Koji procesor (po stoti put...) za svirku?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Eon_Blue

Re: Koji procesor (po stoti put...) za svirku?

Post by Eon_Blue » 21 Feb 2011, 01:18

umart wrote:moj glas ide line6-u za takve varijante.

kao i uvijek falicu ga zbog ponajboljeg modelinga u klasi i sasvim pristojnih efekata.mislim da se se za te novce moze isklindzati i neki jaci model od floor pod-a,mislim da je drug dao floor pod xt za neke slicne novce.mane su nesto slabija izrada od boss-a,pokoji bag ali generalno najversatilnija sprava u klasi.

znaci i bodenje u neko pojacalo (posto modeling funkcionise kao preamp savjetovao bih ti da ga bodes u return ako pojacalo ima tj da bajpasujes preamp pojacala totalno,ovo vazi i za digitech) i za bodenje direkt u razglas line 6 u toj klasi top izbor.

boss-ovi preampi su katastrofalni i na gt10ci,kamoli na slabijim spravama.

osvrnucu se na pitch shifter/whammy efekte na svim spravama u toj klasi.nemoj da ocekujes nesto vise nego sto vec imas u tom digitechu bilo sta da uzmes u toj klasi.jednostavno nemaju snage da izguraju takav malo kompleksniji efekat.ako vec mora,koliko se sjecam niko i nema taj efekat u toj klasi sem line6 pod xt ako se on uopste moze tu i svrstati,i naravno digitech-a,ali ja sam jako,jako bio nezadovoljan shifterima pa cak i na mnogo skupljim i jacim spravama.

Pa znas kako.... da ne bi preterano ulazio u detalje.... meni i ne treba nista bolje od fabrickog na primer... RP 250 Whammy-a, ili Pitch shifter-a (koji mi opet kazem nije za sada neophodan). A inace znam da boss-ov procesor u slicnoj klasi nema Whammy, al ako bi mi boss "izvukao" bolje distorzije od digitech-a onda bi se iscimao za neki polovan whammy ( kakve kombinacije jeb*te :lol: ). A sto se tice Line 6 pod xt... sta reci... opasna stvar.... al cena u mitrosu - 38.519,00 DIN
:?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Feb 2011, 03:12

Bez namere da pljujem procesore, ako ti trebaju dobar whammy i wah, zaboravi jeftine procesore.

shule

Post by shule » 21 Feb 2011, 12:12

Eon_Blue wrote: Pa znas kako.... da ne bi preterano ulazio u detalje.... meni i ne treba nista bolje od fabrickog na primer... RP 250 Whammy-a, ili Pitch shifter-a (koji mi opet kazem nije za sada neophodan). A inace znam da boss-ov procesor u slicnoj klasi nema Whammy, al ako bi mi boss "izvukao" bolje distorzije od digitech-a onda bi se iscimao za neki polovan whammy ( kakve kombinacije jeb*te :lol: ). A sto se tice Line 6 pod xt... sta reci... opasna stvar.... al cena u mitrosu - 38.519,00 DIN
Meni logicnije da onda uzmes digitech procesor i dist pedalu, umesto da uzimas boss procesor, i whammyja koji je skuplji mnogo od obicne dist pedale. :hide:

Eon_Blue

Post by Eon_Blue » 21 Feb 2011, 13:01

shule wrote:
Eon_Blue wrote: Pa znas kako.... da ne bi preterano ulazio u detalje.... meni i ne treba nista bolje od fabrickog na primer... RP 250 Whammy-a, ili Pitch shifter-a (koji mi opet kazem nije za sada neophodan). A inace znam da boss-ov procesor u slicnoj klasi nema Whammy, al ako bi mi boss "izvukao" bolje distorzije od digitech-a onda bi se iscimao za neki polovan whammy ( kakve kombinacije jeb*te :lol: ). A sto se tice Line 6 pod xt... sta reci... opasna stvar.... al cena u mitrosu - 38.519,00 DIN
Meni logicnije da onda uzmes digitech procesor i dist pedalu, umesto da uzimas boss procesor, i whammyja koji je skuplji mnogo od obicne dist pedale. :hide:
Pa i ja sam na kraju krajeva kontao da mi je to nabolja moguca solucija ako iz distorzija sa Digitecha ne budem izvukao nesto da valja.... Ne znam samo kolika je razlika izmedju Rp 350 i Rp 250 u smislu kvaliteta efekata i tih amp modela (ne racunam to sto RP350 ima a/b amp setup)?

umart

Post by umart » 21 Feb 2011, 16:29

ja ti opet ponavljam da line 6 u toj klasi ima najbolji modeling (samim tim i distorzije),i efekte koji su sasvim korektni.mislim da sam gledao floor pod za oko 110 e,i floor pod + za ispod 150 e na oglasima najopustenije.uz dodatno cimnje i malo cekanje siguran sam da ce ispasti i neki jaci model za manje pare,a po meni vrijedi tih para.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 Feb 2011, 16:39

Eon_Blue wrote: Ne znam samo kolika je razlika izmedju Rp 350 i Rp 250 u smislu kvaliteta efekata i tih amp modela (ne racunam to sto RP350 ima a/b amp setup)?
Kalitet je isti, razlikuju se po broju efekata.

