Sta mislite o ovim pedalama???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Solomoon

Re: Sta mislite o ovim pedalama???

Post by Solomoon » 18 Aug 2011, 18:06

Baba Slim wrote: Ne treba ništa niko posebno da zaključi, jer je moj stav jasan, uz neke pretpostavke koje su, izgleda, svima u ovoj raspravi osim tebi više nego očigledne:
- čovek se većinom raspituje za budžet varijante efekata, pa sam mu samim tim i rekao prednosti i mane sprava za koje se raspituje a koje sam posedovao i koristio neko vreme.
- samim tim sam naveo da NE VREDI davati 5x više para za izvikanu spravu, koja ti čak daje MANJE mogućnosti (da, DD-3 NEMA tap temp, dok ga DD400 IMA), naročito ako se tek upuštaš u svet pedala, a nemaš gomilu love da pljuneš za sve profi pouzdane sprave.

Dakle, ako i dalje nisi razumeo, uprostiću da možeš da shvatiš:
1) Nisam rekao da su sve pedale od Boss-a loše. Mnoge sam posedovao, i voleo bih da neke posedujem ponovo.
2) Dilejevi im takođe nisu LOŠI već PRECENJENI i IZVIKANI.
Da si pročitao malo dalje video bi da sam argumentovano naveo zašto je Digitech Digidelay na primer, bar duplo bolji od DD-3, a košta DUPLO MANJE.

Umesto što pametuješ i troluješ po temi, smeješ se sa nipodaštavanjem i bez ikakvih argumenata, a slutim i iskustva, bolje bi bilo da napišeš nešto pametno o temi koju čoveka zanima.

I da, Behringer pedale su ZA TE PARE najbolje na svetu. A i dalje tvrdim da Boss premalo pruža u odnosu na to koliko košta. Na dilejeve mislim naravno, jer su se oni pominjali. Čisto da napomenem, eto, da shvatiš šta hoću da kažem.
napisao si da je boss precenjeno g..behringer sam po sebi nije nista smislio vec pravi kopije poznatih modela npr. upravo bossovih dileja koje ne volis..da postoji neki zakon koji stiti patent od eksploatacije ne bi oni nijednu pedalu namestili..a ove godine im je zatvorena firma zbog nekih malverzacija, ne znam da li su nastavili da rade..nego, poredis behringer kopiju dileja iz vise klase sa jeftinijim bossom..poredi pedale u istoj klasi..poredi npr bosss dd-6 koji ima tap tempo sa behringerovom kopijom istog..naravno da nece biti bolji behringer koji koristi najjeftiniji moguci materijal..a da li su precenjene, to je vrlo diskutabilno..kazes boss dilejevi nisu losi..e pa neki su im i odlicni..ne trolujem, nego deluje vrlo smesno kad procitas da je boss precenjeno g..i u nastavku 20 redova hvalospeva za behringer cije pedale su medju najlosijim na trzistu u svakom aspektu..materijal, kvalitet izrade, kvalitet zvuka, garancija (da boss daje 5 godina)..itd. itd. ;)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 18 Aug 2011, 21:20

Deluješ uzrujano :kokice:

sl0e

Post by sl0e » 18 Aug 2011, 21:31

Berindzerovi delay-evi su sasvim pristojni, bilo VD koji je fenomenalna pedala za tu kintu, bilo digitalni koji zdere npr boss-ov DD7 za cca 3k din. Za te budzet varijante nema dalje.

bancika

Post by bancika » 18 Aug 2011, 21:42

sl0e wrote: bilo digitalni koji zdere npr boss-ov DD7
po kom kriterijumu zdere bossov?

