Boss VS Behringer VS DIY VS XYZ kompanija®

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Boss VS Behringer VS DIY VS XYZ kompanija®

Post by mislim_stvarno » 20 Aug 2011, 09:56

a, DIY vs handmade, posto nekad mi se ucini da se mesaju te dve stvari...

Handmade - vrhunska, kvalitetna sprava, ne jeftina

DIY - iskljucivo "uradi sam", ne "plati coveka koji je to uradio sam". Navodno jeftiniji solucija, ali je ipak skuplja od behringera (narocito ako pokusavamo da imamo kakav takav kvalitet, u tom slucaju, i sa plasticnom hammond kutijom cena je visa od 2000 za jedan overdrive), pa ako je jedini motiv usteda kinte, onda ni ovo nije resenje (kada se prica o pedalama, al' opet, kad krene prica o pojacalima, tu je bugera :mrgreen: ).

Glavna stvar koju diy ima kao prednost je satisfakcija kad nesto sam uradis (a malo li je to?! :D). Druga prednost je pravljenje necega sto ne postoji u prodaji ili je prestalo da se proizvodi (mada ga majstori prave, drBoogey je dobar primer necega sto je neko vreme bilo vrlo popularno, ali se nije proizvodilo od strane Sheff-a i sl kompanija koje stancuju hiljade pedala dnevno), sledeca stvar je praviti nesto sto ga samo ime prodaje, a nije moguce naci budzet verziju (opet precenjeni sheff i slicne firme). I poslednja stvar koja meni pada na pamet kao prednost diy pristupa je prilagodjenje sopstvenim zeljama, ubacivanje dodatnih prekidaca, potova i sl...

dweezil

Post by dweezil » 20 Aug 2011, 09:58

sl0e wrote:Ontopic: onomad kada mi je zatrebao prstohvat delay-a u svirci, nabavio sam sebi za ~25e berindzerov delay koji je vrlo lepo obavljao ono sto sam zamislio. Sad, da mi je trebao OD/dist, priznajem, ne bih trosio 25e na berindzera vec bih skrpio jos 15 i uzeo Boss-a, SD ili DS preko oglasa.
u tome i jeste fora, kupiti recimo kvalitetan overdrive npr. Boss SD-1 il sta vec a ono delay zasto da ne Behringer, ili recimo Pitch Shifter Behringerov, tu se sasvim slazem. U tome i jeste fora sa pedalama, sam iskombinujes racunicu. Spomenuo si i EHX, zasto da ne.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Aug 2011, 10:20

Rocket Roll wrote:Gledati u kućište kako bi se procenio zvuk?

Ako je čovek pametan, zamoliće nekog da mu otvori Behringer pedalu. Šta ima unutra? Isto što i u Bossovim pedalama.

Ali 99,5% srpskih muzičara sluša novčanikom, a ne ušima. Kompleksi. Zato im Behringer, koji je to isto, nikad neće zvučati dobro kao Boss... iako je to isto.

Samo nastavite da rasipate pare, momci, japanska ekonomija računa na vas.
Los marketinski potez. You never, ever discredit competition. :grummel_2:

Pri tome, navijam za tebe 10x vise nego za b055.

Mada, kad bolje razmislim, mislim da nisam ovo dobro objasnio. Se. Be.

I bilo bi lepo da imamo conference call da isteramo mak na konac.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Aug 2011, 10:39

Inače, nisam ni pominjao cenu Šeffovih overdrive pedala, posebno zato što se sasvim slažem da su to fini i poštovanja vredni proizvodi, a pide i pristupačni. Međutim, što umeju da se mangupiraju inače... Ne smeta meni Šeff k'o Šeff, ali ta fama kako je to ne znam kakva firma... To me baš iritira. Realno, nije.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 20 Aug 2011, 11:11

Rocket Roll wrote:Gledati u kućište kako bi se procenio zvuk?

Ako je čovek pametan, zamoliće nekog da mu otvori Behringer pedalu. Šta ima unutra? Isto što i u Bossovim pedalama.

Ali 99,5% srpskih muzičara sluša novčanikom, a ne ušima. Kompleksi. Zato im Behringer, koji je to isto, nikad neće zvučati dobro kao Boss... iako je to isto.

