upravo tako,na ebay-u se krecu od 200 do 300 e,jer death metalci worldwide tako silno zele tu pedalu,to im dodje ,san snova?+Hopkins+ wrote:U oglasima, 35 eura.
Za šta služi?
Ima topao zvuk, kao neka tromeđa između Big Muff-a, nekog overdrajva i dista. Ima definiciju dista, ali ima lepo zrno, nekako podseća na fuzz. Radi ekstra sa dilejom koji ga ispegla malo, onda vrišti sustejn, a nema buke, kao iskontrolisaniji Big Muff. Super za neki noise rock, grunge, itd. Sa druge strane, ekstra je i za neke metalskije/sludge rifove, nešto gde su promene brze pa je potrebno malo definicije da se ne bi sve razmuljalo, kao što bi se razmuljalo da sviram Muff ili Fuzz Face u tim deonicama. To je ekstra tražena i kultna pedala blek metalcima, jer su svi oni njihovi skandinavski bendovi snimani preko ove pedale, barem sam tako čitao na netu, ne slušam tu muziku pa ne znam direktno.
U svakom slučaju ima 10 puta bolji drajv od bilo koje Boss distorzije napravljene pošto je prekinuta proizvodnja ove pedale, tamo '91. ja mislim.
Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
jaoj,za 35 e...
na kojim oglasima?
da,u pravu ste,pedala je sveti gral svakog old-school death metalca,tzv buzzsaw zvuk:
http://www.youtube.com/watch?v=400WZlgvXBw
nakrlja se svaki pot na max kroz sto cistije pojacalo i udri.
a pitao sam te zato sto mi se nisi ucinio po svojim pedalama i opremi kao neko ko fura ovaj stil svirke,mada i dosta d beat,crust,noise i ostalih alternativnih pravaca valorizuju ovu pedalu.
ja je ganjam nekih 6-7 godina,imao sam je,ukrali mi je na nekoj svirci dosta davno,samo se uvijek nesto isprijeci tipa ili nemam para ili je preskupa u tom datom momentu (kao ona sa limunda,ne znam dal' je jos ima,70 e ali lik tvrdi da je NOS).
ne kazem da je skupo cijene,,samo je meni glupo da dam tolike pare za neku pedalu koju necu aktivno koristiti jer trenutno ne sviram nijedan od zanrova gdje bi imala pun potencijal,nasuprot,sviram sa dosta palm-mute-a,a HM-2 se ne snalazi tu bas ponajbolje.bilo je perioda i kad sam htio da dam i jos vise para,tad svirah dm,ali je tada nije bilo ni u pleca...
i,da,probao sam behringer,nije to to.

na kojim oglasima?
da,u pravu ste,pedala je sveti gral svakog old-school death metalca,tzv buzzsaw zvuk:
http://www.youtube.com/watch?v=400WZlgvXBw
nakrlja se svaki pot na max kroz sto cistije pojacalo i udri.
a pitao sam te zato sto mi se nisi ucinio po svojim pedalama i opremi kao neko ko fura ovaj stil svirke,mada i dosta d beat,crust,noise i ostalih alternativnih pravaca valorizuju ovu pedalu.
ja je ganjam nekih 6-7 godina,imao sam je,ukrali mi je na nekoj svirci dosta davno,samo se uvijek nesto isprijeci tipa ili nemam para ili je preskupa u tom datom momentu (kao ona sa limunda,ne znam dal' je jos ima,70 e ali lik tvrdi da je NOS).
ne kazem da je skupo cijene,,samo je meni glupo da dam tolike pare za neku pedalu koju necu aktivno koristiti jer trenutno ne sviram nijedan od zanrova gdje bi imala pun potencijal,nasuprot,sviram sa dosta palm-mute-a,a HM-2 se ne snalazi tu bas ponajbolje.bilo je perioda i kad sam htio da dam i jos vise para,tad svirah dm,ali je tada nije bilo ni u pleca...
i,da,probao sam behringer,nije to to.
Nisu samo metalci obožavali tu pedalu, voleli su je i post rokeri i grandžeri.
Recimo, znam da je ovaj batica rabio ovu pedalu skoro celu karijeru:

Recimo, znam da je ovaj batica rabio ovu pedalu skoro celu karijeru:
uh,gledacu sta i kako,oce neki kupi sansamp gt2?

- 
				fatbastard

Pozdrav !
My chain:
Peavey Classic 30 FX SEND/RETURN - Boss NS-2 - VOX Time Machine - Boss CH-1 - Boss BF-3
Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q
Treba mi savet oko mesta u lancu par elemenata...
Gde bi trebalo da se nalazi Boss Tuner TU-3 i Digitech Whammy ?
Takođe, svaki savet i oko gore pomenutog lanca je dobro došao !!!

