Druze, da se razumemo - a NECU da budem pogresno shvacen - ni u kom slucaju, nisam pomislio, niti sugerisao niti pokusao da sugerisem da neko laze ili izmislja, jer se zaista ne bavim takvim stvarima niti me takve stvari interesuju. Kako sam procitao, Sava trazi da sazna koja bi cena odgovarala ovom pojacalu i iz koje je godine. Ja samo dajem svoje misljenje. Najmanji problem, evo slika po cemu ja mislim:
Slazem se, i mene je zbunio od pocetka serijski broj sa 4 cifre, ali pogledao sam malo po internetu i primetio da nisam nasao niti jedan 1959 (superlead) model pre '76-e da ima 5 cifara u serijskom broju - a evo i link za potvrdu istoga:
http://i41.tinypic.com/59sap3.jpg
(takodje, i kada je u pitanju 5 cifara pa slovo, razmak izmedju poslednje cifre i slova je isti kao izmedju ostalih cifara, s toga A na kraju iza 6 bi se videlo jasno - to je moje misljenje)
Ali evo i ovo - posto me je zainteresovalo stvarno koje je pojacalo godiste, evo i misljenja ljudi sa jednog stranog foruma (Metroamp.com) (
http://forum.metroamp.com/viewtopic.php ... 63#p251363):
"Yeah, looks like a '75 superlead - I think they started using that 'Elephant-tolex' in 1975. Once had a '75 superbass with that tolex and my '75 superlead has the former tolex - really nice amps though! There should be a G as the last letter in the serial-number - maybe they have mistaken the SL/A as the A in the serialnumber?"
"It´s a ´75: Ser# 4897G."
(napomena - slike su sklonjene sa tog sajta odma po dobijanju odgovora, izvinjavam se iskreno sto sam iskoristio slike bez prethodnog pitanja

)
Meni je stvarno krivo ako je neko ovo shvatio kao moje dokazivanje Savinog izmisljanja ili sta ti ja znam cega, ono sto hocu da naglasim je da sam Savu "upoznao" na drugom forumu dosta pre nego sto sam se registrovao ovde i o njemu imam samo najbolje misljenje - na zalost, zbog stvari koje su se desavale na forumu skoro, ja sam primoran da pisem ovako da ne bi doslo do nesporazuma bilo kog tipa.
Iskreno, i sam sam bio zainteresovan da li je pojacalo iz '69 jer sam zainteresovan za kupovinu Marshall-a do '72, a ovo je izgledalo kao odlican primerak - (osim tih stvari koje mi nisu bile najjasnije), i stoga sam hteo da proverim, i dosao do ovog misljenja.
Ja ne tvrdim da sam u pravu, mozda gresim, onaj serijski broj je malo teze videti, da je pojacalo vraceno '75 u fabriku na testiranje ili da ono uopste nije '75. Ali, posto je ovo otvoren forum, svako ima pravo na svoje misljenje, i meni je uzasno krivo da zbog imanja razlicitog misljenja, neko povezuje ovo sto ja pisem vezano za starost pojacala sa utvrdjivanjem necijeg "izmisljanja".
Nadam se da nije doslo do zabuna jer mi je najmanje stalo da neko, a direktno u ovom slucaju Sava, koga veoma cenim ovde, na osnovu pisanja ovde u bilo kom smislu bude protumacen kao da izmislja. Ja sam samo izneo moje argumente i misljenja i obrazlozio zbog cega stojim iza njih. Nikako mi nije zelja bilo koga da ocrnim, da namestim ne znam kakve price nekome neosnovano, vec da budem clan foruma na kome ce forum biti ono za sta sluzi - prijateljski nastrojeno diskutovanje, otvoreno, o raznim temama, pomaganju oko nekih nedoumica i ostalom, tj foruma gde ce (po prvi put, to bi bilo) svi biti smatrani ravnopravnim i gde ce jedni postovati i ceniti druge i shvatati kao ljude a ne kao nickname i avatar.
Puno Pozdrava,
Luka