Ja sam se lozio na Microsynth i bio mi je 1 na listi za shoping...naravno i sad bi voleo da ga imam ali sam uzeo u obzir celu analizu koju svako od nas treba da odradi i da se preispita:
1. Na YT demo prezentaciji skoro svaka pedala zvuci SJAJNO...i vise od toga.Razlog da je sviraju najbolji gitaristi na svetu na najboljoj opremi na svetu i snimaju sa najkvalitetnijom opremom.Pored toga, verujem da oni ne sednu samo ispred kamere i piche, vec se dobro spreme za to.
2. Koliko bi mi taj efekat stvarno bio primetan u kontekstu benda
3. Koliko je pedala velika i koje su joj mane (npr M.Synth je velik i voleo bih da ima exp input, memoriski slot,skup,ne moze u daisy chain)
4. Da li je pedala laka za koriscenje (za M.Synth kazu da treba ,vremena da se udje u "pravi ton")
5. Uporedjivanje sa slicnim pedalama (sa njim mozes porediti recimo Bit Commandera,Boss SYB5, Octasynth)
6. Kako zvuci sa ostalim pedalama (neke pedale prosto su sranje sa dirt pedalama...)
7. Da li bi pedalu koristi cesto ili u par pesama
itd
da se ne lazemo sve su to lepe alatke i igracke.
i da je koristim retko, stvar "materijalog posedovanja" je jednostavno snazan pojam. Podize zadovoljstvo ali i podize ZELJE na visi nivo, npr kupis Gibson LP studio...posle toga vec pocnes da gledas LP Classic, Standard itd. A nekada si bio presrecan kada si prvi put kupio repliku LP-ja.