Џими wrote:Ово је један од разлога због чега је понекад добро имати процесор. Само ставиш те две боје које ти требају једну до друге.
Boost-ovanje signala...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Boost-ovanje signala...
Па, мајке ми.
А ко баш толико не воли процесоре, може да намести да то буду две клин боје које се разликују за нијансу, па да их после провуче кроз педалу или шта већ користи.
Da samo sto boostovanje analognih drajvova analogijom zvuci da se u**kish, a digitalija (bar drajvovi) vecinom zvuci prosecno ili loshe...
- Dersu Uzala
Don Djeki wrote:Dakle, hteo bih da mi odgovorite na jedno generalno pitanje: na koji način vi boostujete signal na gitari kad dođe vreme za solo?

Vis to dugme na kome pise...'solo'?
Dersu brate shta ti je?
Always subzero wins, you can't hasS victory. Sorry. Not yours.
Can't haS.
Always subzero wins, you can't hasS victory. Sorry. Not yours.
Can't haS.
*nenadnenad: ja ništa nisam menjao, i i dalje otkida jetru koliko je glasno, tako da od prirodne distorzije nema ništa, samo pedale... btw, njegova distorzija kao opcija je teško njesra, slaba i mutna...
* Z*Z*Z i svi ostali koji su predložili: stavljanje SD pre Rata je pomoglo, hvala!!
*Džimi: procesor je umnogome praktičniji, naročito kad ga pikaš direktno u razglas, sve radi, a zvuk-milina...
* Dersu: da, da, očekivao sam takav komentar, da ne lažem, i ja bi se zezao na taj način, da nisam ubogi student...
videćeš ti jednog dana, kad me buduća bivša žena bude ostavila za svagda zbog preterane kupovine gitarska opreme, tad ćemo da merimo ko šta ima...

* Z*Z*Z i svi ostali koji su predložili: stavljanje SD pre Rata je pomoglo, hvala!!
*Džimi: procesor je umnogome praktičniji, naročito kad ga pikaš direktno u razglas, sve radi, a zvuk-milina...
* Dersu: da, da, očekivao sam takav komentar, da ne lažem, i ja bi se zezao na taj način, da nisam ubogi student...
boostovati nesto? bacis kompresor na pocetak, stavis gejna i malo kompresije i eto ti.
Brate, pominjes me na svakoj drugoj temi. Stop that!Always subzero wins, you can't hasS victory. Sorry. Not yours.
Kod mene je eq booster (DIY) u f-ji kranča, skoro da i ne koristim klin..
A što se faktičkog boost-a tiče: nedavno mi za sića lovu uleteo Bad Monkey, kojeg sam povezao ispred Keeley BD-2, i extremno predrkano modovanog MXR d+, i majmun radi nešto neverovatno lepo što ne umem napismeno da objasnim, ali - upravo je neko ovde spomenuo na koju foru da dodaš SD-1 pre rat-a, i to je upravo TO. Nisam mogao da verujem - moja krndelja od pojačala kao da je dobila lampu!!!
A što se faktičkog boost-a tiče: nedavno mi za sića lovu uleteo Bad Monkey, kojeg sam povezao ispred Keeley BD-2, i extremno predrkano modovanog MXR d+, i majmun radi nešto neverovatno lepo što ne umem napismeno da objasnim, ali - upravo je neko ovde spomenuo na koju foru da dodaš SD-1 pre rat-a, i to je upravo TO. Nisam mogao da verujem - moja krndelja od pojačala kao da je dobila lampu!!!
- Dersu Uzala
Da upotrebim besmrtne reci naseg drugara, zna on ko je: "A ja se to malo salim".Don Djeki wrote: * Dersu: da, da, očekivao sam takav komentar, da ne lažem, i ja bi se zezao na taj način, da nisam ubogi student...videćeš ti jednog dana, kad me buduća bivša žena bude ostavila za svagda zbog preterane kupovine gitarska opreme, tad ćemo da merimo ko šta ima...
![]()
![]()
![]()
A sad ozbiljno. Postoje dva resenja, vizavi buduce bivse, u cilju eliminisanja onog 'bivse':
a) sarmiraj neku shrederku ili djitristkinju generalno, a la Orianthi, napravi od nje 'postenu zenu', pa zajedno skupljajte opremu;
b) sarmiraj neku malu po sopstvenom izboru, napravi od nje 'postenu zenu', pa nek ona tebi pravi drustvo u kupovini gitarske opreme, a ti njoj pravi drustvo u kupovini sexy donjeg rublja (Frederick's of Hollywood ili Victoria's Secret). Stavise, aktivno ucestvuj u odabiranju rublja, zamoli i radnju da se i njihovi modeli malo prosetaju modnom pistom sve u cilju informisane odluke. Znajuci koliko ti tesko pada shopping for lingerie i da bi radije sedeo i probao gitare letnji dan do podne, your honey will love you eternally
Case closed