odoh
možda ga je neko iznervirao....ili je kiks sa cenom bio, desi se kada ljudi koji nisu muzičari dobiju đitru da odvale cenu, sada je već to imho korektno šta se sve prodaje...Gosa wrote: ↑03 Sep 2017, 08:19Ovo nema ni na filmu, sada je cena samo 100e.. Ja ne verujem.. Kupuj Miki kupuj..MIKI-DJORDJE wrote: ↑02 Sep 2017, 01:19Gosa wrote: ↑01 Sep 2017, 20:25Za 350e odlicna xD
https://m.kupujemprodajem.com/Jackson-m ... .htm#start...kratak sam 20 evra a teško bi on pristao za 330....
MIKI-DJORDJE wrote: ↑04 Sep 2017, 23:49Sve OK. Ako si ti zadovoljan tu nema šta da se priča. Ja sam samo naveo kao primer u ovoj razmeni informacija/mišljenja, znači nema ničeg ličnog niti ja tog majstora poznajem. Nego mi je taj mit industrijsko vs ručno , i to što mnogi misle da moraju da imaju gitaru od nekog majstora domaćeg da bi to bio dobar instrument čudan...
I meni je veruj ne smešno već tužno na koje fore neki ''majstori'' hvataju ljude. Taj video baš govori o mitu Industrijski VS ručno, da ne bilo jednostrano video je napravio ''mali'' luthier koji ima renome+ radi dugo i on doslovce kaže
''Gitara koju sam ja radio ili ona iz Azije, Korea, Kina je napravljena na isti način, ne postoji mašina gde ti gurneš sve elemente stisneš dugme i izađe gitara.. to je mit. I u Gibsonu custom se radi na isti način išao sam i gledao....Tela se uglavnom kao i vratovi rade danas na CNC mašinama.. Završna obrada, Pragovi, poliranje, Finiš, Elektronika itd sve se mora ručno....''
Pragovi, radijus, elektronika, potovi, prekidači to se sve može promeniti i ljudi to često rade , mnogi bluzeri nisu zadovoljnii sa 7,25 pa ni 9,5 te su Fendere svoje prepravljali na 12'' radijus i ravniji te stavljali super jumbo pragove - to su promenjljive stvari i nisu nešto komplikovane pogotovo ne Eleketronika i zamena iste. Alinico 2, ili 5 sve je to klasika . Znači da je neko uzeo npr tog Washburna lako ga može preudrediti osim eto izbora drveta, mada ne vidim ništa loše u izboru koji je Washburn napravio i lično dajem prednost drvetu koje se stavlja washburn na taj cenovni rang nego li na domastic iz više razloga. Magneti joj nisu svi high gain u bridžu ok jeste Hot custom custom koji se može splitovati ima baš alnico 2 a u necku daleko od high gaina baš klasičan rock paf 59ka pravi vintage zvuk.
Sa imenom i prezimenom pa u svim gitarama iznad pri 300evra ti imaš oznake pogotovo za navedene firme u vratu na dnu kada se skine ko je recimo radio ima potpis ili oznaka, u šupljini magneta ili na mestu za vrat takođe, a često je napolju nalepnica ko je prekontrolisao ili pak ide gitara sa karticom i označeno je ko je za šta bio zadužen baš zbog kontrole kvaliteta.
Dugačka je to tema...da ne dužim dalje......
Ja sam probao neke dvije verzije, nisam zagledao dodatne oznake, a znam da ima nekoliko serija. Do duše nisam koristio drive kanal, samo klin i uvijek sam bio iznenađen kako to pojačalo radi dobro sa pedalama. Mislim da je na nivou nekog Laney lg 300 ili tako nešto, ali ima više hedruma i basa. Sjećam se da mi je na jednoj svirci bio dovoljan tube screamer, tačnije MXR badass custom OD i klin kanal za masivan i transparentan rock dist. Ne znam koliko je love trenutno, ali radi za sve pare.NikolaGerza wrote: ↑05 Sep 2017, 02:05Drustvo, da li neko od vas mozda ima i prodao bi Randall Rg100 pojacalo?![]()
Pa da, baš tako. Skupa fabrička gitara je dobra investicja ili bar način čuvanja para...a pravljena mu dođe kao kreacija, umjetničko djelo. Nekoga privlači da bude vrhunski svirač, neko samo želi da pravi svoju muziku. Sve ima svoje zašto. Niti je svaki majstor ili proizvođač dobar, niti su od vrhunskog majstora ili proizvođača sve gitare dobre. Kupujući gitare imaš šansu da u jednom trenurku naletiš na neku koja ti baš leži, odgovara, zvuči.... Kod majstora imaš priliku da sebi napraviš idealnu...do tebe je kako ćeš tu priliku iskoristiti.Rockatansky wrote: ↑05 Sep 2017, 13:23Vecita tema, fabricko vs. pravljeno.
Sve ima svoje prednosti i mane.
Na primer, odrastao si gledajuci i slusajuci Henrdiksa kako svira Fender Stratocaster... I onda nekako jednog dana hoces i ti takvu, ali bas da je Fender, pravljen u Amerci i tako dalje...Pa onda i vrednost u daljoj prodaji...
A neciji rad po nardudzbini bi svakako trebalo da bude bolje za te pare koje platis, plus mozes da biras SVE!I to ima svoju draz...
I ja sam cuo da su odlicna pojacala. Meni i treba takvo koje ce dobro primati pedale, znam da ima fx loop i mogucnost kacenja na dodatni kabinet. Ima jedno na oglasima ali je 200w. To mi je prejako a i covek trazi 300e sto je mnogo. Ova rg75 i rg100 je bilo po oglasima za 180-220e.tocilj wrote: ↑05 Sep 2017, 13:56Ja sam probao neke dvije verzije, nisam zagledao dodatne oznake, a znam da ima nekoliko serija. Do duše nisam koristio drive kanal, samo klin i uvijek sam bio iznenađen kako to pojačalo radi dobro sa pedalama. Mislim da je na nivou nekog Laney lg 300 ili tako nešto, ali ima više hedruma i basa. Sjećam se da mi je na jednoj svirci bio dovoljan tube screamer, tačnije MXR badass custom OD i klin kanal za masivan i transparentan rock dist. Ne znam koliko je love trenutno, ali radi za sve pare.
Kako li se kais stavlja na ovo cudo?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest