Kupovina pojacala i pedale! :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Born_Dead

Re: Kupovina pojacala i pedale! :)

Post by Born_Dead » 14 Aug 2010, 14:54

dweezil wrote:
mislim_stvarno wrote:Ljudi, stvarno mi idete na ganglije (tj neki od vas) kada po svaku cenu pokusavate da progurate lampase... Nije to za svakoga...

-Hocu da sviram black/death/pm metal i treba mi pojacalo?
-Uzmi epiphone velve junior i neku dobru pedalu! Ipak je to laNpas...

Ne!!
:1: da bre ali ozb ima do j solid stateova sa drazesnim dz dz zvukovima, Line 6, Peavey, Randall, sta ti dusha iste :metal:
u sustini peavey i randall ogromnu vecinu drzi artyst systems,i mnogo su skupi,u pizdu materinu,ja sam trazio randall kod njih,imaju ove sitnice,15,30w,i od peavy-ja jeftinije imaju samo vypyr,ali od 75w je isto tako nesto oko 400jura,malo manje(sa njim ti ne treba pedala,samo footswitch,koji kosta 100jura) a od randalla samo ima ona g3 serija,sto u principu nije lose,ali skypa ko bog i u music centru i u artisty.nego za 520evra imas BALE bugeru 6262 combo 2x12" ,120w,ko pucka :lol:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 14 Aug 2010, 16:14

Uf, i ja bih rado iskopao negde beta lead-a samo je to malo mnogo teze nego sto zvuci :(

andrej]

Post by andrej] » 14 Aug 2010, 19:27

ako mozes da se drkas sa ebayem i placas preko paypala, nema problema da ga nadjesh polovnog za okej pare.

cini mi se da je hopkinsu jedan prosao kroz ruke i zavrsio kod nekoga iz consecrationa, a neko (mozda bash hopkins, ne secam se tacno) mi je pomenuo bio da njegov drug prodaje jednog. taj je sigurno prodat, al nema veze, vidis da ih ima i kod nas.

andrej]

Post by andrej] » 15 Aug 2010, 18:26

evo sta beta lead moze da ucini za tebe, u tvom zanru.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Aug 2010, 18:56

Tako je mogao da zvuci i sa avt-om. Ako je istina to sto pricas, u sta mogu da poverujem, onda avt ima problem tek kada rade dve gitare. Moje iskustvo varira, dok smo imali drugu gitaru u bendu, taj avt je nekada na pocetku probe uspevao da pojede moj ton dok ne promenim eq i ne isplivam, ali ipak cesce je bilo obrnuto, mnogo zavisi od podesavanja. Jos ako u igru udju jedan ili dva procesora ili pedale, onda je muka i zajebancija zagarantovana... U ostalom, ovde ima ljudi koji su svirali duze taj avt pa bi bilo lepo da bar neko (nezainteresovana strana :mrgreen: ) kaze nesto... :)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 15 Aug 2010, 20:17

ajd da kazem nesto,al' mi je glupo,posto ispada da reklamiram..razumete me vec.. :? zato sam se i suzdrzavao...

paz' 'vako sad-Marshall avt50;
Prvo sto se primeti jeste da nema ravnodusnih,tj neki ga mrze do bola,dok neki kazu da za te novce nema bolje...ja sam medju drugima jelte...
Clean-stvarno se oseca ecc83 laNpa,znaci,clean mu je fantastican..mek,blag,topao,i u kombinaciji sa reverbom,stvarno ume da me iznenadi.na singlovima mora se pojacati bass,ali sve zavisi od cab-a ,tj do zvucnika.dok sa hamovima.bass do pola,i tacka..Ja stvarno nisam primetio da ne prelazi u overdrive,posto ima poseban Gain knob na cleanu,tako da vec od 7-8,pocinje da se prlja,na neki blagi overdrive,its time for blues sound..kazem,stvarno nemam zamerke za Clean kanal,po meni radi fantasticno,takodje,ima jos ljudi (davide javi se :mrgreen: ),koji dele moje misljenje..i ne kazem,clean je dobar,ali ipak nije fender,bla bla tu tu! ne! clean je odlican,period...mozda neko pokusa da me demantuje,ali hey,moja 2 centa(mama,oduvek sam zeleo ovo da kazem :P )
Overdrive-e tu je vec malo djene djene..standardne kontrole,bass midle treble gain volume...ne fali mu gain-a,to je sigurno..do pola drive knoba,isto je tipa neki ovedrive,i ja ga najradije sviram na toj poziciji,znaci 6,i cepaj..posle je vec distrozion krlj,standard,krupno zrno,ala marshall..zna poneki put da bude ostro,i fali mu ponekad te topline,ali da moze da zapne,moze..na full drjva,ima gaina,ali ipak mislim da nije za metal..nema taj low end,nije ispeglan zvuk,vec se rasipa,sto meni takodje odgovara..e sad,nemam iskustva kako se probija kroz mix,tako da tu nisam merodovan da nista pricam...reverb mu je takodje dobar,ne moze da ide u neke extreme,ali to je to uglavnom..takodje,FX loop mi je super,bez njega nista..znaci modulacione efekte ne pomisljajte direct,jer se cuje katastrofa..ali pozadi je totalno druga stvar..meni delay i chorus stoje tako..zato i sluzi fx jelte :D ..sve u svemu,verujem kada bi se prikaclilo na neki bolji cab,culo bi se to jos bolje...sve u svemu 8/10..nadam se da sam pomogao nekako... :ziveli:

