Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Funkomat » 27 Jan 2010, 18:53

guv'nor wrote:Čestitiam brate Davide! :ziveli: Extremno dobro izgleda, ali zašto struju sa te strane, ako si već ovako dobro skinuo sve ostalo? :(

Btw, od kada imaš Vemi, nisi se hvalio? :obrve:
Hvala brate. :D
Sve ostale "male" pedale imaju stuju sa te strane pa mi tako bilo nekako logicno. :D
Hvalio sam se za whammy. Ti si izgleda propustio. :)

@ Sinisa
I ja se nadam. :)

@Rax
hvala brate. :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Jan 2010, 18:56

Funkomat wrote:Sve ostale "male" pedale imaju stuju sa te strane pa mi tako bilo nekako logicno.
Aha, nisam znao, u tom slucaju jeste logicno. :D
Funkomat wrote:Hvalio sam se za whammy. Ti si izgleda propustio.
Izgleda... Enivejs, u zdravlje da te sluzi! :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 27 Jan 2010, 19:00

daj bre koju fotku od novog pedalboarda pod punom ratnom opremom! ;)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 Jan 2010, 19:03

guv'nor wrote: Izgleda... Enivejs, u zdravlje da te sluzi! :ziveli:
Hvala brate.

Kontam da cu OCD jos sigurno cackati ali mi se za sad jako svidja kako radi na bridzu a na necku mi se svidja samo dok ne pojacam gain preko pola. Definitivno moram da menjam magnet. :?
Jako mi se svidja kao "clear boost". Veoma transparentan i dinamika je... :homer:
Radi savrseno sa 808-om a nisam jos naisao na pedalu koja radi lepo sa 808-om. :) Cak ni dva 808-a jedan pored drugog ne rade lepo. :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 Jan 2010, 19:04

xspaceman wrote:daj bre koju fotku od novog pedalboarda pod punom ratnom opremom! ;)
Hocu cim prepakujem sve u Pedaltrain. :wink:
...i odlucim sta zapravo hocu da stavim u njega posto imam jos dosta pedala sa strane za koje do sad nisam imao mesta.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 30 Jan 2010, 16:37

slatke muke.
strava, mocan je to pedalbord. ja imam onaj najveci gator i smor je cimati sve to + pedale sa napajanjem. tesko bre... :)

Image

Wild Child

Post by Wild Child » 30 Jan 2010, 18:40

a nije ti bilo tesko kad si kupovao sve to :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Jan 2010, 19:55

Nyarlathotep wrote:slatke muke.
strava, mocan je to pedalbord. ja imam onaj najveci gator i smor je cimati sve to + pedale sa napajanjem. tesko bre... :)

Image
A taj jos nema aluminiumski kofer... :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Feb 2010, 16:57

Cao ljudi :cao:

Kao sto tema kaze, da predstavim:

Morley Power Wah - model sa pocetka '70,
Big Fat Overdrive - FullTone FullDrive 2 klon, uz jos neke ugradjene dodatne opcije, ja ga unakazio ukrasavanjem
OCD klon - sve je jasno; ukrasen od strane moje lepse polovine
Clean Boost - rucno pravljen, sto se da primetiti obzirom da sam ga "ukrasio" najgore sto sam mogao :)
Digitech Multi Chorus - u to vreme kad sam birao chorus, ovaj mi je bio lepsi i gusci i kristalniji od svakog novog Bossovog kojeg sam mogao da se docepam da probam a T.C. je jednostavno - preskup
EH Small Stone Nano - super radi, nema volume drop
Digitech DigiDelay - nema zamerke, sve sto mi treba od jednog dileja je tu, za ok cenu.

http://i814.photobucket.com/albums/zz70 ... age091.jpg

Wah, BFO, Clean boost zasrafljeni, ostalo cicak traka odradila svoje.

U planu je neki pedal stimer (imam Danelectro, neki malo stariji model, ali me nervira, velik je i tezak, ne bas brz, a kao da ima i svoju narav), verovatno Behringer (jeftin, a koliko sam cuo radi kako treba), jer cu ga pomocu bypass switch-a povezati tako da mi signal ne prolazi kroz njega u toku svirke, vec ga tuda usmerim samo kad stimam.

Tu je negde i Boss Volume pedala FV-50L koju ne koristim aktivno, pa zato ni nema svoje stalno mesto u koferu.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Feb 2010, 17:03

Lepo, lepo.
Kakav je to kofer?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Feb 2010, 17:12

Hvala, hvala :) :ziveli:

Kofer je rucno pravljen, uradio ga je lik iz Vrbasa (odakle je i moja malenkost), i radjen je da odgovara duzini wah pedale, taman je dovoljno sirok, ali upravo zato sto nije sirok za postavljanje komotno 2 reda pedala, malo je duzi. To je iz razloga sto lik koji je narucio kofer i od kojeg sam ja uzeo, imao je tada 4 Ibanezove pedale, iz serije u kojoj je Tube King. Secam se bio je tu i delay, chorus i valjda kompresor, prilicno je velika svaka pa je trebalo to smestiti jednu do druge, a posto im je stalno menjao raspored u lancu, hteo je da se presvuce itisonom (ili etisonom, ko ce ga znati) da moze cicak trakom da ih namontira i lako skida.

Mogu reci da sasvim dobro podnosi sav teret koji je trenutno unutra, od tankog je drveta, spolja je presvucen nekom sitno rebrastom gumom, ima aluminijumske ivice i coskove, sasvim pristojno uradjen, mada daleko od kvaliteta nekih profi custom napravljenih kofera. Ali, mene sluzi i ja zadovoljan.

Dejaah

Post by Dejaah » 21 Feb 2010, 19:53

Image

shule

Post by shule » 02 Mar 2010, 19:09

Nisam znao gde da postavim pitanje, pa cu ovde. Mislim jeste vezano na neki nacin za lanac. :P

Naime, imam Marshall valvestate 8080, i koristim distorziju sa njega. Inace nemam drugu (pedalu), prodao sam sve.
E sad, na nekim nastupima postoje vec (veca) pojacala, pa je moram na njima da sviram. E sad, pitanje je, da li da moze line out da se koristi za to (voleo bih da imam i monitoring), ili iz fx senda da provucem kroz delay pa u drugo pojacalo? :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Mar 2010, 19:24

shule wrote:Nisam znao gde da postavim pitanje, pa cu ovde. Mislim jeste vezano na neki nacin za lanac. :P

Naime, imam Marshall valvestate 8080, i koristim distorziju sa njega. Inace nemam drugu (pedalu), prodao sam sve.
E sad, na nekim nastupima postoje vec (veca) pojacala, pa je moram na njima da sviram. E sad, pitanje je, da li da moze line out da se koristi za to (voleo bih da imam i monitoring), ili iz fx senda da provucem kroz delay pa u drugo pojacalo? :mrgreen:
Mmm... sta? :hmm:
Hoces da... ukljucis svoje pojacalo u fx loop drugog pojacala?

shule

Post by shule » 02 Mar 2010, 20:26

Ne, hocu da koistim dist sa svog pojacala na drugom pojacalu.

Locked