Omiljeni reverb pedal ??

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Midnight Rider

Re: Omiljeni reverb pedal ??

Post by Midnight Rider » 19 Feb 2013, 23:44

Digitech je otisao korak dalje sa Hardwire serijom, verujem da je odlicna...komotno moze da se takmici sa BOSS-ovim pedalama.
Ja imam CM2 Overdrive Hardwire i veoma sam zadovoljan...

Meni je zapala za oko i Boss RE 20 jeste da je to ipak SPACE ECHO i da ima samo 1 mod reverba al kada sam ga poslusao...kapa dole

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=uXh ... =endscreen

Historik
MF veteran

Post by Historik » 19 Feb 2013, 23:52

Midnight Rider wrote:Digitech je otisao korak dalje sa Hardwire serijom, verujem da je odlicna...komotno moze da se takmici sa BOSS-ovim pedalama.
Ja imam CM2 Overdrive Hardwire i veoma sam zadovoljan...

Meni je zapala za oko i Boss RE 20 jeste da je to ipak SPACE ECHO i da ima samo 1 mod reverba al kada sam ga poslusao...kapa dole

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=uXh ... =endscreen
Space echo: ako je dobar Gilmoru, dobar je i nama :)
Najveca mana te pedale je (pored cene) velicina, ali zvuci opasno, odlicno se probija kroz mix, i ima studijski kvalitet (brda ploca je snimljeno sa nekom od varijanti ove pedale). Od onoga sto jos imas po Srbiji da nadjes recimo da je TC Electronic nova super reverb, ali smara napajanje od 12V i velicina (a i cena je jaka, ako se dobro secam). Holy grail od EHX preporucujem da zaobidjes, jako sam se razocarao kad sam ga isprobavao u Mitrosu pre godinu-dve.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 20 Feb 2013, 12:43

bancika

Post by bancika » 20 Feb 2013, 13:26

Historik wrote:Od onoga sto jos imas po Srbiji da nadjes recimo da je TC Electronic nova super reverb, ali smara napajanje od 12V
dobijes uz nju napajanje, a i trebalo bi da moze da se vozi na 9V. Ja imam onaj nova repeater i pise da moze 9-12V i uglavnom mi je povezan na 9V jer sam TC adapter upotrebio za nesto drugo :)

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 20 Feb 2013, 16:19

Kad ce nam doci ?? :
http://www.youtube.com/watch?v=N0eLDd1k2ZI

...posto jos nemamo para i mesta za RE 20 ::ranting::
mada i on nece biti ispod 150EUR, al mislim da je zanimljiv za eksperimentisanje i manja je pedala.
Koliko je uopste glupo imati klasican reverb i echo kao dve pedale??

Historik
MF veteran

Post by Historik » 20 Feb 2013, 16:27

Midnight Rider wrote:Kad ce nam doci ?? :
http://www.youtube.com/watch?v=N0eLDd1k2ZI

...posto jos nemamo para i mesta za RE 20 ::ranting::
mada i on nece biti ispod 150EUR, al mislim da je zanimljiv za eksperimentisanje i manja je pedala.
Koliko je uopste glupo imati klasican reverb i echo kao dve pedale??
Probaj da stupis u kontakt sa Roland shopom u Balkanskoj, oni su generalni distributeri. Mozda preko njih moze da se naruci vec sada, ako ga ima u prodaji napolju.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 20 Feb 2013, 16:30

Nisam pametan, treba mi reverb, i najblizi sam Hall Of Fame...imam digitechov digi-delay,a BOSS RV3 je oba u jednom pa me podseca na BOSS RE 20 (ali se zna sata je bolje :D ) mada nazalost moram da gledam na velicine pedala zbog mesta na pedal boardu...
koliko sam proracunao mogao bih da uglavim 3 pedale ili 1 + 1 twin (Whammy5-al nije oglavu... pre Space Echo RE20).
Koje pedale iskombinovati...dok shtekam lovu.
Ima li neko savet?? :?:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 20 Feb 2013, 16:44

E sad...osecam se kao dete u poslasticharnici :bow:
http://www.youtube.com/watch?v=XnHAH2aPHk0

