Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Molotov
MF veteran

Re: Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Post by Molotov » 30 Jan 2009, 13:07

cccira wrote:@Molotov: Iskreno, u kakvim si ti rodbinskim vezama sa Artistom?
OT
Iskreno, oprema koju koristim ... Peavey, Randall, Washburn, Digitech, Vox .... sve su to marke u koje imam povjerenja, a cijene su pristupacne .. evropske, bar ovdje u BiH. Servis je OK, ako imas srece.
Sto je najbolje u Artistu u BL je to sto mozes ladno da izmes bilo koji instrument i bilo koje pojacalo i da ga probas koliko ti volja. Mozes da dolazis 10 x da probas prije nego sto budes siguran da je to tvoj instrument.

Artist je jedino mjesto gdje mogu da steknem prakticna znanja i iskustvo sa opremom. Mogu i da ga podijelim sa ako nekog zanima.

Da nastavim, Valve King je full lampaški combo snage 50Watt za 450 EUR ... to je stvarno dobra stvar kada je u pitanju firma poput Peavey. Pretpostavljam da u BG ima vise izbora, ali ja odavde ne vidim pa pisem sta znam.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Jan 2009, 14:16

Besplatno oglašavanje komercijalnih firmi nije dozvoljeno Pravilnikom.

Forum se plaća iz privatnih džepova, a nijedna prodavnica/firma do sada nije platila banner ili oglas.

Umesto toga, valjda, računaju na prijatelje koji će ih besplatno reklamirati.

Kako Tiki može da se uzdržava što se asortimana Artista tiče, a Molotov ne može?

Nema ništa džabe.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 30 Jan 2009, 16:33

Rocket Roll wrote:
tyler durden wrote:Mesa Boogie Triple rectifier glavu, i to je po meni najbolje pojacalo na svetu.
Uz svo dužno poštovanje momcima iz Petalume, nemoj da praviš istu grešku kao Duane sa Stratovima. :D Da je Mesa zaista toliko dobra, svi bi je svirali. Poslednji put kad sam proveravao, to nije bio slučaj - Mesa je pokrivala mali i vrlo specijalizovani deo tržišta.

Čovek koji hoće zvuk nekog od "klasičnih" pojačala neće se baš usrećiti sa Rectumfryerima i sličnim komplikacijama.
Jel si svirao nekad na tom pojacalu?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Jan 2009, 17:56

tyler durden wrote:Jel si svirao nekad na tom pojacalu?
Izvini, ali to nema nikakve veze. Isto tako mogu i ja tebe da pitam: "Jesi ti nekad svirao na VOXu AC30?" Takođe, da li znaš koliko ima razlika između Rectumfryera i VOXa AC30?

To nije nikakav argument. Spada u one tipa "kupi TIR kamion, može više da povuče od Ferarija a i motor mu je glasniji..."

Svaki alat ima svoju namenu.

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Jan 2009, 19:09

Na zalost ne mogu da iskopam sempl fenomenalnog blues tona bas sa dualrec-a :( Toliko je bio midlast (pozitivno) da nisam mogao da verujem. Ako se dobro secam bila je combo varjianta u pitanju...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Jan 2009, 19:42

MUzzY wrote:...dual rectifier ... bila je combo varjianta u pitanju...
Roadster?

Znam da ima gitarista koji radije masturbiraju na Mesin katalog nego na Plejboj, ali budimo objektivni.

Mese su OK (mada u poslednjih pet godina imaju problema sa kvarovima, jer na dosta mesta koriste komponente koje rade na granici specifikacija) ali zaista nisu "lek za sve bolesti".

Niti su neki vrhunac izrade i tona. To je fabrički proizvod više klase... Mesa je McDonald's skupljih pojačala. Bogati gitaristi u srećnijim zemljama ne sanjaju o Mesama, nego o boutique proizvođačima tipa Blackcat, Matchless, Alessandro, Bogner, Rivera, Koch, Fuchs, Dr. Z, Bruno...

