Pedale na solid state pojacalu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pedale na solid state pojacalu
Baš lepo vi čoveku preporučujete OCD i sl. pedale od > 150€ ... samo je pitanje da li bi mu se isplatilo da kupi pedalu koja košta kao celo to GMX 212 pojačalo? Nelogično je koristiti tako skupe pedale na tako jeftinom pojačalu. Ili uposliti neke pedale koje su za to i predvidjene poput behringer pedala kojih ima kao pleve za sve efekte, ili neka kupi klon OCD-a ili tog Zendrive-a od ovdašnjih klonera i svira dok ne nabavi pošteno pojačalo i krštene pedal efekte koji će mu trajati tokom cele karijere.
- LifelessDead
cuj, koje ce mu trajati ceo zivot, a sto mu ne bi klonirane trajale ceo zivot?
- Gitaroholicar
pa i mislio sam klon da uzmem. Odakle mi bre 220e samo pedalu
Nasao sam finu cenu, jeftinije me izadje klon pedale od 200e nego da kupim novu boss pedalu koja je 7-8 hiljada novaca
Pitam cisto da se informisem. Ako neko od vas ima solid state pojacalo a koristi pedale, kako ga sluze i to

Nasao sam finu cenu, jeftinije me izadje klon pedale od 200e nego da kupim novu boss pedalu koja je 7-8 hiljada novaca

Pitam cisto da se informisem. Ako neko od vas ima solid state pojacalo a koristi pedale, kako ga sluze i to

- mislim_stvarno
ne znaci ti nista to kako nekoga na nekom drugom ss pojacalu sluze pedale.
ja imam ss marshall i vozim ga sa par pedala (dr.boogie i klon zw od, behringer wah...) i meni dosta, i ne bih ga sada menjao za karton vinjaka mesa fullstack
(ok, preterivanje
)
poenta, tvoje pojacalo jeste jako, ali ljudi ti rekose da ne prima dobro pedale i da je bolje da zamenis amp. Ja to ne kazem jer ne znam, ti se u to neces uveriti dok ne probas sa nekim pedalama.

poenta, tvoje pojacalo jeste jako, ali ljudi ti rekose da ne prima dobro pedale i da je bolje da zamenis amp. Ja to ne kazem jer ne znam, ti se u to neces uveriti dok ne probas sa nekim pedalama.
- Gitaroholicar
pa znam da mi je bolje da promenim pojacalo, nisam ni ja zadovoljan sa njime, al sta cu kad se nema jbg... Pa gledam da maksimalno iskoristim to sto imam 

Ne znam, moje (neveliko) iskustvo je da klon tjubskrimera radi vrlo dobro na svim mogucim pojacalima (svirao na nekom kineskom Laney krsu, na Marsalu JCM 800 jedared, na Jazz Chorusu, i konacno, sviram ga na svom Peavy Classicu, stalno).
Ne znam zasto, nisam probao ovu pedalu, no osecam da dobro radi posao, a za male pare. Uvek mi zvuci ok, na jutjubu
:
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ ... index.html
Ne znam zasto, nisam probao ovu pedalu, no osecam da dobro radi posao, a za male pare. Uvek mi zvuci ok, na jutjubu

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ ... index.html
-
Bolje ulozi u bolju gitaru. POjacalo ostaje kuci, na probama ces koristiti drugo, na svirkama trece.Gitaroholicar wrote:pa znam da mi je bolje da promenim pojacalo, nisam ni ja zadovoljan sa njime, al sta cu kad se nema jbg... Pa gledam da maksimalno iskoristim to sto imam
- mislim_stvarno
Ako tako gledas, onda je najbolje da proda pojacalo jer mu nije potrebno za sviranje u kuci (bar ne taj veliki berindzer). Sa druge strane, ja sam najcesce cimao svoje pojacalo na svirke jer znam da u 9/10 slucajeva ono sto ima u klubovima je djubre neopevano, a sa svojim ampom znas na cemu si... Plus sto ce se vecina sloziti da bolje zvuci squier kroz mesu nego ibanez prestiz kroz marshal mg10.
al' smo se sad rasprdeli (svi)...
Glupo je da mu govorimo da proda ovo kupi ono. Probaj sa par pedala, pa ces videti sta ces dobiti i koliko ti to odgovara. To pojacalo ces zameniti sigurno, jedino je pitanje kada.
al' smo se sad rasprdeli (svi)...

