Pah ovako, uleteo mi je neki prastari GNX1 koga chovek hoce da se oslobodi za 100 evra. Bice tu par dana pa cu ga drndati i skontati sam o njemu shta i kako al' reko da pitam i vas.
1) Njemu je riknula ekspreshn pedala tj. ima neki bag da resetuje pachave tu i tamo ..ne brishe ih iz memorije skroz ali oce da zaglupi... S tim u vezi mislim da je malo mnogo da dam 100 jura ..Mada opet polovni se krecu i dan danas oko 120-130... Ukratko koliko bi me koshtalo da se tako neshto sredi pod uslovom da je neko od vas upoznat sa ovakvom vrstom problema kod pedala koje nemaju potenciometar negro senzor.. Znachi da li je 100 e. mnogo za takvu pedalu shto novu shto ovakvu?
2) To je starija 24bitna pedala sa DNA 1 chipom, Ja sam tu pedalu chuo uzhivo i u odnosu na Boss GT-8 koji chovek fura sada, GNX je malo plitak.. no dobro.. to nije isti cenovni rang. Ono shto me interesuje je da li je neko mozhe uporediti sa recimo Pocket Pod-om, Zoom G1/G2 serijom?
GNX deluje naravno ozbiljnije u odnosu na pod i zoom: metalna shasija, pregrsht dugmica i gluposti .. ali me interesuje kakva je razlika u zvuku jer ne verujem da cu ovih dana imati vremena da blejim po radnjama i probam druge pedale :/
GNX1 za ~100 evra ili neshto novije za te pare?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: GNX1 za ~100 evra ili neshto novije za te pare?
Kupi RP seriju... eto 250-ica je oko 115, a 350-ica je oko 160.. po mom misljenju DNA2 je bolji od keca... a i taj feature sa expression.. popravka.. cimanje..
Ma... kupi novo...
U uporedjenju. .. otprilike, to je tu negde... manje-vise isto, s tim da bih pre uzeo (ja licno) zoom G2 pre nego li.. G1 ili pocket POD... i to G2 sa pedalom...expression naravno..!
Ma... kupi novo...
U uporedjenju. .. otprilike, to je tu negde... manje-vise isto, s tim da bih pre uzeo (ja licno) zoom G2 pre nego li.. G1 ili pocket POD... i to G2 sa pedalom...expression naravno..!
Nemam pojma kakav je taj GNX-1, ali imao sam od Digitecha RP-350, a sada imam GNX-3 koji je starija serija od njega. Porediti RP-350 sa GNX-3 je kao porediti fiću sa Mercedesom, a da li isto važi i za GNX-1 to neka neko drugi kaže ja sam samo hteo da kažem da starija serija ne znači neminovno i da je slabija.
-
G1 i G2 serija zooma su praktichno identichne. Gledao sam uporednu listu specifikacija i efekata..Koriste istu tehnologiju i maltene ispada da se razlikuju samo u dizajnu i mozhda 2 preseta.
- KnightOfDoom
- Site Admin
I plastika naspram metalnog kucista, relativno bolji switchevi (mozda ipak samo lepsi
) i usb na g2.1...o laksem namestanju patcheva da ne pricam. nije mala razlika

Zoom g2.1u je u metalnom kućištu i dobar je procesor. Pandan mu je RP-350 koji ima nešto veće mogućnosti kao što je dvosmerna usb komunikacija. Zoom se meni lično više dopadao.KnightOfDoom wrote:I plastika naspram metalnog kucista, relativno bolji switchevi (mozda ipak samo lepsi) i usb na g2.1...o laksem namestanju patcheva da ne pricam. nije mala razlika
ako ces vec da dajes 100-ku, kupi novo... ako ti nije problem dodaj jos 10-15 eura i kupi RP250.... Iako nisam fan procesora, razumem da postoje ljudi kojima je rad sa istim OK... 250-icu sam imao krace vreme (malo sam testirao, nije bio moj) i za te pare dobijes solidan procesor, usb konekciju (dvosmernu) koja ti omogucava igranje sa patch-evima i plus mozes da ga koristis za snimanje direktno na komp...
o GNX-1 stvarno ne znam nista, ali s obzirom na to da treba da se cimas da ga nosis kod nekog da ti sredjuje pedalu na njemu =
...batali takvo cimanje...
sto se zoom procesora tice ne mogu ni da hvalim ni da kudim...nisam probao...
o GNX-1 stvarno ne znam nista, ali s obzirom na to da treba da se cimas da ga nosis kod nekog da ti sredjuje pedalu na njemu =

sto se zoom procesora tice ne mogu ni da hvalim ni da kudim...nisam probao...