Upravo si pokvario iznenadjenje koje sam sebi spremamBaalBehrit wrote:Možeš samo da se nadaš.cccira wrote:Imam neki pedalboard iz snova koji polako ostvarujem, koji ce zadovoljiti sve moje efektne potrebe (naaadam se)
Velika kupovina vol.3
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Velika kupovina vol.3
Tantal na putu signala?Jako losa opcija, po meni.Rocket Roll wrote:Hillybilly kaže da mnogo zavisi od mesta na koje ih stavljaš. Sava ih voli u naponskom delu. Ja ih volim na putu signala.
Bogami, ni meni se to ne svidja...Tantal na putu signala?Jako losa opcija, po meni.
Salim se, samo vi diskutujte...
sinisake wrote:Bogami, ni meni se to ne svidja...Tantal na putu signala?Jako losa opcija, po meni.![]()
Salim se, samo vi diskutujte...
Kako volim kad krene tako neka diskusija gde ni rec ne razumem i onda cekam da se nastavi razgovor ovih... da tako kazem... manje tehnickih clanova foruma.
Uze mi reč iz usta! Tako mi i treba kada ne pratim forum non-stop, pa ne stižem na sve da odgovorim prvi.sinisake wrote:Bogami, ni meni se to ne svidja...
Nego da se vratim na tantale...
Ako ti se već dopada TS-ov osnovni zvuk, siguran sam da ćeš u Maxon ponudi pronaći nešto što će te "kupiti".
I ne mislim na one standardne OD9 i OD808, već na neke distortion-sustainere, tube overdrajvove, organic overdajvove, sonic distove i sl... Svi imaju taj midlovit voice.
http://www.maxonfx.com/
I npr:
Mada ima i masnijih, ali ne mogu sada da jurim klipove po JuTubu.
- Rocket Roll
Ti ih onda nemoj koristiti. Keeley i Monte Allums moduju TubeScreamer tako što ga vraćaju na TS-808 original (tantali u tonskoj sekciji). Pomenuti OCD, originalni Rat, Kentaur = tantali na putu signala. Itd. Ako laže koza, ne laže rog - sve su to pedale legendarnog statusa, i veoma tražene, jer gitaristi (svesno ili nesvesno) beže od HiFija.vbraca wrote: Tantal na putu signala?Jako losa opcija, po meni.
Hey Sinisake,sinisake wrote:Eh, kad bi to moglo tako...![]()
Znas kako, znacu koji svuk hocu kad ga cujem, kad ga svojim prstima iscedim iz Strata, na svom pojacalu, i kazem: "To je to".![]()
![]()
Ma mnogo toga se promenUlo (Imenjak Mihajlovic TM), nekako stalno zaboravljam da nemam vise hambakere, pa sam malo zbunjen, jos uvek...
A da ti poslusas moj savjet i da uzmes neki seymour duncan JB junior bridge (60-70 Ojra)...ili nesto slicno tome...instaliras ga, probash, i kazesh nam:
"Koleze forumashi, problem je rijesen, dobio sam mrsan i kremast overdrive"
Sta mozes da izgubish? NIsta! Ostaje ti humbucker koji uvijek mozes da prodash...Mada, sudeci po iskustvu mnogih koje znam, nijednom se nije desilo da je probao zamijeniti single na bridgeu sa single coil sized humbuckerom i da se pokajao...
They all did it and never looked back...
Jer, mislim da si nam nametnuo malo nemoguc zadatak...hoces da iz stratovog singla dobijesh zvuk koji je zapravo zvuk humovog overdrive-a...
Ocigledno je da ti stvarno treba humbucker...
A ako je za clean toliko presudan single na bridge poziciji, pa mozes da ga splitujes u svakoj varijanti...a mozes i da ga ostavis da se splituje u poziciji 4 tako da imas middle single+splitovani bridge hum u toj poziciji...i...VOILA!!!
Svi sretni, svi zadovoljni...
"What say? WHAT SAY?" (Aragorn na stazama mrtvih u "the return of the king")
Hm, mozda si u pravu (al' trebalo je da to ostavis za 75. stranuJer, mislim da si nam nametnuo malo nemoguc zadatak...hoces da iz stratovog singla dobijesh zvuk koji je zapravo zvuk humovog overdrive-a...
Ocigledno je da ti stvarno treba humbucker...