Kad dođe do lampaškog tona a ne pričamo o "oranju Marka Kraljevića" iživljavanjima sa gainom, pravilo glasi - što jednostavniji put signala to bolje. A Mese su više pojačala za ljude koji vole dugmiće, prekidače i tastere.

Toliko toga na Mesama samo čeka da se pokvari... i vrlo brzo se i pokvari. Proguglajte "Boogie reliability", ili "Boogie discontinued", pa ćete videti.

Takođe, toliko zapreka na putu signala se na kraju i čuje - i to je glavni razlog zašto Mese nisu ultimativna pojačala.

(Stara anegdota o Mesama, za kraj: sto pedeset potenciometara i opet nikako ne možeš da izbaciš preterane srednje :lol: )

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Jan 2009, 22:56

Combo dual rectifier je bio u pitanju

Zar mesa nije poznata po "scooped" zvuku?
Sto se velikog gain-a tice meni se taj zvuk svidja i koliko sam uspeo da cujem po klipovima korisnika ta glava to super radi. E sad o izdzljivosti ne znam, ali cu da proguglam :)

Al' odosmo od mog pitanja :) Messa nije za ovo sto meni treba.
Znaci prica pocinje i zavrsava se na AC30 konceptu? :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Jan 2009, 23:04

Baci pogled i na Laney lampase, koji su manje-vise kopije voxa i prilicno su hvaljeni :wink:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 30 Jan 2009, 23:12

Ja cu se ukljuciti tako sto cu predloziti Orange lampashe, nisu jeftini ali zvuce...veoma :) Recimo Orange Tiny Terror Combo( moj favorit), podrzavam ccirin predlog - Engl veoma dobro zvuci, Laney i Marshall(iskljucivo DSL od jeftinijih) uz bolje zvucnike zvuce "kako treba"...

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2009, 00:16

Videcu da probam Leny pojacala. Njih nikad nisam "primecivao" :)
Probao sam jednog malenog Orang-a (ne znam kako se zove) i sa mojom gitarom se nikako nije slozio :( Kao da je za single coile iskljucivo? Takodje Engl mi ne prija. Kvalitetno pojacalo bez sumnje ali preeeeeagresivno za moj ukus.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2009, 00:26

MUzzY wrote:Combo dual rectifier je bio u pitanju
Da, kombo Rectumfryer se zove Roadster.
MUzzY wrote:Zar mesa nije poznata po "scooped" zvuku?
Pre Rectumfryera bejahu Mark I, II, III i IV i oni su patili od kompresovanih & neprijatnih srednjih. Umesto da reše taj problem, momci iz Pentalume su rešili da na Rectumfryerima kukavički sakriju srednje... Pussies.
MUzzY wrote:Znaci prica pocinje i zavrsava se na AC30 konceptu? :)
Kad si ga već pomenuo, da. :D Uostalom, VOXove je barem moguće naći kod nas bez većih problema.

Zar Dave Grohl ne svira dva VOXa AC30? Doduše, Chris Schiflett svira Savage Blitz 50 koji je custom Marshall Bluesbreaker kombo, ali i Marshall Bluesbreaker kombo možeš da nađeš u Skyju - na stranu što je Klepton sa njim snimio svoje najbolje radove (gledano po kvalitetu zvuka), to pojačalo je prosto divno.

Takođe, imaj u vidu da je Bluesbreaker veoma srodan Bassmanu, i da malo pojačala zvuči tako dobro kao blackface Bassman. Bassmani nisu previše retki kod nas.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 31 Jan 2009, 01:35

Rocket Roll wrote:
MUzzY wrote:...dual rectifier ... bila je combo varjianta u pitanju...
Roadster?

Znam da ima gitarista koji radije masturbiraju na Mesin katalog nego na Plejboj, ali budimo objektivni.

Mese su OK (mada u poslednjih pet godina imaju problema sa kvarovima, jer na dosta mesta koriste komponente koje rade na granici specifikacija) ali zaista nisu "lek za sve bolesti".

