ziveli!cccira wrote:Ne znam, mene je to sve sumljivo sto se vi pedaleri poznajete izmedju sebe![]()
@dub: welcome aboard!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
ziveli!cccira wrote:Ne znam, mene je to sve sumljivo sto se vi pedaleri poznajete izmedju sebe![]()
@dub: welcome aboard!
ahha.xspaceman wrote:potrefio si me hehehe!dub wrote:uf, hjuston ima problema sa bechkerekom
ko je od vas lazar b.?
xspaceman je shooky, okej.lazar b je ZZZ!
Hahahdub wrote:ahha.xspaceman wrote:potrefio si me hehehe!dub wrote:uf, hjuston ima problema sa bechkerekom
ko je od vas lazar b.?
xspaceman je shooky, okej.lazar b je ZZZ!
onda je kill surf city onaj koga sam sreo kod devi-ja, dok je isti bio musko
čestitke! nadam se da isto lepo radi ko sto lepo i izgleda!Z*Z*Z wrote:Pozdrav ChabaI koju si djitricu na kraju uzeo, Dua ili Telca? Znaci Cathedral radi posao...
Inace, i ja sam se ponovio malo... Moj prvobitni lanac efekata je sada u loopu od ovog chuda![]()
Not really. Nekad se to radilo iz nedostatka drugih opcija, nisi imao FX send/return niti slicne ulaze. Imao si samo jedan, instrumentalni, ulaz, onda ne mos drukcije ako hoces da slave-ujes pojacala, ali to nije 'pravi' slaving. Kad ti signal prodje prvo pre-amp pa ode u FX loop send, nema potrebe da ga saljes u drugi preamp od tog drugog pojacala (dva puta naponski pojacavas signal, a signal je vec dovoljnog naponskog nivoa posle prvog pre-ampa). Dobices kakofoniju najcesce. Znaci iz preampa prvog pojacala saljes signal (preko petlje recimo) u poweramp drugog pojacala. Ti bi to koristio iz nuzde ali se na zapadu to koristi najcesce kao fora, jer ti se recimo svidja zvuk preampa jednog pojacala ali hoces da koristis izlazne lampe iz tog recimo drugog pojacala. To je Metallica radila godinama tako sto su signal iz preampa od Mesa Boogie MkIIc+ ganjala preko Marshallovih glava ali samo u poweramp. Umesto da koriste Boogiejev izlazni stepen sa 6L6 americkim izlaznim lampama, koristili su Marshallov poweramp sa britanskim EL34 lampama. To ti je zvuk sa Master of Puppets recimo. Extra tight.shule wrote:E, hvala Dersu. Koristicu ga, ali zar ne bih trebao posle svojih efekata da ga kopcam u input sledeceg ampa?
Nije. Nije to modovano, druge stvari su modovane u tim JCM800 Marshallima. Nisu to Plexi Marshalli iako imaju plexiglass. JCM se ne podrazumeva kao Plexi serija. Marshalle je modovao Jose Arredondo iz San Francisca, legenda. Ti Marshalli su korisceni i uporedo za 'tracking' (nasnimavanje) i slaved by IIC and IIC+ Mesa Boogie. Eddie Van Halen je poslednji lik (od poznatih djitrista) koji je chain-ovao (to nije slaving nego chaining o cemu ti pricas) Marshalle, ali samo Marshalle na prvom Van Halen albumu. 1976/77 tu negde. Metallica je ovo snimala 10 godina kasnije prakticno.MUzzY wrote:Nije samo kroz power amp'Tallica je vozila mark 2c+ kroz kompletan plexi ali to je vec visa matematika za mene. Znam samo da je kompetna glava modifikovana tako da radi sa preampom mark-a. Inace tu kombinaciju su koristili sve do Load albuma kad su presli na triaxis...
da parafraziram, da li je neko probao da Boss Fv-50L koristi kao expression pedalu?rock action wrote:imam pitanje vezano za Boss RE-20 Space Echo, tj. za expression pedalu koja bi trebalo da se nakaci na njega.
uglavnom se kao opcija spominje Roland EV-5, medjutim njega bas nesto i nisam vidjao cesto.
da li umesto tog EV-5 mogu da posluze Boss FV-50H ili FV-50L i koji od ta dva?
rock action wrote:da parafraziram, da li je neko probao da Boss Fv-50L koristi kao expression pedalu?rock action wrote:imam pitanje vezano za Boss RE-20 Space Echo, tj. za expression pedalu koja bi trebalo da se nakaci na njega.
uglavnom se kao opcija spominje Roland EV-5, medjutim njega bas nesto i nisam vidjao cesto.
da li umesto tog EV-5 mogu da posluze Boss FV-50H ili FV-50L i koji od ta dva?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest