WAH
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: WAH
Ja takodjer imam i koristim Jim Dunlop Hendrix vah. imao sam i CryBaby ali sam ga zamijenio jer Hendrix ima mnogo vecu amplitudu, pa se mozes puno bolje igrati sa njim. CryBaby je kratkohodni vah za ne bas toliko precizne "vahiste" vec eto, cisto da ga malo nagazis, onako rokerski da ga zaprljas.
Sa Dunlop Jimmyem moras da pazis sta radis jer usra svirku ... moras bas da ga uskladis fino sa svirkom, sklad i harmonija... i obozavam skicofoniju koju Hendrix radi na cleanu negdje na pola hoda ... navucem je u basovima, pa ga onda stisnem i nabijem u visoke da pisti sve... super stvarcica.
Ja ga novog u Artist-u platio oko 210 EUR... Ne znam kakav li je onaj Dunlop Dimebag signature model?
Sa Dunlop Jimmyem moras da pazis sta radis jer usra svirku ... moras bas da ga uskladis fino sa svirkom, sklad i harmonija... i obozavam skicofoniju koju Hendrix radi na cleanu negdje na pola hoda ... navucem je u basovima, pa ga onda stisnem i nabijem u visoke da pisti sve... super stvarcica.
Ja ga novog u Artist-u platio oko 210 EUR... Ne znam kakav li je onaj Dunlop Dimebag signature model?
Kad je Dimebag Signature model, mozes misliti kakav je, vidi samo kako izgleda
, ali sa druge strane, ne mora da zvuci dobro, ako dobro izgleda....
Jel ima neko iskustva sa ovom pedalom, jel ju je neko barem probao, jako me zanima kako zvuci....

Jel ima neko iskustva sa ovom pedalom, jel ju je neko barem probao, jako me zanima kako zvuci....
Da je bila u Artistu kada sam ja kupovao svog Hendrixa, uzeo bih je sigurno.... ako znas engleski idi na Hermony Central pa citaj review o ovoj pedali i svemu ostalom sto ne mozes od zemljaka saznati ... ali ni je to to dok je ti sam ne probas....Void wrote:Kad je Dimebag Signature model, mozes misliti kakav je, vidi samo kako izgleda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, ali sa druge strane, ne mora da zvuci dobro, ako dobro izgleda....

E vidis nisam znao da Hendrix wah ima dugi hod! Gledam ove sve cry baby i svi su neki kratki,zato mi se i ne svidjaju. Solidni su mi Fulltone wahovi. Di bih mogao cuti tog Hendrixa? Neki clip,ili slicno?Molotov wrote:Ja takodjer imam i koristim Jim Dunlop Hendrix vah. imao sam i CryBaby ali sam ga zamijenio jer Hendrix ima mnogo vecu amplitudu, pa se mozes puno bolje igrati sa njim. CryBaby je kratkohodni vah za ne bas toliko precizne "vahiste" vec eto, cisto da ga malo nagazis, onako rokerski da ga zaprljas.
Dug hod, ponekada cak i predug ... pogotovo poslije Crybaby... kad naviknes na kratki. **** ga, Hendrix bi trebao biti uobicajena ponuda u svakom shopu koji nudi Dunlop proizvode ..... ako si iz BG ili NS nebi trebao imati problema da ga nadjes. Nemam Klipova, a misli da ces prije naci da ga probas uzivo nego sto ces docekati moj mix najnovijeg demo-a. Do sada sam na snimcima koristi samo Crybaby...Fanatik wrote:E vidis nisam znao da Hendrix wah ima dugi hod! Gledam ove sve cry baby i svi su neki kratki,zato mi se i ne svidjaju. Solidni su mi Fulltone wahovi. Di bih mogao cuti tog Hendrixa? Neki clip,ili slicno?Molotov wrote:Ja takodjer imam i koristim Jim Dunlop Hendrix vah. imao sam i CryBaby ali sam ga zamijenio jer Hendrix ima mnogo vecu amplitudu, pa se mozes puno bolje igrati sa njim. CryBaby je kratkohodni vah za ne bas toliko precizne "vahiste" vec eto, cisto da ga malo nagazis, onako rokerski da ga zaprljas.
- Guitar_thrill
- MF veteran
A kakvi su vox wahovi? Planiram da kupim jedan,ali mi je mnogo para za dunlopove koje sam imao prilike da probam...hteo bi nesto ispod 100 evra
Onaj Vox koji sam svirao je skuplji od Dunlopa. Ne znam kako se cene ovde krecu, ali dok je crybaby bio $140, Vox je kostao $190. U svakom slucaju mi se "placipicka"(crybaby
) vise svidja od Voxa zbog boje i jednostavno vise mi odgovara u svirci. Naravno kod vahova je najvazniji licni umetnicki dojam
tako da dok ga ne probas dzabe svi reviewi i prica.

