Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mateuspoz

Re: Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Post by mateuspoz » 26 Feb 2013, 16:59

Baba Slim wrote:
Milanares wrote:Uz svo duzno postovanje, svaki Roadworn komad koji sam ja probao tonski, i na suvo i uboden u sta god brise pod sa Am. standardom bilo kojim.
Otvorite si estetsko/lakirerski topic pa udrite....
Izvinjavam se zbog prethodnog off-a naravno... Tonski verujem da su dobri, probao sam jednog RW Strata na suvo još ranije, i činio se i više nego solidno napravljen. Ali, da mi ga poklone, verovatno bih ga prodao odmah, jer ne bih mogao da ga gledam zbog tog ubijenog izgleda, kome nisam ja bio uzrok... :lol:

...za utehu, ovde sam ja uzrok...hehehe...
Sada sam je malo doradjivao...pa nije to tako rdjavo uradjeno, definitivno, biće ovako neko vreme, potom ide na tanak nirofinish i to je...
P.S.
Usred zala, molim te, nije sve tako crno...mani, baš toliko srdžbe, sve je ovo kozmetika...i samo kozmetika, lako popravljiva, uostalom i naši majstori nisu na bilo kakvom gubitku, šta više... :ziveli:
+

Image

Perce

Post by Perce » 26 Feb 2013, 17:27

Meni se generalno svidja relik fazon ali ovo mi deluje malo nesretno uradjeno :(

Bez ljutnje Mate. Naravno radis onako kako se tebi svidja i to je najbitnije.
Enivej, :1: za hrabrost da se upustis u ovo :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Feb 2013, 18:14

da jebiga ovo uopste ne izgleda kao relik

nesharm

Post by nesharm » 26 Feb 2013, 19:55

Izgleda kao da je smirglom guljeno :).

mateuspoz

Post by mateuspoz » 26 Feb 2013, 20:22

Ma glupost je poliuretan finish guliti, zato nije uspelo u obliku kako to ide sa nitrocelulozom...ali, tvrdim, da je i ovo bolje, doduse jos nisam probao sa zicama, od onolikog sloja laka, mislim zvučno je bolje...
Ova moja nekadašnja gitara bila mi je u mislima (znam, neko će reći dupe i oko...jbga)

Image

Dakle, neka bude malo ovako, potom se skida sve i nabaciću (ubediću Ilijanija) tanak nitro premaz pa neka se relicuje sama od mojih šaka...
Niko mi sa Foruma nije dao podrsku za ovaj eksperiment, ali ne žalim zato što je original lak bio loše rešenje, a ovako ipak dolazim u krajnjem ishodu do boljeg (rešenja), obogaćen za iskustvo koje je samo potvrdilo sumnje u ispravnost postupka... :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Feb 2013, 21:58

Podrska od mene posto sam i ja u fazonu da sve shto je poly treba guliti, ali ...kod majstora. :) :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Feb 2013, 22:32

mateuspoz wrote: Ova moja nekadašnja gitara bila mi je u mislima (znam, neko će reći dupe i oko...jbga)
:
A nisam znao da si imao Rory strata, i kakvi su utisci? Što si ga prodao? :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 Feb 2013, 00:38

ovo je roriša ili samo kvalitetno oguljena?

mateuspoz

Post by mateuspoz » 27 Feb 2013, 09:23

Рориша прави, продао сам га због тога што ми је наишао одличан купац, нисам могао да одбијем понуду...Гитара је фантастична у сваком погледу али схватио сам да сам сувише у сенци саме гитаре с обзиром да ипак носи печат Рорија Галагера без обзира на чињеницу да је само клон...била је код мене више од 2 године, јесам је са жаљењем уступио колекционару ужарених очију, човек платио поштено...Где год сам је понео на свирку изазивала је лепе приче, коментаре, свако је волео да је такне.
На неком посту, овде на МФ објавио сам слике с дружења у мојој кући са друштвом из Бгда где је, између осталих, био и Миша, власник два таква (Рори) страта. Он ми је том приликом рекао да је срео још 3 (дакле укупно 5) гитара и да ниједна није 100% иста, чак му се моја највише допала...

Синоћ сам на овом мом Мексу наместио жице...Бог ме убио ако лажем, верујте то се стварно боље чује...данас ћу да га уштекам у појачала, овако на суво, на прву лопту, значајно је постало дрвенкасто-звонкасто...то је на трагу онога што сам чуо на Рорију.... тако ми прија да сам престао да се кајем због касапнице коју сам направио (а и критике са Форума су ме убиле, да додам)...зар да жалим онај полиестер лак, малтене прст дебео, који је убијао звук гитаре у појам... :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Feb 2013, 09:53

Lepo je cuti po ne znam koji vec put na ovom forumu da poli toliko gusi gitaru, mozda zaista ima nesto u tome.
mateuspoz wrote:тако ми прија да сам престао да се кајем због касапнице коју сам направио (а и критике са Форума су ме убиле, да додам)...зар да жалим онај полиестер лак, малтене прст дебео, који је убијао звук гитаре у појам...
kontam da niko nije to pricao jer im je zao laka, nego su pre mislili na to da ne izgleda kao pravi relic, i da je bolje bilo da si odneo majstoru koji bi to lepo skinuo i prelakirao tankim nitrom. Kako se nema uvek para za takve zajebancije, razumljivo je da si sam uzeo smirglu i poceo. Ja nisam u fazonu relika (a i ne sviram takvu muziku gde je to kul... mada mozda i sviram :O.o: , ali to je druga prica :lol: ), ali ja bih to uradio drugacije, skinuo lak potpuno (pokusao bih kao guvnor, fenom), i onda video sa nekim da mi drvo zastiti nekim uljem, (ili nabavio ulje, pa sam trljao), oil finish.

U svakom slucaju, najbitnije je da si ti zadovoljan, srecno i da te sluzi :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Feb 2013, 11:37

http://www.mk-guitar.com/2009/01/02/gui ... er-finish/

ima ovde snimljeno kako zvuci gitara sa i bez polija, tj sa nitrom...Ima i te kako razlike, i ja zelim da odradim tu akciju na mom blacktop jaguaru, cak razmisljam da nema finish, tj nekako da ga zastitim uljem ili nekim cime vec...mozda voskom. Jedino shto bi ga vratio u crno najradije, tj da ostane sve isto, ali samo da ne bude poly...imam utisak da je 2mm debeo, mamu im lakirersku, meksicku. :grummel_2: zabavi nikad kraja :XD:
:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Feb 2013, 11:44

jok bre, prodaj tu gitaru :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Feb 2013, 12:04

Cortex wrote:jok bre, prodaj tu gitaru :mrgreen:
Za tebe 500e, moze? :XD: :mrgreen:
Necu, radi mi dobro sasvim, svidja mi se sad kako jeste, pa cu da je odradim do kraja jednog dana, vrlo verovatno ce dobiti i bigzbi...mogu samo dodati gitare kolekciji, nema vise prodavanja, menjanja, osim u ekstremnim pre CBS slucajevima :P ,
mada kao i na baji i na vecini fendera, umuljali su ih u lak, bukvalno kao da su potopili gitaru, ono kao grisinu u eurokrem. Mexico, zemlja buritosa, brkova. teskih prdeza i debelog laka. :metal:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Feb 2013, 12:18

ja sam bogami izashao iz tog tripa. jesam refinishirao telca i on zvuchi jedno 25% bolje, ali sad neshto gledajuci gitare po Mitrosu raznih brendova skontao sam da je to mozhda bzvz misliti da su to dobre gitare samo eto malo izmuljane u laku, loshim potenciometrima, i ne znam kakvim magnetima. generalno su gitare u 400-800 rangu najgore za kupovinu. do 400e mozhe zaista da se naidje na zhivu gitaru kojoj note odskachu sa griftplatne a mnogi modeli izmedju 250 i 400e zaista i nude daleko vishe nego shto ste platili. kako trenutno stoje stvari po prodavnicama rekao bih da nema svrhe uzdisati za gitrama od 500-700-800...tek gitre od 900 i preko hiljadu daju neshto znachajno bolji ton i feel od gitara od 400 i jeftinijih. to je neki moj utisak, i mislim da je to povoljna okolnost na opshtu besparicu

