Randall
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- asunderasylum
Randall
Zanima me da li je neko imao prilike da svira na ovom pojacalu i kakvi su utisci? Da li je Randall dorastao Marshall-u?[/i]
Kao prvo Randalla i Marshalla ne možeš porediti pošto su dva potpuno različita tipa pojačala za potpuno različite svrhe. Randall je tipična metal oračina, divlje i neukrotivo pojačalo a Marshall je više okrenut nekom rocku i ipak malo nežnijem tonu.
E sad... svirao sam na nekoliko Randalla i u neka sam se smrtno zaljubio do kraja života a neka sam mislio da ću spaliti. Ono na šta sam odlepio totalno i što tražim da mi donesu na svaku svirku gde je veća bina je Randall RH200. Sirovi tranzistorac kog ne smeš pojačati ma ni na četvrtinu ako ne misliš da pobiješ sve na bini a o publici da i ne govorim. Poznat je slučaj da je to pojačalo uspelo da pokida membranu mikrofona koji ga je ozvučavao u klubu Route 66. Naravno ovde govorim o kombinaciji glava+box. Na moju veliku žalost, to pojačalo se više ne proizvodi tako da ne mogu nikako doći do njega iako sam svojevremeno nudio i bubreg za isto.
Od novijih Randalla svakako vredan pažnje je V2. Dame i gospodo THE UNFUCKABLE metal gear!!! Jaaaako uspešna kombinacija lampaško-tranzistorskog pojačala. Nudi oooogroman spektar tonova i može se tweakovati bukvalno za svaku potrebu. Snaga mu je ne malih 400 W a najbolje zvuči kada se poveže na A+B boxove (naturlich). Pojačalo je istinski ubica a spram toga je i cena. U pitanju je nekih 1500 evra ali vredi svaki cent.
Opet, nekim Randallima sam bio toliko razočaran da prosto nisam mogao da verujem da je to pravila ista firma koja je napravila i ove dve legende. Ti "loši" Randalli se uglavnom prepoznaju po DSP sekciji tako da ako vidite negde tu sekciju na Randallu, odmah ga preskočite i ni ne pokušavajte da svirate na njemu.
Eto... to su moja iskustva sa Randallima. Za kraj i par slika ova dva kojima sam oduševljen.
RH200 (s tim da je ovo G2 i to već nije toliko dobro kao ono matoro ali ne mogu da nađem drugu sliku)

V2

E sad... svirao sam na nekoliko Randalla i u neka sam se smrtno zaljubio do kraja života a neka sam mislio da ću spaliti. Ono na šta sam odlepio totalno i što tražim da mi donesu na svaku svirku gde je veća bina je Randall RH200. Sirovi tranzistorac kog ne smeš pojačati ma ni na četvrtinu ako ne misliš da pobiješ sve na bini a o publici da i ne govorim. Poznat je slučaj da je to pojačalo uspelo da pokida membranu mikrofona koji ga je ozvučavao u klubu Route 66. Naravno ovde govorim o kombinaciji glava+box. Na moju veliku žalost, to pojačalo se više ne proizvodi tako da ne mogu nikako doći do njega iako sam svojevremeno nudio i bubreg za isto.
Od novijih Randalla svakako vredan pažnje je V2. Dame i gospodo THE UNFUCKABLE metal gear!!! Jaaaako uspešna kombinacija lampaško-tranzistorskog pojačala. Nudi oooogroman spektar tonova i može se tweakovati bukvalno za svaku potrebu. Snaga mu je ne malih 400 W a najbolje zvuči kada se poveže na A+B boxove (naturlich). Pojačalo je istinski ubica a spram toga je i cena. U pitanju je nekih 1500 evra ali vredi svaki cent.
Opet, nekim Randallima sam bio toliko razočaran da prosto nisam mogao da verujem da je to pravila ista firma koja je napravila i ove dve legende. Ti "loši" Randalli se uglavnom prepoznaju po DSP sekciji tako da ako vidite negde tu sekciju na Randallu, odmah ga preskočite i ni ne pokušavajte da svirate na njemu.
Eto... to su moja iskustva sa Randallima. Za kraj i par slika ova dva kojima sam oduševljen.
RH200 (s tim da je ovo G2 i to već nije toliko dobro kao ono matoro ali ne mogu da nađem drugu sliku)

