Zoom G serija procesora - granica se pomera

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Zoom G serija procesora - granica se pomera

Post by mislim_stvarno » 08 Aug 2008, 16:15

Nisam napomenuo, ali je koristim procesor sa pojacalom na kome su eq podeseni na 5, mislim da je to na mom pojacalu neutralan polozaj, i zvuk Digitech-a je los.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Aug 2008, 17:10

mislim_stvarno wrote:...kako se drugi procesori porede korgom, ovim ili nekim drugim?
A kako bi se išta moglo zameriti Korgovim spravama? Treba se setiti da je Korg prvo jako dugo radio sintisajzere i rack-efekte, i da je tu stekao svetsku slavu, pa se tek onda bacio na gitarske efekte i to zato što je kupio fabriku VOX. Tako je, VOX ToneLab procesori i Korgova AX serija dele iste ili slične algoritme (zavisi od godine proizvodnje - AX3000 je u svakom slučaju isto što i ToneLab SE minus lampica).

Uporedimo to sa DigiTechom koji se hardverskim spravama nije preterano proslavio, naročito kada je prekinuo saradnju sa IVL Technologies (što se desilo pre dugo, dugo vremena), i ograničio se na pisanje efekata za gitare. Nije čudno da su Korgovi programeri bolji - imaju mnogo veća i mnogo raznovrsnija iskustva, i feedback od mušterija sa mnogo boljim ušima. :D

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Aug 2008, 17:36

Evo, na temu prethodnih par postova, kako Zoom u svom uputstvu 'predlaze' da se podesavaju pojacala (cak i oni napominju da nista nije univerzalno, vec se fino podesava kasnije od ukusa do ukusa :wink: ):

Image

P.S. 'Live performance patches' nemaju fabricki zadatu simulaciju kutije i polozaj i tip mikrofona, dok 'Recording patches' sve to vec poseduju.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Aug 2008, 19:32

mislim_stvarno wrote: @dejankuki
I za kraj, zeleo bih da vam ..... Shvatam da vam se ..... znaci da ste ih probali,

Hmmmm, pod broj jedan... NEMOJ BRE DA MI PERSIRAS... stariji malkice jesam, ali nisam ja starac... kao s'o onaj admin hoce da me preTstavi... svi smo ovde isti... poglej mi potpis breee!!! ;) Mis'im s'vaaaarnoooo!
ok sale nikad dosta ajmo malkice oBZiljno...

Pazi, valjda ste svi svesni da MENI Korg procesori nikako ne odgovaraju, a nije da nisam imao prilike da ih probam...

AX30G, pa G3 i AX1500 i AX3000.. tako da nisam neobvesten... samo opet ponavljam... MENI to sve zvuci mutno i tamno... ne mogu nikako da nadjem lepu farbu i da budem zadovoljan... Sto opet ne znaci da su losi!!! Kako se kotiraju... hmmm pa ono pouzdani, kvalitet izrade hi-class.. dakle nista posebno ni bolje ni losije nego drugi.. ne znam sta mislis pod "kako se drugi porede sa korgom", ali kontam da si pitao za kvalitet.. ok je kvalitet i izrada, ali ... nalazenje prave farbe, tu je ono... hm-hm.. imaju neki cudan engine... secam se da sam na AX30G pola sata trazio sve parametre za delay.. ili za flanger.... a na G3 pak previse neprecizno.. sta ja znam.. nekako mi je tesko da idem kroz njihov meni i da trazim sve parametre, Na 1500-ici. me mnooogo nervirali oni dugmici k'o na sporetu... preglomazni... ne znam.. cudni su Korgovi!
Mada, ima ovde u Knjazevcu dva-tri korga i koji rade dobro... tako da 100-ti put ponavljam, ja nisam nesto posebno odusevljen korgom sto ne znaci da je Korg los!!!

