OD/Fuzz/Distortion
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: OD/Fuzz/Distortion
Dokle se stiglo? Šta je bolje privatno ili serisjki?
Nije fer da kokodačete bez mene ..
okej nema veze, razmišljam nešto danas na putu do kuće, dok pahulje šaraju zimsku bajku i..
Dakle...Dolazi amer, nemac, šved u zrbiju i počne da se raspituje o tim čuvenim srpskim pedalama. (jer je kao odavno poznato da Srbi sami sebi prave pedale, bez etiketa, bez šara, jeftine, skoro pa džabe..ali sa njima uspevaju da dobijaju zvuk koji hhhebe kevu, YT prepun tih snimaka..bla bla...bajka kapirate)
Kao što obućar udara flekice, kao što pecaroš koristi udice, tako ni Srbima nisu bitne pedale kao pedale, već krajnji rezultat - a to je ton, kojeg obilato koriste u svojim fantastičnim muzičkim ostvarenjima za kojima je svet poludeo ..(pa šta! bajka ko bajka !)
I svi majstori, sa lemilicom i bez, priučeni, naučeni, svirači i oni koji ne sviraju - svi su kadri napraviti pedale osnovnog tipa - distorzije, reverbe, kompresore, vahove..jer je to njima sredstvo rada, a ne sredstvo qrčenja..i tako..dok veju pahulje, maštam ja da smo u svetu poznati kao opičen narod koji živi za fajt i nosi bele čarapke i svira odličan r'n'r ...i gde muzičari jedni druge pomažu, prave jedni drugima pedale i popravljaju bez ikakve nadoknade, biznisa ili nedobog pritajenog marketinga..
Gde iebene pedale nisu big dil, kao kod debelih amera što ne znaju više na šta će da gasuju, kod razmaženih šveđana i svih ostalih koji ne znaju šta će s parama..
Ali, tu mi negde zazvoni telefon..eto žene kako diktira spisak za kupovinu u pekabeti..i ja se prenem iz maštanja sa sve samopregorno-očajnim uzdahom "koga bre ti zavaravaš..? Pa seti se kakvo nam je muzika sranje.." zabijem pogled u vrhove cipela i nastavim da gacam dalje po klizavom snegu (trudeći se pri tom da ne koračam baš ko kamila nego kolko toklo dostojanstveno..)
OD/Fuzz/Distortion,koga bre više briga..
Nije fer da kokodačete bez mene ..
okej nema veze, razmišljam nešto danas na putu do kuće, dok pahulje šaraju zimsku bajku i..
Dakle...Dolazi amer, nemac, šved u zrbiju i počne da se raspituje o tim čuvenim srpskim pedalama. (jer je kao odavno poznato da Srbi sami sebi prave pedale, bez etiketa, bez šara, jeftine, skoro pa džabe..ali sa njima uspevaju da dobijaju zvuk koji hhhebe kevu, YT prepun tih snimaka..bla bla...bajka kapirate)
Kao što obućar udara flekice, kao što pecaroš koristi udice, tako ni Srbima nisu bitne pedale kao pedale, već krajnji rezultat - a to je ton, kojeg obilato koriste u svojim fantastičnim muzičkim ostvarenjima za kojima je svet poludeo ..(pa šta! bajka ko bajka !)
I svi majstori, sa lemilicom i bez, priučeni, naučeni, svirači i oni koji ne sviraju - svi su kadri napraviti pedale osnovnog tipa - distorzije, reverbe, kompresore, vahove..jer je to njima sredstvo rada, a ne sredstvo qrčenja..i tako..dok veju pahulje, maštam ja da smo u svetu poznati kao opičen narod koji živi za fajt i nosi bele čarapke i svira odličan r'n'r ...i gde muzičari jedni druge pomažu, prave jedni drugima pedale i popravljaju bez ikakve nadoknade, biznisa ili nedobog pritajenog marketinga..
Gde iebene pedale nisu big dil, kao kod debelih amera što ne znaju više na šta će da gasuju, kod razmaženih šveđana i svih ostalih koji ne znaju šta će s parama..
Ali, tu mi negde zazvoni telefon..eto žene kako diktira spisak za kupovinu u pekabeti..i ja se prenem iz maštanja sa sve samopregorno-očajnim uzdahom "koga bre ti zavaravaš..? Pa seti se kakvo nam je muzika sranje.." zabijem pogled u vrhove cipela i nastavim da gacam dalje po klizavom snegu (trudeći se pri tom da ne koračam baš ko kamila nego kolko toklo dostojanstveno..)
OD/Fuzz/Distortion,koga bre više briga..
msm, ja da sam vešt sa lemilicom..hiebeš mi sve ako ne bi pravio pedale za dž i poklanjao ljudima
samo da dođu da sviraju kod mene u bendu..
I onda se sjetim onog starog klipa:
https://www.youtube.com/watch?v=dwEsjN6BEaE
I pomislim:
https://www.gearslutz.com/board/attachm ... -pedal.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=dwEsjN6BEaE
I pomislim:
https://www.gearslutz.com/board/attachm ... -pedal.jpg
Mislio sam da napišem nešto, ali nestalo snage svega mi
Ajd' ako me ne bude mrzelo, možda i otvorim novu temu za Oz-Fi

