Drugari nisam znao da postoji ova tema u cast Michael Landau.Jako rijetko ulazim na forum (steta).
Mnogo ste me obradovali...
Veliki sam njegov fan i obozavam njegov rad.
Svakako jedan od najunikatnijih i kreativnijih gitarista danasnjice.
Mislim da smo mi svi oboljeli za dobrih zvukom/tonom i trebamo na kliniku za djecije bolesti.
Pozdrav iz Banjaluke
Evo nesto sto je skoro radjeno.Bad Cats i naravno Landau
bojke wrote:Mislim da smo mi svi oboljeli za dobrih zvukom/tonom i trebamo na kliniku za djecije bolesti.
Ma kakva crna klinika, tu nema ni leka niti lepšeg oboljenja. U moje ime, dobrodošao na temu, ako budeš imao strpljenja da je pročitaš od početka, načitaćeš se svakakvih čudesa, pa da vidiš šta su oboljenja. )) Ja sam lično počeo karijeru na MF baš na ovoj temi, dočekali su me mnogo dobri ljudi; i, što rekoše, svaki ljubitelj Michael Landau /Scott Henderson svirke je ovde više nego poželjan, jer nas je malo, stvarno malo. Što se samog opisa Majkove svirke tiče, da ponovim ono što sam rekao ranije - to je nešto najbliže Hendrixu što danas imamo.
merk hvala na iscrpnim odgovorima, tvoja iskustva i mišljenje informišu razgovetno i koncizno, na mojoj listi za kupovinu je već neko vreme zendrive i ti si mi ulio dodatno ohrabrenje da tu treba i da ostane, mišljenje robbena forda koje si preneo je esencijalno za ovu diskusiju
Hvala puno na dobrodoslici.Nisam cesto na forumu i moram priznati da ih koristim samo u formi citanja,a rijetko pisanja.Svega moze da se nadje i svakakvih ljudi ima.Ali smatram da ljubitelji zvuka Michael Landau imaju jedan istancan ukus i mjeru ne samo u muzici vec i u kulturi dijaloga.
tommytigh77 wrote:
Ma kakva crna klinika, tu nema ni leka niti lepšeg oboljenja. U moje ime, dobrodošao na temu, ako budeš imao strpljenja da je pročitaš od početka, načitaćeš se svakakvih čudesa, pa da vidiš šta su oboljenja. ))
Procitao sam skoro sve sto ste pisali.Mnogo korisnih informacija.Narocito ona vezano za zaludjivanje o pojedinim pedalama neznajuci da njihov zvuk moze da se nadje u troduplo jeftinijim. A slazem se da je ovo jedna lijepa bolest
Da li je neko mozda slusao uzivo ML? Mogu zamisliti kako to zvuci.
Evo jedna za raju.Mnogo volim ovaj LA sound.
Mozemo napraviti tribute sajt u cast ML za Srbiju i Republiku Srpsku.Pa da nam covjek mozda i dodje pozdrav
za Karizmu Mada doduše ja najvolim™ onaj njihov period iz ranih osamdesedih kad me spopadnu AOR ''guilty pleasures'' (Dream Come True i sl.). Kako je Lukather svirao na tom albumu, šta se kasnije desilo s tim čovekom, meni je potpuno nejasno... Što se tiče ML live, bio je jedan moj ortak pre nekoliko godina u Budimpešti na svirci, nisam siguran da se još uvek oporavio.
Te 80-te su svakako najupecatljivije.I taj LA sound.
"Dream come true" je odlican takodje.A sto se tice Lukathera ,covjek ima svoj neki put kao i svi.Svira to sto svira.Inace on mi je dugo dugo bio bas omiljeni.I sada ga jako volim.
I skoro sam gledao neki intervju njegov gdje je pricao kako je sa svojim drugarima iz benda odradio toliko dobrih pjesama gdje uopste niko kasnije nije to ni pomenuo niti izrazio neki vid zahvalnosti.Sto me bas iznenadilo.Kako su ih bukvalno prozivali sto su session muzicari (u fazonu tezgarosi).A realno ta ekipa je toliko hitova napravila da je to strahota.Ali uglavnom to su sve veeelike babaroge koje mi nikada necemo dostici ni prestici.
Lukathera sam slusao uzivo par puta i zvuci vrhunski.Sad jos ML da cujem
bojke wrote:Evo jedan insert iz skorijeg vremena...
Kakva toncina..
