I meni je bzvz. Ali ja, kao i većina ovde I guess, sluša kako svira gitaru. Verovatno većina ljudi koja ide na njegove koncerte ide zbog muzike koju svira a ne njegovog (ne)umeća sviranja. A to što je 50 godina na sceni samo govori koliki je gitarski talenat, kad se još nije izborio ni sa osnovnom tehnikom... Inače ove njegove sig gitare su sasvim solidno napravljene, malo su ti TexMex pikapi harsh, ali ostatak je skroz ok. Zvuče mnogo bolje nego kod JV-a IMHO...Usred Zala wrote:Mala digresija, ne zamerite
Ma da se razumemo, nije on neki moj favorit, ali ja se nikada ne bih usudio za nekoga ko je već više od 50 godina aktivno na sceni da kažem kako je bez veze. Da je to tačno nikada ne bi prodao ni jednu kartu za svoje koncerte, a prodaje ih i dan danas. Naravno ne koliko Stonesi ili pomenuti Clapton, ali ima svoju publiku.
Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- DrGreenthumb
- MF veteran
Re: Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a
ček ljudi vi ste stvarno u fazonu da klepton nema pojma?
Dobar konpozitor, ima hitove. 

pa dobro nije na šerpi komponovao?
mislim ne vidim kako je to odvojeno od gitarskog umeća... to što neko zna da improvizuje ili da komponuje je isto deo gitarskog umeća, iskreno neverujem da je klepton seo i pisao partiture..
mislim ne vidim kako je to odvojeno od gitarskog umeća... to što neko zna da improvizuje ili da komponuje je isto deo gitarskog umeća, iskreno neverujem da je klepton seo i pisao partiture..
taj rad, ionako su sve to neka mišljenja što kaže jedan drugar 

- DrGreenthumb
- MF veteran
Pisao sam o Jimmie Vaughanu. Klepton je institucija...Duane wrote:ček ljudi vi ste stvarno u fazonu da klepton nema pojma?
A nije ni on gitarska cvecka.
Salu nastranu, mnogo je znacajniji kao konpozitor, nego kao gitarista. Kleptona najboljim smatraju (uz retke iznimke) oni koji ne sviraju, isto kao i Hendriksa. Tu nesto nije u redu...
Zna se ko je najbolji!

Salu nastranu, mnogo je znacajniji kao konpozitor, nego kao gitarista. Kleptona najboljim smatraju (uz retke iznimke) oni koji ne sviraju, isto kao i Hendriksa. Tu nesto nije u redu...

Zna se ko je najbolji!

Moram se sloziti vezano za vaughana. npr u ovom snimku
vidi se... OGROMNA razlika izmedju njega i ostale trojice, bar tehnicki. Volim ja njegovu muziku ali kao gitarista je... prosecan
vidi se... OGROMNA razlika izmedju njega i ostale trojice, bar tehnicki. Volim ja njegovu muziku ali kao gitarista je... prosecan
Борис Бизетић?sinisake wrote:Zna se ko je najbolji!
Samo preko mrtvog Bate!
И Бобе Стефановића 

Eh... to smo mislili i za Dragana Stojnica, pa vidi sad...