Markony

Post by Markony » 17 Aug 2010, 10:28

Moje AVT iskustvo je sledece:
- Clean kanal koristim u tragovima, tako da o tom kanalu necu pricati. Slazem se sa Mukijem. Upotrebljiv za pedale.
- Drive kanal, potpuno zavisi od toga da li u mix-u postoji druga gitara ili ne postoji. Moje kontrole su Gain 3-4, Volume 3-5.
Ako je rec o jednoj gitari, setup za mix je identican setup-u za samostalno sviranje. Sto je jos vaznije, kakav zvuk imas na probi, takav ce biti i na snimku i na svirci. Razlika u 3% najvise.
Ako postoji jos jedna gitara u bendu, onda se ima utisak da AVT nije prisutan iz prostog razloga sto pokriva Low i Lowmid spektar po default-u. Takav utisak me je jako dugo proganjao. Ali ako poslusas bend sa AVT-om u igri i bez AVT-a dodjes do zakljucka da zvuk bez AVT-a "Have no balls"!
U mom slucaju druga gitara (jako los Squier, bez Trust-rod-a) ide preko MG15CD u razglas i deluje kao da me gura na kolena. Dodavao sam sebe na Volume-u dok nisam predlozio da odsviraju nesto bez mene. I gle cuda! No AVT, no balls!
Muzicki zanr koji sviram je punk-rock, mada sa istom zvucnom slikom mogu svirati i Hard Rock i HM tipa Iron Maiden. Izmedju gitare i pojacala mi stoji delay i neki OD kao booster i davac masti za solo deonice.
Nisam gurao Gain preko 5. Nije mi svideo na 5 tako da mi se nece svidjati ni preko 5.
Jedina zamerka koju sam imao na AVT50 combo je "specijalno dizajniran Celestion zvucnik napravljen da sto bolje..." G12AVT65. Taj zvucnik ne moze da nosi pojacalo. Zamenio sam ga Celestion-om Seventy 80 i sada radi kao sat!

Posle AVT-a u obzir dolazi samo DSL ili nesto iz JCM serije.
:ziveli:

uRk[3]

Post by uRk[3] » 17 Aug 2010, 12:23

Ljudi hvala na savetima, pokusacu da nadjem nesto sto mi je pristupacno i od ovoga sto ste predlozili...jbg sada mi ostaje da muljam po oglasima :) sto se tice laNpasa, ne znam, meni je to preskupo i prevelika je*ada :) tako da cu uzeti nekog tranzistorca ili neki koNbo fazon lampa i tranzistor :D A vidim da se rasplamsala diskusija pa vam predlazem da nastavite sa pricom, moze svasta da se sazna ovde :ziveli: :kokice:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 17 Aug 2010, 12:30