[youtube]watch?v=eHf_GVLe4-c[/youtube]
Meni je strašno gotivan ovaj dečkić, sa kojom pažnjom i detaljima on svira ovo...
bojke wrote:Jimmy Herring je ovdje pokazao opasno majstorstvo...
Slažem se, ukrao je šou potpuno, mnogo transparentnije svira nego u prvoj turi koncerata, G3 po mom ukusu:
[youtube]StCY6AecLkw&list=PLpWPrFQPiHjUJl8qAL8GzgwW3sLvUDuHm[/youtube]
Spoiler:
Pročitao sam negde da pre svakog koncerta oljušte pristojnu količinu viskija, možda je to caka za ove tončine
Sto se tice cuganja.Imas snimak James Taylor North Sea Jazz 2009.Gdje on kaze:
"Now We are gonna play tune called "Whiskey Before Breakfast", which allways reminds me to introduce our guitarist Michal Landau.
Evo jedne prepiske sa HRI foruma koju smatram interesantnom, dosta info-a o trenutnom setapu čika Majka, posebice je zanimljivo kako je Mason iz Vertex-a izmozgovao njegovu Wet/Dry varijantu pedalborda, kombinacija reverb i delay povezanih paralelno, rezervnog baterijskog napajanja, ravno petnaes' kila pjedala, itd:
CONNECTORS: Vertex Pancake and Straight (TS and TRS), Amphenol ACPM-R, Rapco Pancake TRS
POWER SUPPLY (Dry Pedalboard): Vertex Modified Voodoo Lab Pedal Power ISO-5
Vertex Battery Supply: 4 outputs each fed by 4 x 9V batteries and a separate relay powered by the main power supply to turn the batteries on/off. The batteries are only active when the entire pedalboard is powered "ON" at the main power supply so the batteries are not drained when not in use.
POWER SUPPLY (Wet Pedalboard): Vertex Modified Voodoo Lab Pedal Power Digital
SIGNAL PATH (Dry Pedalboard):
Vertex BC109 Fuzz (re-housed in larger enclosure to swap other like-sized fuzzes)
Vertex ML OD/B Prototype (with Vertex Volume/EXP Pedal to control boost level)
Vemuram Jan Ray Boost (in effects loop of the ML OD/B)
Vertex Landau Stereo Chorus (modified Arion Chorus)
Roger Mayer Voodoo-Vibe
Vertex Axis Wah
Electro-Harmonix Memory Man TT550 Delay
SIGNAL PATH (Wet Pedalboard):
Vertex Dual Line Out
Output 1 - Strymon Timeline Delay (returns to input on VIBRATO channel on Blackface Fender amp)
Output 2 - Strymon Flint Reverb (returns to input on NORMAL channel of Blackface Fender amp)
The Vertex Dual Line Out box is designed to function at instrument level, pairing both the Strymon Timeline and Strymon Flint with one Blackface Fender amplifier (i.e. Deluxe Reverb, Pro Reverb, Super Reverb, or Twin Reverb). The Flint feeding the input of the NORMAL channel, while the Timeline feeds the input of the VIBRATO channel of the same amp.
The Vertex Dual Line Out box also has a separate polarity and ground lift switch for each output to each device, (Timeilne and Flint) as well as a level (trim) control to attenuate the signal feeding the effects.
... Belden gitarski kablovi za koje iskreno do sada nisam čuo, ima li ih u negde Srbiji ako neko zna
Baš ga je zakomplikovao ovaj iz Vertexa, nekako imam utisak da se sa ovim setapom više on sam reklamira u smislu svojih mogućnosti, nego što Majku to realno treba. Prvo što mi upada u oči je da ima zasebne dry i wet boardove, a ako se ide nekom logikom, to bi trebalo da ima smisla jedino ako se sa wet boardom ide kroz loop od pojačala. Ovako kako Majk sad to koristi, sve direktno u input od nekog od klasičnih Fender pojačala, ne kapiram zašto sve to nije na jednom boardu i aj' zdravo. Jedino što mi pada na pamet je da je prešao na varijantu sa dva pojačala, ona fora koju je 80-ih patentirao Steve Morse, gde je na jednom pojačalu dry gitara, a na drugom samo delay/reverb. Mada, čisto sumnjam. ''There's too much confusion / I can't get no relief...''
, no dobro razvija čovek firmu . Koliko razumem ova kombinacija 2 borda umesto jednog, je više za studio, odnosno dry bord je za direkt u pojačalo (sa reverbom), a wet je za loop varijantu.
Btw evo i Gregora, lepo™ je uhvatio vibe: