Rack reverb/fx

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Z*Z*Z

Re: Rack reverb/fx

Post by Z*Z*Z » 24 Oct 2009, 20:24

Razliciti algoritmi - midiverb IV je superiornija sprava ali ja bih pre isao na Quadreverb http://www.limundo.com/aukcija-Procesor ... arb-531614 - za te pare nema boljeg, ali racunaj ako se igras s ekstremnim vrednostima imaces onako, "fake" verb...meni se to licno svidja -> plus se mora obratiti velika paznja kod kupovine polovnjaka, pojedini komadi imaju previse digitalnog white noisea...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Oct 2009, 20:30

Evo upravo mi je dejankuki malo pomogao preko pp-a oko razlika izmedju midi i mikroverba i verujem da cu ipak ici na midiverb ili kvadraverb. Vidis, sad gledam ovaj oglas, lokacija - Bujanovac. Ne znam kako bih to mogao da iskombinujem da probam :?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 24 Oct 2009, 21:02

uz vojnu patrolu?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Oct 2009, 22:01

Tako nekako... :?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 25 Oct 2009, 20:34

Opet moram da se dablpostujem...
Enivejs, posle ekstenzivnije edukacije iz izbora sam izbacio Microverb jer jednostavno nema ono sto mi treba. Oticicu sutra da ga probam, mada vise idem da se raspitam za narucivanje midiverba. Optimalan izbor je definitivno kvadraverb, ali kao sto ste naglasili neophodno je probati isti pre kupovine, a i svakako bih voleo da kupim novu spravu (zbog servisa i ostalih radosti, ipak je to digitalija), tako da nisam najnaklonjeniji ovoj opciji...
I iz tog razloga sam sve naklonjeniji Lexicon-ovoj ponudi, tj. procesoru MX200. Procesor je novijeg datuma (!) i ima impresivnije specifikacije (u odnosu na alesise):
http://www.lexiconpro.com/product.php?id=12#specs

Na sajtu musiccentra pise da ga imaju, tako da cu svratiti sutra i do njih. Cena im prelazi 280 eura dok je thommanu nesto ispod 200, sto je bedak svakako :?

Sta mislite?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Oct 2009, 21:09

Danas slučajno videh ovo: http://control-sound.com/shop/product_i ... ea5c99f3c3
ne znam da li ti se uopšte uklapa u potrebe, jedino što mi se čini da je namenski više predodređeno gitari i piše da su analogni efekti... *eb*m li ga... :?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 25 Oct 2009, 21:12

Ovo je chorus/delay, a ja jurim reverb jedinicu. Eh, gde je bio ovaj rockman kad sam kupovao tjorus?! :(

xspaceman

Post by xspaceman » 25 Oct 2009, 21:21

cccira wrote:Opet moram da se dablpostujem...
Enivejs, posle ekstenzivnije edukacije iz izbora sam izbacio Microverb jer jednostavno nema ono sto mi treba. Oticicu sutra da ga probam, mada vise idem da se raspitam za narucivanje midiverba. Optimalan izbor je definitivno kvadraverb, ali kao sto ste naglasili neophodno je probati isti pre kupovine, a i svakako bih voleo da kupim novu spravu (zbog servisa i ostalih radosti, ipak je to digitalija), tako da nisam najnaklonjeniji ovoj opciji...
I iz tog razloga sam sve naklonjeniji Lexicon-ovoj ponudi, tj. procesoru MX200. Procesor je novijeg datuma (!) i ima impresivnije specifikacije (u odnosu na alesise):
http://www.lexiconpro.com/product.php?id=12#specs

Na sajtu musiccentra pise da ga imaju, tako da cu svratiti sutra i do njih. Cena im prelazi 280 eura dok je thommanu nesto ispod 200, sto je bedak svakako :?

Sta mislite?
greota pucati pare na te nove reckove...skupljaj kintu i cekaj...naletece vec nesto polovno blize od Bujanovca! :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Oct 2009, 21:39

Prednost Lexicona je u tome što možeš da nađeš njihove algoritme u softverskoj (VST) formi, pa da ih poslušaš. Ako ti se svide, znaš šta ti je činiti!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 25 Oct 2009, 22:29

Nesto mi bas ne ide sa nalazenjem vstova kod ovlascenog distributera softvera :?
Nista, sad samo da se nadam da cu sutra zateci mx200 u musiccentru
xspaceman wrote:greota pucati pare na te nove reckove...skupljaj kintu i cekaj...naletece vec nesto polovno blize od Bujanovca! :)
Sad svakako skupljam kintu, pa ako za to vreme naidje nesto zanimljivo (citaj:kvadraverb2) mogu da se ispozajmljujem i tako to, a ako ovaj lexi valja mozda ga dobavim iz srecnijih zemalja za 200 i kusur evra

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Oct 2009, 15:21

Dakle otidoh do musiccentra i u radnji imaju Lexicon MX300, a MX200 moram da narucim (iako ga mozda imaju u magacinu) i da ga kupim. Cena je isprva bila 24000 dinara, a kada sam mu rekao da na sajtu stoji 27000 cena se u to i pretvorila. Ostavio sam broj telefona pa ce me zvati ako ga ima u magacinu (ako sam dobro razumeo).
Iz musiccentra produzih do artista. Midiverb 4 imaju u Novom Sadu i poslace mi ga sutra/prekosutra u Beograd. Cena 17000.
Ne znam, nesto mi se i ne kocka (znajuci moju srecu) sa polovnim Alesisima. Da mi ugine procesor i onda mogu samo lepo da se slikam (ko to moze da mi servisira? Kapiram da je odgovor: niko). Ovako lepo bar nek odsljaka u garantom roku, a za posle cu videti.

xspaceman

Post by xspaceman » 26 Oct 2009, 15:39

cestitam! midiverb 4 je fina sprava i neka te sluzi dugo i posle isteka garantnog roka! ;) jes da si mogao sa polovnim da prođes mnogo jeftinije,ali sta da se radi...garancija je garancija! :bravo: baj d vej...šta ima još od reverb fx u artistu?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Oct 2009, 15:47

Znam da sam mogao proci jeftinije i rado bih uzeo polovno, ali bas imam cim od polovne digitalne opreme. Pogotovo sad zato sto ste mi svi sugerisali da obratim paznju pri kupovini polovnih komada i zato sto sam po internetu nasao dosta podataka o pokvarenim midiverbima/kvadraverbima...
Ako nista drugo, dobicu midiverb po slicnoj ceni koju bih dao za verbzillu (sto mi je bila originalna zamisao)
xspaceman wrote:baj d vej...šta ima još od reverb fx u artistu?
Iskreno, nisam previse ni pitao. Od pedalreverba nema nista, a kapiram da bi mi Sasa sugerisao na neki rack u rangu do 200eur da ima. Za skuplje stvari se nisam interesovao. Baci pogled na sajt, pa ako ti se ucini nesto zanimljivim mogu da se raspitam prekosutra kad budem isao :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 26 Oct 2009, 16:13

i gde ces ga stavljati?? fx loop na ampu ili?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Oct 2009, 16:22

Kroz fxloop, a nosicu i pojacalo svoje prekosutra u artist pa cu sve da isprobam kako sljaka :)

Post Reply