Ave

Post by Ave » 21 Feb 2011, 17:05

Jos jedan glas za Digitech... ::ranting::

Eon_Blue

Post by Eon_Blue » 21 Feb 2011, 17:18

Alpha_Centauri wrote:Jos jedan glas za Digitech... ::ranting::
Pa cekaj, izjava ti je kontradiktorna sa smajlijem jbg :D Jel plus za Digitech ili minus...?

Driver

Post by Driver » 21 Feb 2011, 18:15

Probaj i starije verzije multiefekata ako imas prilike, ja sam skoro kupio boss me-6 za 40 evra i bolje mi radi SA POJACALOM nego gt-8. Nema sve sto ti treba, ali za to ti ostaje love da kupis posebno, a dobijas dobar drajv i odlicne prostorne efekte za male pare.

Eon_Blue

Post by Eon_Blue » 22 Feb 2011, 14:45

hmm... Malopre mi je ortak doneo Digitech RP250 i juce sam kod drugog ortaka probao zoom gfx-8.... I naravno, kad sam ja lepo cuo sve te zujalice od distorzija odlucio sam da ja dist vucem sa pojacala a ovo ostalo od efekata sa procesora... videcu jos koji bi pazario mada mi je sada, manje vise svejedno! E sad samo jos jedno pitanje... kad tokom sviranja bajpasujem procesor, da bi na footswich-u ukljucio drive sa pojacala, menja li mi se sad tu mnogo zvuk drive-a s obzirom da bajpas na procesoru i nije bas kao da je procesor skroz izkljucen.... 8) :?

Driver

Post by Driver » 22 Feb 2011, 17:08

Bas zbog toga sam i uzeo me6. NI MALO ne utice na zvuk, pa koristim 3 kanala sa pojacala + comp, od i eq sa me6 kao boost, a dobri su mu i ostali efekti. To nisam uspeo da dobijem sa gt-8 ( taj cist prolaz).

Eon_Blue

Post by Eon_Blue » 22 Feb 2011, 19:00

Driver wrote:Bas zbog toga sam i uzeo me6. NI MALO ne utice na zvuk, pa koristim 3 kanala sa pojacala + comp, od i eq sa me6 kao boost, a dobri su mu i ostali efekti. To nisam uspeo da dobijem sa gt-8 ( taj cist prolaz).
Videcu sigurno i me6 da probam ako budem imao prilike.... Medjutim, sad kontam... meni opet ako hocu da vucem drive s pojacala treba procesor koji ima jedan switch posebno za bajpas ili ne .... ili ja mozda ne kontam kako funkcijonise veza footswitch + procesor? 8) sto je i logicno jer to nikad nisam ni koristio zajedno...

Driver

Post by Driver » 23 Feb 2011, 08:11

Vidi bilo koji od tih starijih me-ova, imas 5, 6, 8, 10... Me-6 ima bypass i opciju za footswich za njega, ali ja ga koristim u manual modu, kao pedalbord, svaka papucica pali i gasi odredjeni efekat i kad sve ugasis dobijes nekompromitovani signal. Uzeo sam da ga probam ne ocekujuci puno, ali je to presudilo da ga kupim.

Ave

Post by Ave » 23 Feb 2011, 18:35

Eon_Blue wrote:
Alpha_Centauri wrote:Jos jedan glas za Digitech... ::ranting::
Pa cekaj, izjava ti je kontradiktorna sa smajlijem jbg :D Jel plus za Digitech ili minus...?
Ha, jbg, promasio sam ga. PLUS za Digitech. :)

umart

Post by umart » 25 Feb 2011, 13:24

http://www.kupujemprodajem.com/Line6-Po ... id=1589871

ne reklamiram momka,ne poznajem ga uopste,ali ovo ti je najbolja pazarina za 150 e koju mozes da iscimas.posle se usipis za neki MIDI kontroler i da te bog vidi.a siguran sam da ces zbog ovih ekspanzija naci nekog da se trampi za bar regularni POD xt ako ti resenje proc plus kontroler bude glomazno.

Post Reply