- Rocket Roll
Evo izveštaja i sa "Voxove strane"!
Ja volim moj Vox V847 - "topao" je i "vokalan". Do sada nisam imao nekih problema sa njim - Fox ga je extenzivno "gigovao" jedno duže vreme, sada je kod mene, sve radi kako treba da radi. Ne "pišti", ne "para uši" i ne "reže" kao neki Dunlopovi modeli koji se ponašaju kao da su "laserska sablja", a ne wah. Znate na šta mislim - onaj fokusirani, kao nožem sa obe strane odsečeni danlopovski "WIIIAAAH! WYYYAAAH!"? Meni na njemu fali samo malo više "wawa" efekta u bas delu spektra... Definitivno jazz / dub / reggae / soul / funk, suptilniji wah, ništa metal.
Ima onih koji se tripuju na to da nije "true bypass". E sad, ja nikada svojim ušima nisam mogao da čujem oko čega je frka sa "true bypassom" u pravom, "sviram-sa-bendom" kontekstu - kada ceo bend oko mene tutnji na +100 dB, poslednja stvar na koju mislim je nekakav "nedostatak xyz frekvencija".

Ja volim moj Vox V847 - "topao" je i "vokalan". Do sada nisam imao nekih problema sa njim - Fox ga je extenzivno "gigovao" jedno duže vreme, sada je kod mene, sve radi kako treba da radi. Ne "pišti", ne "para uši" i ne "reže" kao neki Dunlopovi modeli koji se ponašaju kao da su "laserska sablja", a ne wah. Znate na šta mislim - onaj fokusirani, kao nožem sa obe strane odsečeni danlopovski "WIIIAAAH! WYYYAAAH!"? Meni na njemu fali samo malo više "wawa" efekta u bas delu spektra... Definitivno jazz / dub / reggae / soul / funk, suptilniji wah, ništa metal.
Ima onih koji se tripuju na to da nije "true bypass". E sad, ja nikada svojim ušima nisam mogao da čujem oko čega je frka sa "true bypassom" u pravom, "sviram-sa-bendom" kontekstu - kada ceo bend oko mene tutnji na +100 dB, poslednja stvar na koju mislim je nekakav "nedostatak xyz frekvencija".
U poverenju, kolega Rocket, tvoj wah je bio modovan "true bypassom" pre nego što je dospeo kod tebe u ruke pa je vraćen u stock stanje pre nego što ćeš ga kupiti 

- Nyarlathotep
- MF veteran
potpisujem!Rocket Roll wrote:
Ja volim moj Vox V847 - "topao" je i "vokalan". Definitivno jazz / dub / reggae / soul / funk, suptilniji wah, ništa metal.
i ja sam ovaj wah svirao godinama, i nista mi nije falilo. sit sam se s njim nacepao fanka, daba i dzeza (hm, dzeza, koliko je u mojoj moci).
istina, volim ja ponekad i vristavi CryBaby trip, ali kapiram da je za moju svirku bolje imati muzikalnu vuspra sa paletom prefinih zvukova, no jednu drobilicu zvuka koja samo moze da zavija, mocno je to, ali ograniceno (misleci na crybaby wahove koje sam svirao). zato vec skoro dve godina cepam budu, i mirna bosna.

