Distorzija za metal

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Lemmy

Re: Distorzija za metal

Post by Lemmy » 30 Mar 2017, 00:13

Jedan lik mi nudi na Kupujemprodajem potpuno novu DIGITECH XMM Metal Master. Ima li neko iskustvo sa ovom pedalom? Deluje mi primamljivo.

tocilj

Post by tocilj » 30 Mar 2017, 01:15

Lemmy wrote:
30 Mar 2017, 00:13
Jedan lik mi nudi na Kupujemprodajem potpuno novu DIGITECH XMM Metal Master. Ima li neko iskustvo sa ovom pedalom? Deluje mi primamljivo.
Mani se toga, smeće potpuno...poslao sam ti link pedale za 3500 dinara, koja radi jednako dobro kao Suhr Riot ili Crunch Box. Imao sam sve tri pedale i garantujem ti da ne može bolje i jeftinije od ovoga. Ne znam ko je lik koji prodaje, ali to je to što tražiš vjerovatno.

Lemmy

Post by Lemmy » 30 Mar 2017, 01:28

tocilj wrote:
30 Mar 2017, 01:15
Lemmy wrote:
30 Mar 2017, 00:13
Mani se toga, smeće potpuno...poslao sam ti link pedale za 3500 dinara, koja radi jednako dobro kao Suhr Riot ili Crunch Box. Imao sam sve tri pedale i garantujem ti da ne može bolje i jeftinije od ovoga. Ne znam ko je lik koji prodaje, ali to je to što tražiš vjerovatno.
Probao sam link, stoji da je oglas obrisan. O kojoj se pedali radi?

Lucky82

Post by Lucky82 » 30 Mar 2017, 06:33

Radi se o pedali Movall Scorpion. To je bio moj oglas.
Oglas je obrisan jer sam se dogovorio sa tipom da je pazari, ali se covek predomislio.
Jos uvek je na prodaju, pa ako si zainteresovan, javi na PP.

Margos

Post by Margos » 30 Mar 2017, 11:16

Uglavnom izbegavaj pedale koje imaju metal u naslovu.Imas Joyo us dream za 30e na kp

RadeRas

Post by RadeRas » 30 Mar 2017, 14:03

Boss DS1 zakon za pogurati ovakvo tranzistorče na drajvu jer klin i ovako nema svrhu hehe!
Ja sam mišljenja da su sve ove butik high gain distorzije predvidjene za rad na dobrim lampašima preko njihovih klin kanala, tako! :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 30 Mar 2017, 20:29

Ja bih rekao upravo suprotno, meni je i DS-1 takodje pedala koja je osmišljena prevashodno da ide u clean pojačalo, a da je za pojačalo koje je već u drajvu, za dodatni gain i utezanje zvuka, bolja opcija SD-1 koju dečko već ima, ili Tubescreamer koga vaskoliki mjetalci koriste u tu svrhu. Naravno, iz svega što je postavljač teme opisao, jasno je da mu treba prva opcija, tj. stand-alone distorzija koja od clean kanala pravi drive kanal.

Lemmy

Post by Lemmy » 01 May 2017, 22:30

Mislim da bi bilo dobro da javim kako sam razrešio problem, posebno zbog toga što bi neko mogao da se nadje u mom položaju.
Odlučio sam da se kockam i kupio sam Boss DS2. Rezultat - prezadovoljan sam. Evo i zašto:

- povećava sustain pri soliranju
- bindovanje koje sam mislio da ne umem da izvedem izvodim bez problema uz odličan zvuk
- distorzija je sasvim dovoljna za stariji metal, a to znači Metallica, Maiden, Sabbath, čak i Slayer, naravno, ne zvuči kao na pločama, ali sasvim dovoljno za vežbanje u sobi
- smenjivanje clean i distorzije u Sabbath Bloody Sabbath je odlično

U svakom slučaju ova distorzija odlično saradjuje sa Marshall MG 10. Nema pištanja koje može da se čuje kada se DS 1 odvrne na preko 1 sat. Doduše koristim samo turbo mod, mada i onaj osnovni ne zvuči loše, turbo mod je za vrstu muzike koju sviram mnogo bolji. Ok, za Zeppeline koristim Boss SD 1, koji je, kako neko reče, brutalan i odličan overdrive koji daje utisak lampaškog pojačala.