Sto se tice RP 50, 80 70, 90 pa na kraju i 150.. da se razumemo.. ti procesori su slabiji u mogucnostima nego RP-350 ili 250.. pogledaj sam parametre po efektima i videces da 80 i 50 nemaju pola od onoga sto mozes 350icom ili 250icom a to se mora priznati da veoma zna da utice na kvalitet napravljene boje... mada opet..
Ti si pomenuo da farbe pravis na slusalicama a posle to pustis na pojacalu... rece ti Viden, to je tako pogresno... da ono..
Slusalice mogu da posluze da farbu napravis i da kolko tolko bude dobra za razglas... jer su slusalice i pojacalo k'o bog i sesirdzija.. tolko se to razlikuje. Znaci, na kom god procesoru da pravis farbe, pravi ih na pojacalu za pojacalo, na slusalicama za slusalice i na razglasu za razglas..
E, jos jedna stvar, proverio sam na sajtu i tamo lepo pise da RP-50 ima DNA cip, a cini mi se da i RP-80 ima isti cip kao i RP-100, 200, 300 i 400... dok RP-70, 90, 150, 250 i 350 imaju DNA2 cip.. koji je ipak bolji... i po mom misljenju veeoma upotrebljiviji za namestanje farbi..

Uostalom, svako bira procesor naspram svojih preferencija, ja sam se veoma lako snasao u Digitechu, Zoomu ili Boss-u... Dok su mi Korg-ovi i onaj line6 flor POD na primer nelogicni i smuseni... MENI!

Blue

Post by Blue » 08 Aug 2008, 20:53

Imam G7 i jako zavisi u šta ga gurate, da prostite na izrazu...

Npr, na malom Frontmenu zvuči ko da derete mačku, vrišti i pišti. Ima snage i moći, dobar dist, al debljine nema, tanko... Isto i Roland Cube.
Al na jcm2000 8) ... Slika od gore koja predlaže podešavanja je ok, malo gore treble. Clean ch, Deep ovbavezno iskljuliti šta se mene tiče, i onda je to to...

Proc je dobar, ali ima mana. Ta distorzija jeste kul, ali nekad i nije. Vrišti, pršti, cepa, dere, traje, ali zna i da zakaže, da otupi, da se zamuti... Loše urađen Maršal Drive i sve od Voxa, čisti zvukovi dobri, acc.sim. dobar, Peavey i Mesa odlični, Bluzbrejker ok, Bossove pedale ok ali MT ko kanta zvuči, i tako... treba ga provaliti...

Evo malo igranja, line-out snimanje u integrisanu muzičku, Peavey i Mesa simulacije + eq + arena reverb, a bubnjevi, bass i pozadine su sklepane uz pomoć FL Studija:
http://rapidshare.com/files/135869448/G7proba.zip

Image

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Aug 2008, 21:14

E sad pitanje, da li je ovo njegov "suvi" zvuk ili si ga doradjivao nekim amp/cab simulatorom..

Ako je suvi zvuk ovo je PO MENI fenomenalno, just fenomenalno..

A ako je doradjivano, onda je veoma dobro... ali kako si ga doradjiv'o

i jos jedno pitanje, kako si snimao, preko USB ili preko klasicnog izlaza

Ajde please, daj nam jos nekih parametara pa da ocenjujemo sam zvuk koji si snimio...

Inace ovo se meni svidja... tj. upotrebljivo je vrrlo!

I ako moze.. daj malo duze primere. ovo je kratko...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Aug 2008, 21:34

Ovo zvuci tako dobro :homer:
Jel ovaj proba.mp3 simulacija peavey-a?

Izgleda nisam bio dovoljno jasan sa tim kako pravim farbe za sebe. Posebno pravim dok sviram na pojacalu (zato sto 90% vremena sviram na pojacalu), a posebno dok sviram na slusalicama (editujem ili napravim skroz novu farbu), ali na pojacalu (kod digitecha) to sve zvuci mnogo losije nego na slusalicama, ma koliko se trudio da napravim dobru farbu. Dok je kod korga ta razlika znatno manja, ako ne i neprimetna, znaci i na pojacalu i na slusalicama dobijam jako dobre i mnogo upotrebljivije boje...
dejankuki wrote: ne znam sta mislis pod "kako se drugi porede sa korgom"
Ovde sam pre svega mislio na kvalitet simulacija razlicitih pojacala.
dejankuki wrote: Uostalom, svako bira procesor naspram svojih preferencija, ja sam se veoma lako snasao u Digitechu, Zoomu ili Boss-u... Dok su mi Korg-ovi i onaj line6 flor POD na primer nelogicni i smuseni... MENI!
To naravno stoji.Mene su digitech procesori poceli odbijati zbog ovog relativno loseg iskustva. Zvuk i toliko plastike nisu bas po mom ukusu. Moracu da probam neke od boljih da bi doneo zakljucak, ali ove jeftine sigurno ne zelim vise da imam niti bih nekome savetovao da kupi, naravno sa napretkom tehnologije ce se verovatno i moj stav promeniti ali za sada... Sa ostalim nisam jos imao iskustva. Korg hvalim zato sto mi se svidja zvuk, odgovara za hard, heavy i punk, ali i dalje ima manjak opcija koje su standardne za vecinu drugih (nikako da prezalim boogie-a :grummel_2: ).
dejankuki wrote: Na 1500-ici. me mnooogo nervirali oni dugmici k'o na sporetu...
To je jedna od stvari koje su mi se dosta svidele na tom procesoru :mrgreen: , ali mogu lako da se poremete kablom ili sl.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Aug 2008, 21:41

mislim_stvarno wrote:Ovde sam pre svega mislio na kvalitet simulacija razlicitih pojacala.
Paaa, ono veoma solidne.. nemam neke posebne zamerke...

Mada, evo obecavam javno da cu pozvati druga koji ima 3000-ku da ga donese kod mene i da ga BAS istestiram i da napisem koji redak o Korgu/korgovima... eto da im dam sansu... ;)

Salim se... da malo dublje udjem u njihovu filozofiju i da pokusam da nedjem nesto sto bi meni odgovaralo... ok?

Blue

Post by Blue » 08 Aug 2008, 21:50

Podešavanje:
comp - off
wah/efx1 - off
amp - Mesa ili Peavey, ako se sećam gain na oko ~70 (pozadina jedne od "pesmica" je Fender Clean valjda...)
znr - ulkjučen, malo samo...
eq - podignuti midovi malo
cab - uključen, mora jer ga kačim na line in u komp...
efx2 - off
delay - off
reverb - arena, milozvučniji je od spring reverba...

Znači, Zoom G7 priključen kroz izlaz za slušalice na integrisanu muzičku običnim stereo kablom (mislim da je od nekih zvučnika), ne USB. Pozadine, bubnjevi i bass rađeni u FL studiju, pa importovani kao .wav u ACID i preko toga nasnimljena gitara. Zvuk girate/procesora jeste suv, nedorađen, samo podešeni PAN i VOL, i sve đuture konvertovano u mp3 128kbps.
Ovo zvuci tako dobro :homer:
Jel ovaj proba.mp3 simulacija peavey-a?
Tu je Peavey ona gitara koja gruva samo rifove (mislim levo) a ova druga koja malo mulja van rifa je Mesa (desno)
Solo u onoj drugoj je Peavey.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Aug 2008, 22:04

dejankuki wrote: da malo dublje udjem u njihovu filozofiju i da pokusam da nedjem nesto sto bi meni odgovaralo... ok?
Stvarno ne zelim da nekoga teram na bilo sta, samo sam iznosio svoja iskustva i pitao par stvari. Mada sa druge strane bi me zanimalo da cujem nesto i o 3000-ki. :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Aug 2008, 22:17

Hey, ne teras timene ni na sta, ja sam ionako "nemirnog" duha i zelim sto vise opreme da probam, pipnem, cacnem... tako da cool... nisi ti u pitanju, u meni je problem.. ;)

Blue!!!, ja do sada nisam imao prilike da procesor prikljucim direktno u karticu (pa jos u integrisanu), da ga NE obradjujem nego samo da ga snimim i da on zvuci ovako!!!
Cak i Cuveni Line6 POD 2.0 sam morao da cackam malo sa cab simulatorima, moj Black Box, Boss GT6 i GT-8 i V-amp behringerov... svemu tome sam dodavao malo cab simulacije, o mom Zoom 3030 procesoru da ne pricam, kod njega je to pod OBAVEZNO!!!... plus i amp simulator ... tako da...
Ako je ovo stvarno snimljeno preko bicnog konektora, ne USB, ne XLR (koji uzgred budi receno G7.1 i nema) onda je meni ovo fenomenalno... Bez obzira koje si efekte i pojacala upotrebio..

