Guitar_thrill wrote:to samo govori da je zadovoljan, da pored JCM800 ima i 3 P&K "marshalla"

nadajmo se da ce ga napokon i usnimiti da cujemo malo kako zvuce

Ne da sam zadovoljan nego sam odusevljen.
Uostalom, kao sto si ispravno zakljucio...ne bih kupovao 3 komada da nisam bio prezadovoljan prvim.
Crunchman ne da izgleda nego i zvuci savrseno. JTM 45/Bassman kombinacija. Ima nesto posebno u tom pojacalu.
kako rece Peca u pitanju je hibrid. Ima jednu preamp lampu viska. Bassman kanal ima 12ay7 na ulazu a JTM45 ima 12ax7 na ulazu. Otuda lampa viska, svaki kanal ima svoju posebnu dualnu triodu. medjutim da ne bi triode viska ostale neiskoristene, triode u svakoj lampi su vezane paralelno (uz odgovarajuce izmjene vrijednosti katodnih i anodnih elemenata). Tako se de facto dobijaju dvije giant triode, rezultat je istorija. Zvuk veliki ko kuca...sta ko kuca, ko hacijenda.
Dalje ima prekidac za diodni ili lampaski ispravljac, kao i pentode/triode prekidac.
A glavna poslastica su power lampe. Dilema je bila izmedju basmenovih 6L6/5881 i JTMovih EL34, konacan izbor je bio i jedno i drugo i to u vidu nenadmasne...KT66. Ultimativna blues lampa...i ne samo zbog bluesbreakera. Winner at any game.
Konacan rezultat je fantasticno pojacalo. Ko god ga je probao odusevljen je njime. Peca je dobro opisao ton 'kao klavir, kao harfa i kao gitara'.
Druga dva su manje vise standardne varijante.
Jive King je varijanta sa 6L6. samo sto je ovaj moj 2x10. Sa dva Jensena p10q. Jako dobar za blues, mada u nekim varijantama je jako dobar i za rock.
A ovo najnovijje je u stvari standardni Master volume Marshall 2204. Njega sam uradio da mi bude workhorse. Ja sam ipak New Wave of the British Heavy Metal child. Bazicni Hard and Heavy zvuk. Iron Maiden, Whitesnake, Gnr zvuk. Gitara, kabl, pojacalo. Meat and potatos zvuk.
A snimaka nema jer nesto nisam bas verziran u tim stvarima. sta god sam snimio zvuk je bio bez veze, blago receno. Onda bih samo pokvario ukupni dojam. Dakle, nista nosaci zvuka...Live only!
Ali za sve koji dolaze do Montenegra i imaju bar 100 postova na ovom forumu, otvoren je poziv da navrate...Imaju 4 pojacala, dvije kutije, 10-ak gitara, 30 pedala (od toga polovinu cine OD, distorzije i mufovi raznih vrsta). samo nek se jave na vrijeme da sve to prikupim na jedno mjesto. Pa da izgonimo pacove iz komsiluka.