board index

Post by board index » 02 May 2017, 00:40

Drago mi je da si nasao resenje. Samo, nemoj pogresno da me shvatis, ali odustati od sviranja zbog slabe opreme (makar u ovom trenutku) ti nije bas najbolje ... resenje, jer ni sviranje gitare nije samo Sabbath itd :).

btw. za ubudece kada budes bio u prilici da se ponovis, sto se tice pojacala, nema veze i ako je tranzistorac, gledaj da bude 30-40w, to ti je za kucu skroz dovoljno, a zvuk je ipak dosta bolji od ovih 10-15w pojacala, cak i ako uzmes iz iste serije ima cesto "dosta" razlike, ne samo u glasnoci.

I vezbaj, oprema ce doci u jednom trenutku ;) :ziveli:

Lemmy

Post by Lemmy » 02 May 2017, 02:00

Nemam nikakvu nameru da odustanem od sviranja. Znam da sviranje nije samo Sabbath, ali je meni najlakše da učim pomoću njihovih pesama, a i mnogo ih volim. Što se tiče boljeg pojačala, mislim da u ovom životu za njega neću imati novca - imam previše godina, pripadnik sam preniskog staleža ili klase, a ovo nije UK krajem šezdesetih (čak i da nekako zaradim, izbor pojačala kod nas je takav da ne bih ni imao šta da kupim za razumnu sumu). Isto važi i za novu gitaru (probao jedan Gibson Les Paul skoro, nisam ni pitao za cenu, gitara je savršena za mene, ali je cena sigurno za nekog drugog). Bio bih srećan da u dogledno vreme kupim wah pedalu, možda neki chorus ili delay, ali i ne moram.

Ne znam da li sam bio dovoljno jasan - pljuvanje po Boss DS2 i Marshall MG10 nije utemeljeno ninačemu, ja sam upravo prezadovoljan ovim što imam i već dva dana sviram preko šest sati dnevno.

P.S.
Šta misliš pod 30-40W? Pa kad ovo odvrnem na manje od 25% zidovi se tresu. Nešto glasnije mi ne bi bilo potrebno nizašta...

Rockatansky

Post by Rockatansky » 02 May 2017, 14:33

Lemmy wrote:
01 May 2017, 22:30
Mislim da bi bilo dobro da javim kako sam razrešio problem, posebno zbog toga što bi neko mogao da se nadje u mom položaju.
Odlučio sam da se kockam i kupio sam Boss DS2. Rezultat - prezadovoljan sam.
Kao sto sam ja prvo i rekao. 8)
Lemmy wrote:
02 May 2017, 02:00
Šta misliš pod 30-40W? Pa kad ovo odvrnem na manje od 25% zidovi se tresu. Nešto glasnije mi ne bi bilo potrebno nizašta...
Ja sam imao tranzistorsko pojacalo sa 30W i kupio sam ga jer je definitivno imalo lepsi zvuk od slicnog takvog od 15W recimo (na istoj glasnoci), ali realno nikad ga u stanu nisam svirao preko 1-2 volume.... :shock: Tako da jesle lepsi zvuk, ali je preglasno za stan. Da ponovo kupujem nisam siguran da bih isto izbarao, nepotrebno je jako bilo za mene. Ako zivis u kuci onda ok...

Sto se tice finansijske situacije, bar sada postoji uvek altenrativa. Sa gitarama koje nove krecu od 50-100e pa na vise u radnji, uvek moze da se nadje nesto novo ili polovno sto ce da ti radi posao super, narocito za kucno sviranje, a da moze da ga kupis skoro svako.

Lemmy

Post by Lemmy » 02 May 2017, 18:57

Živim u kući, 10W je preglasno...

