Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nenadnenad

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by nenadnenad » 20 Jun 2010, 19:31

Nemam pojma , stvarno.
Drugacije gledam na lampaska pojacala u poslednje vreme a ovo ima 2 puta vise cevi nego moje i verovatno je isto toliko puta teze :mrgreen:

Strat08

Post by Strat08 » 20 Jun 2010, 20:12

HAHAHAHAHAAHA http://www.kupujemprodajem.com/Boss-noi ... _id%5D=553

Obratite paznju na zadnju recenicu: molim ljude koji su smaraci i kojima je samo do dopisivanja i gledanja slika uredjaja da me ne smaraju :lol: :lol:

Ja ga fino kontaktirao, pitao jel pedala ubija sumove koje proizvode singl strat magneti i zamolio da mi posalje slike, jer sam zainteresovan za pedalu, dobijam sutra lovu i uzeo bih je, lik mi odgovori izmedju ostalog "joo mrzi me da slikam, pedala je kozmeticki ista kao sto izgleda na svim fotkama po netu jer sam je ja koristio jednom u studiju i nikad vise..." Ja napisem, opet izmedju ostalog: "Jbg, ako zelis da prodas, moraces se potruditi :) " i evo citav mejl koji mi je napisao: "Nije mi jasno kakve veze ima slika i prevara na oglasima, i sto bi slika dokazivala bilo sta, kao da ukoliko zelim ne mogu da nadjem 2 slike na netu i posaljem ti to i kazem eto slikao sam, stvarno ne vidim logiku sta bi slika dokazala a i ne kupujes sliku vec pedalu... anyway ovo sam cisto poslao jer mi nisi najjasniji, ali nije ni bitno, rekao sam da me mrzi da je slikam, sad tek to svakako necu uraditiiz principa a za pedalu ne brinem, za te pare necu imati problema da je prodam jer me je i ovako vec gomila ljudi startovala.." I nastavlo se u istom ritmu, nazvao me glupim itd itd.

Recite Vi meni gde sam ja to ispao glup i je li stvarno toliko loše traziti slike??? Imao sam loša iskustva i od tad stalno trazim slike, koje su koliko - toliko dokaz o stanju robe... Ponavljam kupio bih sutra pedalu da mi je poslao slike, medjutim ja ispado' smarač :krstise:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 20 Jun 2010, 20:29

Strat08 wrote: Imao sam loša iskustva i od tad stalno trazim slike, koje su koliko - toliko dokaz o stanju robe... Ponavljam kupio bih sutra pedalu da mi je poslao slike, medjutim ja ispado' smarač :krstise:
a i ti... shto kupujesh neshto shto ne mozhesh da probash?? Osnovno pravilo ODESH SVE DA PROBASH, ako ne mozhesh, ako ti nije blizha okolina, chekash da iznikne negde... i cao..
Tako izbegnesh sve ove "kulturne" i losha iskustva, da ne radi il' sl.... :ziveli:

Strat08

Post by Strat08 » 20 Jun 2010, 20:41

Hotstepper wrote: a i ti... shto kupujesh neshto shto ne mozhesh da probash?? Osnovno pravilo ODESH SVE DA PROBASH, ako ne mozhesh, ako ti nije blizha okolina, chekash da iznikne negde... i cao..
Tako izbegnesh sve ove "kulturne" i losha iskustva, da ne radi il' sl.... :ziveli:
Sad sam još i ja kriv :mrgreen: Razumem sta hoces da kazes, i u pravu si, ali ima likova sa kojima se moze tako raditi bez problema, neki dan sam kupio korus i overdrajv u mint stanju od lika iz BG-a, pedale znaci u svakom smislu u savrsenom stanju. :) A lik je pre svega gotivan preko tel-a i ispao je korektan u svakom smislu... Ali uvek ima i onih "drugih" :roll:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Jun 2010, 23:19

Uh koliko sam ja puta kupio pedalu a da je nisam probao. :D
Svih 8 pedala koje tenutno aktivno koristim sam kupio a da ih nisam probao. :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Jun 2010, 23:23

:1: :mrgreen:

Vaske023

Post by Vaske023 » 20 Jun 2010, 23:30

I ja sam na nevidjeno kupio pedalu :mrgreen:,sva sreca pa se nisam zeznuo.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Jun 2010, 23:32

A i ono... kad odes u radnju pa probas ili odes kod prodavca pa probas na 10ak min... nije to to. Druga oprema, drugi ambijent... ***** li ga... u mom slucaju cak i od raspolozenja zavisi da li ce mi se u tako kratkom periodu pedala svideti ili ne. :)
Najbolje je da imas pedalu jedno vreme pa je kasnije prodas ako ne budes zadovoljan. Slusas pedalu par dana/nedelja i onda skontas da li je za tebe.
Ako je kupis po normalnoj ceni, neces puno gubiti pri kasnijoj prodaji/zameni i ako nista drugo, imaces puno iskustva sa pedalama. :)

Vaske023

Post by Vaske023 » 20 Jun 2010, 23:54

Funkomat wrote:A i ono... kad odes u radnju pa probas ili odes kod prodavca pa probas na 10ak min... nije to to. Druga oprema, drugi ambijent... ***** li ga... u mom slucaju cak i od raspolozenja zavisi da li ce mi se u tako kratkom periodu pedala svideti ili ne. :)
Najbolje je da imas pedalu jedno vreme pa je kasnije prodas ako ne budes zadovoljan. Slusas pedalu par dana/nedelja i onda skontas da li je za tebe.
Ako je kupis po normalnoj ceni, neces puno gubiti pri kasnijoj prodaji/zameni i ako nista drugo, imaces puno iskustva sa pedalama. :)
:1: :)

Strat08

Post by Strat08 » 21 Jun 2010, 00:41

Funkomat wrote:Uh koliko sam ja puta kupio pedalu a da je nisam probao. :D
Svih 8 pedala koje tenutno aktivno koristim sam kupio a da ih nisam probao. :)
sinisake wrote: :1: :mrgreen:
Konačno da me neko razume :D Kontaktiram kupca, razmenimo par mejlova, pošalje mi slike robe koju prodaje, cujemo se i ako skontam da je ok lik, sto ne bih uzeo pedalu od njega... :) E sad druga stvar ako mi se pedala ne svidi, pa je prodam, ne mozes izgubiti vec samo biti na istom :mrgreen: Dakle:
Funkomat wrote:A i ono... kad odes u radnju pa probas ili odes kod prodavca pa probas na 10ak min... nije to to. Druga oprema, drugi ambijent... ***** li ga... u mom slucaju cak i od raspolozenja zavisi da li ce mi se u tako kratkom periodu pedala svideti ili ne. :)
:1: :1: :1: :1: :1: :1:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 21 Jun 2010, 03:56

jbm li ga... ja sam nazhalost u zhivotu neshto nauchio na tezhi nachin..
Kada dodje do trgovine i para tu chast svakome al ne verujem vishe nikome.
Koga zmija ujede i gushtera se boji.
Da ne pricham kako sam jednom prodao neshto, pa posle ispalo ukradene pare (nije vezano za muzichku opremu, al sve jedno), i ja morao da dajem izjave organima reda... ma idi... onaj jadan osecaj stida i grcha u stomaku :grummel_2:

Sad preferiram onaj drugi srpski obichaj, gostoprimstvo..
Pozovem choveka lepo kod sebe il ja odem, uverim se u ozbiljnost i godine onog sa kim vrshim transakciju,
kafa/rakija/pivo par komada, upoznamo se,
probamo instrument/pedalu il' shta je vec po sredi i onda kesh na ruke..
I svi srecni i zadovoljni.
:ziveli:

coca

Post by coca » 22 Jun 2010, 15:19

Ja sam isto za varijantu kad kupujes nesto nazoves toga ko prodaje vidite se barate oci u oci probas opremu/instrument i sta vec kupujes razmenite iskustva pa ako si za kupovinu pare na ruke i to je to... ovo kupovanje vidis nesto pa trazis od lika da ti posalje postom ili vec kako god ti tres pare a ono skart od onoga sto si kupio i sta onda da juris lika i da se potezete za kragne... Uostalom ne bi nikad nista kupio na nevidjeno, ja sam jednom prilikom otisao vise od 200km od Bgd-a po neke magnete, a lik je mogao da mi ih posalje postom, ali to nije to..., onda sam se dogovorio sa tim istim likom koji je bio sasvim korektan i spustio sam cenu za autobusku kartu do njega sto je sasvim O.K. prilikom kupovine, navodim ovo kao primer da nekome posluzi da pokusa da se dogovori sa prodavcem od koga nesto kupuje... Nemojte da ste lenji za vase parice!!!

borislavgajic

Post by borislavgajic » 22 Jun 2010, 17:38

stvarno ne vidim logiku sta bi slika dokazala a i ne kupujes sliku vec pedalu.
kakva kontradikcija.......skok u sopstveni stomak :facepalm: ,........ :O.o: naravno da ne kupujes sliku....zato i trazis da vidis kako ta konkretna pedala izgleda.......tip "stvarno ne vidi logiku"...sto je i sam rekao....tako da je delimicno i svestan svog stanja nesvestice :ziveli: ......

.......i slazem se sa ljudima koji odu pa probaju ako su blizu.......a opet i na daljinu funkcionise....OK

Gaja

xspaceman

Post by xspaceman » 22 Jun 2010, 18:19

borislavgajic wrote:
stvarno ne vidim logiku sta bi slika dokazala a i ne kupujes sliku vec pedalu.
kakva kontradikcija.......skok u sopstveni stomak :facepalm: ,........ :O.o: naravno da ne kupujes sliku....zato i trazis da vidis kako ta konkretna pedala izgleda.......tip "stvarno ne vidi logiku"...sto je i sam rekao....tako da je delimicno i svestan svog stanja nesvestice :ziveli: ......

.......i slazem se sa ljudima koji odu pa probaju ako su blizu.......a opet i na daljinu funkcionise....OK

Gaja
:1: skoro sve svoje pedale, 2 gitre i jedno pojačalo sam kupio na neviđeno tj. samo na osnovu slika i telefonskih razgovora sa prodavcem! nema tu nekih strogih pravila...ako je blizu idem da probam, a ako nije....rad na daljinu! :)

Mrav

Post by Mrav » 22 Jun 2010, 21:32

Evo ako vas zanima, mislim da je ns-2 dobra pedala. Moze da znatno smanji sum (pogotovo na drajvu), moze da se izbori sa singlovima, ali postoji odredjeni gubitak tona, sto u live situaciji ne mora uopste da se primeti. Kada se svira, tj treba nesto da se cuje ona zapravo i ne skida toliko suma iz signala kao kad se ne svira, vec je efekat primetniji kad zaustavite sviranje (sto recimo jako znaci ako 'stopujete' neke rifove).

Koliko sam ja uspeo da vidim kad sam trazio noise gate, isp decimator bolje radi, ali njega nisam mogao kod nas da nadjem,

Inace ovo mi je najludji demo te pedale :XD:

P.S. Mene spasava kad koristim Ibanez FL9 vintage cirka 30 'dina staru pedalu koja ima super ton, ali unosi dosta shuma :)

Locked