Samo nastavite da rasipate pare, momci, japanska ekonomija računa na vas.
cudno mi je sto cujem od tebe da podrzavas berindzer
da ne idemo iz krajnosti u krajnost.. generalno, BERINDZER JE NE POUZDANA MARKA a boss sasvim pristojna do vrhunska.. cene boss-a nisu astronomske (uglavnom), tako da razlika u ceni nije vredna stresa!

polovan boss dd3 sam platio 55e a beringer sam mogao naci za 25e. nisam hteo jer se par mojih drugara zeznulo pa su im crkle berindzer pedale..

nisam neki burzuj,krpim se kako znam i umem. bas zbog toga mislim da je ovo dobar nacin stednje.
a o kvalitetu zvuka.. pa nije berindzer toliko los. zavisi od slucaja do slucaja..
kao sto se jako cesto desava da je lutrija da li ces dobiti pedalu koja dobro/ispravno radi. (pisalo se dosta po forumu o tome)

a kad otvoris berindzer vidis smd..
:ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 Aug 2011, 12:59

a otvoris harley benton i nije smd :D a cijena 3-4 puta manaj od sheffa :mrgreen:
Image

Image

Image

Solomoon

Post by Solomoon » 20 Aug 2011, 13:08

kako je ono Henry Ford mudro rekao.. 'nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari' :D
..to vazi i za pedale :D
..jer kad neka jeftina crkne ili ne radi kako treba onda te skuplje izadje nego zglavna jer moras da je menjas :D :D :D

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 Aug 2011, 13:13

Image

sl0e

Post by sl0e » 20 Aug 2011, 13:16

:mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 20 Aug 2011, 14:46

Behringer Delay DD6000

Image

Behringer Ultra Flanger UF100

Image

ono sto je kriticno na njima su jeftini plasticni jackovi kao i potenciometri, svaka behringer pedala sa donje strane ima celicnu plocu koja joj daje neku pristojnu tezinu da se ne pomera na podu.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Aug 2011, 17:11

faks wrote:BERINDZER JE NE POUZDANA MARKA
Piše se "nepouzdana". Da kucnem u drvo, još me ništa na čemu piše "Behringer" nije izdalo, a nisam nešto pažljiv s opremom. Šta da ti kažem - ne skačite po pedalama i sve će biti OK.
faks wrote:a kad otvoris berindzer vidis smd...
Kakve veze ima da li je pedala SMD ili ne, ako je kolo isto?

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 20 Aug 2011, 17:21

jbg sorry za pravopis :XD:

izdace pre nego boss..

:ziveli:

andrej]

Post by andrej] » 20 Aug 2011, 18:26

nisam posedovao nikad behringera, sto se pedala tice. znam gomilu ljudi koji ih imaju i nikome nije crkla ni jedna. ne verujem u te smd/board mount price. dobar kalaj = gotov posao, kada je smd u pitanju.

e, istina, imao sam gomilu behringerovih mikseta na popravci, ugl onih powered, i odgovorno tvrdim da su POTPUNO smece. kvalitet izrade = 0. svaka je dosla sa razlicitim kvarom i sve je nesto sto je zapocelo u fabrici. ja u stvari ne poznajem nikog ko ima behringer powered mixer, a da ga ja nisam popravljao - 4 komada mi je proslo kroz ruke. takodje, kada sam bio u mitrosu da probam profile vratova na telekasterima, 2 bugere su vracene sa reklamacijom. bio sam tu samo pola sata.

s druge strane, ja sam 100% diy lik. mislim, kupio sam taj ehx polychorus polovan, jer je to crno praviti. nervira me kada zvex, way huge, analogman, fulltone i ta ekipa prodaju fuzzeve za milion evra. retro channel sa njihovim tone benderom koji ima transistor array chip je najnoviji primer kradje. sve to je cista prevara, kao 'hleb i kifle'. ja sam skroz za neki mid-range handmade, znaci kvalitet, ali bez pucanja cena do maksimuma.

kad smo oko bossa, osim sd-1, oni nemaju ni jednu jedinu pedalu koju bih zeleo da posedujem u trenutnoj proizvodnji. imam dsd-3 i superzadovoljan sam - jedino mi je lexicon pcm-42 bolji, na svetu. kada bi reissuovali gomilu stvari, to bi bilo savrseno. hm-2, slow gear, dd-3/dsd-3 sa starim cipovima, dm-2, ce-2, dc-2, dc-3. sve su to kultne pedale. da ih reizdaju, em bi zaradili pare, em bi bili jedna od najboljih firmi na trzistu. sad se samo provlace na ugled ranije stecen.

ehx radi pravu stvar - prava kombinacija dobrih starih pedala i inovacija.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 Aug 2011, 18:34

:mrgreen:
Image

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Aug 2011, 18:40

andrej] wrote:ehx radi pravu stvar - prava kombinacija dobrih starih pedala i inovacija.
Istina, i definitivno imaju najbolje inovacije. Sa druge strane, i tu treba ubosti komad™, ortak je kupio ukleti small clone :mrgreen: koji je od pocetka samo pravio probleme, imao random freakoutove i na kraju zavrsio u fioci. A meni je, svojevremeno, stigao double muff, poluzalemljen (led nije radio, jerbo nije bio ni spojen). :metal:

Post Reply