Distorzijska pedala za Strato Classic Vibe,Squier
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Distorzijska pedala za Strato Classic Vibe,Squier
eo ja sam je voleo i neko vece i meni je oduvek bila masna i drazesna
i svidja mi se kako goji singlove™ 
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
DS1 samo u Marshall i to je najidealnija kombinacija. Ovako je shit. Imao sam i DS1 i DS2.
Ontopic - OCD.
Ontopic - OCD.
- mislim_stvarno
dr.boogie ili metal muff 
Sto se tice zvuka,zelim malo tvrdji da postignem.
Klon OCD-a ti je najbolja varijanta. Ove ultra higain pedale slabo saradjuju sa singlovima IMHO
A sto se tice vrste muzike,sviram indie,alternative,post rock,pomalo progressive i grunge...uglavnom dosta toga.
Bad Monkey (nov je 3500rsd u Artistu i Mitrosu) + Guv'nor (polovan za 30-tak EUR)/OCD klon (50e uglavnom na oglasima) i pokrio si veliku većinu što ti treba.
Gde uopste da nadjem taj OCD klon,s obzirom da sam guglovao dosta i nikako da pronadjem da ga nekako prodaje?
Neka ti neko sa foruma napravi, ili kontaktiraj maksu iz Leskovca, ako se još bavi pravljenjem pedala nakon zatvaranja njegove teme (maxles pedale handmade), on je radio taj klon za pristojnu cifru, ako se dobro sećam.
http://www.kupujemprodajem.com/Maxles-p ... d=10808929
A Bad Monkey je strava overdrive, sa jako širokim spektrom zvuka jer ima odvojenu bass i high kontrolu koje međusobno utiču jedna na drugu. Njome ideš od low do mid-gain zvuka, za nešto jače ti treba druga pedala, otuda predlog za Guv'nora ili OCD. Za nešto žešće međutim, ako ti ovo nije dovoljno gaina, moraš ipak tražiti neki dist, mada smatram da Guvnor i OCD imaju i više nego dovoljno za najčešću upotrebu. Sve tri navedene pedale sam koristio aktivno u svirci, i zaista jako lepo zvuče u bendu i super se uklapaju...
Moram samo da dodam da i Monkey i OCD prelepo rade u čitavom opsegu gaina, dok Guvnor, po meni bar, ne radi lepo sa smanjenim gainom, njega sam koristio isključivo sa pojačanim gainom za jači riff i lead zvuk.
http://www.kupujemprodajem.com/Maxles-p ... d=10808929
A Bad Monkey je strava overdrive, sa jako širokim spektrom zvuka jer ima odvojenu bass i high kontrolu koje međusobno utiču jedna na drugu. Njome ideš od low do mid-gain zvuka, za nešto jače ti treba druga pedala, otuda predlog za Guv'nora ili OCD. Za nešto žešće međutim, ako ti ovo nije dovoljno gaina, moraš ipak tražiti neki dist, mada smatram da Guvnor i OCD imaju i više nego dovoljno za najčešću upotrebu. Sve tri navedene pedale sam koristio aktivno u svirci, i zaista jako lepo zvuče u bendu i super se uklapaju...
Moram samo da dodam da i Monkey i OCD prelepo rade u čitavom opsegu gaina, dok Guvnor, po meni bar, ne radi lepo sa smanjenim gainom, njega sam koristio isključivo sa pojačanim gainom za jači riff i lead zvuk.
Last edited by Baba Slim on 21 Apr 2012, 17:43, edited 1 time in total.
Hvala puno,videcu jos malo,pa i verovatno kontaktiram ovog lika 
Nema na čemu
Obavezno javi šta si uradio i za šta si se odlučio. I onda, slike, naravno...

Ili mozda neki klon RAT-a da juri za taj indie/alt zvuk
jos jedan prijedlog je,vjerovao ili ne,digitech grunge,i to ne nenrmalno otpanjen gain.naime,gitarista SMF-a mi je pokazao trik sa tom pedalom i singl kojlovima,malo se digne ekilajzer na pedali a malo smanji gain,uz posteno oranje na palm mute-u stvarno zvuci brutalno.slicna,ali mnogo agresivnija pedala je boss hm-2 na manje gaina,takodje se odvrne eq na max,za taj zvuk mislim da je dobitna kombinacija,uz rat.hm2 i rat tesko da mogu da budu promasaj svakako,dok jeftina i dostupna alternativa je digitech grunge,u svakom slucaju probaj,izmijenjaj setting-e na pedali prije nego sto se das u ganjanje ovih skupljih i teze nabavljivih pedala.
edit:za ovu iskusniju ekipu,kad vec pricam o SMF-u,i on uvijek ganja roland JC ili sto cistija i sterilnija pojacala,takodje strokave pedale i gitare,i izgleda da on tako iznivelise izmedju stroke i te sterilnosti,i stvarno uvijek zvuci nenormalno dobro.
edit:za ovu iskusniju ekipu,kad vec pricam o SMF-u,i on uvijek ganja roland JC ili sto cistija i sterilnija pojacala,takodje strokave pedale i gitare,i izgleda da on tako iznivelise izmedju stroke i te sterilnosti,i stvarno uvijek zvuci nenormalno dobro.
Mislim da još nismo pomenuli CrunchBox, Wampler OD i nešto iz Carl Martin game, u dobrom duhu MF-a
Enivej, da ti olakšam, suzio sam malo izbor.
Iskreno.. pocinje da mi se dize kosa na glavi kad se pomene 808.. i TS.. i DS i OD.. svi oni vintidz efekti..
Znam da cu sad da budem docekan na noz.. ali lepo je covek pitao za distorziju... a ne za Overdrive... U tu grupu ima miliJon distorzija koje lepo mogu da oplemene zvuk u rasponu od ODa do Dist..a nekako se zaborave.. no.. ja samo mogu da mu kazem, idi u prodavnicu i probaj.
E sad... od onoga sto sam cuo UZIVO.. OCD je imao najlepsu distorziju koja meni pase uhu.. Ratt bih voleo da cujem... a DS1sam cuo i nikad, ali nikad me nije odusevio... ne kazem da to nije dobra distorzija..vec da nisam odusevljen, ima malkice previse zrna (granulacije) za moj ukus. TSevi i slicne stvari su vise namenjene za OD/boost upotrebu.. tako da ne moze u svakom slucaju da se to preporucuje.. (ruku na srce vidim vi i niste to preporucivali, ali Bad Monkey jeste a on je vrlo slican u zvuku, a i na ovoj listi je TS kao najbolji... malkice mi je muka od silnog "SRV" tona.. )
Da, jos nesto, koje pojacalo ima ovaj momak, kao sto neko rece, nece svaka pedala u svako pojacalo...
Ja bih kao ultimativnu pedalu preporucio Dyna drive...
Ali nesto se razmisljam... da li iko od vas moze decku da predlozi Box of Rock.. koji meni izgleda OD/Dist+boost win-win..
u svakom slucaju i to moze da se napravi za nekih 50€...
Znam da cu sad da budem docekan na noz.. ali lepo je covek pitao za distorziju... a ne za Overdrive... U tu grupu ima miliJon distorzija koje lepo mogu da oplemene zvuk u rasponu od ODa do Dist..a nekako se zaborave.. no.. ja samo mogu da mu kazem, idi u prodavnicu i probaj.
E sad... od onoga sto sam cuo UZIVO.. OCD je imao najlepsu distorziju koja meni pase uhu.. Ratt bih voleo da cujem... a DS1sam cuo i nikad, ali nikad me nije odusevio... ne kazem da to nije dobra distorzija..vec da nisam odusevljen, ima malkice previse zrna (granulacije) za moj ukus. TSevi i slicne stvari su vise namenjene za OD/boost upotrebu.. tako da ne moze u svakom slucaju da se to preporucuje.. (ruku na srce vidim vi i niste to preporucivali, ali Bad Monkey jeste a on je vrlo slican u zvuku, a i na ovoj listi je TS kao najbolji... malkice mi je muka od silnog "SRV" tona.. )
Da, jos nesto, koje pojacalo ima ovaj momak, kao sto neko rece, nece svaka pedala u svako pojacalo...
Ja bih kao ultimativnu pedalu preporucio Dyna drive...
Ali nesto se razmisljam... da li iko od vas moze decku da predlozi Box of Rock.. koji meni izgleda OD/Dist+boost win-win..
u svakom slucaju i to moze da se napravi za nekih 50€...