savijanje kutija/shasija od lima

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

coca

Re: savijanje kutija/shasija od lima

Post by coca » 12 Nov 2010, 11:44

Hvala za sajt, zvao sam ''Astaco" u Zemunu imaju Al limove raznih debljina, prodaja je na Kg,a table su 1000mmX2000mm izadje negde po tabli debljine 1,5mm oko 40E

vlobrk

Post by vlobrk » 12 Nov 2010, 12:58

andrej] wrote:moram da premerim tacno (kad ovako slozim komponente, dimenzije su otpr 25x15x10cm, mada i malo vece ne bi smetale - to je otpr to)
ne treba nacrt, jednostavno oblika kvadra ovih dimenzija. po mogucstvu da se izbuse rupe za ventilaciju sa strana (kruzne ili uspravne kao linije). ovo mi se nikako ne cini kao komplikovano, pa ako nema jeftino - domar iz gimnazije moje ce mi saviti ovo za dz, samo do PG da podjem... aluminijum, celik - nebitno, samo da nije pretanko.

ako imaju neke vec pravljene, moze nesto tipa ove crvene dole desno:
Image
Ova dole desno je od aparata za varenje koliko mi se cini :XD: Provericu ti danas pa javljam.

Sto se tice firme Astaco,kupovao sam kod njih i ne seku table.Ipak se desi da nekada imaju neko parce pa ko je iz BG nije lose da se proseta.

vlobrk

Post by vlobrk » 13 Nov 2010, 00:04

Proverio sam danas i do 3000RSD bi izaslo sve.
2mm Marinijum i svi potrebni otvori ukljucujuci i one za hladjenje.Tiny Terror sam pokazao kao model.
Konstrukcija bi bila kao onaj crveni sa slike samo cetvrtast (mada nije problem da bude i oblo).Prakticno dva cirilicna slova "P" medjusobno ukrstena i bilo bi spojeno srafovima.

Moguce je i da se plastificira ako je potrebno ali moram da proverim koja je cena.

Tako nesto pa ................

andrej]

Post by andrej] » 15 Nov 2010, 01:31

okej, to bi mi bilo kul, jedino bih preferirao da je donji deo kutije (5 strana) u komadu, a da se poklopac shrafi. jel to problem? a plastificiranje i slicne radosti me ne interesuju. no, kad je vec dz busenje rupa, dao bih nacrt i za to. hvala.

vlobrk

Post by vlobrk » 23 Nov 2010, 15:55

Izvini nije me bilo ovih dana zbog obaveza.

Ako nisi jos uvek nista uradio daj nacrt pa da pojurim da ti se to napravi.
Nije bilo sanse ovih dana jer su zaredjale slave i ostala opstenarodna veselja. :ziveli:

andrej]

Post by andrej] » 24 Nov 2010, 00:02

ee, hvala, al u sacekati do 5. dec, da mi se zavrse kolokvijumi, pa da slozim ovo tacno i da vidim gde trebaju rupe, tacne dimenzije i tako to, pa da porucujem. do tad stvarno nemam vremena.

Post Reply