pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka
taj super hard on mi je vazda bio fascinatan, znam da mi treba neki bust za ampega, možda je to baš taj... hvala matori! 

-
I meni, nema jaceg busta, jedino mozda sho x 2 = super duper. Za jos vise masti. 

- Rocket Roll
Fender Precision bas, trzalica, okidati što bliže kobilici.strugo88 wrote: znam za taj intervju.. ali meni samo treba da mi neko kaze kako da dobijem taj zvuk, tj. koji procesor da nabavim, je li to distorzija, overdrive ili nesto trece
Zdravo ljudi!
Interesuje me sledece.. Gitara mi je u D standard. Mogu li uzeti Behringer us600, na njemu spustiti stim u npr. B standard, drop A, i tako te stimove?
Kakve bih rezultate mogao ocekivati? Da li neko to radi uopste, osim Mastodona, koji je sa Droptuneom to odradio?
Vuce me zajebanost niskih stimova, ali trebaju mi nerealno debele zice da bih otisao komotno u B.
Interesuje me sledece.. Gitara mi je u D standard. Mogu li uzeti Behringer us600, na njemu spustiti stim u npr. B standard, drop A, i tako te stimove?
Kakve bih rezultate mogao ocekivati? Da li neko to radi uopste, osim Mastodona, koji je sa Droptuneom to odradio?
Vuce me zajebanost niskih stimova, ali trebaju mi nerealno debele zice da bih otisao komotno u B.
Možeš, ako želiš da dobiješ nešto što ne zvuči kako treba. B standard nije problem na šestožičnoj gitari mada ja radije držim drop B. Za ispod B, nisam probao, verovatno bi bilo bolje sa bariton gitarom.
http://www.youtube.com/watch?v=aIBrAv0C ... re=related (Lullabies To Paralyze making of )Duane wrote:jel zna neko kakav rig Džošua Home koristi na Lullabies to Paralyze?
kakav je to zvuk čoeče, nanovo me oduševljava
Odgovor na tvoje pitanje je Fender Bassman Blackface

-
Vid', ko moj bougkte.
Stekanje u bass kanal sa fuzzom je hejvi, bome. Ne vidim gde se on ustekao.

Stekanje u bass kanal sa fuzzom je hejvi, bome. Ne vidim gde se on ustekao.
Mislim da se u prvom kadru vidi da se ustekao u prvi input bass kanala.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Knopflerov zvuk sa prva dva albuma, ok, strat, čisto pojačalo, volume pedala, kompresor....vidim da se na nekim sajtovima pojavljuje i chorus....
e sad kompesor i chorus me interesuju, vidim da je on nešto kasnije koristio boss cs-2 i boss ce-2, ali svašta je on posle koristio...
Da li bi radio posao recimo mxr dyna comp, koji je ipak drugačijeg karaktera od bossa, ali meni nešto deluje da je i bliži tom zvuku (mada nisam svirao cs-2, već cs-3 za koji kažu da je lošiji) ?
Isto pitanje i za chorus, s obzirom da je, čini mi se, dosta "blago" koristio taj efekat, da li bi mogao da se upotrebi i neki phaser, ili nešto slično...?
e sad kompesor i chorus me interesuju, vidim da je on nešto kasnije koristio boss cs-2 i boss ce-2, ali svašta je on posle koristio...
Da li bi radio posao recimo mxr dyna comp, koji je ipak drugačijeg karaktera od bossa, ali meni nešto deluje da je i bliži tom zvuku (mada nisam svirao cs-2, već cs-3 za koji kažu da je lošiji) ?
Isto pitanje i za chorus, s obzirom da je, čini mi se, dosta "blago" koristio taj efekat, da li bi mogao da se upotrebi i neki phaser, ili nešto slično...?
orange squeezer
- whosyourdaddy
range master treble boost =>
Cortex wrote:orange squeezer
- Guitar_thrill
- MF veteran
Cortex wrote:orange squeezer
čitao sam da se ni oni sami ne sećaju kad su ga koristili, ali misle da su ga nekada koristiliwhosyourdaddy wrote:range master treble boost =>Cortex wrote:orange squeezer

jesi ga pravio? Kako zvuči?
- whosyourdaddy
ako mene pitas, odgovor je da, pravio sam i jedan i drugi, i probao ih zajedno, to je taj zvuk nema sta, samo sam se skenjao sto nisam Mark K.Guitar_thrill wrote:Cortex wrote:orange squeezerčitao sam da se ni oni sami ne sećaju kad su ga koristili, ali misle da su ga nekada koristiliwhosyourdaddy wrote:range master treble boost =>Cortex wrote:orange squeezer![]()
jesi ga pravio? Kako zvuči?
i to je dobra (i losa) strana DIY, (relativno) uz malo para, mozes da dodjes do tog "zvuka" (i nazad), skenjas se i vratis se "prstima".\
@back on topic
Kad konacno dobijes "taj" zvuk, sta ces da uradis sa njim?!?
- Guitar_thrill
- MF veteran
napraviti Dire Straits tribute naravno
Pa ništa, svaki put kad čujem te pesme, oduševim se zvukom, a znam da sam imao problema uživo sa bendom, da imam takav zvuk, jer u sobi još zvuči ok bez kompresora, ali sa bendom, ako pojačalo nije dovoljno napanjeno da samo pravi kompresiju, sve zvuči dosta nejednako i nesigurno, ne znam kako bih rekao...

Pa ništa, svaki put kad čujem te pesme, oduševim se zvukom, a znam da sam imao problema uživo sa bendom, da imam takav zvuk, jer u sobi još zvuči ok bez kompresora, ali sa bendom, ako pojačalo nije dovoljno napanjeno da samo pravi kompresiju, sve zvuči dosta nejednako i nesigurno, ne znam kako bih rekao...
range master treble boost veće ili jednako orange squeezer? ili ovo u ovo, tj oba u lancu, nisam povezao, blago sam janpi, a istinski me zanima odgovor?
cheerio!
cheerio!