Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- rock action
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
super zvuci, bas ima neki pat metheny smek 

tnx, da, ja volim fusion najvishe, to svi znaju, a ovo cu da shvatim ko komplimente
evo josh dva klipa a delay cu da okachim sutra, choveche koji weird shit sam upravo otkrio...no prvo ovo
http://www.box.net/shared/i34onu4t0k , harmonizer mode, pitch plus 1200, feedback skoro do kraja, bez dileja ovaj put
http://www.box.net/shared/tzly81ocej , harmonizer mode, pitch plus 1200, feedback kao i pre, ali odvrut width malo tako da pitch plovi, ovde sviram prvo samo jedan akord, pa potom drugi, ne znam, mozhda ovo i bude upotrebljivo nekada

evo josh dva klipa a delay cu da okachim sutra, choveche koji weird shit sam upravo otkrio...no prvo ovo
http://www.box.net/shared/i34onu4t0k , harmonizer mode, pitch plus 1200, feedback skoro do kraja, bez dileja ovaj put
http://www.box.net/shared/tzly81ocej , harmonizer mode, pitch plus 1200, feedback kao i pre, ali odvrut width malo tako da pitch plovi, ovde sviram prvo samo jedan akord, pa potom drugi, ne znam, mozhda ovo i bude upotrebljivo nekada

- whosyourdaddy
Za SNG sviram na nekoj zurci sa drugovima neki punkeraj pa sam sklopio PUNK-BOARD!
(mada kad razmislim mogu i Floydi da se sviraju sa tim pedalama)

Znaci obicno parce drveta u narodu poznatije kao DASKA, plasticne stege i Ross compressor (boost), Биг Муф Россия, i Magnus Modulus (echo za DK i mozda trem/chorus ako zatreba), tuner i moje lab stabilisano napajanje (prepravljeno od neke Poljske TV antene) sa 3 izlaza. Sta mislite je l dovoljno punky?
Jos kad bih imao PunKGuar od @nemanjavelimirovic -a!

(mada kad razmislim mogu i Floydi da se sviraju sa tim pedalama)

Znaci obicno parce drveta u narodu poznatije kao DASKA, plasticne stege i Ross compressor (boost), Биг Муф Россия, i Magnus Modulus (echo za DK i mozda trem/chorus ako zatreba), tuner i moje lab stabilisano napajanje (prepravljeno od neke Poljske TV antene) sa 3 izlaza. Sta mislite je l dovoljno punky?

Jos kad bih imao PunKGuar od @nemanjavelimirovic -a!

Dobro je, ali mozda je taj stimer suvise kulturiska... koji pravi punker zeli precizan stim... 

Ne.whosyourdaddy wrote:Sta mislite je l dovoljno punky?![]()

Nista od ovog ti za pank ne treba. Pogotovo stimer ne.
Hehe...
Pretece me zzz

Pretece me zzz
- whosyourdaddy
Neam pojma meni je haos u glavi kad cujem rastimovan instrument. I da nema tog stimera opet bih proveravo stim (ovako je brze). 

-
Salimo se mi, naravno da ti treba stimer.whosyourdaddy wrote:Neam pojma meni je haos u glavi kad cujem rastimovan instrument. I da nema tog stimera opet bih proveravo stim (ovako je brze).

Ali polifoni stimer!
Kako nameštaš Muff za neku bržu svirku (punk)?
Meni služi bukvalno za soloe samo, praktično je neupotrebljiv za drljanje. Jedino ako se bodeš u neko ultra clean pojačalo tipa Jazz Chorus, ali to onda meni nije to... Nije Muff za tranzistor.
Meni je za takvu svirku idealan sledeći setap: treble ili bilo kakav boost u lampaško pojačalo sa diodnim ispravljanjem namešteno na granici overdrivea kao osnovni zvuk, Muff po potrebi za soliranje, ostali efekti po želji. Prosto a da izuva.
Meni služi bukvalno za soloe samo, praktično je neupotrebljiv za drljanje. Jedino ako se bodeš u neko ultra clean pojačalo tipa Jazz Chorus, ali to onda meni nije to... Nije Muff za tranzistor.
Meni je za takvu svirku idealan sledeći setap: treble ili bilo kakav boost u lampaško pojačalo sa diodnim ispravljanjem namešteno na granici overdrivea kao osnovni zvuk, Muff po potrebi za soliranje, ostali efekti po želji. Prosto a da izuva.
Meni NY verzija zvuci tako - neupotrebljivo za drljanje a triangle muff (ili bar ova moja verzija triangla) je dusu dala za rifove i slicno.+Hopkins+ wrote:Kako nameštaš Muff za neku bržu svirku (punk)?
Meni služi bukvalno za soloe samo, praktično je neupotrebljiv za drljanje.
- whosyourdaddy
Nemam pojma imao sam izbor muff/fuzz factory/Silicon Fuzz Face (al' sam siroma,a!?!+Hopkins+ wrote:Kako nameštaš Muff za neku bržu svirku (punk)?

Inace sviram na clean kanalu all tube Vox 50CPH/212 i tu se svaka distorzija cuje onakva kakva stvarno jeste.
(overdrive kanal se sa fuzz-ovima uopste ne slaze, jedino kad se smanji overdrive onda se dobije od tog kanala Marshall sound)
Zasto muff?! SUSTAIN. Iz iskustva: Sto vise sustain-a manje se umaras! A posto imam stratoliku gitaru muff mi je vise nego potreban.
Znaci setup je ross full sustain (level po potrebi), muff volume: 20% max, sustain: 80%, tone: 60-90% => JAKO clean channel.
(i sva ostala podesavanja na potovima na gitari)
Ne znam meni se taj zvuk neverovatno svidja a jos je dobro sto mozes da opalis riff i da uzmes i popijes pivo dok gitara "svira"

Prvo sam hteo da uzmem FuzzFactory ali on mi je nekako mnogo prlja i nema toliki sustain.

Kako to mislis?whosyourdaddy wrote:Iz iskustva: Sto vise sustain-a manje se umaras!

Potpuno te razumem, i meni je sustain sa Muffa nešto najgotivnije, ali mi je jednostavno ne upotrebljiv za tu vrstu svirke i bend u kome to sviram. U nekom drugom bendu gde sviram psychedelic hard rock doom, šta god, mi je nezamenjiv i najjača sprava.
Inače imam RR Skreddy Mayo, na kome imam switch da bude Triangle ili Mid-Scoop na kome mi uglavnom stalno stoji jer se mnogo bolje ponaša u live varijanti i prezadovoljan sam.
Za ovu hardcore pank svirku jednostavno mi ne paše a pogotovo tako kako ga ti nameštaš sa tim velikim sustainom, jer mi totalno pobrlja rif i pola stvari se ne čuje. Ima mi preveliki gain i previše je tu haosa za to što sviram i mnogo mi više paše ona varijanta što sam opisao gde furam RR Colorsound Power Boost u Ampega V2 nameštenog na granici pucanja. Čuje se svaki ton, brzi rifovi su razumljivi a pritom zvuče ogromno.
Izbor ti je bio carski i po ovome kako si ga opisao deluje kao moćan zvuk, tako da piši ako bude nekog certa, voleo bih da čujem.
Inače imam RR Skreddy Mayo, na kome imam switch da bude Triangle ili Mid-Scoop na kome mi uglavnom stalno stoji jer se mnogo bolje ponaša u live varijanti i prezadovoljan sam.
Za ovu hardcore pank svirku jednostavno mi ne paše a pogotovo tako kako ga ti nameštaš sa tim velikim sustainom, jer mi totalno pobrlja rif i pola stvari se ne čuje. Ima mi preveliki gain i previše je tu haosa za to što sviram i mnogo mi više paše ona varijanta što sam opisao gde furam RR Colorsound Power Boost u Ampega V2 nameštenog na granici pucanja. Čuje se svaki ton, brzi rifovi su razumljivi a pritom zvuče ogromno.
Izbor ti je bio carski i po ovome kako si ga opisao deluje kao moćan zvuk, tako da piši ako bude nekog certa, voleo bih da čujem.
evo malo mi bilo dosadno...