Solomoon

Post by Solomoon » 18 Aug 2011, 21:51

sl0e wrote: bilo digitalni koji zdere npr boss-ov DD7
koji model? pricas o apstraktnoj stvari :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Aug 2011, 21:52

Ovo je poslednji napor koji ću uložiti na krajnje besciljnu raspravu sa tobom, ne da bih ti pokazao da grešiš (jer naravno da svi imaju svoje stavove, iskustva sa opremom), već da bi shvatio da uopšte ne kapiraš šta je rečeno.
Solomoon wrote:napisao si da je boss precenjeno g..
Jesam, samo za njihove delay pedale, NAROČITO i najviše za DD-3, i stojim iza toga, a argumentovaću kasnije, sa sve linkovima. DD-20 je ludnica, ali i košta, a za te pare, mora sama da svira bre.
Solomoon wrote:behringer sam po sebi nije nista smislio vec pravi kopije poznatih modela npr. upravo bossovih dileja koje ne volis..
Koga boli uvo za to? Iz perspektive nekoga ko tek ulazi u priču sa efektima/pedalama, početnik je, živi u siromašnoj zemlji sa malim primanjima i svim ostalim sranjima, treba da ljudi budu zahvalni no kraja univerzuma i nazad što firma kao Behringer postoji, jer su pedale nikad pristupačnije. A ne znam što toliko strastveno ljudi pljuju reversni inženjering - upravo je to i ušteda na materijalima obezbedilo da ti, ja i svako drugi ko možda ne može da plati bogatstvo za jedan efekat da bi ipak svirao samo u sobi, može sebi da priušti makar kopije željenih efekata, pa neka se svira do mile volje.

Nije toliko tačno da ne volim Boss delay-eve, samo ponavljam, precenjeni su i ne vrede toliko, jer konkurentske firme za te pare nude daleeeeeko više.
Solomoon wrote:da postoji neki zakon koji stiti patent od eksploatacije ne bi oni nijednu pedalu namestili..a ove godine im je zatvorena firma zbog nekih malverzacija, ne znam da li su nastavili da rade..
Naravno da zakon postoji, ali to nije ni tvoja ni moja briga. Da li bi ti bio srećniji da Behringer ne postoji? Šta bi ti (i svi ostali sa tvojim razmišljanjem) time lično dobio, kakvu satisfakciju?
Solomoon wrote:nego, poredis behringer kopiju dileja iz vise klase sa jeftinijim bossom..poredi pedale u istoj klasi..poredi npr bosss dd-6 koji ima tap tempo sa behringerovom kopijom istog..
E, kad smo konačno došli do toga - vidi se da nisi probao ove sprave, jer ne znaš činjenično stanje.

Dakle, za tvoju informaciju, i najjeftiniji Behringerov Delay, DD100, koji sam posedovao, i koji je kopija DD-3, imao je tap tempo (dakle, držimo se iste klase da slučajno ne bude nefer poređenje :grummel_2: ). A njegova cena je bila oko 2000rsd, a DD-3 i dan-danas košta preko 12000rsd, alo ljudi?! Za istu pokletu stvar?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/106 ... tal-Delay/

U redu, Boss je metalan, pouzdaniji na duže staze, i sve je to u redu, ali imajte već jednom na umu - ZA TE PARE, i samo to kažem, ZA TE PARE - hoćeš da kažeš da DD100 ne valja, i treba sa snobovskim nipodaštavanjem gledati na njega (ili DD400, jer se DD100 više ne proizvodi, a DD400 košta isto samo ga treba uloviti jednom u dve prestupne godine http://www.mitrosmusic.com/proizvod/120 ... -DELAY%09/)
Solomoon wrote:naravno da nece biti bolji behringer koji koristi najjeftiniji moguci materijal..
Pa šta? Kolika je cena, toliki je i kvalitet materijala. Ali opet treba imati na umu, i neću ponavljati više, jer se puno na ovu temu rspravljalo i diskutovalo - u toj kategoriji, i za te pare, nebitno da li za hobi/amatersku/početnu/profi varijantu - te sprave rade daleko bolje nego što koštaju. Samo snob može biti toliko nerealan da ne uvidi da ova tvrdnja (nezavisno od ukusa) stoji čvrsto kao zemlja.
Solomoon wrote:a da li su precenjene, to je vrlo diskutabilno..
Jesu. A evo ti i argument zašto:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/106 ... tal-Delay/
A duplo veći ubica po funkcionalnosti za skoro duplo manje para:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/188 ... tal-Delay/
Boss-ov dilej koji je približan ali opet slabiji od Digija po funkcijama je DD-6 i opet je skuplji:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/121 ... elay-DD-6-**/
DD-7 je jači po svemu, ali i košta preko 15000rsd, što je totalno već druga kategorija.

I sada reci da DD-3 i DD-6 nisu precenjeni?
Solomoon wrote:kazes boss dilejevi nisu losi..e pa neki su im i odlicni..
Niko nije rekao da su loši, ne znam gde si to pročitao. Akcenat je sve vreme priče na PRECENJENI. Nisam budala da slepo zbog imena na pedali dam skoro duplo više para za nešto što opet ne može sve što mi treba.

Ljudi bi za promenu mogli malo više da slušaju tu silnu opremu, nego da čitaju koji brend piše na kojoj pedali.

A o plastici od koje Behringer pravi pedale je već toliko puta pisano, da ne igra nikakav faktor u izdržljivosti kućišta, i to je toliko već jadan protiv-argument, da nemam reči. Ispadao mi je njihov pedal štimer TU300 više puta i iz ruke i iz kofera glupim slučajevima, kotrljao se po zemlji, nema ni ogrebotine. Ne znam stvarno šta vi ljudi radite sa tim pedalama, i koliko se bahato ophodite prema opremi, kada vam je potrebno da pedale budu striktno od tenkovske zaštitne oplate?

Evo jedan lik je lepo objasnio, krajnje plastičnom demostracijom:
http://www.youtube.com/watch?v=0QL-6eTH ... 57054889A4

Pozdrav. :ziveli:

Solomoon

Post by Solomoon » 18 Aug 2011, 22:01

Baba slim, koji je tvoj kriterijum za precenjenost? ako je nesto skuplje ne znaci da je precenjeno..mozda je prosto kvalitetnije (sto i jeste boss u odnosu na behringer)..mozda je ferari precenjen u odnosu na yugo, a mozda je i stvarno bolji ;)

ako je nesto jeftinije ne znaci samo po sebi da je bolje..cesto je suprotno..bossovi dilejevi nisu g***o ni u kom slucaju, dok behringerovi pitanje..a da li su precenjeni to je vrlo diskutabilno..

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Aug 2011, 22:11

Nemoguće je da ponovo nisi shvatio poentu, i da ponovo praviš ovako nebulozne paralele. Ako smem da pitam koliko ti imaš godina, i sviračkog iskustva?
E, u stvari, nebitno, batali, ne zanima me. Ova rasprava (mada se teško može tako nazvati jer nisi dao niti jedan validan argument) mi je samo praktično pokazalo ono što mi je bilo jasno iz samog čitanja tvojih postova na drugim temama - da sa tobom uopšte ne vredi voditi bilo kakvu raspravu, i svaki argument je nebitan jer nisi u stanju da čitaš ono što je napisano.

Da ne ostanem nedorečen - DD-3 je precenjen jer Digidelay (koji nije Behringer, zamisli, i ima toliko cenjeno metalno kućište) ima duplo više funkcija za duplo manje para. To je moj kriterijum. Ako ovo ne kapiraš, potraži pomoć.

Solomoon

Post by Solomoon » 18 Aug 2011, 22:14

Baba Slim wrote:Da ne ostanem nedorečen - DD-3 je precenjen jer Digidelay (koji nije Behringer, zamisli, i ima toliko cenjeno metalno kućište) ima duplo više funkcija za duplo manje para. To je moj kriterijum. Ako ovo ne kapiraš, potraži pomoć.
da li sam shvatio poentu, zavisi iz kog ugla posmatramo..tacnije, ako ti kazes da nisam shvatio, ne znaci da stvarno nisam..ali ne zelim da se svadjam, samo mislim da previse prepotentno nastupas..ako pedala ima tap tempo ili generalno veci broj funkcija ne znaci automatski da je bolja..vrlo je bitno kakav je kvalitet zvuka ;)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Aug 2011, 22:38

Ne nastupam prepotentno, nego nemam više živaca za to kada neko uleti na temu samo da bi rekao nešto što apsolutno ne pomaže postavljaču teme da reši problem.
Nisi izneo utisak o bilo kojoj spravi za koju je pitao, samo filozofiraš i produžavaš priču koja nema konkretnu poentu, i gde god možeš pričaš stvari koje se podrazumevaju. Zašto? Da bi napumpao broj postova?
Solomoon wrote:vrlo je bitno kakav je kvalitet zvuka ;)
Tačno o ovakvim izjavama pričam. Nemoj reći da je kod muzičke opreme bitan kvalitet zvuka. Otvorio si mi oči. :ma bravo:
Solomoon wrote:ako pedala ima tap tempo ili generalno veci broj funkcija ne znaci automatski da je bolja
Izjava istog tipa.