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Feb 2013, 12:33

Cortex wrote:ja sam bogami izashao iz tog tripa. jesam refinishirao telca i on zvuchi jedno 25% bolje, ali sad neshto gledajuci gitare po Mitrosu raznih brendova skontao sam da je to mozhda bzvz misliti da su to dobre gitare samo eto malo izmuljane u laku, loshim potenciometrima, i ne znam kakvim magnetima. generalno su gitare u 400-800 rangu najgore za kupovinu. do 400e mozhe zaista da se naidje na zhivu gitaru kojoj note odskachu sa griftplatne a mnogi modeli izmedju 250 i 400e zaista i nude daleko vishe nego shto ste platili. kako trenutno stoje stvari po prodavnicama rekao bih da nema svrhe uzdisati za gitrama od 500-700-800...tek gitre od 900 i preko hiljadu daju neshto znachajno bolji ton i feel od gitara od 400 i jeftinijih. to je neki moj utisak, i mislim da je to povoljna okolnost na opshtu besparicu
Slazem se apsolutno, ali moje iskustvo sa MIM fenderima je da su izdrzljivi i dugotrajni (a imao sam ih ihahaj, pa i taj tvoj telac je super), cak dugotrajniji od MIA standarda, par ljudi mi se zalilo na hardver sa MIA pa i na vratove (i na deluxe seriji cak), shto me je jako zacudilo, al jbg izgleda je tako.

Zvuk svake gitare se moze popraviti, jer ipak obrni okreni, oni moraju da stave drvo koje su napisali da su stavili samo ga zbog brze proizvodnje ne odrade kako treba, za razliku od moje 72jke ciji je lak tanak ko flis papir, to si i cuo kako zvuci i to je iz 2006te djitra. Nove te CP i Deluxe player i kako god ih krstili - skuplje MIM serije, cini mi se da su ukenjali posle 2010te, kad su pravili kao neke reforme i "poboljsavali" proces proizvodnje, pa eto mozda je mim strat dobio deblji tremolo blok, ali je dobio i deblju farbu , isto kao i one nesretne mutave 72jke (tako je mutav bio i CP mim jazzmaster od 90k) koje si probao pre neki dan i koje bi sa novim bojadisanjem prodisale sigurno. Misim, meni zaista nije frka da se igram sa gitarama dok ne prorade kako treba, ja mislim da sam to dokazao u par navrata. :mrgreen: Zato recimo onaj PartJazzMusimaMaster nikad ne bih prodao jer to radi...po meni odlicno. A na njemu je modifikovano/...pa sve/ :D
I ovaj jag ce kad budem zavrsio modifikovanje ce biti skroz super gitara, ali naravno moram mu posvetiti paznje. Drvo koje je bilo na Musima Dlx jazzmasteru je bilo umuljano u neku debelu farbu i nije se culo ni pola glasno na suvo koliko se sad cuje u nitru..(trenutno je na suho najglasnija gitara koju imam, a mislim da je u pitanju sendvaja drvo, tipa dve sperke i tanko neshto izmedju). O zvuku kad se ukljuci da ne pricamo, uostalom, radim te testove bash zbog tih mojih geek perverzija sa djitrama. Lako je kad imas 3-4 soma za djitru i odes u Fretted Americanu i lepo kupis pre CBS ili tu negde do 70tih/ gitare (a mene zanima da ih imam vishe :mrgreen: ). Ali ovako spram mojeg budzeta i svega shto se izdesavala oko moje opreme, ja sam vise nego zadovoljan time shto imam i redovno mic po mic upgrade-ujem. Zato mi je i Mateuspozov potez okej sasvim, da nije srokao lak, ne bi cuo da'l je bolje, a uvek jeste bolje...jebo ih poly. :) :ziveli:

Post Reply