Fuzz Face - the neverending game

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Gagi

Re: Fuzz Face - the neverending game.

Post by Gagi » 22 Aug 2012, 21:12

:ludače: :D
Ovo mora biti moje! :mrgreen:
Spoiler:
Image
Zashto Miles Ahead i zashto ovakva grafika? Hm...ne znam. Obozhavam Miles-a jel, pa i njegov album Miles Ahead, ali ovde je taj natpis na znaku pored puta vishe indikacija neke razdaljine do cilja koji se eto nalazi miles ahead i kome treba da tezhimo i trazhimo ga, a ta razdaljina se stalno menja [kao i bias FF-a dok se svira hehe] i svi su ljudi eto u nekoj trci u gradovima trche jedni iza drugih ka tim nekim pretpostavljenim ciljevima, unezvereni, ni u shta sigurni tumaraju ulicama, i sl. Grafika pokushava da oslika tu situaciju i opshti haos, a mozhda i taj blago depresivni osecaj kada pogledate svoj zhivot i pomislite, Gospode pa ja sam miljama daleko od mesta na kome zhelim da budem. Siguran sam da je svako od nas makar jednom razmishljao na taj nachin. Zashto sam evocirao takva osecanja i utkao ih u grafiku ove pedale, nemam pojma, valjda ljudi bivaju ozbiljnije shvaceni kada barataju teshkim a ne lakim i prijatnim osecanjima
Image

:bow:

Cortexe ti si jbni umetnik, takođe si začeo novi svetski trend: "sci fi DIY" !

:kiss: :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Aug 2012, 21:30

+1

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 Aug 2012, 22:19

Why thank you, oh thank you dudes of valor!

Gagi barem cu ti ga poslati da probash lol ako ocesh. Why the fuck not.

A jbg, cilj mi je bio da napravim najbolje shto se mozhe, da bude moderno, a opet verno najogoljenijem originalu. Evo stigle su mi trandzhe i od Bancike, pa cu sutra za 5 min koristeci ovaj voltmetar koji je u njemu da ih ubacim i probam i njih. It's that easy. That's what makes me the proudest. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 23 Aug 2012, 00:21

taman imas mesta na sredini za mali switch koji bira za koji Q se prikazuje bias :roll:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 23 Aug 2012, 10:05

...sve je ovo lepo, iščitah 2 tone teksta...
a ton??? :palica:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Aug 2012, 10:16

hehe potpuno te razumem. pa uskoro nadam se, samo da nam ssmc ozdravi :ziveli:

u medjuvremenu ubodoh Joe BOnamassa trandzhe

Image

biasuju se savrsheno, a ton cu komentarisati malo kasnije, da se sustanari ove zgrade razbude, a ne da ih ja budim vunenom bukom :D

Hotstepper

Post by Hotstepper » 23 Aug 2012, 11:15

...usmeni opis tona...
ko da treba da nam opišeš moralne vrline ribe koju su kre*no na jedno veče.... :roll: :mrgreen:

bancika

Post by bancika » 23 Aug 2012, 11:34

probacu da eksperimentisem sa manjim vrednostima za ulazni kondenzator, npr 1uF, 470nF ili cak 220nF. Sve sto sam naucio za pojacala kaze da bi basovi trebalo da se seku na ulazu, a ne na izlazu, ali fuzz je different animal, mozda ne vazi kod njega :) U svakom slucaju cu pokusati, ne kosta puno.
Ako bude dovoljno vremena, pokusacu za vikend da zavrsim svoj bonamassa fuzz.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Aug 2012, 11:50

Evo isprobao sam ga poshteno. Brate koji vuneni i predivni germanijumski zvuk!

Svi vi koji ste uzeli trandzhe od Banchike nemojte se plashiti da nece imati dovoljno gain-a, za ovako male hfe vrednosti ove trandzhe imaju monstruoznu kolichinu gain-a. Fuzz je strashno mid rangey ali to je dobro zar ne, i note decay je izvanredan [ovo je uvek drugachije na Si FF-ovima].

Sve u svemu ja ovo nosim u Mitros na 1:1 uporedbu sa Joe-ovim Dunlopom, ako mitroshchani budu 'teli :)

Dakle biasujte Q1 na 0.75 a Q2 vec po zhelji, mada vrednosti iznad 6V rade najbolje i to vam je to. Inache imajuci real time uvid u stanje biasa pokazalo mi je neke stvari. A to je da pri cepanju power chordova na debljim zhicama pogotovo od nultog do 7-og praga, bias zna da padne u tim trenucima i za 2 volta!!! :!: Chim prekinete sa sviranjem riffa, bias se vraca na stabilnu vrednost, vec koliko ste odredili.
Takodje, kad sam ubo SG-a, bias se usled mnogo jachih magneta mnogo brzhe i drastichnije menjao. Stoga sam podesio bias na 6.5 ili vishe, i tek onda pri normalnom sviranju na 4-oj, 5-oj i 6-oj zhici ili pri jachem sviranju bias se krece tu negde oko 4.5 ili vshe, do 5V ajde da kazhemo, tako da je naravouchenije da sa humbuckerima FF najbolje radi na biasu preko 6V, jer je efektivni bias pri sviranju u toj nekoj zlatnoj zoni oko 4.5V. Nije ni chudo shto je Bonamassa fuzz biasovan na preko 6.5V, uz Les Paul-a, kapiram da tako zvuchi najbolje. [to mu valjda i dodje ona njihova izjava "optimizovan za humbuckere, ali lepo zvuchi i sa singlovima"]
Ako sviram SG-a dok je FF biasovan na 4.5, ili manje, bias lako pada na 3V i sl, shto mu daje onaj buzzavi smrduckavi ton koji samo Eric Johnson zna da uchini lepim :D

Eto malo priche oko biasa!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2012, 12:00

Good :)

Whew, saved by the bell. :ziveli:
Last edited by Dersu Uzala on 23 Aug 2012, 12:16, edited 3 times in total.

bancika

Post by bancika » 23 Aug 2012, 12:06

Tehnicki, bias ne pada za dva volta, jer je se bias racuna bez ulaznog signala. Napon emitera pada, kao posledica nacina na koji bilo koji diskretni pojacivac (lampa ili tranzistor) radi. Kad sibnes signal na ulaz koji recimo ide od -0.1 do 0.1V i recimo pojacavas faktorom 10, napon na anodi (emiteru) ce oscilirati u opsegu -1..1V (suprotne faze) ali ne oko 0V nego oko bias pointa koji je pozitivan. 10nF kondenzator filterise DC komponentu od 6V i ono sto ostaje je signal od 2V p-p.
E sad, voltmetar verovatno ne moze da lepo izmeri to skakutanje posto se napon menja onoliko puta kolika je frekvenca tona koji si opalio pa tehnicki vise i nije DC. Tu bi trebao neki osciloskop :)

Ali je sigurno cool gledati kako se menjaju brojkice, kao funky vu-meter.

Makar sam ja tako shvatio kako stvari funkcionisu, ko zna dal je tacno :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Aug 2012, 12:40

E zato mi ti trebash, da nazovesh stvari pravim imenom! Ja sam samo entuzijasta. :ziveli:
DErsu kasno je, prochitao sam tvoj originalni post :D Volimo se volimo

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2012, 12:49

No? Almos' made it, huh? Zamalo.

Nije mu sudjeno.

Nista, vidi, pada kisa, ti na jednoj ja na drugoj strani ulice, i ko ce sad kroz tu kaljugu?

Drugi put, u Manaosu. :ziveli: :metal: :bambi:

komil

Post by komil » 23 Aug 2012, 13:08

Gagi wrote::ludače: :D
Ovo mora biti moje! :mrgreen:
My thoughts exactly :lol:
Zvučim dosadan sam sebi, ali jedino smisleno što mogu da kažem je da me ovi Cortex-ovi kućni projekti oduševljavaju. Bravo!

bancika

Post by bancika » 23 Aug 2012, 13:44

Cortex wrote:Ja sam samo entuzijasta. :ziveli:
makes two of us :)

Post Reply