Velika kupovina vol.3

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Velika kupovina vol.3

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 21:34

Moj utisak je da je Screwdriver prijatno oštar - to mu je najjača strana. Meni najbolje zvuči kada je tako podešen i svira ovako: http://www.happybob.com/marc/circuits/S ... er%204.mp3
Da, lepo si opisao - prijatno ostar... A meni najlepse radi ovde (linkovao sam ove klipove vec nekoliko puta, ali moram opet, covek i njegova oprema to zasluzuju:)):

Ovo je najlepse predstavljanje jedne pedale koje sam cuo...

Idealno za bluzerske kontekste... I odradjivace mi posao za neke stvari, ali za ZESCE stvari imamo na raspolaganju, dakle:

1) igranje sa DS1 (modifikacija?)
2) BOSS OD3 (naravno, moram da je probam, vidim da je nesto skuplja od DS-ova)
3) Big MUFF (ima li sanse da se ovo proba negde kod nas?)
4) ProCo Rat (mislim da definitivno odustajem od ovoga, suvise fuzzasto za moj ukus:))
5) VOX Satrijanizator (da li bi ono pod 1) dovelo do ovoga za manje pare???)

Hvala na predlozima i savetima, mnogo to cenim, kao i uvek. :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Apr 2009, 21:56

ja imam boss od-3 i mogu reci da sam prilicno zadovoljan...cini mi se da bi ti mnogo bolje legao od ds keca...zvuci dosta prirodnije....i moze dosta toga da se napravi od nje prostim pomenranjem potenciometara, sto je cini mi se mana ds-1...uvek nekako zvuci isto....

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 20 Apr 2009, 22:58

Rocket, hvala na pohvalama :mrgreen: - Sinisake, ako ti je Rat fuzzast, zaobidji Muff u shirokom luku - mozda je i matori Guv'nor dobro resenje (da ti neko napravi)
Image
Ja licno ne volim bas boss driveove, nekako nisu dovoljno - shirokopojasni...

dweezil

Post by dweezil » 20 Apr 2009, 23:18

sinisake wrote: 1) igranje sa DS1 (modifikacija?)
...
5) VOX Satrijanizator (da li bi ono pod 1) dovelo do ovoga za manje pare???)
Ne

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 23:26

@Guitar_thrill, sad sam slusao BOSS OD-3 na YouTubetu. Sta ja znam... Nisam suguran... Lep drajv, ali ne znam da l' mi bas to treba...
@Z*Z*Z, da, nije muff za me... Mozda jednom... :)
A poceo sam da razmisljam i o ovom guv'noru. Zasto si naglasio da je matori pravo resenje? Ovaj novi, zlatni, ne valja? :?:
Ne
Znaci, ipak su se u Voxu malo vise potrudili... Hvala. :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Apr 2009, 23:33

sinisake wrote: Zasto si naglasio da je matori pravo resenje? Ovaj novi, zlatni, ne valja? :?:
)
meni je ovaj novi (stari nisam probao) suuuvise basovit, mada ima dve bass kontrole...mada opet aj sam svirao na hambakerima, moguce da se dosta lepse cuje na stratu i singlovima....lep je dist, samo mnogo taman...iz mog iskustva :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 20 Apr 2009, 23:34

sinisake wrote:@Guitar_thrill, sad sam slusao BOSS OD-3 na YouTubetu. Sta ja znam... Nisam suguran... Lep drajv, ali ne znam da l' mi bas to treba...
@Z*Z*Z, da, nije muff za me... Mozda jednom... :)
A poceo sam da razmisljam i o ovom guv'noru. Zasto si naglasio da je matori pravo resenje? Ovaj novi, zlatni, ne valja? :?:
Ne
Znaci, ipak su se u Voxu malo vise potrudili... Hvala. :)
Razlika izmedju starog i novog je VELIKA - bolji mi radi starac, ima veci opseg i zvuci kao zver, onako, rezi :twisted: novi je (recimo) ok, previse zatvoren i ne "rasipa" se dovoljno (kako bi trebalo, kao stari marshall)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 23:38

Da, da... Isti covek koji mi je preporucio OD-3, kaze da je BEZ PROBE uzeo Guv'nor 2 i da je odusevljen zvukom (kao i cenom).

@Z, znas da sam pre jedno deset godina imao prilike da ga cujem/probam i nisam se nesto odusevio (al' u to vreme nisam ni kontao razliku izmedju lampasa i tranzistoraca, tako da :hide: ) :)
Last edited by sinisake on 20 Apr 2009, 23:47, edited 1 time in total.

dweezil

Post by dweezil » 20 Apr 2009, 23:40

a ti juris overdrive za strata i single coile? pa neznam ja mislim da tu jedino moze da igra Boss SD-1 josh ako se malo dobudzhi, mada i Blues Driver lepo radi sa stratom. Mozda Digitech Bad Monkey? mada ti vec imash Turbo Tube screamer ili Super kako se vec zove?!

muki17
Urednik

Post by muki17 » 20 Apr 2009, 23:55

pa Sinisa ima super tube screamer,a sd-1 je maltene slican..imam oba(sd-1 kupujem za neki dan) i znam kako zvuce,tako da ne znam sto to juris..Ovaj OD-3 je skoro duplo skuplji od SD-1,tako da ne znam u cemu je razlika..Osim sto sd vise se koristi za booster...Overi ove novije boss pedale sa simulacijom bassmana i d,reverba,mozda ti se i svidi.samo ih jebe cena

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Apr 2009, 00:03

Da, imam, i odlicno radi u odredjenim muzickim sitVacijama, ali hocu I nesto masniji (basovitiji) drajv... :)
Ma, na kraju krajeva, kad promenim pojacalo, kad na lampaski prirodan drajv dodam ScrewDriver i/ili TubeScreamer, to ce vec biti druga prica... (Mozda mi onda i nece trebati distorzija/mastan i debeo overdrive?)
:)

Uglavnom, razmisljam o konacnom rastanku sa DS jedninicom, vreme je za drugacije stvari (mozda DS2 :mrgreen: ). :)

@muki17, a ako kupim bassmana, sta bih onda sa simulacijom? Odnosno, kako bi bassman simulacija radila na pravom bassman pojacalu? Da l' je probao neko? :mrgreen: :D

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 21 Apr 2009, 00:04

Imas Big Muff da probas u artistu.......

muki17
Urednik

Post by muki17 » 21 Apr 2009, 00:09

ako kupim bassmana, sta bih onda sa simulacijom? Odnosno, kako bi bassman simulacija radila na pravom bassman pojacalu? Da l' je probao neko?
ee,jbg,mnogo gledas napred :D ...uzgred ,odlicno pitanje,ali ne znam odgovor.Ali ako uzmes neko drugo pojacalo osim bassmana,mozes da pogledas ovu pedalu.u svakom slucaju je pogledaj,nista ne skodi..

e sad,ja imam hibrida,sa lampom u pred p,i pojacam gain na clean canalu,i kao buster dodam st9,i on onako sasvim sasvim fino umasti ton,bez gubitka karakteristike tona kakav daje tube scr.mozda je to resenje tvoj muka :D

samo ti fali lapmas :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Apr 2009, 00:17

muki17 wrote:samo ti fali lapmas :mrgreen:
Iako je poremetio redosled slova ja cu se sloziti sa njim :wink:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 21 Apr 2009, 00:19

mislis trebao sam prvo to da napisem?ma ovako sam ga stavio u neodumici do kraja :mrgreen: :ziveli:

Post Reply