Overdrive wrote:msm, ja da sam vešt sa lemilicom..hiebeš mi sve ako ne bi pravio pedale za dž i poklanjao ljudima
Niko nece da svira to britansko gay cudo? WOW

niko..
ko bre gej, gej ti baba?
(nisu valjda stvarno gejovi ?)
ko bre gej, gej ti baba?
(nisu valjda stvarno gejovi ?)

moguce i da je bila 
moras drugi cover bend da smislis, vidis da ne ide.

Možda... Slade & Gary Glitter?

to je vec previse muzevno
NIKAD !djomla wrote:moguce i da je bila
to što ne ide par meseci ne znači da neće krenuti vrlo ubrzo i uskoro

aj houp..

Fala bogu što da ne. Ako si ti autor tih pedala, otvori pa da se lepo ispišemo kulturno i ozbiljno. Ovako da neki nepozvani (ili pozvani,ko zna) portparoli navlače bzv. je neprijatno ako ne i nekulturno a najmanje profesionalno. Kada Maxles ima svoju temu, P&K audio, što da ne i OzFi pedale, što da ne i Alexandarfx, što da ne i onaj "pop" sa Kupujem Prodajem, što da ne i "OLY" .. tako se najbolje ljudi upoznaju sa onime što se nudi iz privatne radinosti a ne preko nekih "slučajnih" tema i "slučajnih" preporuka po forumu.To baš ispada najljigaviji i najjeftiniji marketing. Ovako daj iz prve ruke,ponudi, prikaži i respekt.ssmc wrote:Mislio sam da napišem nešto, ali nestalo snage svega mi![]()
![]()

To što će neko da kritikuje ili hvali je sasvim normalno i treba svakoga uvažavati a ne pljuvati jer se ne slaže sa cenom, dizajnom i li nečim,to nije odnos prema kupcima pa čak i onima koji nikada ne bi kupili.Svi moraju da se poštuju to je recept za biznis pa makar i taj sobni. Ajd u zdravlje.
Jedan od autora™. Hoću, ako me ne bude mrzelo, ili ako budem hteo, ili kao osetim potrebu. Za sada je i ovako ok, zna po koji čovek za nas i mi smo cool sa timFenderica wrote: Fala bogu što da ne. Ako si ti autor tih pedala, otvori pa da se lepo ispišemo kulturno i ozbiljno.

Čisto da razjasnim, nikoga nismo pozivali da nas zastupa ili bilo šta slično. Svakako nam je drago ako se priča o nama (ako je moguće lepo), ali opet da naglasim da se ne bavimo takvim stvarima da cimamo ljude da pišu po forumima i internetu o nama i za nas budući da imamo pametnija posla.Fenderica wrote: Ovako da neki nepozvani (ili pozvani,ko zna) portparoli navlače bzv. je neprijatno ako ne i nekulturno a najmanje profesionalno.
Ok je ako oni imaju svoje teme. Hteli su ljudi tako. Ja sa druge strane uopšte nemam dužnost čak ni ovo da pišem ako me razumeš. Opet nije ni da želim da niko ne proba i ne kupi ono što pravimo, to bi bilo glupo. Kako i kada ćemo plasirati naše stvari je potpuno do nas i naš izbor.Fenderica wrote:Kada Maxles ima svoju temu, P&K audio, što da ne i OzFi pedale, što da ne i Alexandarfx, što da ne i onaj "pop" sa Kupujem Prodajem, što da ne i "OLY" ..
Ne sećam se da sam (ili bilo ko iz Oz-Fi) ikoga pljuvao ili vređao iz razloga što se ne slaže sa cenom ili dizajnom pedale. Sa druge strane si fino opleo po nama (stvarno me mrzi da jurim sada citate pošto ih je previše), iako se (do sada) niko nije oglasio iz Oz-Fi. Iskreno fino me je nasmejaloFenderica wrote: To što će neko da kritikuje ili hvali je sasvim normalno i treba svakoga uvažavati a ne pljuvati jer se ne slaže sa cenom, dizajnom ili nečim,to nije odnos prema kupcima pa čak i onima koji nikada ne bi kupili.Svi moraju da se poštuju to je recept za biznis pa makar i taj sobni. Ajd u zdravlje.