Da bi resio dilemu sta na tvojoj gitari i pojacalu dobro pase,morao bi da poneses iste tamo gde ides da probas pedale-jel?Dal je to izvodljivo-neznam...Evo mog predloga...
Posaljes mi adresu i ja ti posaljem bas ono sto zelis...imam na lageru fulldrive 2 i xotic ac/rc booster-kud ces vise
Lepo probas par dana i eto -totalno bez obaveze ,samo da platis putne troskove koji kostaju opet manje ,nego da upalis auto i vozikas se od radje do radnje.Pedala ko pedala,ako mene pitas...zvucace u principu tako kako ona zvuci,pogotovo ako se ganja na clean kanal.I ono sto se nalazi u pojacalu pod oznakom drive kanal ,nije nista drugo nego pedala(tj.sklop za dobijanje drive-a),koji doduse mimoilazi clean postavku kanala.Tako da sam booster tipa AC ce pobuditi claen i naterati ga u drive,a da i ne pricam o overdrive pedalama,koje vec imaju drive...Booster tipa xotic AC/RC ima i tonsku kontrolu (treble i bass) tako da sam boostovani signal mozes drugacije obojiti od postojeceg clean-a.
Dakle bez obaveze da kupis
P.S znam, kad ih probas ,da im neces odoleti i eto zadovoljni obojica
Posaljes mi adresu i ja ti posaljem bas ono sto zelis...imam na lageru fulldrive 2 i xotic ac/rc booster-kud ces vise

Lepo probas par dana i eto -totalno bez obaveze ,samo da platis putne troskove koji kostaju opet manje ,nego da upalis auto i vozikas se od radje do radnje.Pedala ko pedala,ako mene pitas...zvucace u principu tako kako ona zvuci,pogotovo ako se ganja na clean kanal.I ono sto se nalazi u pojacalu pod oznakom drive kanal ,nije nista drugo nego pedala(tj.sklop za dobijanje drive-a),koji doduse mimoilazi clean postavku kanala.Tako da sam booster tipa AC ce pobuditi claen i naterati ga u drive,a da i ne pricam o overdrive pedalama,koje vec imaju drive...Booster tipa xotic AC/RC ima i tonsku kontrolu (treble i bass) tako da sam boostovani signal mozes drugacije obojiti od postojeceg clean-a.
Dakle bez obaveze da kupis

P.S znam, kad ih probas ,da im neces odoleti i eto zadovoljni obojica

-
Ovo zavisi od pojacala. Nema svako pojacalo buster u sebi pa preamp pa eq pa poweramp.maksabass wrote: ono sto se nalazi u pojacalu pod oznakom drive kanal ,nije nista drugo nego pedala(tj.sklop za dobijanje drive-a),koji doduse mimoilazi clean postavku kanala.
Ja mogu samo da potvrdim preporuku sinisake-a za Bad Monkey OD... Imao pedalu, svirao je solidno dugo, doduše na lampašima, ali pedala jednostavno odlično radi to za šta je namenjena - low->mid gain overdrive. Ono što zaista ovu pedalu čini mega-upotrebljivom su odvojene bass i high kontrole, koje su interaktivne. Ako pojačavaš i bass i high kontrolu, one automatski scoop-uju midlove, ali bih posebno naglasio da ta bass kontrola toliko zadeblja zvuk da je to prosto fenomenalno.
Nedavno sam sa drugarom probao tu pedalu sa Warwick Stage Streamer I aktivnim basom, iz onog drugog izlaza na pedali koji je namenjen direktnom spajanju u razglas jer ima simulaciju 4x12 kabineta na tom izlazu, i pedala je POKIDALA. Opušteno može da se svira u kontekstu jače muzike, i to direkt u razglas.
Imao sam i Fulldrive 2 klon, doduše unapređen od strane majtimike, i duugo sam ga svirao. Isto fenomenalna pedala, i za nju topla preporuka, odlično radi. Zdrav, lep, pun zvuk na bilo kom podešavanju gaina. Na tvom mestu bih obavezno iskoristio ponudu i uzeo od makse da je isprobam na svom pojačalu...
Nedavno sam sa drugarom probao tu pedalu sa Warwick Stage Streamer I aktivnim basom, iz onog drugog izlaza na pedali koji je namenjen direktnom spajanju u razglas jer ima simulaciju 4x12 kabineta na tom izlazu, i pedala je POKIDALA. Opušteno može da se svira u kontekstu jače muzike, i to direkt u razglas.