Eto neka sad i neko drugi kaze svoj sud, ja cu da se malo povucem...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Aug 2008, 23:10

dejankuki wrote:Ako je ovo stvarno snimljeno preko obicnog konektora... onda je meni ovo fenomenalno... Bez obzira koje si efekte i pojacala upotrebio...
+1. Ima tu "živost" o kojoj sam već pričao - umesto da zvuči "mrtvo" i "tupavo" kao mnogi procesori, on... uostalom, sve se čuje. Što se mogućih problema sa "tankoćom" tiče, optimista sam - ovo možda nije "najdeblji" overdrajv koji sam čuo, ali je sasvim zadovoljavajući. Pritom sam siguran da bi malo dodatnog čačkanja uobičajenim studijskim alatkama (Waves SSL, Waves V-Series, ili već neki EQ/preampi tog kvaliteta) izvuklo iz njega i više "mase" nego što je potrebno.

zoom g9.2tt

Post by zoom g9.2tt » 23 Nov 2008, 17:56

ejjj pozdrav ja sam novi clan,pa et da se i ja oglasim vezano za zoom procesore.

Ja sam imao priliku cuti zoom g7.1u i bio sam prezadovoljan zvukom,tako da sam sebi narucio zoom-a g9.2tt,ja se nadam da ce imati iste mogucnosti kao i g7.1u,cak mozda i bolje.

ZAMOLIO BI KO OD VAS IMA ZOOM G9.2tt da mi prokomentarise kakav je,a slusao sam "IGRU" od BLUE-a,svidjelo mi se je,jos kazete da je snimano preko ulaza za slusalice,a mogu zamisliti kako je tek preko USB-a.

A et da se dotaknem teme vezane za DIGITECH-a,ja imam sada DIGITECH GNX1 i nisam zadovoljan sa njim,nekako mi daje sinteticki zvuk,a to mi ne odgovara.

Et pozdrav za sve,pa se cujemo...

zadresar

Post by zadresar » 23 Nov 2008, 18:15

Evo link koji če ti pomoći:http://forum.thestompbox.net/archive/in ... ?f-18.html
Imaš tu sve i svašta o G9 git.procesoru...soundova,objašnjenja tansfera soundova sa G9 na drugi G procesor ili na pc i obratno,spajanja na pojačala,kombinacije spajanja na druge procesore,usporedbe....itd.Skini na službenim stranicama www.zoom.co.jp editor za G9/7 model i praznu "patch"listu za upisivanje soundova i "uđi u svijet"....eh da,trebaš i jedan MIDI-usb kabel za povezivanje....trebaš soundove?pošalji e-mail ovdje(p.s.gotovo svi soundovi za G9 sa interneta!!!) :idea: :)

zadresar

Post by zadresar » 23 Nov 2008, 18:53

Eh,evo da se nadovežem....Ne namjeravam uzdizati i reklamirati neku firmu(ovdje je riječ o Zoom-u),jer naravno da postoje i drugi proizvođači u toj domeni koji imaju takodjer i "entrylevel" i "high end" iliti "perjanice" u svojoj ponudi,pa upravo zato to nebi imalo smisla.Zašto?Vrlo jednostavno:stvar uha,ukusa,zahtjevanja-potrebe,novca(koliko para,toliko muzike)...živaca...hm da,treba to sve znati isprogramirati,pamtiti i koristiti naravno,...vrlo je važno biti upućen i informiran prije svake kupnje a najvažnije znati šta želimo i trebamo i koliko od toga želimo i trabamo ili moramo odstupiti prilikom kupovine.....žao mi je onih koji se drže teza kao:"ovo ne valja....ovo je bolje" i tako to,jer su probali možda jednostavnije "entry" proizvode i time svijesno ili nesvijesno sugeriraju svoj ukus i mišljenje drugima ,pa se šire glasine koje štete proizvođačima i prodavačima....neke si firme upravo zbog toga i prestale proizvoditi neke svoje vrhunske proizvode:/)...(:-&
sjetite se npr.RP ili GSP serije kod Digitecha....neki će razumijeti odmah šta sam mislio...@%$%&...ali tako je

Post Reply