Fender twin reverb vs hughes kettner tube 50 head

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Hillybilly

Re: Fender twin reverb vs hughes kettner tube 50 head

Post by Hillybilly » 05 Dec 2011, 15:31

Twinovi kolko mi je poznato i jesu radjeni od punog drveta.

rile86

Post by rile86 » 05 Dec 2011, 15:59

Hillybilly wrote:Twinovi kolko mi je poznato i jesu radjeni od punog drveta.
Da nasao sam na netu da su radjeni od punov drveta i to bas bor. Kuciste bi trebalo svakako srediti staviti novi tolex, al opet to je estetika i nema veze sa samim zvukom twina pa to nije primarno. Znaci da batalim zamjenu i pocnem sa sredjivanjem :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 Dec 2011, 16:32

rile86 wrote:
Hillybilly wrote:Twinovi kolko mi je poznato i jesu radjeni od punog drveta.
Da nasao sam na netu da su radjeni od punov drveta i to bas bor. Kuciste bi trebalo svakako srediti staviti novi tolex, al opet to je estetika i nema veze sa samim zvukom twina pa to nije primarno. Znaci da batalim zamjenu i pocnem sa sredjivanjem :)
Da ! :ziveli:

rile86

Post by rile86 » 05 Dec 2011, 16:54

Dakle iz twina se definitivno moze izvuci bilo koji zvuk sa dobro pedalom. To mi je bitno. Jer sam u jednom momentu citajuci razne sajtove pomislio pa nije moguce da je samo za clean dobar. Ja ga sa nekih 250e koliko je doplata za h&k (samo glavu) mogu dovesti u pristojno stanje. Lampe su negde oko 100e a za 150e bi se mogli i zvucnici promeniti. I to je onda vec nesto:)

Tufli

Post by Tufli » 05 Dec 2011, 17:07

Rocket Roll wrote:
Twin je za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju. Kad ga odšrafiš, drobi lobanje malih sisara i hitinske oklope insekata čistom silom zvuka.
:XD: :lol: :ziveli:
Nije Twin iskljucivo za Bluz i Jazz. Prashi se sa njemu vrlo uspeshno i rokenrola. Pa, videcjesh to kad ubodesh neki drajv. Bitno je da imash kao bazu dobar clean , a Twin ima mozda i najbolji. Pa na njega mozesh da lepish sta hocjes i zvucacje dobro, fuzz, drive , modulacije.... Jedino je problem snaga, jer bi morao da ga malo namunjish da se chuje bash kako valja, mada i na slabijim snagama je ok.
PS. Brian Molko iz Placeba svira obichno na jednom ili dva Twin Reverba .

Mrav

Post by Mrav » 05 Dec 2011, 17:59

Uz dužno poštovanje, nekada mi se čini da je previše vintidž fanatika na ovom forumu. Moje mišljenje je da NEĆEŠ sa fender twin-om postići onaj zvuk koji želiš i očekuješ za hard rok i metal, bez obzira na pedale, a ne bih se baš složio da su H&K pojačala pcb smeće ili kako su ga ovde već nazvali (opet po meni, vintidž puritanci).

Fender twin reverb je dobro i cenjeno pojačalo, ali kad ovde ljudi kažu da dobro prima pedale, misle na to da će fantastično raditi njihov omiljeni vintidž space echo warble samooscilujući star reverb ambientalni efekat što i jeste tačno, a ne na to da ćeš bodenjem jedne solidne drajv pedale dobiti išta realno slično Van Halen, Iron Maiden ili Metaliki (moj dobar drugar). Siguran sam da bi super njegov drajv zvučao za nešto tipa Queen (mada bi AC30 bio bolji :mrgreen: )
Međutim ni taj H&K nije sigurno neko smeće (daleko od toga, ja još nisam čuo da su H&K pojačala loša ili nepouzdana, naprotiv pročitajte poneki review). Istina je da su SVA moderna pojačala pcb, a pod modernim podrazumevam i mogućnosti i zvuk (i nemojte da mi neko sad uleti sa konstatacijom da taj i taj boutique proizvođač sve lemi žicu na žicu, to je izuzetak a ne pravilo).

Sve se svodi na to šta ti treba, dobro butique pojačalo, koje ćeš uz mnogo ulaganja da dovedeš na nivo koji bi mu možda podigao vrednost, ali ti zvučno ne odgovara, ili dobro moderno pojačalo koje će zadovoljiti tvoje potrebe za dobrim hard rock - metal i sl. zvucima (ne da to pojačalo nema i lep i veoma upotrebljiv klin, na većini HK pojačala je odličan, i u proseku bolji od npr marshall-ovskih čistih tonova).

Znači samo se pitaj, da li ti je cilj preprodaja i podizanje vrednosti, ili bi bio zadovoljniji nečim što će da ti svira dobro u svakoj situaciji i što ćeš puno koristiti, ili pak treća varijanta, da ćeš odustati od hard rock - metal žanrova i imati sjajno pojačalo za jazz-blues-funk-psychodelic šta već.

znači što se mene tiče Fender != hard rock, metal i za tu izjavu sam spreman da dam glavu. :bambi:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 05 Dec 2011, 18:10

Stari fender tvin nije nikakvo butik pojacalo, cisto da sredimo terminologiju. :kokice: Postoje i ljudi koji preferiraju rat>twin, umesto nekog higher gain pojacala, i to moze da zvuci valjano. Stvar izbora.

