Preporuka za Delay Waza DM2, FAlshback ili Boss DD3ili DD6???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

RadeRas

Re: Preporuka za Delay Waza DM2, FAlshback ili Boss DD3ili DD6???

Post by RadeRas » 19 Sep 2016, 19:33

Hehe Metal Men, čitam ovu tvoju nedoumicu i smejem se. Neko ima dilemu izmedju digitalnog i analognog dileja pa tu trazi nijanse i ne može da se snadje, a ti imaš u igri jedno deset različitih dilej pedala koje koštaju boga oca i nisi ni blizu jednoj koju bi kupio. Tu više niko ne može da ti savetuje ništa pametno.
Ajd i ja da se učipim pored ostalih. Preporučujem ti:

hibrid izmedju analognog i digitalnog dileja. Ako ne znaš šta ćeš, biraj nešto izmedju ;)
Ja sam je napravio za nešto oko 10 eura delovi (moja kutija od drveta) i zvuči kao original od 200 evra. Šta ćeš bolje? Imaš na kupujem prodajem majstore koji prodaju ovu pedalu za 80 evra sa mnogo kvalitetnijim delovima od budget koje sam ja ugradio. Zašto bi dao tolike pare za dilej kod koga nećeš da koristiš 5% opcija? Malo da oplemeniš solo, stvoriš atmosferu, za to ti ne treba neka sprava sa milion opcija koje i tako ne znaš da iskoristiš u praksi. :ziveli:

tocilj

Post by tocilj » 20 Sep 2016, 02:11

metalmen wrote:Slusao malo po youtubu, znam da nije merodavno, Obscura Digitech zvuci ludo!
Flashback ili Obuscura.
Nekao mi malo prirodnija Obscura(mozda gresim)
Obsucura mi je cool sto mogu da se zezam i sa ambijentalnim stvarima...
Najgore sto ne mogu da ih probam...

Uglovnom volim one stare soloze, Gary Moore, Slash, Richie Sombora...
Dosta ih fura DD3, od stare ekipe...
Flashback ima toneprint i editor...što u prevodu znači da možeš napraviti kakav god delay zvuk želiš ......ja imam trenutno Flashback mini i stvarno sam zadovoljan i zvkom i tap funkcijom. Na Ebay se mogu naći jako jeftino 50-60 dolara.

tocilj

Post by tocilj » 20 Sep 2016, 02:18

clapton wrote:T-Rex pedale nisu nimalo jeftine, naprotiv. ako cemo tako, da mu onda kazemo da uzme Timeline i zavrsi posao za sva vremena. :D
Ej pa generalno jesu s obzirom da se proizvode na Tajlandu:-)....ali se često na ebay.de (njemačkom) može naći jeftino....Reptile 2 sam platio 80 i nešto evra polovan (ko nov), a Duck Tail 120 nov.

Iz nekog čudnog razloga T-rex je najjeftiniji u Njemačkoj, samo treba malo kopati....a efekti su im generalno fantastični.

bancika

Post by bancika » 20 Sep 2016, 08:38

RadeRas wrote:H
hibrid izmedju analognog i digitalnog dileja. Ako ne znaš šta ćeš, biraj nešto izmedju ;)
Nije bas tacno reci tako...digitalni je delay, ali je chip los pa distorzira...neko tu nuspojavu tumaci kao slicnost sa analognim, al hibrid nije :)

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Sep 2016, 08:50

bancika wrote:
Nije bas tacno reci tako...digitalni je delay, ali je chip los pa distorzira...neko tu nuspojavu tumaci kao slicnost sa analognim, al hibrid nije :)
To sam pročitao negde na sajtovima koji prodaju ovu pedalu. :O.o: sad ne mogu da nadjem jbg. Pa što onda nabili cenu 200 evra?

bancika

Post by bancika » 20 Sep 2016, 08:52

tocilj wrote:
metalmen wrote:Slusao malo po youtubu, znam da nije merodavno, Obscura Digitech zvuci ludo!
Flashback ili Obuscura.
Nekao mi malo prirodnija Obscura(mozda gresim)
Obsucura mi je cool sto mogu da se zezam i sa ambijentalnim stvarima...
Najgore sto ne mogu da ih probam...

