glupo pitanje
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
glupo pitanje
gde kupiti ili kako napraviti kabl za spajanje pojacala i kutije. trazio u mitrosu, nisu imali.
btw, treba mi klasicna banana na oba kraja.
Re: glupo pitanje
probaj ovde imash ove kablove za spajanje pedala tj to su ti te dve bananice koje trazhish(ako sam te dobro razumeo?)
http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=212
http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=212
ovo su gitarski kablovi. koliko sam ja shvatio, za spajanje pojacala i zvucnika kabl ne bi trebalo da ima izolaciju od radio frekvancija.
Basista iz mog benda kupio bas u mirtosu za 500 kinti
a ok,mislio sam da i ono mozhe posluzhiti,al' nisam to znao..nadam se da ces naci to ubrzoclorox wrote:ovo su gitarski kablovi. koliko sam ja shvatio, za spajanje pojacala i zvucnika kabl ne bi trebalo da ima izolaciju od radio frekvancija.

I ja sam u Mitrosu kupio... Pogledaj po drugim muzickim radnjama. Mora ga biti negde...
ok, hvala na odgovorima. mozda nisu imali trenutno, probacu ponovo ovih dana.
- Tiki the Boyler
- Urednik
VOX ima namjenski kabl za zvučne kutije (od 1,5m i od 3m) i odličan je.
Svrati kod vašeg distributera VOXa i pazari.
Svrati kod vašeg distributera VOXa i pazari.
NI U KOM SLUCAJU, cak ni pijan, ne koristi insrumentalni/gitarski kabl za povezivanje zvucnika sa pojacalom...a ako je lampash u pitanju nemoj ni tad.clorox wrote:gde kupiti ili kako napraviti kabl za spajanje pojacala i kutije. trazio u mitrosu, nisu imali.
Iskljucivo kabl namijenjen za tu svrhu.
Najjeftinija i najbolja opcija ti je da ga sam napravish. Kupis 1,2,3 ili koliko god ti treba metara zvucnickog kabla...dva jaka METALNA banana jacka...i zamolish nekog ko zna da ti sve to lijepo zalemi...i paf...dobar zvucnicki kabl...za male pare.
- Tiki the Boyler
- Urednik
U slučaju da praviš kabl obavezno koristi Neutrik NP2C konektore i kabl ne deblji od 1,5mm² jer će u suprotnom da bude mnogo mnogo problema sa lemljenjem!
ok, hvala. znam jednu radnju u svetozara markovica u kojoj prave kablove. videcu sta oni imaju da ponude.