eto ti si prvi koga znam da u Bg svira Budu, ovi moji "preko bare" se kunu u taj wah, ali nikad nisam imao vremena da ga nagazim kako valja. Kazu da ima bolji kolorit i da je puniji od crybaby. To je u glavnom ekipa koja cepa NU Metal, znaci Schecteri, Delingeri, po neki PRS i LP, na peaveyu ili mesi, i zale se da im crybaby sece freq i mnogo utanji zvuk, takoreci "baca ziliete" a Budu stavljaju cak i ispred Morleyja.
- Nyarlathotep
- MF veteran
ma i ja sam dobio Budu od preko bare. istina sta kazu za njega. mnogo je puniji i vokalniji od Dunlop i Vox wahova koje sam svirao. meksi je toliko da se skoro ceo hod pedale moze koristiti za sviruckanje na fiksiranim frekvencijama (najludji rezultati se dobijaju), ali zaista sece kad treba. fora je sto ima lepo vokalno namontiran filter, tako da daje ludacku boju djitri. ja u 80% slucajeva, samo upalim wah, ostavim ga spustenog, i odjednom imam osecaj da sviram na 500 evra skupljem pojacalu - pogotovo kad sam na cleanu.
ima taj mellow fazon za dubove, jazz, funk - nikad bolji, ali moze i SRVovski da zamjauce ako treba.
posto sam lenj i neodgovoran, samo kenjam, a ne cimam se, tek kad bane brat Rocket do mene snimicemo i demo za Budu, Kaoss Pad Mini, Mongoosa, EH Polychorus, Line6 Verbzillu itd.
ima taj mellow fazon za dubove, jazz, funk - nikad bolji, ali moze i SRVovski da zamjauce ako treba.
posto sam lenj i neodgovoran, samo kenjam, a ne cimam se, tek kad bane brat Rocket do mene snimicemo i demo za Budu, Kaoss Pad Mini, Mongoosa, EH Polychorus, Line6 Verbzillu itd.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Niko ne pominje VOX Clyde McCoy - originalni wah od kog je sve i počelo!
Po meni najbolji wah za svirku na clean tonu - ni jedan drugi (u normalnoj klasi para) ne može tako da ujede!
Mada mu je pod drajvom hod možda prevelik pa hoće da baci malo riže tamo gdje ne treba!
E da... onog Behringera sa početka priče odmah zaboravite!!!
Po meni najbolji wah za svirku na clean tonu - ni jedan drugi (u normalnoj klasi para) ne može tako da ujede!
Mada mu je pod drajvom hod možda prevelik pa hoće da baci malo riže tamo gdje ne treba!
E da... onog Behringera sa početka priče odmah zaboravite!!!
ISPRAVKA: NIJE 210 EUR Dunlop Hendrix vec 210 KM sto mu dodje duplo manje....105 EUR.
Sorry....
Ja sam godinu dana svirao kolegin McCoy Vox i kako je Tiki vec primjestio, nisam mu nasao primjenu u HiGain muzici... Mozda sam se zeznuo u sa Jimmyjem, trebao sam uzeti Cry ali uzeo sam ga samo da probam i osta kod mene, jebga.... Al nije lose, samo me tjera da ga preciznije sviram i nema muljanja....

Ja sam godinu dana svirao kolegin McCoy Vox i kako je Tiki vec primjestio, nisam mu nasao primjenu u HiGain muzici... Mozda sam se zeznuo u sa Jimmyjem, trebao sam uzeti Cry ali uzeo sam ga samo da probam i osta kod mene, jebga.... Al nije lose, samo me tjera da ga preciznije sviram i nema muljanja....