Uglovnom volim one stare soloze, Gary Moore, Slash, Richie Sombora...
Dosta ih fura DD3, od stare ekipe...
Flashback ima toneprint i editor...što u prevodu znači da možeš napraviti kakav god delay zvuk želiš ......ja imam trenutno Flashback mini i stvarno sam zadovoljan i zvkom i tap funkcijom. Na Ebay se mogu naći jako jeftino 50-60 dolara.
To je extra, ja ionako podesim delay jednom godisnje...a ovaj zauzima malo prostora. Sad imam tri velike pedale i wah u komodici i nista vise ne staje :)

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Sep 2016, 08:58

tocilj wrote:
Flashback ima toneprint i editor...što u prevodu znači da možeš napraviti kakav god delay zvuk želiš ..
Lele ovo je izivljavanje. Koliko napredan muzičar treba da budeš pa da znaš da praviš delay zvuk "kakav želiš". :hide:
Jel probao neko, kako to zvuči pravljeno na kućnom kompjuteru? Zašto onda kinezi ne kloniraju taj čip za programiranje pa da imamo jeftine delay pedale :idea:

bancika

Post by bancika » 20 Sep 2016, 09:01

RadeRas wrote:
bancika wrote:
To sam pročitao negde na sajtovima koji prodaju ovu pedalu. :O.o: sad ne mogu da nadjem jbg. Pa što onda nabili cenu 200 evra?
Pa saberi 2 i 2. To kazu jer zvuci cool i omogucava im da sibnu cenu od 200e. I sam kazes da se pravi za 20e... kakav hibrid, cuda? Ionako je svaka digitalna pedala tehnicki hibrid jer prima analogni signal

bancika

Post by bancika » 20 Sep 2016, 09:04

RadeRas wrote:
tocilj wrote:
Flashback ima toneprint i editor...što u prevodu znači da možeš napraviti kakav god delay zvuk želiš ..
Lele ovo je izivljavanje. Koliko napredan muzičar treba da budeš pa da znaš da praviš delay zvuk "kakav želiš". :hide:
Jel probao neko, kako to zvuči pravljeno na kućnom kompjuteru? Zašto onda kinezi ne kloniraju taj čip za programiranje pa da imamo jeftine delay pedale :idea:
Nije izivljavanje, nego vrlo racionalna stvar. Ne moras da budes napredan samo treba da si upoznat sa stvarima. Kontam da si pocetnik i verovatno su ti ta tri pota dovoljna...to je ok. Ali probaj jednom neki napredniji delay. Ima koristi i od naprednih funkcija. Oni su napravili mini pedalu koja ima napredna podesavanja, ali mozes da im pristupis preko compa ili mobilnog. Sta je tu proseravanje?

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Sep 2016, 09:10

Jeste. Postaviš visoku cenu, staviš pod "boutique" kategoriju i nasnimiš dva tri YouTube klipa gde neke poznate face recenziraju tu pedalu i pecaš. Našao sam je na njihovom sajtu, ali ne pod "Factory Pedals" već pod "Hand Wired". Taj ručni rad je mnogo skup na tom zapadu vala. Ali napisali u obrazloženju:
"Deep Blue Delay is a natural sounding digital/analog delay, with analog direct signal path."!

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Sep 2016, 09:14

bancika wrote:
RadeRas wrote:
tocilj wrote:
Nije izivljavanje, nego vrlo racionalna stvar. Ne moras da budes napredan samo treba da si upoznat sa stvarima. Kontam da si pocetnik i verovatno su ti ta tri pota dovoljna...to je ok. Ali probaj jednom neki napredniji delay. Ima koristi i od naprednih funkcija. Oni su napravili mini pedalu koja ima napredna podesavanja, ali mozes da im pristupis preko compa ili mobilnog. Sta je tu proseravanje?
Shvatam ja. To je za ljude koji sviraju takvu muziku koja zahteva takve zvuke. Ali za rokenrol gde treba malo eha u solazi ili da se napravi malo ambijenta u metal muzici kao što može i riverb ali sa malo ponavljanja, to radi svaki dilej i super zvuči. Ja jesam početnik, amater, ali znam mnogo dobre muzičare, redovne tezgaroše koji nikada nisu rekli da im treba neki poseban delay. Sviraju DD3 i tako neke