Mrav

Post by Mrav » 05 Dec 2011, 18:29

Opet uglavnom za neke stoner varijante, ne klasičan hard rock, metal. Nećete me ubediti :ziveli:

rile86

Post by rile86 » 05 Dec 2011, 18:32

Pa kada je konkretno o ovom modelu h&k rec kazu da ima vrlo dobar clean. Ne naravno kao twin. Znao sam i pre nego sam postavio post ovde da ce biti razlicitih misljenja. Upravo zato sam i ja u dilemi. Dakle nemam nameru da preprodajem pojacalo, vec da sebi na duze staze resim pitanje pojacala. Istina je mozda da je h&k upotrebljiviji jer ima i solidan clean, ali i dobar crunch, drive. To mu je svakako prednost. S druge strane ne znam nista o kvalitetu izrade h&k. Ta serija tube 50 je radjena negde 90-tih i navodnu su jako pouzdana. Konkretno kad je rec o zvuku zanima me nesto od ac/dc, do metalice, ali i tona virtuoza satrianija , gilbeta i sl. Za sada je to tako. MOzda cu za 15god trebati samo clean:)). Sto se tice ulaganja recimo da ce me isto doci temeljna restauracija twina, kao sto bi me doslo h&k glava i neki osrednji 2x12 box.

Mrav

Post by Mrav » 05 Dec 2011, 18:35

Onda ja ne bih mnogo razmišljao, obzirom da je 2x12 box i preglasan za većinu klubova u zavisnosti od zvučnika koji su ugrađeni (provereno :XD: )

rile86

Post by rile86 » 05 Dec 2011, 18:48

Ne znam ni sam. Twin je 2 puta jaci, tacnije 100w naspram 50 h&k al to su lampasi i tesko da cu i tih 50 da iskoristim. Da li neko ovde poseduje twina? Ukoliko na njemu mogu izgraditi zvuk kakav sam vec napisao da tezim radiju cu njega da radim. A ako ne dzaba mi sjajan clean kad ga ja trenutno necu toliko koristiti s obzirom na muziku koju volim svirati.

Ilianni

Post by Ilianni » 05 Dec 2011, 18:52

Imao jedno,imao drugo.Sve sto ti kazu BabaSlim,Nemanja,RocketRoll,Hillbilly i ostali koji zagovaraju Fendera je APSOLUTNO tacno.Fender ce ti dati ozbiljnu snagu pre pocetka svog klipinga kojom ces moci da se igras po svojoj volji nekom ozbiljnijom drive pedalom(ili ako volis ozbiljniju kolicinu gaina,mozes probati PAMETNO da povezes dva blaza drajva i time dobijes gomilu i po distorzije.Uz Fender tip pojacala bi ti preporucio Celestion Vintage 30 zvucnike ili mix V30 i T75(da-dva razlicita komada).Obavezno je naravno da ga posteno servisiras,tj. zamenis lampe i elektrolite i ono ce ti pevati kako ne mozes da zamislis.Sa Ketnerom,uz duzno postovanje, neces nikad imati tu kolicinu tona(neki ga zovu i headroom).Tube 50 je zanimljiva igrackica koja emulira svasta ponesto u odredjenom procentu i taman kad treba da zasija ona pocne da se davi.Sa strane izrade,takodje svaka cast Svabama ali su ipak malo stedeli na tom modelu.Da je u pitanju Duotone ili TriAmp situacija je vec poprilicno drugacija.
Bottom line,ulozi u Fendera i neces ga skoro menjati ako budes odabrao prave pedale koje ce da ga omaste.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 05 Dec 2011, 19:00

Amin. :bambi:
Mrav wrote:Opet uglavnom za neke stoner varijante, ne klasičan hard rock, metal. Nećete me ubediti :ziveli:
Nismo ovde da se ubedjujemo, nego da podelimo iskustva. :ziveli:

Mrav

Post by Mrav » 05 Dec 2011, 19:20

Samo da ne bude zabune, pojačalo od 100w nije 2x glasnije od pojačala od 50w, razlika je možda 15% (za sličan dizajn pojačala u verziji 50 i 100w npr). Pisalo se o tome na forumu naširoko. Tačno je da pojačalo od 100w ima više headroom-a.

rile86

Post by rile86 » 05 Dec 2011, 19:21

Ilianni wrote:Imao jedno,imao drugo.Sve sto ti kazu BabaSlim,Nemanja,RocketRoll,Hillbilly i ostali koji zagovaraju Fendera je APSOLUTNO tacno.Fender ce ti dati ozbiljnu snagu pre pocetka svog klipinga kojom ces moci da se igras po svojoj volji nekom ozbiljnijom drive pedalom(ili ako volis ozbiljniju kolicinu gaina,mozes probati PAMETNO da povezes dva blaza drajva i time dobijes gomilu i po distorzije.Uz Fender tip pojacala bi ti preporucio Celestion Vintage 30 zvucnike ili mix V30 i T75(da-dva razlicita komada).Obavezno je naravno da ga posteno servisiras,tj. zamenis lampe i elektrolite i ono ce ti pevati kako ne mozes da zamislis.Sa Ketnerom,uz duzno postovanje, neces nikad imati tu kolicinu tona(neki ga zovu i headroom).Tube 50 je zanimljiva igrackica koja emulira svasta ponesto u odredjenom procentu i taman kad treba da zasija ona pocne da se davi.Sa strane izrade,takodje svaka cast Svabama ali su ipak malo stedeli na tom modelu.Da je u pitanju Duotone ili TriAmp situacija je vec poprilicno drugacija.
Bottom line,ulozi u Fendera i neces ga skoro menjati ako budes odabrao prave pedale koje ce da ga omaste.
Hvala na savetima. Ipak vas je vecina za Fendera:). Svakako cu temeljno odraditi servis. Koje lampe bi mi preporucio? Mislis da su vintage 30 dobri za twina?. Bas sam to i hteo pitati koji zvucnici bi bili dobri za ono sto meni treba jer cu ih morati menjati. Koje bi mi pedale preporucio?

Post Reply