Preporuka za opremu na putu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Preporuka za opremu na putu
samo se zalimo kako su proizvodjaci hardware-a (procesora) mnogo lenji u unapredjivanju jezgra svojih simulacija. Izbacuju oni nove modele, dodaju nove funkcionalnosti, touch screen-ove, USB, bluetooth, cloud i koznasta, a u sustini prodaju isto sr*nje 20 godina, dok software napreduje maltene svake druge godine. Zato bih radije ulozio kintu (koja nije prevelika, npr BIAS sam platio 50ak dolara) u software koji ce da mi radi na laptopu i ovom koji imam i nekom novom koji cu da kupim, a i dobijem besplatne upgradeove. Ali to su moje potrebe, kapiram da je nekad korisnije da imas fizicku spravu koja radi samo jednu stvar umesto laptopa i interface-a.
Znam na sta mislis. Tako je svugde, tv, automobili, itd.
Ajd pogledacu sve podove, bosove, zumive, korgove, pa cu da vidim ili cu kupiti novi lap, pa nek ide zivot.
Ajd pogledacu sve podove, bosove, zumive, korgove, pa cu da vidim ili cu kupiti novi lap, pa nek ide zivot.
- tommytigh77
Pa jbg, ovaj Boss BR bi stvarno po opisu situacije najbolje završio posao, ali deal breaker je što su mu crunch & drive zvukovi stvarno očaj. Mislim, očaj su na GT-100 koji je trenutno flagship procesor, a da ne budu na ovom prdavcu...
Edit:
Prestiže me Bancika
Edit:
Prestiže me Bancika

bancika wrote:samo se zalimo kako su proizvodjaci hardware-a (procesora) mnogo lenji u unapredjivanju jezgra svojih simulacija. Izbacuju oni nove modele, dodaju nove funkcionalnosti, touch screen-ove, USB, bluetooth, cloud i koznasta, a u sustini prodaju isto sr*nje 20 godina, dok software napreduje maltene svake druge godine. Zato bih radije ulozio kintu (koja nije prevelika, npr BIAS sam platio 50ak dolara) u software koji ce da mi radi na laptopu i ovom koji imam i nekom novom koji cu da kupim, a i dobijem besplatne upgradeove. Ali to su moje potrebe, kapiram da je nekad korisnije da imas fizicku spravu koja radi samo jednu stvar umesto laptopa i interface-a.
- tommytigh77
P.S.
Pandora Stomp je možda novija pedala, ali je u njoj ''mozak'' od originalne Pandore, koju je vreme pregazilo ihahaj... 5XD je šatro malo novija varijanta, Bogotac koristi kad predaje u školi, ako njemu valja, trebalo bi da valja i nama smrtnicima. Ne znam ustvari zašto se i uvela u priču Pandora Stomp kad čoveku ne treba pedala da gazi, nego nešto što će verovatno da spusti na krevet ili drži u krilu. E sad, ono što iz iskustva znam je da je npr. Zoom Multistomp/G1on/G1Xon za dve generacije ispred BR i Pandore što se zvuka tiče. Prosto, ljudi uložili u R&D dok su Boss i Korg sedeli na rukama čitavu deceniju, a i jače.dejankuki wrote:Paa sad...bez neke preke namere da se upustam u raspravu (naravno mozemo da razmenjujemo misljenja) ali pandora somp je novija stvar...
Zanimljiva vam je ova tema, čitam je ja. Jel a zvuk kako se on stvara iz ovih kutija? Ubaciš slušalice u njih da bi čuo sebe kako sviraš? Bilo bi glupavo da kupiš ove mini procesore zbog prostora na putovanju i da moraš da nosiš i laptop pa da sviraš preko zvučnika na laptopu, jel tako?
pa da, mozes da povezes slusalice ili (aktivne) monitore. Neke od spravica imaju i amp out da mozes da ih bocnes u pojacalo.
Imaju ove sprave i dodatne funkcije znači. Ali ako kupuješ za putovanja i nošenje tamo amo, najbolje bocneš slušalice i ne smetaš nikome čak ni u parku.bancika wrote:pa da, mozes da povezes slusalice ili (aktivne) monitore. Neke od spravica imaju i amp out da mozes da ih bocnes u pojacalo.
Ma naravno... rekoh . u zavisnosti od potreba a da ipak jeftino prodje moze i pandora... s tim da sam napomenuo da ako stomp ima 90% opcija pandore 5 to je dobar deal... jer je petica oko 50-ak dolara... a stomp oko 100 (pricam u dolarima jer jecovek u kanadi tj. severnoj americi... )tommytigh77 wrote:Pandora Stomp je možda novija pedala, ali je u njoj ''mozak'' od originalne Pandore, koju je vreme pregazilo ihahaj
tommytigh77 wrote:Multistomp/G1on/G1Xon za dve generacije ispred BR i Pandore što se zvuka tiče
i ovo si u pravu... ja imam g3X i extra sam zadovoljan... i znam o cemu pricas.
opet tacna opaska... i ako imas mashinu koja zadovoljava sve potrebe (CPU, memorija...etc) mozda najsvrsishodnija opcija. CAK ima free of charge softvera sa fenomenalnim opcijama.bancika wrote:dok software napreduje maltene svake druge godine.
Ajde (da pokusam) da rezimiram ... laptop i software (amp similator, mp3 player, backingtracks, nesto kao ritam mashina... i sl) sto moze izaci i dzaba... ako mu treba samo za vezbanje i ostajanje u formi, a ukoliko mu treba da ponekad zasvira i na pojacalu i/ili razglasu onda neki procesor... eto... npr slazem se sa tommyjem... Zoom G1XON
-
Ako imas iPhone (ili iPad ili iPod touch) onda JamUp plug. Bilo stari bilo novi bilo onaj izmedju.
Kakav crni iPhone, ja sam srbin, samo Nokia
Slusalice obavezno, zato sam vas i cimao. Ima za fine pare Sony i sl. Video sam te zumica, cak imaju i pedalu, a nisu veliki. Secam se pre 15-ak godina Zoom je imao isto tako male fine procesore. Zvuk je najbitniji dzaba mi pedala ako ce biti isto da li sviram jebaneza, squier ili prs.
Ici cu danas da pronadjem dil za lap ako bude, ako ne onda pedala.
Znaci zoom bolje od pocket pod-a ili podx3 ili xt?