Markony wrote:Moje AVT iskustvo je sledece:
- Clean kanal koristim u tragovima, tako da o tom kanalu necu pricati. Slazem se sa Mukijem. Upotrebljiv za pedale.
- Drive kanal, potpuno zavisi od toga da li u mix-u postoji druga gitara ili ne postoji. Moje kontrole su Gain 3-4, Volume 3-5.
Ako je rec o jednoj gitari, setup za mix je identican setup-u za samostalno sviranje. Sto je jos vaznije, kakav zvuk imas na probi, takav ce biti i na snimku i na svirci. Razlika u 3% najvise.
Ako postoji jos jedna gitara u bendu, onda se ima utisak da AVT nije prisutan iz prostog razloga sto pokriva Low i Lowmid spektar po default-u. Takav utisak me je jako dugo proganjao. Ali ako poslusas bend sa AVT-om u igri i bez AVT-a dodjes do zakljucka da zvuk bez AVT-a "Have no balls"!
U mom slucaju druga gitara (jako los Squier, bez Trust-rod-a) ide preko MG15CD u razglas i deluje kao da me gura na kolena. Dodavao sam sebe na Volume-u dok nisam predlozio da odsviraju nesto bez mene. I gle cuda! No AVT, no balls!
Muzicki zanr koji sviram je punk-rock, mada sa istom zvucnom slikom mogu svirati i Hard Rock i HM tipa Iron Maiden. Izmedju gitare i pojacala mi stoji delay i neki OD kao booster i davac masti za solo deonice.
Nisam gurao Gain preko 5. Nije mi svideo na 5 tako da mi se nece svidjati ni preko 5.
Jedina zamerka koju sam imao na AVT50 combo je "specijalno dizajniran Celestion zvucnik napravljen da sto bolje..." G12AVT65. Taj zvucnik ne moze da nosi pojacalo. Zamenio sam ga Celestion-om Seventy 80 i sada radi kao sat!

Posle AVT-a u obzir dolazi samo DSL ili nesto iz JCM serije.
ja cu malo lepse da vam docaram sta je markoni hteo da kaze,tj da dodam na vizueelizaciji :XD: http://www.youtube.com/watch?v=1-Un3H-D4bc

elem kada ce klefisch core da svira uzivo? :D

Markony

Post by Markony » 17 Aug 2010, 13:35

Vizuelizacija tipa Mobile phone ce to najbolje docarati, kao sto rece Born_Dead. :ziveli: for that!
KC svira iskljucivo kao predgrupa matorim punkerima koji na turnejama sviraju i ko nas. :metal:

shule

Post by shule » 22 Aug 2010, 19:02

nadji stari valvestate. :D

uRk[3]

Post by uRk[3] » 24 Aug 2010, 19:03

Pazite sad :D blizi se vreme kupovine i posto mi ne treba nista sto je jace od 100W tranzistorsko, a posebno mi ne trebaju half-stack i ostale kombinacije sa kabinetima jer mi je to za moje potreba trenutno previse, ja sam malo gledao po netu i skupljao ono sto cu eventualno probati pre kupovine. Jbg, kupujem novo, jer me svrbe pare, a dok nesto sto je dobro izadje u oglasima ko zna koliko ce proci i pitanje je da li i to ima neke skrivene mane...
Da ne duzim, ramatrao sam sledece kombinacije: Roland Cube 60 i poseban footswitch, Fender frontman 212r + EH Metal Muff Top Boost npr, ili da uzmem Laney LX65R + isto Muff, ako mi se ne svidi njegova dist, a verovatno nece :D Dakle koje combination od ovoga pobedjuje?
E sad nesto sam citao da se ovaj fender nesto ne slaze sa metalskim distorzijama, pa me zanima da li je neko imao nekakvog iskustva sa tim? Meni je to malo cudno s obzirom da ima dobar clean, pa je logicno da pedale lepo lezu na njega, ali mozda je do zvucnika pa ne znam...Ako ne valja ovaj, sta bi u tom fazonu bilo dobro...znaci ako uzimam posebnu pedalu ocu najobicnije pojacalo bez digitalnih dzidzabidza. Dovoljno je da ima 60-100W, da su zvucnici 12'', da ima osnovne kontrole i da se dobro slaze sa metalskim pedalama (naravno ok clean) :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Aug 2010, 19:18

Ja bih Cube 60 od ova 3. Ima ih i po oglasima u poslednje vreme.

shule

Post by shule » 24 Aug 2010, 21:56

lx65r + muff. 2 moja ortaka sviraju sa tim, vec duze vreme. :D
odlicna kombinacija.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 25 Aug 2010, 00:31

shule wrote:lx65r + muff. 2 moja ortaka sviraju sa tim, vec duze vreme. :D
odlicna kombinacija.
jebo mu ja mamu kad ne mogu da nadjem lx65r,jel postoji jos neko da ih drzi osim mixa i mitrosa?

Post Reply