V2

Lično ih nism svirao, ali sam ih više puta slušao na sceni. Na primer:Fox IV wrote: Opet, nekim Randallima sam bio toliko razočaran da prosto nisam mogao da verujem da je to pravila ista firma koja je napravila i ove dve legende. Ti "loši" Randalli se uglavnom prepoznaju po DSP sekciji tako da ako vidite negde tu sekciju na Randallu, odmah ga preskočite i ni ne pokušavajte da svirate na njemu.
1. Vlada Jet Band, njegov gitarista je svirao Gibson LP i postigao odličan rock zvuk na nekom od tih Randalla od mislim 75 ili 90 W.
2. Dadi Stojanović (Zona B, studio Kazablanka) svirao u Domu omladine tako što je povezao svoj Marshall studio i Randall pa je iz Gibsona LP dobijao i prljavi Marshall ton i fenderovski clean. Da, dopao mi se clean zvuk tih Randalla. Uzgred, Dadi je krenuo da kupi još jednog lampaša za studio, a kada je sve dostupno isprobao odlučio se za Randall. Doduše, sigurno je mislio i na mlade mušterije studija kojima će sigurno prijati taj zvuk.
Ovo sam napisao bez pretenzija da kažem kako je to nešto mnogo dobro, već da pokažem da je vrlo upotrebljivo. Nikako to ne mogu da poredim sa Marshall legendarnim lampašima, a što se tiče njihovih tranzistoraca nemam iskustvo sa njima.
- asunderasylum
Nisam se mozda dobro izrazio kada sam pitao da li mogu da se porede Marshall i Randall. Mislio sam na to da li mogu da se porede ta dva pojacala u smislu, kada kazes Marhall znas odmah da je u pitanju Extra kvalitatno pojacalo i da govorimo o pojacalu br.1 u svetu. Da li se i Randall priblizio tome da parira po kvalitetu Marshall-u jer Fox-e znamo obojica da mnogo ljudi nemaju pojma sta je Randall, malo njih ga je sviralo zar ne? VIdis da ste ti i Sava odgovorili jedini, mozda ostali stvarno nisu imali priliku da ga probaju i cuju!
E da kazem i ja neko iskustvo o Randall-u!
Prvog Randall-a kojeg sam probao je bio 50W-tni RG50TC

Malo pojacalo koje daje neverovtni duboki mastan ali i jasan zvuk ne bitno svirali se rifovi ili solo deonice. Pojacalo je odlicno uradjeno cak i meni sto se najvise svidja je to da su kotrole podesavanja totalno nezavisne jedna od drugih, tako da kada pojacavate kontrolu basa, pojacava se celokupno bas podrucje bez pojacavanja srednjih i mesanje istih. Isto to vazi i za druga 2 podrucja. Opseg visokih je takodje odlican jer ne ide u podrucje preko 4500Hz i nema uopste piskavih frekvencija(strava)
Takodje pojacalo je po meni bas za eksploatisanje jer uvek kada smo imali probe pre mene je sviralo gomila bandova i kada bih ja ga svirao nisam uopste primecivao znake umora pojacala. Nikad se nije dogodilo da i kada sviram na humbackeru do vrata dodje do brundanja ili do preklapanja tonova sto me je mnogo odusevilo. Pojacalo je dovoljno glasno i moze da se svira i po manjim klubovima, za neke vece prostorije treba dobar Mic i ton majstor posto pojacalo nema line out, a to moze biti i jedina mana! U ovo pojacalo sam zaljubljen i mozda mi je trenutno jedino i dostizno pa se nadam da cu u skorije vreme biti i ponosni vlasnik. Cena mu je negde oko 500e u Artistu u NS.
Svirao sam i na modelu RX120DHS neverovatno snazno pojacalo koje bukvalno razvljuje sve organe kako vama tako i ostatku benda. Svaki put kada sam svirao na glavi+box-u svi su me terali da se stisam ali pojacalo jednostavno nabija zelju za pojacavanjem! Ne bih vise nista rekao vezano za ovo pojacalo ali pokazacu sliku.
@Fox Covece i ja sam razmisljao da dam bubreg za V2 glavu ali posto mi ne bi ostalo dovoljno love za box morao bi da prodam i drugi
onda bi verovatno samo ih gledao po ceo dan...
E da kazem i ja neko iskustvo o Randall-u!
Prvog Randall-a kojeg sam probao je bio 50W-tni RG50TC

Malo pojacalo koje daje neverovtni duboki mastan ali i jasan zvuk ne bitno svirali se rifovi ili solo deonice. Pojacalo je odlicno uradjeno cak i meni sto se najvise svidja je to da su kotrole podesavanja totalno nezavisne jedna od drugih, tako da kada pojacavate kontrolu basa, pojacava se celokupno bas podrucje bez pojacavanja srednjih i mesanje istih. Isto to vazi i za druga 2 podrucja. Opseg visokih je takodje odlican jer ne ide u podrucje preko 4500Hz i nema uopste piskavih frekvencija(strava)
Takodje pojacalo je po meni bas za eksploatisanje jer uvek kada smo imali probe pre mene je sviralo gomila bandova i kada bih ja ga svirao nisam uopste primecivao znake umora pojacala. Nikad se nije dogodilo da i kada sviram na humbackeru do vrata dodje do brundanja ili do preklapanja tonova sto me je mnogo odusevilo. Pojacalo je dovoljno glasno i moze da se svira i po manjim klubovima, za neke vece prostorije treba dobar Mic i ton majstor posto pojacalo nema line out, a to moze biti i jedina mana! U ovo pojacalo sam zaljubljen i mozda mi je trenutno jedino i dostizno pa se nadam da cu u skorije vreme biti i ponosni vlasnik. Cena mu je negde oko 500e u Artistu u NS.
Svirao sam i na modelu RX120DHS neverovatno snazno pojacalo koje bukvalno razvljuje sve organe kako vama tako i ostatku benda. Svaki put kada sam svirao na glavi+box-u svi su me terali da se stisam ali pojacalo jednostavno nabija zelju za pojacavanjem! Ne bih vise nista rekao vezano za ovo pojacalo ali pokazacu sliku.

@Fox Covece i ja sam razmisljao da dam bubreg za V2 glavu ali posto mi ne bi ostalo dovoljno love za box morao bi da prodam i drugi

RX120D sam i ja svirao ali me nije nešto dojmilo. Da li nešto nije funkcionisalo kako treba ili je nešto drugo bilo u pitanju, pojma nemam ali znam samo da nisam mogao da izvučem svoj sound iz njega. Upravo na njega sam i mislio kada sam rekao "loši" Randalli. Naravno ne znači da je to pojačalo loše ali samo nije zadovoljilo neke moje kriterijume.
Ja se izvinjavam na off topicu ,ali ovo ne mogu da dozvolimBodomovac wrote:Evo ja se javljam.
Nisam ni video, ni čuo, a ni probao Randall pojačala. Mada ako Vlada Jet Bend koristi Randall, onda jesam (čuo).
Znam da su opasna, i da Dimebag koristi isključivo distorziju iz pojačala, tj. Randall-a. I to je otprilike to.

Dimebag je Koristio Randall ,a pri tome je jos koristio i DD11,Digitech Whammy,Cry Baby ,tako da to sto cujes na Panterinim stvarima nije samo Randall.Ja inace planiram da kupim ,ali tek posle probe ,jednog Randalla ,bas zbog Dimebag-a .
Jebiga ,svirao sam Randall Warhead Dime Sign ,i nije se nesto pokazao ,mada imas na njemu kao Dime podesavanja,ali da bih dobio Panteru treba ti i Dean ,i Dimebucker ,i naravno para za sve to.

To je taj Randall

Pa dobro, to su specijalni efekti.
Ali ako nisi primetija, ja san napisa distorziju. 
A Dean nije ništa drugo, no komad drveta sa Dimebuckerom i 59kom.
A inače, Dimebucker je nastao 2001 (?), a dotad je koristio, između ostalih, invader, kojeg ja još zasad imam, mada ga prodajem. (zbog novog pojačala
)

A Dean nije ništa drugo, no komad drveta sa Dimebuckerom i 59kom.
A inače, Dimebucker je nastao 2001 (?), a dotad je koristio, između ostalih, invader, kojeg ja još zasad imam, mada ga prodajem. (zbog novog pojačala

- asunderasylum
Ja sam bas u Artistu gledao jednog 20W-nog Randall-a mislim da nije lose za neku sobnu varijantu. U pitanju je mosfet pojacalo ima standardne kontrole podesavanja+ jedan ulaz za CD ili TAPE. Nisam ga svirao pa ne mogu nista da kazem preciznije po pitanju zvuka, mada mislim da za 20.000 ne mozes ocekivati bog zna sta! Ali mozda to pojacalo i vredi te pare, a mozda i viseBodomovac wrote:Nego, šta mislite o onim slabijim Randall pojačalima od 20W i 30W?

Re:
Da li to vaze kada je rec o g3 serijama?Posto se prave combo sa i bez DSP-a...
Da li to vaze kada je rec o g3 serijama?Posto se prave combo sa i bez DSP-a...