Opet ću reći nešto što bi zdravorazumski trebalo da se podrazumeva -
nebitno je koliko sprava ima funkcija, bitno je da ima sve što TEBI ili bilo kome drugom treba. Za mene DD-3 to nema, a skuplji je od Digija, koji ima sve što mi treba, i preko toga. Što se mene tiče, tu je kraj razmišljanju da li je DD-3 precenjen ili ne, jer konkurencija nudi BOLJI proizvod za MANJE novca. Ko je tu lud?

Hej, ako ti uvek želiš da daš duplo više para za pedale koje imaju osakaćene funkcije u odnosu na druge pedale koje rade podjednako dobro, a nekad i bolje, , ja nemam ništa protiv, be my guest. :ziveli: Samo onda nemoj da se žališ kada shvatiš da si pukao pare a nezadovoljan si spravom, jer shvataš da si svoj teško zarađeni/ušteđeni dinar mogao bolje da iskoristiš.

Randy

Post by Randy » 18 Aug 2011, 22:44

Zavadih ljude radi jednog dileja ::ranting::

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Aug 2011, 22:49

Nisi ti ništa uradio. Ako hoćeš javi se na pp da isprobaš VD400 ako te zanima. Pozdrav za ovu temu, nemam više šta da kažem. :cao:

Solomoon

Post by Solomoon » 18 Aug 2011, 22:50

Baba Slim wrote:Ne nastupam prepotentno, nego nemam više živaca za to kada neko uleti na temu samo da bi rekao nešto što apsolutno ne pomaže postavljaču teme da reši problem.
Nisi izneo utisak o bilo kojoj spravi za koju je pitao, samo filozofiraš i produžavaš priču koja nema konkretnu poentu, i gde god možeš pričaš stvari koje se podrazumevaju. Zašto? Da bi napumpao broj postova?
Solomoon wrote:vrlo je bitno kakav je kvalitet zvuka ;)
Tačno o ovakvim izjavama pričam. Nemoj reći da je kod muzičke opreme bitan kvalitet zvuka. Otvorio si mi oči. :ma bravo:
Solomoon wrote:ako pedala ima tap tempo ili generalno veci broj funkcija ne znaci automatski da je bolja
Izjava istog tipa.

Opet ću reći nešto što bi zdravorazumski trebalo da se podrazumeva -
nebitno je koliko sprava ima funkcija, bitno je da ima sve što TEBI ili bilo kome drugom treba. Za mene DD-3 to nema, a skuplji je od Digija, koji ima sve što mi treba, i preko toga. Što se mene tiče, tu je kraj razmišljanju da li je DD-3 precenjen ili ne, jer konkurencija nudi BOLJI proizvod za MANJE novca. Ko je tu lud?

Hej, ako ti uvek želiš da daš duplo više para za pedale koje imaju osakaćene funkcije u odnosu na druge pedale koje rade podjednako dobro, a nekad i bolje, , ja nemam ništa protiv, be my guest. :ziveli: Samo onda nemoj da se žališ kada shvatiš da si pukao pare a nezadovoljan si spravom, jer shvataš da si svoj teško zarađeni/ušteđeni dinar mogao bolje da iskoristiš.
evo ja se slazem da mi se nulira br postova posto mi je svejedno za br..a necu vise spamovati jer je ovo off topic..medjutim, ti kazes da se to podrazumeva, a upravo to ne uzimas u obzir kada pravis paralelu izmedju bossa i behringera..vec cena i da li ima tap tempo..na to se bilo svelo poredjenje ;)
p.s.nemoj pored svog hvalospeva za behringer (i izjava da je boss precenjeno g. (ne dilej ti si to rekao za firmu boss)) jos reci da behringer ima kvaliteniji zvuk :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 18 Aug 2011, 23:45

Soloomone šta tebi nije jasno u celoj priči?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 18 Aug 2011, 23:49

I covece, da li ti stvarno mislis da bi u 1:1 testu, vezanih ociju, pogodio sta je boss a sta behringer?

Post Reply