Cak sam, kad sam pazario Strata, probao i jednog sa hambakerom u bridzu, ali ovaj je bio zvucno znatno ubedljiviji.
Fora je u tome sto su Deluxe Stratovi idealni za budzenje (tako kazu), mogao bi cak i hambaker normalne velicine da se stavi,
nisu potrebna busenja i skrnavljenja drveta, to je vec obavljeno; postoji ''dupla'' rupa kod bridgea. Nisam pogledao ispod maske, moguce da gresim; anyway, posto postoji single sized humbucker - jos bolje!
No, kad stigne ScrewDriver, Screamer ce biti namesten na nesto agresivnija podesavanja, pa cu mozda i imati nesto blisko onom opisanom na prvoj strani, a alternative DS kecu cu svakako probati.
Hvala, i citamo se i dalje!
A ako u medjuvremenu ne budes rijesio dilemu...sinisake wrote:Hm, mozda si u pravu (al' trebalo je da to ostavis za 75. stranuJer, mislim da si nam nametnuo malo nemoguc zadatak...hoces da iz stratovog singla dobijesh zvuk koji je zapravo zvuk humovog overdrive-a...
Ocigledno je da ti stvarno treba humbucker...)...
Cak sam, kad sam pazario Strata, probao i jednog sa hambakerom u bridzu, ali ovaj je bio zvucno znatno ubedljiviji.![]()
Fora je u tome sto su Deluxe Stratovi idealni za budzenje (tako kazu), mogao bi cak i hambaker normalne velicine da se stavi,
nisu potrebna busenja i skrnavljenja drveta, to je vec obavljeno; postoji ''dupla'' rupa kod bridgea. Nisam pogledao ispod maske, moguce da gresim; anyway, posto postoji single sized humbucker - jos bolje!![]()
No, kad stigne ScrewDriver, Screamer ce biti namesten na nesto agresivnija podesavanja, pa cu mozda i imati nesto blisko onom opisanom na prvoj strani, a alternative DS kecu cu svakako probati.
Hvala, i citamo se i dalje!
a budes dolazio do Montenegra ("junackoga" naseg legla)...ti se javi, pa fino svratis do mene kuci poukljucujemo sve ovo (ili dirt boxes only)

(na slici fale jos i Bluesbreaker II i MXR line booster)...I fino iz prve ruke uporedis vecinu pomenutih opcija...i vidish sta ti valja...
jel ova drvena pedala boki page
Idi, bre, kod tebe bolje nego u sprskim (i crnogorskim, verovatno) muzickim prodavnicama!
Da si nekih 400 km blize, sigurno bih svratio, pa na jednom mestu resio problem!
Da si nekih 400 km blize, sigurno bih svratio, pa na jednom mestu resio problem!
I sam si stavio tantale u Chorus, iako si rekao da je Chorus vise hifi efekat.Cuo si kako radi moj, i znas kako radi svoj, mogu ti doneti da ih testiras, videces da si tu napravio gresku.Rocket Roll wrote: jer gitaristi (svesno ili nesvesno) beže od HiFija.
Jeste!majtimika wrote:jel ova drvena pedala boki page
Jel, znas nesto vishe o njoj? Ja nemam prestavu o njenom porijeklu, backgroundu i slicnim stvarima. Navodno Mesa Boogie V Twin rucno radjena...Dobio iz 7 ruke na kompenzaciju...
Dobro zvuci ali ima i nekih nedostataka...
Bash bi mi znacilo dobiti dodatnih informacija o njenom porijeklu i istoriji razvoja...
- Rocket Roll
Na prethodnoj strani stoji:vbraca wrote: I sam si stavio tantale u Chorus, iako si rekao da je Chorus vise hifi efekat.
Rocket Roll wrote:Ne rade baš kako treba u modulacijama - "plitki" su (kompresija?), "suvi" i frekventno "uži", ali sve te mane se pretvaraju u vrline kad su u drajvovima (ton dobije karakter, nije onako HiFi "blah").
Tvoj kuckavbraca wrote:...Cuo si kako radi moj, i znas kako radi svoj, mogu ti doneti da ih testiras, videces da si tu napravio gresku.
Znas i sam da kucka samo na pasivnim gitarama.To je zbog impedansi, a posto su mi sve bas gitare aktivne, do toga ne dolazi.