a, DIY vs handmade, posto nekad mi se ucini da se mesaju te dve stvari...
Handmade - vrhunska, kvalitetna sprava, ne jeftina
DIY - iskljucivo "uradi sam", ne "plati coveka koji je to uradio sam". Navodno jeftiniji solucija, ali je ipak skuplja od behringera (narocito ako pokusavamo da imamo kakav takav kvalitet, u tom slucaju, i sa plasticnom hammond kutijom cena je visa od 2000 za jedan overdrive), pa ako je jedini motiv usteda kinte, onda ni ovo nije resenje (kada se prica o pedalama, al' opet, kad krene prica o pojacalima, tu je bugera

).
Glavna stvar koju diy ima kao prednost je satisfakcija kad nesto sam uradis (a malo li je to?!

). Druga prednost je pravljenje necega sto ne postoji u prodaji ili je prestalo da se proizvodi (mada ga majstori prave, drBoogey je dobar primer necega sto je neko vreme bilo vrlo popularno, ali se nije proizvodilo od strane Sheff-a i sl kompanija koje stancuju hiljade pedala dnevno), sledeca stvar je praviti nesto sto ga samo ime prodaje, a nije moguce naci budzet verziju (opet precenjeni sheff i slicne firme). I poslednja stvar koja meni pada na pamet kao prednost diy pristupa je prilagodjenje sopstvenim zeljama, ubacivanje dodatnih prekidaca, potova i sl...