Niti su neki vrhunac izrade i tona. To je fabrički proizvod više klase... Mesa je McDonald's skupljih pojačala. Bogati gitaristi u srećnijim zemljama ne sanjaju o Mesama, nego o boutique proizvođačima tipa Blackcat, Matchless, Alessandro, Bogner, Rivera, Koch, Fuchs, Dr. Z, Bruno...

Kad dođe do lampaškog tona a ne pričamo o "oranju Marka Kraljevića" iživljavanjima sa gainom, pravilo glasi - što jednostavniji put signala to bolje. A Mese su više pojačala za ljude koji vole dugmiće, prekidače i tastere.

Toliko toga na Mesama samo čeka da se pokvari... i vrlo brzo se i pokvari. Proguglajte "Boogie reliability", ili "Boogie discontinued", pa ćete videti.

Takođe, toliko zapreka na putu signala se na kraju i čuje - i to je glavni razlog zašto Mese nisu ultimativna pojačala.

(Stara anegdota o Mesama, za kraj: sto pedeset potenciometara i opet nikako ne možeš da izbaciš preterane srednje :lol: )

Jeste bitno da li si probao, jel sudis o necemu, sto nisi ni imao prilike da sviras. Ja sve radim iskljucivo po licnom utisku. I da, probao sam VOx Ac 30, i meni se to pojacalo ne svidja, meni ne odgovara. Ok, ne svidja se tebi Mesa, ali ne mozes tako lose da pricas o nekom pojacalu, a posebno ne o tom pojacalu, jer je ono ipak ono sto jeste. A iskreno par stvari koje si sad rekao su bas gluposti. Tebi se ne svidja, ali nemoj ga tako pljuvati, neosnovano, jos da ga pritom nikada nisi ni svirao....

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 31 Jan 2009, 01:36

Rocket Roll wrote:
MUzzY wrote:Combo dual rectifier je bio u pitanju
Da, kombo Rectumfryer se zove Roadster.
MUzzY wrote:Zar mesa nije poznata po "scooped" zvuku?
Pre Rectumfryera bejahu Mark I, II, III i IV i oni su patili od kompresovanih & neprijatnih srednjih. Umesto da reše taj problem, momci iz Pentalume su rešili da na Rectumfryerima kukavički sakriju srednje... Pussies.
MUzzY wrote:Znaci prica pocinje i zavrsava se na AC30 konceptu? :)
Kad si ga već pomenuo, da. :D Uostalom, VOXove je barem moguće naći kod nas bez većih problema.

Zar Dave Grohl ne svira dva VOXa AC30? Doduše, Chris Schiflett svira Savage Blitz 50 koji je custom Marshall Bluesbreaker kombo, ali i Marshall Bluesbreaker kombo možeš da nađeš u Skyju - na stranu što je Klepton sa njim snimio svoje najbolje radove (gledano po kvalitetu zvuka), to pojačalo je prosto divno.

Takođe, imaj u vidu da je Bluesbreaker veoma srodan Bassmanu, i da malo pojačala zvuči tako dobro kao blackface Bassman. Bassmani nisu previše retki kod nas.
Kombo rectifier se ne zove roadster......proveri ako ne verujes....

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 31 Jan 2009, 01:38

A nemoj gledati samo rectifier. Pogledaj nesto drugo od mese. Tipa da nadjes nekog Mark II, ili slicno. Kapiram da bi ti to radilo posao do jaja......

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2009, 01:48

Pa sad, nije kao da niko sem vlasnika ne zna kako zvuči Rectumfryer, ima ih puno na post-hair-metal albumima kasnih devedesetih.

A ako mi u stvari tvrdiš kako nije važno što na svim snimcima koje smo do sada čuli Rectumfryeri zvuče kao proključala mokraća, jer su uživo mnogo lepi, mani se - većina klasičnih pojačala je i postala "klasična" zato što fenomenalno zvuče i uživo i na nosačima zvuka.

Ima zvučno simpatičnih novijih Mesa, to da - Stilleto Ace, recimo. Ali izem ti pojačalo za koje ti treba položen dvonedeljni kurs da bi ga namestio... Pojačalo je ili intuitivno ili ne sviraš nego se igraš sa dugmićima.

Post Reply