Randall Srbija :: BiH i sire ....

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Randall Srbija :: BiH i sire ....

Post by Rocket Roll » 30 Jan 2009, 11:58

cccira wrote:@Molotov: Iskreno, u kakvim si ti rodbinskim vezama sa Artistom?

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 30 Jan 2009, 13:11

Rocket Roll wrote:
cccira wrote:@Molotov: Iskreno, u kakvim si ti rodbinskim vezama sa Artistom?

OT
Iskreno, oprema koju koristim ... Peavey, Randall, Washburn, Digitech, Vox .... sve su to marke u koje imam povjerenja, a cijene su pristupacne .. evropske, bar ovdje u BiH. Servis je OK, ako imas srece.
Sto je najbolje u Artistu u BL je to sto mozes ladno da izmes bilo koji instrument i bilo koje pojacalo i da ga probas koliko ti volja. Mozes da dolazis 10 x da probas prije nego sto budes siguran da je to tvoj instrument.

Artist je jedino mjesto gdje mogu da steknem prakticna znanja i iskustvo sa opremom. Mogu i da ga podijelim sa ako nekog zanima.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Jan 2009, 14:17

Besplatno oglašavanje komercijalnih firmi nije dozvoljeno Pravilnikom.

Forum se plaća iz privatnih džepova, a nijedna prodavnica/firma do sada nije platila banner ili oglas.

Umesto toga, valjda, računaju na prijatelje koji će ih besplatno reklamirati.

Kako Tiki može da se uzdržava što se asortimana Artista tiče, a Molotov ne može?

Nema ništa džabe.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 30 Jan 2009, 14:50

posto se prica o bass pojacalima izmedju ostalog, zanima me kako jedno pojacalo od 100-200w za bass, je jedva dovoljno za svirku sa bubnjevima? ...brat je uzeo neki behringer. Jel uobicajno da davaju tako ogromne deklaracije a da pri tom nema toliko snage?

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 07 May 2009, 12:11

Da bi poklopio 100W gitare treba ti 500W basa. Nisam strucnjak da ti objasnim fizikom, ali iz iskustva ti govorim. Bubanj je izuzetno glasan akusticni instrument i 100 - 200W bas pojacalo nema dovoljno snage da se nadglasava sa njim.

Konkretno, moj bend u vjezbaoni svira na 350W bas pojacalu i to vec ima snage da izadje u miksu sa svim instrumentima.
Iznenadi se svako kada skonta da npr glava od 450 ili 500W bas pojacalo i nije nesti pretjerano jako. Ja kada bi bio basista mislim da je 750 W optimum za rad. Ne moras odvrtati do kraja, ali treba imati rezervu .. za vecu binu, sta ja znam.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 May 2009, 12:20

prica ma podseca na tipa sa kojim sam isao u osnovnu i tog perioda pred kraj osnovne kad sam dobio dve pionirove kutije i EJ nish zvucnike i to je sve oko 40tak w dok su kutije dosta velike i..tu se nasao taj tip koji me pitao za vatazhu i onda poceo da se smeje jer je njegov muzicki stub sa buvljaka koji je ceo dva puta manji od jednog mog zvucnika 10 puta glasinji , 400W , trese kucu... :mrgreen: ..mislim mora da je tako ima sharenu nalepnicu na zvucniku..

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 May 2009, 12:29

Evo ponovo deo teksta sa komšijskog foruma:
Koliko snage ?

Koliko watta je stvarno potrebno? Važno je shvatiti da za niske bass frekvencije treba puno više snage da bi se duboki tonovi mogli čuti u svirci cijelog benda. Zato mnogi bassisti idu sa pravilom ?4x? pravilom, što znači da bi basist trebao imati minimum četiri puta snage koje ima njegov gitarista. Npr, ako gitarista koristi 60W pojačalo, basista bi trebao imati 240W, da bi se mogao normalno čuti i ne nadjačavati se s njim . ovo vrijedi ako gitarista navija pojačalo do maximuma. Zato, to je čista sigurnost ako vam gitarista ?poludi? s vremena na vrijeme.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 07 May 2009, 16:13

Ako imas efikasne zvucnike pola vasih proca pada u vodu!
750 w za bas?To je van svake pameti!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 May 2009, 16:17

Nije, ako sviraš metal i imaš nenoramalnog gitaristu sa 150W lampi pored sebe i morate da stojite tako, jer uslovi u klubu ne dozvoljavaju drugačije...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 07 May 2009, 16:38

Metal...da... ::ranting::
Kad imac pomoc iz razglasa, nije ti potrebno neko jako pojacalo, jedino dobar monitoring, ali to u malim klubovima nije slucaj.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 May 2009, 22:21

u Subotici retko koji gitarista ima lampasko pojacalo a kamoli neko kvalitetnije tranzistorsko :mrgreen: kakvi bre metalci sa lampashima od 150w to ima samo u middle-earthu :mrgreen:

Post Reply