Slusalice obavezno, zato sam vas i cimao. Ima za fine pare Sony i sl. Video sam te zumica, cak imaju i pedalu, a nisu veliki. Secam se pre 15-ak godina Zoom je imao isto tako male fine procesore. Zvuk je najbitniji dzaba mi pedala ako ce biti isto da li sviram jebaneza, squier ili prs.
Ici cu danas da pronadjem dil za lap ako bude, ako ne onda pedala.
Znaci zoom bolje od pocket pod-a ili podx3 ili xt?
- tommytigh77
Definitivno bolje. Ja sam imao Line 6 POD X3 Live, i ovi novi Zumići brišu pod s njim, nema poredjenja.
Sto se mene tice, Line6 Pocket Pod razvaljuje za ovo sto tebi treba, a moze se naci na oglasima. Ne ona express verzija bez displeja, vec redovna verzija, na kojoj uz odogovarajuci softver mozes sam da pravis kombinacije razlicitih simulacija pojacala sa razlicitim kabinetima. Meni ta sprava super radi, za skidanje, vezbanje, sviranje uz muziku itd... Evo teme koju sam davno pokrenuo, ima tu i nekih demo klipova pa cisto informacije radi, baci pogled.
http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... e6#p313994

http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... e6#p313994

Zumovi su jako lepi. Multistomp cak i nije toliko skup i to nov.
Pocket sam imao, nesto kad sam drndao bas. Line6 poznajem jer imam njihovo pojacalo. Mada ni pocket polovan, koji je vec starija makina, nije jeftin kao polovan. Bukvalno je 50-60$ razlika novi zoom multi i polovan pocket pod.
Pocket sam imao, nesto kad sam drndao bas. Line6 poznajem jer imam njihovo pojacalo. Mada ni pocket polovan, koji je vec starija makina, nije jeftin kao polovan. Bukvalno je 50-60$ razlika novi zoom multi i polovan pocket pod.
brankisha wrote:jebaneza

Hahaha!!!
Tako me i zovu, jer imam slicno prezime
Nisi ljubitelj pomenute marke?
Hvala vam na predlozima. Bas te ok i iskusna ekipa. Dosao sam na pravo mesto

Tako me i zovu, jer imam slicno prezime

Nisi ljubitelj pomenute marke?
Hvala vam na predlozima. Bas te ok i iskusna ekipa. Dosao sam na pravo mesto