Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
rock action

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by rock action » 07 Jan 2010, 16:31

super zvuci, bas ima neki pat metheny smek :kokice:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jan 2010, 17:07

tnx, da, ja volim fusion najvishe, to svi znaju, a ovo cu da shvatim ko komplimente :ziveli: :mrgreen:

evo josh dva klipa a delay cu da okachim sutra, choveche koji weird shit sam upravo otkrio...no prvo ovo

http://www.box.net/shared/i34onu4t0k , harmonizer mode, pitch plus 1200, feedback skoro do kraja, bez dileja ovaj put

http://www.box.net/shared/tzly81ocej , harmonizer mode, pitch plus 1200, feedback kao i pre, ali odvrut width malo tako da pitch plovi, ovde sviram prvo samo jedan akord, pa potom drugi, ne znam, mozhda ovo i bude upotrebljivo nekada :D

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 08 Jan 2010, 19:11

Za SNG sviram na nekoj zurci sa drugovima neki punkeraj pa sam sklopio PUNK-BOARD!
(mada kad razmislim mogu i Floydi da se sviraju sa tim pedalama)

Image Image Image

Znaci obicno parce drveta u narodu poznatije kao DASKA, plasticne stege i Ross compressor (boost), Биг Муф Россия, i Magnus Modulus (echo za DK i mozda trem/chorus ako zatreba), tuner i moje lab stabilisano napajanje (prepravljeno od neke Poljske TV antene) sa 3 izlaza. Sta mislite je l dovoljno punky? :music-smiley6:

Jos kad bih imao PunKGuar od @nemanjavelimirovic -a! :) :roll:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 08 Jan 2010, 19:24

Dobro je, ali mozda je taj stimer suvise kulturiska... koji pravi punker zeli precizan stim... :XD:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Jan 2010, 19:24

whosyourdaddy wrote:Sta mislite je l dovoljno punky? :music-smiley6:
Ne. :lol:
Nista od ovog ti za pank ne treba. Pogotovo stimer ne.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Jan 2010, 19:25

Hehe... :XD:
Pretece me zzz

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 08 Jan 2010, 19:28

Neam pojma meni je haos u glavi kad cujem rastimovan instrument. I da nema tog stimera opet bih proveravo stim (ovako je brze). ;)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Jan 2010, 19:32

Tebi treba ovo :mrgreen: i Nemanjina gitara

Image

Image

[ nemam sliku prednjice ]

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Jan 2010, 19:33

whosyourdaddy wrote:Neam pojma meni je haos u glavi kad cujem rastimovan instrument. I da nema tog stimera opet bih proveravo stim (ovako je brze). ;)
Salimo se mi, naravno da ti treba stimer. :)
Ali polifoni stimer!

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 08 Jan 2010, 21:18

Kako nameštaš Muff za neku bržu svirku (punk)?
Meni služi bukvalno za soloe samo, praktično je neupotrebljiv za drljanje. Jedino ako se bodeš u neko ultra clean pojačalo tipa Jazz Chorus, ali to onda meni nije to... Nije Muff za tranzistor.

Meni je za takvu svirku idealan sledeći setap: treble ili bilo kakav boost u lampaško pojačalo sa diodnim ispravljanjem namešteno na granici overdrivea kao osnovni zvuk, Muff po potrebi za soliranje, ostali efekti po želji. Prosto a da izuva.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Jan 2010, 21:32

+Hopkins+ wrote:Kako nameštaš Muff za neku bržu svirku (punk)?
Meni služi bukvalno za soloe samo, praktično je neupotrebljiv za drljanje.
Meni NY verzija zvuci tako - neupotrebljivo za drljanje a triangle muff (ili bar ova moja verzija triangla) je dusu dala za rifove i slicno.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 08 Jan 2010, 21:35

+Hopkins+ wrote:Kako nameštaš Muff za neku bržu svirku (punk)?
Nemam pojma imao sam izbor muff/fuzz factory/Silicon Fuzz Face (al' sam siroma,a!?! :mrgreen: )
Inace sviram na clean kanalu all tube Vox 50CPH/212 i tu se svaka distorzija cuje onakva kakva stvarno jeste.
(overdrive kanal se sa fuzz-ovima uopste ne slaze, jedino kad se smanji overdrive onda se dobije od tog kanala Marshall sound)

Zasto muff?! SUSTAIN. Iz iskustva: Sto vise sustain-a manje se umaras! A posto imam stratoliku gitaru muff mi je vise nego potreban.
Znaci setup je ross full sustain (level po potrebi), muff volume: 20% max, sustain: 80%, tone: 60-90% => JAKO clean channel.
(i sva ostala podesavanja na potovima na gitari)
Ne znam meni se taj zvuk neverovatno svidja a jos je dobro sto mozes da opalis riff i da uzmes i popijes pivo dok gitara "svira" ;).
Prvo sam hteo da uzmem FuzzFactory ali on mi je nekako mnogo prlja i nema toliki sustain.

:1: za prakticnost Big muff-a (bila je tema neka, mislim da je funkomat startovao).

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Jan 2010, 23:38

whosyourdaddy wrote:Iz iskustva: Sto vise sustain-a manje se umaras!
Kako to mislis? :D

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 08 Jan 2010, 23:47

Potpuno te razumem, i meni je sustain sa Muffa nešto najgotivnije, ali mi je jednostavno ne upotrebljiv za tu vrstu svirke i bend u kome to sviram. U nekom drugom bendu gde sviram psychedelic hard rock doom, šta god, mi je nezamenjiv i najjača sprava.
Inače imam RR Skreddy Mayo, na kome imam switch da bude Triangle ili Mid-Scoop na kome mi uglavnom stalno stoji jer se mnogo bolje ponaša u live varijanti i prezadovoljan sam.

Za ovu hardcore pank svirku jednostavno mi ne paše a pogotovo tako kako ga ti nameštaš sa tim velikim sustainom, jer mi totalno pobrlja rif i pola stvari se ne čuje. Ima mi preveliki gain i previše je tu haosa za to što sviram i mnogo mi više paše ona varijanta što sam opisao gde furam RR Colorsound Power Boost u Ampega V2 nameštenog na granici pucanja. Čuje se svaki ton, brzi rifovi su razumljivi a pritom zvuče ogromno.

Izbor ti je bio carski i po ovome kako si ga opisao deluje kao moćan zvuk, tako da piši ako bude nekog certa, voleo bih da čujem.

Dejaah

Post by Dejaah » 10 Jan 2010, 22:19

evo malo mi bilo dosadno... :D

Image

Locked