Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
☺ Hvala, pa ne znam koliko znam za baš striktno MIJ i MIK druge firme, ima ljudi koji baš razbijaju sa US Fender i Gibson podacima stranci neki tipa čim vide odma iz cuga zna koja je. A veruem da ima i naših dobrih poznavalca...Hvala još jednom
Gde to piše? Zar nije čak u ovome što ti pejstuješ ovde pisalo da je politika bila da se jedna te ista gitara koja se prodaje u japanu brendira kao Fender a u inostranstvu kao Squier?MIKI-DJORDJE wrote: ↑02 Feb 2018, 07:45Reč je bila o MIJ Squerima, a MIJ Fenderi su važili i važe za bolje od US klasa naspram klase.
Tako nekako....
Ovo nikako nisi smeo da kazes...
Dobrim dijelom se slažem sa tobom. Samo je moja poenta da će kada ode na turneju sa tim albumom opet svirati te pjesme na "svojoj" gitari a ne toj sa kojom je snimljen. Mislim da je recimo Gilmour tipičan primjer toga....komil wrote: ↑02 Feb 2018, 23:38Pa dobro, može i tako da se tumači
Što se tiče studija, tu se ionako izbor inženjera i producenta uzima u obzir bar onoliko koliko i mišljenje izvođača (sviračkih radova) a koliko još puta li je izbor imao veze uglavnom sa dostupnošću. Da ne generalizujem sad, ali nisu retki slučajevi. Pogotovo ovi od znanih producenata muzike, za koje se priča da "imaju neki svoj zvuk". Pa, imaju "svoj prepoznatljiv zvuk" neretko zato što dovedu muzičara u svoj omiljeni studio i snime u ustoj prostoriji na istoj opremi, sa istim pojačalom i na istoj gitari kao i prethodni album koji su snimali, jer je to oprema u njima poznatom i odličnom stanju.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest