Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Post by majtimika » 27 Feb 2013, 13:07

Ne gusi poli gitaru strucnjaci nego debljina istog, finisiraj nitrom sa slojem od 2mm pa ces da vidis kako lepo radi

Pun mi kufer ove filozofije oko finisa

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Feb 2013, 13:16

majtimika wrote:Ne gusi poli gitaru strucnjaci nego debljina istog, finisiraj nitrom sa slojem od 2mm pa ces da vidis kako lepo radi

:*

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Feb 2013, 13:23

majtimika wrote:Ne gusi poli gitaru strucnjaci nego debljina istog, finisiraj nitrom sa slojem od 2mm pa ces da vidis kako lepo radi
da, to je bila poJenta...deblji finish ubije ton, a oni poli mazu debelo ko s prsta :mrgreen: ...u tom kontekstu sam hteo reci gorenapisano :oops: . A ja sam ipak jako daleko od strucnjaka, samo kazem iz svog iskustva kako mi deluje da jeste. Na telcu 72 deluxe-u mi ni najmanje ne smeta poli jer je tanak ultra (opicio sam je na par mesta pa mogu da vidim koliko je deB'o). E sad o zvuku polija ili nitroa, tj shta koji dodaje a shta koji oduzima ipak cu to prepustiti nekome ko se razume u to, i pomno slusati. :) :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Feb 2013, 17:04

mislim_stvarno wrote:skinuo lak potpuno (pokusao bih kao guvnor, fenom)
Ubedljivo najlakse i najbrze skidanje plastike sa tela i najmanje slucajno ulazenje u samo drvo.
majtimika wrote:Ne gusi poli gitaru strucnjaci nego debljina istog
:1:

Tufli

Post by Tufli » 27 Feb 2013, 19:09

A da li se skida i boja?

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Feb 2013, 19:15

Skida se sve, ostaju samo male flekice grunta na mestima gde se malo vise zagreje pa se ne sljusti u komadu sa bojom.
To se kasnije malo sredi nekom smirglom i telo je opet spremno za farbanje. Na taj nacin se skida 0,1mm drveta, svaki drugi ume da ga osakati ako to ne radi neko sa malo vise iskustva. :)
Slicno kao kada prvi put radis MusicMan fazon zadnje strane vrata, pa ako ne pazis mozes lako da mu promenis i konturu.
Sa mesnatog D na npr (mestimicno) tanko C... :lol:

fattwang

Post by fattwang » 27 Feb 2013, 19:31

Sve se skida, do daske (bukvalno). Posle fena i šmirgle (srednja 320) telo je kao u vremeplovu vraćeno na početno stanje i spremno za novi pokušaj farbanja.
Napomena, pored fena treba imati i set namenskih špahtli. Trouglata pruža dobru kontrolu struganja. Zaobljene su za krivine na telu...
Image

mateuspoz

Post by mateuspoz » 27 Feb 2013, 20:01

Ja probao gitaru na pojacalu, ODLIČNO zvuči!

neki

Post by neki » 27 Feb 2013, 21:49

nemanjavelimirovic wrote:
da, to je bila poJenta...deblji finish ubije ton, a oni poli mazu debelo ko s prsta :mrgreen: ...u tom kontekstu sam hteo reci gorenapisano :oops: . A ja sam ipak jako daleko od strucnjaka, samo kazem iz svog iskustva kako mi deluje da jeste. Na telcu 72 deluxe-u mi ni najmanje ne smeta poli jer je tanak ultra (opicio sam je na par mesta pa mogu da vidim koliko je deB'o). E sad o zvuku polija ili nitroa, tj shta koji dodaje a shta koji oduzima ipak cu to prepustiti nekome ko se razume u to, i pomno slusati. :) :ziveli:
ija sam na mom baji imao prilike da pogledam oko rupica za srafove pickgarda...taj plavi poli je ultra tanak,nema ni govora o sloju od dva milimetra kako neki ovde pisu....recimo 0,15 milimetra maksimalno 0,2 i to je to.video sam baju koju je svirao randja,zadnji deo tela gitare je bio matiran kako mi je rekao u cilju dobijanja boljeg zvuka sto se i culo na pojacalu kada smo uporedjivali.da li je to zbog toga ili je komad jednostavno bolje radio ne znam ali je za nijansu njegov baja bolje radio sto jes jes.a da, i vrat je ceo bio izmatiran da kazem i to,pa ako je neko jos isprobao ovu tehniku na svojoj gitari onda to matiranje stvarno ima uticaja na zvuk.bas bih voleo da cujem....nesto najruznije sto sam video je vestacki vintage fazon ali nekoliko puta sam imao prilike da probam road worn seriju fender gitara i uvek su na suvo jako lepo zvucale.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Feb 2013, 22:56

Ja sam video baju kad je guljen, nije tako tanko, mozda na plavom, on je FSR ili tako neshto...na ovim standardnim je debelo fest. :) :ziveli:

neki

Post by neki » 28 Feb 2013, 10:08

nemanjavelimirovic wrote:Ja sam video baju kad je guljen, nije tako tanko, mozda na plavom, on je FSR ili tako neshto...na ovim standardnim je debelo fest. :) :ziveli:
na netu sam negde nasao slike bas kako gule taj krem poli kao tvoj i stvarno je izgledalo kao da je debeo jedno 2, 2,5mm sto ako je zaista toliko,nije bas zanemarljivo u odnosu na tanak film kada se radi sa nitro lakom.istinu znaju oni koji su menjali lak na gitari,ja licno mislim da je mnogo vazniji komad drveta od koga je napravljena gitara. imao sam do sada prilike da podrobno isprobam tri custom shop gitare i to natenane sto se kaze. jedan telac i strat su zvucali onako kako ovde pesnici opisuju da sad ne ponavljam....a treca je bila telekaster koja je samo mrvu radila zvucnije ,punije, lepse od moje gitare tako da sumnjam da je uopste bila original.e sad koliko su ove dve prve bolje radile koliko je to u procentima ne znam ali jednostavno oseti se da je to to i da posle toga nema ili ne treba dalje.imao sam utisak da ce same da sviraju ako ih samo dodirnem toliko je to jako i kvalitetno u odnosu na ove iz srednje klase.pritom sam samo recimo malo prosecan amater a kako to svira u rukama profesionalaca jezus marija...ako nasi majstori mogu takav kvalitet da izvuku za u proseku po 1000 eura onda se to i te kako isplati.

Milanares

Post by Milanares » 28 Feb 2013, 12:53

off:
Gibsonovi nitro faded modeli su dooosta jeftiniji od standardnih.
just sayin' ...

neki

Post by neki » 28 Feb 2013, 13:22

Milanares wrote:off:
Gibsonovi nitro faded modeli su dooosta jeftiniji od standardnih.
just sayin' ...
i zvuk im je mnogo tanji...

Milanares

Post by Milanares » 28 Feb 2013, 13:26

zakuni se :)

Post Reply