Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
neki

Re: Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Post by neki » 27 Dec 2012, 11:25

Milanares wrote:pa zovu se custom 69 ali nisu usa custom shop 69 magneti :)
bez obzira, odlicno zvuce
rade se u meksiku po standardu CS, i zvuce pristojno.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 25 Feb 2013, 23:03

Wtf? :hmm:
Od kad se relic radi tračnom brusilicom? I to na poli finišu... Izgleda kao JK, ali opet, vidim da i to neko voli :ziveli:

[youtube]vF12rS6w25M?t=12s[/youtube]

mateuspoz

Post by mateuspoz » 26 Feb 2013, 08:36

[quote="DrGreenthumb"]Wtf? :hmm:
Od kad se relic radi tračnom brusilicom? I to na poli finišu... Izgleda kao JK, ali opet, vidim da i to neko voli :ziveli:

Jeste preterano, ali onoliko laka po gitari gušilo je potpuno, ovo je prva faza, popraviće se to...uostalom, postoji opcija da se sve očisti i da se uradi tanani nitro finish...polako..sve je pod kontrolom...

komil

Post by komil » 26 Feb 2013, 10:24

mateuspoz wrote:Jeste preterano, ali onoliko laka po gitari gušilo je potpuno, ovo je prva faza, popraviće se to...uostalom, postoji opcija da se sve očisti i da se uradi tanani nitro finish...polako..sve je pod kontrolom...
Uzmi peglu i sagori malo te bledolike delove, izgledaće gitara bolje :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 26 Feb 2013, 10:32

Ako hoćeš da izgleda iole autentično, lepo skini sav poli, preko pukneš tanak (ako hoćeš da se ljušti) ili malo deblji (ako hoćeš da ispuca) nitro. Meni je to čika Oboss odradio na stratu i jako sam zadovoljan.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 26 Feb 2013, 10:50

DrGreenthumb wrote:Ako hoćeš da izgleda iole autentično, lepo skini sav poli, preko pukneš tanak (ako hoćeš da se ljušti) ili malo deblji (ako hoćeš da ispuca) nitro. Meni je to čika Oboss odradio na stratu i jako sam zadovoljan.
Mislim da će to biti krajnja opcija....samo što imam problem sa mojim Ilijanijem koji mi je davno rekao da gitaru na kojoj izvršim atak ove vrste ne donosim u njegovu radionicu, hihihi...ma. biće to sve u redu...Doktore, biće para, cura, muzike, gitara...samo nas jednog dana neće biti...
Ovoj je bilo suđeno da se poigramo, na njoj sam radio sve što mi je bilo interesantno, compound radius (7,25"- 10"), magneti, nut, brass block, zvuči kao milion dolara, sredićemo i finish, to jeste u originalnom obliku nedostatak MiM Classic serije, nitro finish jeste pravilo za vintage varijante Fender gitara, stvarno je na njog bilo nepotrebno debeo sloj laka...
Znam da sam ovim postupkom iziritirao ponekog, najviše Ilijanija, ali više sam nego siguran da će kranji ishod biti dobar, svakako bolji nego originalna postavka gitare, mislim na finiš.
Uostalom, neka se krcka...ovu temu nisam otvorio samo zbog sebe već da na ovom primeru izoštrimo ukuse i stavove.
Gitara svakako ostaje zanavek kod mene i samo ću ja snositi posledice ovog jučerašnjeg druženja u radionici jednog mog prijatelja (terminatora)...
Voleo bih da čujem još saveta, please!
:ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Feb 2013, 11:23

Iskreno, uz svo dužno poštovanje slobodi izbora, i ljubiteljima takve istetike, meni je taj relic/road-worn fazon totalna glupost i pomodarstvo. Kupiš lepo gitaru, sviraš je koliko god, pa kako izgleda - izgleda. Bez ljutnje Mato, naravno, to je samo moje viđenje te polemike ''za i protiv relikovanja''.

Što se ove priče tiče, meni ima smisla samo da se uradi kompletan refiniš, skine taj debeli sloj fabričkog laka kad se već sa tim krenulo, ofarbati ili izbajcovati u željenu boju i onda preko toga tanak sloj laka. :ziveli:

Usred Zala

Post by Usred Zala » 26 Feb 2013, 12:40

mateuspoz wrote:....samo što imam problem sa mojim Ilijanijem koji mi je davno rekao da gitaru na kojoj izvršim atak ove vrste ne donosim u njegovu radionicu...
Bravo za Illijanija!
Ja bih te sa tim čudom ili najurio iz radnje ili toliko odrao da bi to zauvek pamtio!

Milanares

Post by Milanares » 26 Feb 2013, 13:01

Uz svo duzno postovanje, svaki Roadworn komad koji sam ja probao tonski, i na suvo i uboden u sta god brise pod sa Am. standardom bilo kojim.
Otvorite si estetsko/lakirerski topic pa udrite....

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 Feb 2013, 13:04

Milanares wrote:Uz svo duzno postovanje, svaki Roadworn komad koji sam ja probao tonski, i na suvo i uboden u sta god brise pod sa Am. standardom bilo kojim.
Izvinjavam se zbog prethodnog off-a naravno... Tonski verujem da su dobri, probao sam jednog RW Strata na suvo još ranije, i činio se i više nego solidno napravljen. Ali, da mi ga poklone, verovatno bih ga prodao odmah, jer ne bih mogao da ga gledam zbog tog ubijenog izgleda, kome nisam ja bio uzrok... :lol:

fattwang

Post by fattwang » 26 Feb 2013, 16:11

Izglada da je postignut konsenzus da je American Standard najgora serija Stratocastera

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Feb 2013, 16:24

fattwang wrote:Izglada da je postignut konsenzus da je American Standard najgora serija Stratocastera
Here comes Trza material! :XD:

Meni je okej ako izubijash sam gitaru takodje, mada iskreno jebes sve estetike ako gitara radi dobro.

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Feb 2013, 16:26

:lol:
Mnogo oscilacija. Ima toliko dobrih da ti pamet stane, dok sa druge strane moze da se naleti na nesto sto radi losije od svega ikada napravljenog - previse setnje za gitaru od somica.
Mnogo su se igrali sa vratovima, IMHO. BiFlex truss rod, Micro Tilt i sl gluposti... Mnogo mJetala u extra tankom vratu.
Image
Sa druge strane, stariji Jeff Beck stratovi su 1 na 1 preslikani AmStd sa panjinama i tu stvarno nisam cuo da je iko naleteo na los komad. Ikada! :mrgreen:

Kazu da su ovi iz 2012 mnogo bolji. Da li su stvarno sredili nesto ili su ljudi samo ocarani Fat 50's magnetima, ostaje da se vidi. :bambi:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 26 Feb 2013, 16:52

Baba Slim wrote:
Milanares wrote:Uz svo duzno postovanje, svaki Roadworn komad koji sam ja probao tonski, i na suvo i uboden u sta god brise pod sa Am. standardom bilo kojim.
Izvinjavam se zbog prethodnog off-a naravno... Tonski verujem da su dobri, probao sam jednog RW Strata na suvo još ranije, i činio se i više nego solidno napravljen. Ali, da mi ga poklone, verovatno bih ga prodao odmah, jer ne bih mogao da ga gledam zbog tog ubijenog izgleda, kome nisam ja bio uzrok... :lol:

...za utehu, ovde sam ja uzrok...hehehe...
Sada sam je malo doradjivao...pa nije to tako rdjavo uradjeno, definitivno, biće ovako neko vreme, potom ide na tanak nirofinish i to je...
P.S.
Usred zala, molim te, nije sve tako crno...mani, baš toliko srdžbe, sve je ovo kozmetika...i samo kozmetika, lako popravljiva, uostalom, ni naši majstori nisu ninakakvom gubitku... :ziveli:

Post Reply