TAROT!
Velika kupovina vol.3
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Velika kupovina vol.3
Mislio sam, pored Strata, Strata ne dam, a i ne svidja mi se onaj Niarlat...selotejpov, mislim dobra je to gitara, al' nije za mene!
TAROT!
TAROT!
Ma necu, dobro je, reko sam... 
- mislim_stvarno
Ma, ovu temu je sinisa napravio samo da bi sebi nabudzio br. postova, a da ne spamuje druge teme...
Zezam se. Evo moj doprinos temi, verovatno ti nece pomoci, al ae sve jedno, blizi si 75oj strani.
Meni se svideo Hughes & Kettner Tubeman 2. Video sam ga u oglasima, pa pogledao i po jutjubu, i mislim da je dosta masTan... Dodatni plus mu je sto je preamp, pa ima i clean.
Al sam nabacao linkova bzvz...
Zezam se. Evo moj doprinos temi, verovatno ti nece pomoci, al ae sve jedno, blizi si 75oj strani.
Meni se svideo Hughes & Kettner Tubeman 2. Video sam ga u oglasima, pa pogledao i po jutjubu, i mislim da je dosta masTan... Dodatni plus mu je sto je preamp, pa ima i clean.
Al sam nabacao linkova bzvz...
Levi kanal, jos jedared:
http://www.box.net/shared/9modmgr396
Malo veca mas' i malo kvalitetniji, usmereniji, direktniji ton... Jbg, nedostaju mi bolji epiteti...
mislim_stvarno, fala na predlogu, sad cu da pogledam sta je to...
Sad ce ispasti da se zezam, ali stvarno imam utisak da mi je posle 10+ godina druzenja sa DS konceptom dosta, malko bi nesto SKUPLJE, a za iste pare, hehehe...
Malo veca mas' i malo kvalitetniji, usmereniji, direktniji ton... Jbg, nedostaju mi bolji epiteti...
Sad ce ispasti da se zezam, ali stvarno imam utisak da mi je posle 10+ godina druzenja sa DS konceptom dosta, malko bi nesto SKUPLJE, a za iste pare, hehehe...
ti bi da se jebesh a da ti ne uđe??? Pa di to ima???sinisake wrote:Levi kanal, jos jedared:
Malo veca mas' i malo kvalitetniji, usmereniji, direktniji ton... Jbg, nedostaju mi bolji epiteti...![]()
Ma dobro, ne mora za iste pare...

Evo, nesto poput ovog ja volem, za solo...
http://www.box.net/shared/6kihy1pcyc
Zanemarite pozadinske sumove (koji su glasniji i od samog snimka) i nervozno i bezvezno sviranje, to je ta tonska karakteristika koju zelim (otprilike).
Brdo midlova, topao, ne ostar, ali ipak prisutan ton. Toliko se moglo izvuci iz tranzistorca na 0.5 (jbg, mislim da se komsijama ni ovo nije svidelo), umerna distorzija (saturation je bilo na 1 sat), tako nekako...
Uzgred, mislim ovaj dist radi bolje od DS 1, kad se DS1 ukljuci u cklean kanal nema sanse da se dobije nesto poput ovog...
E, bas zbog toga sam pre svega zainteresovan za onog Guv'nora... Ako zvuci kao marshall sa cebetom, mozda je to za mene...
http://www.box.net/shared/6kihy1pcyc
Zanemarite pozadinske sumove (koji su glasniji i od samog snimka) i nervozno i bezvezno sviranje, to je ta tonska karakteristika koju zelim (otprilike).
Brdo midlova, topao, ne ostar, ali ipak prisutan ton. Toliko se moglo izvuci iz tranzistorca na 0.5 (jbg, mislim da se komsijama ni ovo nije svidelo), umerna distorzija (saturation je bilo na 1 sat), tako nekako...
Uzgred, mislim ovaj dist radi bolje od DS 1, kad se DS1 ukljuci u cklean kanal nema sanse da se dobije nesto poput ovog...
E, bas zbog toga sam pre svega zainteresovan za onog Guv'nora... Ako zvuci kao marshall sa cebetom, mozda je to za mene...
pa neka ti drugar skine šemu tog drajva iz pivija i nek ga strpa u pedalicu!
ili sacuvaj tog pivija i kad ti stigne konacno lampaš koristi ga kao drive pedalu pa ga bodi u lampaša! 
He, he, al' bez zezanja, zar nije fina, topla i meka distorzija? 
(Sustinski, ovo je zapravo Z-ov omiljeni turd screamer, samo malo masniji, kad malo bolje poslusam, cenim da bi na peavey delta bluesu, malo crunchiranom, TS dao nesto poput ovog, samo bolje
)
(Sustinski, ovo je zapravo Z-ov omiljeni turd screamer, samo malo masniji, kad malo bolje poslusam, cenim da bi na peavey delta bluesu, malo crunchiranom, TS dao nesto poput ovog, samo bolje
- sirac-šunka
- vragolan
Pa jest, ali sam po tvom opisu očekivao neki out-of-space soundsinisake wrote:He, he, al' bez zezanja, zar nije fina, topla i meka distorzija?
Takav ton, i jos milion zanimljivijih (za moj ukus) ces dobiti kupovinom lampaskog pojacala 
He, he, pa nista, predlazem privremenu obustavu teme... Da popisem ovo dosad predlozeno, ubacim SkruVdrajvera u igru, kupim lampasa, pa nastavljamo...

- DrGreenthumb
- MF veteran
Sve vreme citam ove gomile postova na ovih x stranica i mislim to isto. Sinisa, kupi pismeno pojacalo, dzaba ti sve pedale ovog sveta ako ti je amp prosek (koliko ga god voleo taj umorni Peavey to jeste). Evo, kad mi bude gotov amp (za nekih mesecak dana) pozivam te da svrnes da gi odvrnemo, mozes da vidis i sa Mr Guv'nor-om da probas njegovog vintage Marshall-a... Hoces toplinu i mas' a bodes tranzistor u tranzistor sa jos jednim tranzistorom preko, misi nači naaš, neće da možeZ*Z*Z wrote:Takav ton, i jos milion zanimljivijih (za moj ukus) ces dobiti kupovinom lampaskog pojacala
Cheerz!
Ma znam, zapravo i ne koristim vise to pojacalo na probama, otkad je Jazz Chorus u igri, ali, da iskoristim priliku da se citiram, kao sto rekoh na pocetku
, cak je i vrhunski tranzistorac ipak tanji od prosecnog lampasa...
Obustava, jbg, kao sto rekoh...
Btnj, neko ti pravi pojacalo? Peca? Sta pravi?
Obustava, jbg, kao sto rekoh...
Btnj, neko ti pravi pojacalo? Peca? Sta pravi?