U obzir razmatram eventualno neki BOSS fuzz,ECHO, HOF ili BOSS RV5, Whammy5, Space Echo...ili sta sam vec naveo...svidjaju mi se ove eksperimentalne pedale. al su skupe ko djavo i ogromne su...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 20 Feb 2013, 17:27

Midnight Rider wrote:E sad...osecam se kao dete u poslasticharnici :bow:
http://www.youtube.com/watch?v=XnHAH2aPHk0

U obzir razmatram eventualno neki BOSS fuzz,ECHO, HOF ili BOSS RV5, Whammy5, Space Echo...ili sta sam vec naveo...svidjaju mi se ove eksperimentalne pedale. al su skupe ko djavo i ogromne su...
Pazi, prema mom skromnom iskustvu i onome sto sam cuo od ljudi koji su 20+ godina u svirci, najveci deo eksperimentalnih pedala bi valjalo zaobici. Evo i zasto: pre svega, imaju nestandarne velicine, razlicite vrenosti napajanja (podrazumeva se da je cilj da ceo pedalborad /moj ima 12 pedala trenutno/ pogonis jednim adapterom, a ne da vuces 10 kg kablova sa sobom na svirke), cesto mnogo bolje i egzoticnije zvuce kad ih sviras sam u sobi nego kad peglas sa bendom, a i u Srbiji imaju manju rezidentnu vrednost (moje iskustvo od nekih 40ak pedala koje su mi prosle kroz ruke bilo je da se najlakse proda /i po iole pristojnoj ceni/ ono sto je standard, tipa Boss DS1, Marshall BB, Ibanez flanger, Dyna Comp ili CS3, a da se jako tesko, i pod veoma nepovoljnim uslovima prodaju pedale koje ovde nisu mainstream. Moj savet ti je stek za Cathedral, a ako imas manji budzet potrazi neki Bossov reverb (tipa RV3 ili RV5) polovan, super ce ti zavristi posao, a moci ces posle da ga tapnes ili trampis za nesto jace ili drugacije. Burazer mi ima HOF i mislim da je ta pedala u praksi zaista precenjena (ne zvuci ni izbliza kao kad ti je svira Andy iz PGS-a na Youtube demou). U svakom slucaju javi sta si uzeo!

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 20 Feb 2013, 17:37

@Historik
Hvala na savetu pre svega...naravno da cu javiti.Ako uzmem za pocetak RV3: jel to glupo jer vec imam DT delay...mislim,delay na delay - ne znam kako bi zvucalo, nisam probao...ok RV3 je i reverb i delay, al da mi se deca ne smeju :O.o:

Cathedral je bruka dobra pedala od 300 EUR i to je cena veoma dobrog BOSS-ovog procesora, al verujem ako tako nesto pazarim miran sam do kraja zivota i necu silaziti u "nize rangove" pedala tog efekta. :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Feb 2013, 17:55

Midnight Rider wrote: Cathedral je bruka dobra pedala od 300 EUR
ne bi rekao da je 300e...
http://www.banzaimusic.com/EH-Cathedral.html

Historik
MF veteran

Post by Historik » 20 Feb 2013, 18:35

RV3 je skroz korektan reverb, jedna pedala koja je dugo u upotrebi i pokazala se sasvim solidno. Naravno da ne preporucujem da ga namestij na delay mod pa da za njim ukljucis Digidelay, mada, ko zna, mozda dobijes nesto cool. Cathedral je kod nas nesto oko 30000 din sto je kriminal, napolju ces ga naci za ispod 200e.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 20 Feb 2013, 19:24

Bilo bi dobro kad bih nashao neku povoljnu muzicku radnju u Madjarskoj...Nemacka je daleko...pa kupim "usput". :!:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Feb 2013, 20:05

Vidish ti koliko su Banzai carevi, kad nisam ulogovan na sajt Cathedral je 184e, a kad jesam ulogovan cena pored njega stoji 155e. Bash te nagradjuju kad chesto uzimash kod njih :metal:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 20 Feb 2013, 20:24

@Cortex
kazi mi molim te, koliko te izadju dadzbine, tipa carina, postarina pored cene sa sajta??
...da se preracunam :D

Post Reply