Imao sam i Fulldrive 2 klon, doduše unapređen od strane majtimike, i duugo sam ga svirao. Isto fenomenalna pedala, i za nju topla preporuka, odlično radi. Zdrav, lep, pun zvuk na bilo kom podešavanju gaina. Na tvom mestu bih obavezno iskoristio ponudu i uzeo od makse da je isprobam na svom pojačalu...
Probao sam bed mankija na nekoliko pojacala i nije uvek radio lepo. Stvar ukusa valjda, ***** li ga
Ја сам дуго капирао Бед Манкија као много универзалну педалу, прво сам свирао позајмљену педалу, после је и купио, али ми се чини да стварно не ради на сваком појачалу баш како бих ја желео. Слажем се са овим што је рекао Баба Слим, то што има потенциометре за високе и ниске је чини веома употребљивом у разним ситуацијама. Међутим, не само да не воли свако појачало подједнако, него не воли ни сваку гитару, па ни сваку дебљину жица. Док сам свирао .011 ја сам био одушевљен с овом педалом, али онда сам стекао утисак да ми Телетина не звони баш како треба с том дебљином жица. Фурао сам ту дебљину због тога што ми се далеко више допада како се те жице понашају кад радим бендинг, а и нешто су конкретнијег тона кад окидам прстима, мада то није пресудно, није толико упадљиво да може да превагне. Осим тога, будући да много свирам акустичну гитару, увек ми је прелаз са акустичне на електричну мало компликован, електрична дође сувише мекана. Онда сам, зарад тона кад свирам чистака, ипак прешао на .010 и одједном сам имао утисак да Манки није уопште убедљив, да стално морам да закивам десном руком па да добијем прихватљив тон, а ја волим да се играм с динамиком, и не могу све да свирам равно. Продао сам Манкија и искрен да будем - нисам се ни једном покајао због тога. Не мислим да је лоша педала, за те паре је тотална побједа, али ипак није за мене.
Gitaroholicar ,
Maksa ti je dao svoj predlog koji je sasvim ok. Nema šanse da ti se nešto od njegovog asortimana ne dopadne.
Dodaću svoj predlog koji se poklapa sa već predhodno datim da za tvoju relativno jeftinu konfiguraciju (pre svega pojačalo) glupo je dodavati skupocene pedale. A, opet, ne treba kupovati bezvredne komponente...
Dakle, BOSS DS1 nikada ne izlazi iz mode (kao mlada riba), čak i kad dodješ do skupih gitara i pojačala on može da ostane u kombinaciji, a ima ga za 35 evrića vazda po oglasima...
Maksa ti je dao svoj predlog koji je sasvim ok. Nema šanse da ti se nešto od njegovog asortimana ne dopadne.
Dodaću svoj predlog koji se poklapa sa već predhodno datim da za tvoju relativno jeftinu konfiguraciju (pre svega pojačalo) glupo je dodavati skupocene pedale. A, opet, ne treba kupovati bezvredne komponente...
Dakle, BOSS DS1 nikada ne izlazi iz mode (kao mlada riba), čak i kad dodješ do skupih gitara i pojačala on može da ostane u kombinaciji, a ima ga za 35 evrića vazda po oglasima...
- Gitaroholicar
imam vec DS-2, i ne svidja mi se nikako