My chain:
Peavey Classic 30 FX SEND/RETURN - Boss NS-2 - VOX Time Machine - Boss CH-1 - Boss BF-3
Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q
- Dersu Uzala

Tjuner odmah iza gitare. Whammy po ukusu.

mislim da bi bilo drazesnije da ti Crybaby prvi u lancu, ovom koji ide na normalan input, tj obavezno da ti Wah bude ispred overdrive-a. Dobices krupniji soundZAMORCI wrote: Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q
pa i jeste mu ispred svega. gledaj sa desna na levo. 

- 
				fatbastard

Da, zaboravih da napišem GUITAR ! 
My chain:
Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q - IBANEZ JS1000
Znači Boss TU-3 bi trebalo da dođe između gitare i wah-a ?
A Whammy sam mislio da stavim odmah posle wah-a, odnosno, između wah-a i ice9 ?

My chain:
Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q - IBANEZ JS1000
Znači Boss TU-3 bi trebalo da dođe između gitare i wah-a ?
A Whammy sam mislio da stavim odmah posle wah-a, odnosno, između wah-a i ice9 ?
ja bih whammy stavio ili na kraju ili predzadnji,ako je dilej zadnji.

probaj whammyja i pre i posle, pa odluci. jedino je on sporan, ostalo je sve standardno. 

- 
				borislavgajic

imam tu pedalu, ali bez kucista......mislim radi i svira ali nemam kutiju za njuBorn_Dead wrote:upravo tako,na ebay-u se krecu od 200 do 300 e,jer death metalci worldwide tako silno zele tu pedalu,to im dodje ,san snova?+Hopkins+ wrote:U oglasima, 35 eura.
Za šta služi?
Ima topao zvuk, kao neka tromeđa između Big Muff-a, nekog overdrajva i dista. Ima definiciju dista, ali ima lepo zrno, nekako podseća na fuzz. Radi ekstra sa dilejom koji ga ispegla malo, onda vrišti sustejn, a nema buke, kao iskontrolisaniji Big Muff. Super za neki noise rock, grunge, itd. Sa druge strane, ekstra je i za neke metalskije/sludge rifove, nešto gde su promene brze pa je potrebno malo definicije da se ne bi sve razmuljalo, kao što bi se razmuljalo da sviram Muff ili Fuzz Face u tim deonicama. To je ekstra tražena i kultna pedala blek metalcima, jer su svi oni njihovi skandinavski bendovi snimani preko ove pedale, barem sam tako čitao na netu, ne slušam tu muziku pa ne znam direktno.
U svakom slučaju ima 10 puta bolji drajv od bilo koje Boss distorzije napravljene pošto je prekinuta proizvodnja ove pedale, tamo '91. ja mislim.
sto znaci da je nemam .....to jest imam je delimicno
Gaja
Evo kod mene bilo vecih promena...
Pedale koje posedujem su sledece: Korg Dt-10Br tuner, RR Electronics custom Zvex Super Hard-On klon, RR Electronics Real Tube Overdrive, Boss Sd-1 CJOD mod, Daphon E20CH EHX mod chorus, Guyatone PS-013 Stereo Chorus uber retka pedala koju sam dobio u zameni u stanju koje je bolje nego slike koje se mogu naci na netu, RR electronics AD-3205 analog delay, Line 6 Verbzilla reverb, VOX 1904 wah, Boss TR-2 uradjen mod koji eliminishe volume drop.
Rack processor Ibanez HD1000.
Mada poslednjih dva meseca sviram gitara-kabl-pojachalo. Back to the roots.

Pedale koje posedujem su sledece: Korg Dt-10Br tuner, RR Electronics custom Zvex Super Hard-On klon, RR Electronics Real Tube Overdrive, Boss Sd-1 CJOD mod, Daphon E20CH EHX mod chorus, Guyatone PS-013 Stereo Chorus uber retka pedala koju sam dobio u zameni u stanju koje je bolje nego slike koje se mogu naci na netu, RR electronics AD-3205 analog delay, Line 6 Verbzilla reverb, VOX 1904 wah, Boss TR-2 uradjen mod koji eliminishe volume drop.
Rack processor Ibanez HD1000.
Mada poslednjih dva meseca sviram gitara-kabl-pojachalo. Back to the roots.
Ja sam stavio whammy-ja izmedju vaha i dista, a na njemu imas izlaz za stimer, tako cuvas signal