Što se tiče nove gitare znam da može da se kupi za par stotina evra, nisam rekao da ne volim svoju gitaru, zahvaljujući drugaru koji ih ima nekoliko probao sam i SG, i Stratocaster i Telecaster, ali Les Paul je prosto "legao", ljubav na prvi pogled, kupio sam ga polovnog i dalje nemam zamerke. Naravno, kada sam probao Gibsonov, malo veći razmak izmedju žica, malo bliže žice vratu i malo lakša gitara, zaljubio sam se, ali mogu ja slobodno da se zaljubim i u Šakiru...

Bio si u pravu, DS2 jeste pravo rešenje, kupio sam ga slučajno i na popustu, čovek kaže da nema, kad ono slučajno u vitrini vidim kutiju na kojoj piše DS2, probam ga i to bilo ono što sam želeo. Jeste, dobijam prvljavu i dobru distorziju. Imao sam prilike da u radnji probam više distorzija, recimo da Metal Zone ne bih nikada kupio osim ako ne bih hteo da se igram - ona svira umesto tebe. Zvuči odlično štagod da sviraš i kakogod da sviraš. Tiha patnja mi je MD 2, ali kao što rekoh gore, mogu ja da želim razne stvari...

board index

Post by board index » 02 May 2017, 23:56

Ovo sto je rocketsky napisao - lepsi je zvuk. Nije stvar u glasnoci i da se pojaca do kraja, vec jednostavno veci zvucnik, koja zica vise i bolje se cuje :). Ja imam dva manja, Fender Champion 40w i Marshall MG 30FX. Kada sam kupovao, pored probe raznih pojacala u manje vise tom cenovnom rangu zavrsio sam sa ovim pojacalima, Marshalla od 15w sam vratio jer mi se bas, bas nije svideo, mada je bila CFX serija, posle FX serije, a Fender Champion 20w je bio skroz ok, mada nije bila velika razlika u ceni i otisao sam na 40w. Jednostavno bolje zvuce :).

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 18 May 2017, 06:39

kasno sam pročitao da si kupio ali nema veze neka stoji možda će nekome koristi za izbor pedala za taj žanr

Gde da počnem ☺

VARIJANTA 1 bilo šta od Kineza, prave odlične pedale, važno je da ti se sviđa a šta piše na njoj mislim totalno ne bitno, trik recimo koji koriste mnogi metalci pa i ja :bambi: ( nisam metalac samo slušam to između ostalog a i sviruckam) to je povezivanje više overdive pedala ili OD i DS- tako da recimo uzmeš 2 jeftinija OD i povežeš ih jedan posle drugog jedan ide sa manje gaina drugi sa više i kombinuj, postigne se opasan sound, eto neko kači i 3 pa neki od mojih ''idola'' i 4

Stari DS1 koju imam, inače nije ti se dopao jer ona jeste za 80te i judi zaboravljaju da tom gitarskom heroju pojačalo već u nekom blagom cruchu pa da ga SD1 samo potera... Možda Mega Distorzija bi bila neko rešenje , BOSS je super da se razumemo....Ne znam jesi probao turbo distorziju njihovu jeftine su a meni su OK i na nju možeš dodati još nešto...svakako sama SD nije za prokletnjiski metal, za neki hair metal hardić ala 80te i tako to može kao solo, u zbiru sa drugom pedalom je već drugačije....

SIVA ZONA :D
Biyang metal end ili ti Akai viđao sam je ispod 50 e opasna pedala ima je i sviđa mi se , koliko znam i mnogi Šveđani, Finci i Norvežani je vole a verujem da oni znaju šta o metalu :D https://www.youtube.com/watch?v=uCuDrqPCBIg samo vodi računa da ti ne uvale neku neispravnu zavisno ko je uvozio

MOGUĆE DOBAR PRODLOG to je Joyo Californian sound koji je urađen jel da bude kao mesa a odlične su jer će taman dati karakter pojačalu bilo ono neko od 30e ili neki besan lampaš od 3000, i recimo ubaciš pre nje OD eto onaj kokko košta manje od 20e, obe pedale izvućeš u zbiru za ispod 50e realno https://www.youtube.com/watch?v=mUVri6vrVhc

NPR video gde njena sestra American sound napravi super zvuk od shit pojačala malog za vežbu a taman u sličnom videu od ovog lika imaš to oko spajanja pedala, sigurno ima i bolje predstavljeno negde ali ovo sam našao https://www.youtube.com/watch?v=sufpMYfQ7Wc

Digitech je opasano OK, rade fino, jeftni su, beše ima ona Hard wire TL2 jako dobra pedala isto možeš je naći ispod 50e, ili uzmeš 2 OD njihova ili pak OD bad monky i recimo njhov DS neki...
https://www.youtube.com/watch?v=OAyHGNbyI1s sve u svemu lik nije rika svirao je u jednom pri poznatom bendu i ovde baš imaš testove tih nekih daleko od skupih , tj sve su ok budžet pedale a po zvuku su iste ako ne i bolje od mnogih 10 puta paprenijih https://www.youtube.com/watch?v=gkjBwuOFOCU

VARIJANTA 3, kraljevi distorzije za mene su Rocktron :metal: Zombie mi se baš sviđa , ali i Rampage je opaka pa i metal planet https://www.youtube.com/watch?v=wfxA4IhuHvQ , pazi i DIME mxr je tata isto tako ali malko preturuju sa cenama na kraju MXR je i pokrenuo celo ludilo sa distorzijama samo ovaj MXR danas i onaj pre nisu isto......znači Rocktrone :bambi: zbog cene VS kvalitet i zvuka....

POD VARIJANTA 3 je da recimo uzmeš Roctrone boutique Metal Embrace ja je imam u thomanu je 50 e nova ( može i third angel ) da ti je neko donese od ovih uh tu si već na 60 ali to je pedala barem po meni koju ja nikada neću prodati...https://www.youtube.com/watch?v=_KUZwU4fhtM imaš njihove nove reaction koje su tipa 40 evra isto da se donse LM nije ovaj neki gitaroš ali čisto da imaš neku predstavu na šta mislim https://www.youtube.com/watch?v=o7WT2fUetAs

NAPOMENA bez obzira što piše metal svaka od ovih Rocktrona se može koristiti od blues-a pa na dalje , ne moa da se otpanji gain do max, jedan poznati USA blues rocker fura jednu od ovih godinama...

VARIJANTA 4 je da ti pomognem da napraviš svoju pedalu, nisam u mogoćnosti da ti kupim elemente ali ako kreneš u to mogu da pomognem savetom i šta i kako ide u toj gradnji, šema, prepravke i slično...naravno for free

ZAKLJUČAK važno je kako zvuči i da se tebi sviđa jer je tvoja lova , ako si ti probao taj digiteck i sviđa ti se super :ziveli: nisu oni zajebnacija od firme - pusti cene..oni se nalaze na bordovima mnogih svetskih faca koji imaju lovu da kupe šta požele :bambi: :metal: od Brian Maya preko Steve Lukatera pa do Mastodon-a https://www.pinterest.com/pin/60728294947424715/ Isto važi i za bilo koju drugu firmu..

Podugačko je ali sa namerom da iznesem svega čega sam se mogao setiti a da eventualno može biti od koristi....Što se jeftne opreme tiče nevažno je, ti vežbaj i zvučaćeš super i na jeftnoj i na skupoj opremi, ono što sam ja naučio je da što su ljudi iskusniji sa opremom to im manje znači ko je proizvođač - važan je samo zvuk i da radi... :ziveli: :bambi:

drago mi je ovaj forsira jeftino a nije siromah još manje je loš svirač, odličan je https://www.youtube.com/watch?v=-FUJFDbzKCQ i Cort nije pedala ali eto koliko je cena glupost https://www.youtube.com/watch?v=T6Ejqi4gisQ ima na tom kanalu još par pedala od 15 do 30 e....
pozdrav :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 18 May 2017, 08:27

Moj Miki, kupi detetu Squier i sviruckaće on povremeno i u 90% slučaja zanemariće je, ali kupi mu Fender i za dve godine ima da veze. Vuče te kvalitet da napreduješ. Ako me razumeš. :ziveli:

Post Reply