Što se kritike tiče, sa tim nemamo problem. Samo tako i možemo da unapredimo to što pravimo.
Složio bih se sa ovim da svi moraju da se poštuju, pa makar i ako se ne zna o kome je reč. Mada to je opet do vaspitanja i nekih drugih faktora pretpostavljam.
Toliko od mene za sada.
@ssmc, ja stvarno nemam ništa protiv ručnih radova, tebe, vas, vašeg rada, čak šta više to poštujem iskreno kada ljudi nešto prave, najiskrenije.Trud je to, znanje, vreme da se nauči, i rad. ali mogu da kažem koju ako je to skupo i precenjeno ma koliko neko tvrdio da to mora biti tako, zar ne?
Ali, strašno me umara i vredja, kada se pojavi neko ko popljuje fabričku stvar koju poznaje cela planeta i odmah izreklamira neku domaću radinost koju poznaje 5-6 članova muz. foruma i neki mali broj prijatelja i poznanika.
Stavi se u moju kožu, kako bi ti reagovao? Neko želi da proba OD,Fuzz i distorziju,a nije probao ni klasike kao što su fuz fejs, big maf, ni tjub skrimer, ni pacova ni Boss Ds1, ali odmah treba da kupi neki ručni rad jer to preporučuju "članovi". Kako to izgleda razumnom čoveku? Sigurno ne kao dobar savet!
Tako da , sve najbolje, otvorili vi temu ili ne, ovi koji su vas hvalili a mene pljuvali su vam učinili DJAVOLJU USLUGU, samo su vam spustili rejting. Nikoga sa strane ne zanima takvo jeftino forum reklamiranje, svi bi voleli da to iskuse BEZ POSREDNIKA,siguran sam da me shvatate.Dajte sajt, dajte prostor da se proba,voila.
Eto, ova tema je MRTVA od kada sam reagovao. NIJE PROŠAO fol (ili ti sublimirana reklama) o kupovini klona za 70 evra i više niko ne preporučuje NIŠTA što nije iz domaće radinosti.
Znači,ispade da za 70 evra (polovno ili novo) NE POSTOJI ni jedna pedala koja je poznata celoj planeti da se ovde preporuči od OD/Fuzz/Dist pedala?To je primer teme koja je navlakuša - moja teorija zavere!
Budite mi pozdravljeni!
Ali, strašno me umara i vredja, kada se pojavi neko ko popljuje fabričku stvar koju poznaje cela planeta i odmah izreklamira neku domaću radinost koju poznaje 5-6 članova muz. foruma i neki mali broj prijatelja i poznanika.
Stavi se u moju kožu, kako bi ti reagovao? Neko želi da proba OD,Fuzz i distorziju,a nije probao ni klasike kao što su fuz fejs, big maf, ni tjub skrimer, ni pacova ni Boss Ds1, ali odmah treba da kupi neki ručni rad jer to preporučuju "članovi". Kako to izgleda razumnom čoveku? Sigurno ne kao dobar savet!

Tako da , sve najbolje, otvorili vi temu ili ne, ovi koji su vas hvalili a mene pljuvali su vam učinili DJAVOLJU USLUGU, samo su vam spustili rejting. Nikoga sa strane ne zanima takvo jeftino forum reklamiranje, svi bi voleli da to iskuse BEZ POSREDNIKA,siguran sam da me shvatate.Dajte sajt, dajte prostor da se proba,voila.

Eto, ova tema je MRTVA od kada sam reagovao. NIJE PROŠAO fol (ili ti sublimirana reklama) o kupovini klona za 70 evra i više niko ne preporučuje NIŠTA što nije iz domaće radinosti.
Znači,ispade da za 70 evra (polovno ili novo) NE POSTOJI ni jedna pedala koja je poznata celoj planeti da se ovde preporuči od OD/Fuzz/Dist pedala?To je primer teme koja je navlakuša - moja teorija zavere!

Budite mi pozdravljeni!
Last edited by Fenderica on 05 Jan 2016, 21:12, edited 1 time in total.
Čekaj, pa ja tebe znam. Nisam znao da si ti jedan of OzFi-ja (niti da je OzFi na forumu). Molim te baci neki link da mogu da pogledam detaljnije šta radite.ssmc wrote:Jedan od autora™. Hoću, ako me ne bude mrzelo, ili ako budem hteo, ili kao osetim potrebu. Za sada je i ovako ok, zna po koji čovek za nas i mi smo cool sa tim![]()
p.s. preko inboxa možda ili kako ti odgovara
Imaju fejsbuk stranu kao deca:; https://www.facebook.com/ozfiaudio/?fref=ts&ref=br_tfkomil wrote:Čekaj, pa ja tebe znam. Nisam znao da si ti jedan of OzFi-ja (niti da je OzFi na forumu). Molim te baci neki link da mogu da pogledam detaljnije šta radite.ssmc wrote:Jedan od autora™. Hoću, ako me ne bude mrzelo, ili ako budem hteo, ili kao osetim potrebu. Za sada je i ovako ok, zna po koji čovek za nas i mi smo cool sa tim![]()
p.s. preko inboxa možda ili kako ti odgovara
sajt nigde, izložbeni prostor je Kupujem Prodajem, ma "Предузеће" do mojega.