bancika

Post by bancika » 20 Sep 2016, 10:28

RadeRas wrote:Shvatam ja. To je za ljude koji sviraju takvu muziku koja zahteva takve zvuke. Ali za rokenrol gde treba malo eha u solazi ili da se napravi malo ambijenta u metal muzici kao što može i riverb ali sa malo ponavljanja, to radi svaki dilej i super zvuči.
vremenom nauicis da prepoznas nijanse, pocnes da razumes zasto je nesto dobro....i prestanes da razumes zasto pedale kao sto je taj mad professor kostaju toliko :) meso na zaru je dobro, ali ne treba stati tu...kad ovladas zacinima i uklapanjem ukusa mozes da napravis od komada mesa nesto sto je jos bolje. Ako zbog nikog drugog, onda zbog sebe, da se nalozis malo :) Mislim da se kod nas u svemu stane dosta brzo, bez da udjemo u sustinu....pogledaj nasu kuhinju, kafu, piva, sireve, automobile...sve je najprostije sto moze da bude, a da ipak postoji. I bude ti dovoljno, dok ne odes negde gde su zagrebali malo dublje.
RadeRas wrote:Ja jesam početnik, amater, ali znam mnogo dobre muzičare, redovne tezgaroše koji nikada nisu rekli da im treba neki poseban delay. Sviraju DD3 i tako neke
Slazem se da je DD-3 dobar, uvek bih ga uzeo pre nego ove precenjene "hibride". Ali ako za iste (ili manje) pare mogu da dobijem vise, sto da ne i to? Trkaju se ljudi kolima koja nemaju klimu, i sigurno su bolji vozaci od mene...ali to ne znaci da treba da se odreknem klime ili da je ne zasluzujem :)

dosta je metafora za danas...operisan sam pre par dana (nista strasno, bice ok brzo) i jos ne smem iz kuce, pa samo filozofiram o zivotu :ziveli:

PS svirao sam i ja par godina delay slican kao taj professor, koji sam napravio sam...i tad mi je bilo dobro, super. Ali se ne bih vracao ako ne moram :)

tocilj

Post by tocilj » 20 Sep 2016, 11:53

bancika wrote:
Ne znam kako radi replica, ali Duck Tail i Reptile 2 ne distorziraju....
Da li je istina to sa analogijom, ne znam, ne razumijem se dovoljno u elektroniku......ali da su konverteri jedni od najboljih koje sam probao u životu, jesu...zvuk je ogroman, prirodan i ostaje netaknut.

bancika

Post by bancika » 20 Sep 2016, 12:08

ja sam pricao za ovaj Deep Blue Delay koji koristi PT2399. On distorzira odjeke.
Analogni su poznati sto nisu toliko precizni (neko bi reko sterilni) kao digitalni i malo prljaju ton, odsecaju malo visokih, itd...zato ih ljudi valjda i vole.
Ni jedna od te tri T-rex pedale nije analogna, ali su sve jako kvalitetne i rade digitalnu simulaciju analognih pedala. Ne iznenadjuje sto dobro zvuce. Deep Blue radi simulaciju analognih pedala tako sto nije dobra digitalna pedala. To nije dovoljno :)

Mada, nije bas lepo od T-rex sto koriste vrlo zbunjujucu igru reci da navedu ljude na pogresan zakljucak. Ako kazu "Warm analogue tone", to ne znaci da je pedala analogna, nego da je ton koji proizvodi topao i nalik analognom...ili sto kazu za Reptile da je "Analog sounding tape echo", ovo je mozda i gore jer navodi ljude da pomisle da je tape echo, a ne digitalna simulacija istog. U svakom sucaju, njima svaka cast kako ih prave, to je nacin da simuliras analogno digitalnim...

tocilj

Post by tocilj » 20 Sep 2016, 12:31

I da....cijenu t-rex-a ne diktira kvalitet i izrada, nego zemlja porijekla. Njihov visok standard podrazumijeva višu cijenu i carinske stope drugih zemalja u odnosu na izvorne cijene. Isto je i sa drugim pedalama iz skandinavskih zemalja. Zar Carl Martinove pedale vrijede toliko? Sjetite se koliko je Tc Electronic koštao prije 5 godina....njih je kupio Behringer, pa je to sada potpuno druga priča.

Koliko koštaju Njemačke pedale (osim palmera)....slična priča.

Post Reply