problem sa pedalama

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
davidgilmour

problem sa pedalama

Post by davidgilmour » 03 May 2009, 20:32

E ovako.... Imam sledece pedale : boss cs-3 kompresor, EHX Little Big muff, Boss blues driver 2 i Ibanez DE-7.... Redjam ih po sledecjem redu ----Gitara ----> CS-3 ----> Muff ----->BD-2----->dilej------>pojacalo..

e sad, prilikom jednog dzemovanja sa drugarom odjednom mi je zvuk nestao..... pa rekoh da vidim u cemu je problem ..... (btw, jedan adapter (digitech) mi napajao dilej i bd-2 , a drugi (kineski) muff i kompresor (jer valjda najmanje trose)).... i kada sam skinuo kompresor i muff, vratio se zvuk..... kada stavim dilej i muff, ima zvuka, kada stavim dilej muff i bd-2, nema zvuka ....... kada stavim samo kompresor , nema zvuka (lampica mu je upaljena i sve to).....uglavnom, ne radi svaka kombinacija sa kompresorom I kombinacija dilej, muff, bd-2 , takodje i BD-2 + dilej (dok BD-2 kad je sam, radi)...... (sve su lampice upaljene opet) .... izvinite ako sam mnogo zakukuljio ovo ..... STA MOZE BITI TO? ja cenim da je nesto do napajanja ovih, ali ne bih da cackam da ne pogorsam situaciju :)

hvala unapred

Hillybilly

Re: problem sa pedalama

Post by Hillybilly » 03 May 2009, 20:38

CS3 ne voli adaptere tj. trazi nesto veci napon (barem 11V iz adaptera), stavi ga na bateriju iprobaj sve ponovo!

progg

Post by progg » 03 May 2009, 22:26

sudeci po onom sto si napisao (ako sam ja najbolje skontao) problem je u adapteru...

ja sam imao problema sa pojedinim adapterima...konkretno sa adapterom koji je napajao DE-7...lampica radi, signal gitare prolazi kroz delay, bez obzira da li je pedala upaljena ili je u bypass modu, ali sam zvuk delay-a nije postojao (kao da je pedala neispravna)... onda sam skontao (u razgovoru sa likom koji se razume mnogo vise nego ja u te adaptere) da je problem bio do adaptera...naime adapter je bio od 9volti i to "nestabilisan", ali je prilikom merenja (onim sranjem za merenje napona - ne znam kako se zove) pokazivao celih 12,3 volti...a izgleda da ibanez nije bas najbolje to podnosio... batalio sam taj adapter i kupio neki "stabilisani adapter" i sad pedala sljaka normalno...

Sava

Post by Sava » 05 May 2009, 10:22

davidgilmour wrote: e sad, prilikom jednog dzemovanja sa drugarom odjednom mi je zvuk nestao.....
ja cenim da je nesto do napajanja ovih, ali ne bih da cackam da ne pogorsam situaciju :)
Tvoj problem je zanimljiv i nedovoljno objašnjen. Ja sam razumeo da ti je sve normalno radilo do jednog trenutka kada si svirao sa drugarom i odjednom nešto neće. Ako je ovo tačno onda je problem u nekoj pedali. Ja ipak mislim da nisi dobro objasnio i da ranije nisi probao istu kombinaciju koju si koristio sa drugarom. Imam jedno napajanje za 5 pedala koje isporučuje 9,6 V napona i dosta dugo sam imao kombinaciju BD2-CS3-chorus-delay-tuner i sve je besprekorno radilo tako da bih se složio sa prethodnim forumašem u konstataciji da imaš problem sa napajanjem. Zameni taj kineski ispravljač sa nekim pouzdanijim pa nam javi rezultate.

davidgilmour

Post by davidgilmour » 06 May 2009, 15:44

tu kombinaciju stalno koristim :) hvala , probacu pa cu javiti...

davidgilmour

Post by davidgilmour » 12 May 2009, 14:10

e ovako....shvatio sam sta je poslo po zlu ..... onaj mali kabl sto koristim za povezivanje pedala je crno .... i kad povezem 3 pedale sve oke radi.... medjutim, i dalje je problem sa kompresorom...... i samog kad ga ostavim nece da daje zvuk (mada , kada povecaval LEVEL cuje se jache sushtanje iz pojacala) ..... probacu da ga jos stavim na bateriju, i posle toga ne znam sta da radim vishe :) verovatno remont ili sta vec :)

Post Reply