zato sam dodao 'i ostalo' u naslovu.komil wrote:p.s. Ono što je Trzalica poslao nema nikakve veze sa modulacijama, to je DSP simulacija električnih klavira (na pojedinim presetima ima i neki efekat, ali kao efekat za klavir).

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
zato sam dodao 'i ostalo' u naslovu.komil wrote:p.s. Ono što je Trzalica poslao nema nikakve veze sa modulacijama, to je DSP simulacija električnih klavira (na pojedinim presetima ima i neki efekat, ali kao efekat za klavir).
Funkomat wrote:meni ovo ne zvuci dobro
CE5 ima malo bogatiji ton i imas dodatnu mogucnost finog filtriranja visokih i niskih frekvencija. Imas na YT nekoliko klipova na tu temu:tocilj wrote:Drugari...da li je neko uporedjivao Boss-ove koruse CH-1 i CE-5....kakva su iskustva, u cemu je razlika?
Historik wrote:CE5 ima malo bogatiji ton i imas dodatnu mogucnost finog filtriranja visokih i niskih frekvencija. Imas na YT nekoliko klipova na tu temu:tocilj wrote:Drugari...da li je neko uporedjivao Boss-ove koruse CH-1 i CE-5....kakva su iskustva, u cemu je razlika?
https://www.youtube.com/watch?v=lk-jOxl1nHo
https://www.youtube.com/watch?v=rmFNH3Wnf1E
CE5 ima malo visu cenu ukoliko me secanje dobro sluzi a oba su solidni chorusi.
Mene CH-1 u nekim mild podešavanjima zapravo više podseća na analogne choruse koje imam. CE-5 zvuči mnogo drskije u smislu tog digitalnog prizvuka, tj. promašaja teme. Pričam o tipičnim podešavanjima za podebljavanje clean akorda. Za neko veće divljanje, CE-5 ima veći spektar modulacije doduše, ali potpuno neprirodno daje taj ton. Takvi su moji utisci. Ako hoćeš 80s chorus, CH-1 radi bolji posao, a ako hoćeš neku ludu varblu ili sea-sick chorus, gledaj malo dalje od Bossa.tocilj wrote:Drugari...da li je neko uporedjivao Boss-ove koruse CH-1 i CE-5....kakva su iskustva, u cemu je razlika?
tommytigh77 wrote:Mene CH-1 u nekim mild podešavanjima zapravo više podseća na analogne choruse koje imam. CE-5 zvuči mnogo drskije u smislu tog digitalnog prizvuka, tj. promašaja teme. Pričam o tipičnim podešavanjima za podebljavanje clean akorda. Za neko veće divljanje, CE-5 ima veći spektar modulacije doduše, ali potpuno neprirodno daje taj ton. Takvi su moji utisci. Ako hoćeš 80s chorus, CH-1 radi bolji posao, a ako hoćeš neku ludu varblu ili sea-sick chorus, gledaj malo dalje od Bossa.tocilj wrote:Drugari...da li je neko uporedjivao Boss-ove koruse CH-1 i CE-5....kakva su iskustva, u cemu je razlika?
Mislim da si mi ovim postom pomogao, hvala drugar...imamo defitnitivno razlicite ukuseHistorik wrote:tommytigh77 wrote:Mene CH-1 u nekim mild podešavanjima zapravo više podseća na analogne choruse koje imam. CE-5 zvuči mnogo drskije u smislu tog digitalnog prizvuka, tj. promašaja teme. Pričam o tipičnim podešavanjima za podebljavanje clean akorda. Za neko veće divljanje, CE-5 ima veći spektar modulacije doduše, ali potpuno neprirodno daje taj ton. Takvi su moji utisci. Ako hoćeš 80s chorus, CH-1 radi bolji posao, a ako hoćeš neku ludu varblu ili sea-sick chorus, gledaj malo dalje od Bossa.tocilj wrote:Drugari...da li je neko uporedjivao Boss-ove koruse CH-1 i CE-5....kakva su iskustva, u cemu je razlika?
![]()
To je i moj utisak. CH1 je onaj manje-vise klasicni chorus, dok CE5 na brojnim podesavanjima vise zvuci kao string ansambl na nekom sintisajzeru. Kad su chorusi u pitanju moj favorit je EHX Small Clone, mnogi vole i MXR/Dunlop, mada meni on ima neki nazalan prizvuk. Od ovih relativno novijih kojih ima kod nas kazu da je TC Electronics Corona dosta solidno resenje, ja sam ga samo na kratko probao i zvuci bogato. Ili, ako juris polovno a vintage, sveti grali> Boss CE2 ili Ibanez/Maxon iz one 9te serije (mada su i ovi iz 10te jako lepi i prirodni + Made in Japan). Kad je chorus u pitanju meni je Boss (izuzimajuci CE2) pri dnu liste zelja.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest