Ček, u tom slučaju MDF nije tonski mrtav materijal, ili se ne misli na to kada se govori o tonskim karakteristikama?whosyourdaddy wrote:MDF je mama za basove jedino njih ne upija pa ih samim ti odrzava, znaci mid i high range bukvalno proguta, sto moze da bude i dobra stvar.
To stoji, ako si već uzeo da praviš, onda je poenta napraviti što bolje/kvalitetnije.whosyourdaddy wrote: Neam, pojma ja sam kontao da ako vec uzimam da radim od nule onda i nije frkete da nadjem dobro drvo
whosyourdaddy wrote:Meni je sad ostalo samo da ofarbam u neki ebony uljani sandolin i treba da napravim neku "masku" za napred.

A znaš koja je oznaka kabineta i koji su zvučnici? Verovatno oni GHS12-30?whosyourdaddy wrote: Inace kvalitet trenutno poredim sa open back 2x12 Vox kabinetom koji imam uz lampe. Sta znam Vox mi nekako vise ono za krljanje i distorzije, na clean-u je mozda i previse u mid-u
Jeste, prvenstveno je rađeno zbog neefikasnosti lepkova, ali i danas se radi na svim boljim kabinetima, i ako je lepljenje uznapredovalo, jer ti na kraju najslabija tačka na kabinetu prelazi u najjaču - pre će kabinet da pukne po sred visine/širine nego što će se nešto desiti spojevima.ssmc wrote:.Što se tiče finger jointa,koliko sam razumeo majstora koji je meni radio kabinet,ne može da se napravi bez freze,što te upućuje na majstore koji rade nameštaj, što automatski podiže cenu izrade.I koliko mi je još objasnio,finger joint se ranije radio na kritičnim mestima pošto su lepkovi za drvo u ono doba bili shyte i da,što se kabineta tiče,za tim nema potrebe jerbo su danas lepkovi (valjda neki američki koliko ja znam) podosta uznapredovali i mogu da podnesu akanje
Ako treba kabinet da iskoristi i NASA, onda iskombinuješ i ovo Nenadovo sa tim jointima i imaš potpuni overdo.