Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Born_Dead

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Born_Dead » 07 Oct 2010, 00:49

+Hopkins+ wrote:U oglasima, 35 eura.

Za šta služi?

Ima topao zvuk, kao neka tromeđa između Big Muff-a, nekog overdrajva i dista. Ima definiciju dista, ali ima lepo zrno, nekako podseća na fuzz. Radi ekstra sa dilejom koji ga ispegla malo, onda vrišti sustejn, a nema buke, kao iskontrolisaniji Big Muff. Super za neki noise rock, grunge, itd. Sa druge strane, ekstra je i za neke metalskije/sludge rifove, nešto gde su promene brze pa je potrebno malo definicije da se ne bi sve razmuljalo, kao što bi se razmuljalo da sviram Muff ili Fuzz Face u tim deonicama. To je ekstra tražena i kultna pedala blek metalcima, jer su svi oni njihovi skandinavski bendovi snimani preko ove pedale, barem sam tako čitao na netu, ne slušam tu muziku pa ne znam direktno.

U svakom slučaju ima 10 puta bolji drajv od bilo koje Boss distorzije napravljene pošto je prekinuta proizvodnja ove pedale, tamo '91. ja mislim.
upravo tako,na ebay-u se krecu od 200 do 300 e,jer death metalci worldwide tako silno zele tu pedalu,to im dodje ,san snova? :lol:

umart

Post by umart » 07 Oct 2010, 04:58

jaoj,za 35 e...
na kojim oglasima?

da,u pravu ste,pedala je sveti gral svakog old-school death metalca,tzv buzzsaw zvuk:

http://www.youtube.com/watch?v=400WZlgvXBw

nakrlja se svaki pot na max kroz sto cistije pojacalo i udri.

a pitao sam te zato sto mi se nisi ucinio po svojim pedalama i opremi kao neko ko fura ovaj stil svirke,mada i dosta d beat,crust,noise i ostalih alternativnih pravaca valorizuju ovu pedalu.

ja je ganjam nekih 6-7 godina,imao sam je,ukrali mi je na nekoj svirci dosta davno,samo se uvijek nesto isprijeci tipa ili nemam para ili je preskupa u tom datom momentu (kao ona sa limunda,ne znam dal' je jos ima,70 e ali lik tvrdi da je NOS).

ne kazem da je skupo cijene,,samo je meni glupo da dam tolike pare za neku pedalu koju necu aktivno koristiti jer trenutno ne sviram nijedan od zanrova gdje bi imala pun potencijal,nasuprot,sviram sa dosta palm-mute-a,a HM-2 se ne snalazi tu bas ponajbolje.bilo je perioda i kad sam htio da dam i jos vise para,tad svirah dm,ali je tada nije bilo ni u pleca...

i,da,probao sam behringer,nije to to.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 07 Oct 2010, 09:27

Nisu samo metalci obožavali tu pedalu, voleli su je i post rokeri i grandžeri.
Recimo, znam da je ovaj batica rabio ovu pedalu skoro celu karijeru:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 07 Oct 2010, 14:17

umart

Post by umart » 07 Oct 2010, 15:49

uh,gledacu sta i kako,oce neki kupi sansamp gt2?

fatbastard

Post by fatbastard » 19 Oct 2010, 04:47

Pozdrav !

My chain:
Peavey Classic 30 FX SEND/RETURN - Boss NS-2 - VOX Time Machine - Boss CH-1 - Boss BF-3
Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q

Treba mi savet oko mesta u lancu par elemenata...
Gde bi trebalo da se nalazi Boss Tuner TU-3 i Digitech Whammy ?
Takođe, svaki savet i oko gore pomenutog lanca je dobro došao !!! :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Oct 2010, 05:57

Tjuner odmah iza gitare. Whammy po ukusu.

dweezil

Post by dweezil » 19 Oct 2010, 07:50

ZAMORCI wrote: Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q

Treba mi savet oko mesta u lancu par elemenata...
Gde bi trebalo da se nalazi Boss Tuner TU-3 i Digitech Whammy ?
Takođe, svaki savet i oko gore pomenutog lanca je dobro došao !!! :)
mislim da bi bilo drazesnije da ti Crybaby prvi u lancu, ovom koji ide na normalan input, tj obavezno da ti Wah bude ispred overdrive-a. Dobices krupniji sound :bambi:

shule

Post by shule » 19 Oct 2010, 11:47

pa i jeste mu ispred svega. gledaj sa desna na levo. :D

fatbastard

Post by fatbastard » 19 Oct 2010, 12:35

Da, zaboravih da napišem GUITAR ! :)

My chain:
Peavey Classic 30 FX SEND/RETURN - Boss NS-2 - VOX Time Machine - Boss CH-1 - Boss BF-3
Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q - IBANEZ JS1000

Znači Boss TU-3 bi trebalo da dođe između gitare i wah-a ?
A Whammy sam mislio da stavim odmah posle wah-a, odnosno, između wah-a i ice9 ?

umart

Post by umart » 19 Oct 2010, 13:20

ja bih whammy stavio ili na kraju ili predzadnji,ako je dilej zadnji.

shule

Post by shule » 19 Oct 2010, 13:47

probaj whammyja i pre i posle, pa odluci. jedino je on sporan, ostalo je sve standardno. :D

borislavgajic

Post by borislavgajic » 19 Oct 2010, 22:03

Born_Dead wrote:
+Hopkins+ wrote:U oglasima, 35 eura.

Za šta služi?

Ima topao zvuk, kao neka tromeđa između Big Muff-a, nekog overdrajva i dista. Ima definiciju dista, ali ima lepo zrno, nekako podseća na fuzz. Radi ekstra sa dilejom koji ga ispegla malo, onda vrišti sustejn, a nema buke, kao iskontrolisaniji Big Muff. Super za neki noise rock, grunge, itd. Sa druge strane, ekstra je i za neke metalskije/sludge rifove, nešto gde su promene brze pa je potrebno malo definicije da se ne bi sve razmuljalo, kao što bi se razmuljalo da sviram Muff ili Fuzz Face u tim deonicama. To je ekstra tražena i kultna pedala blek metalcima, jer su svi oni njihovi skandinavski bendovi snimani preko ove pedale, barem sam tako čitao na netu, ne slušam tu muziku pa ne znam direktno.

U svakom slučaju ima 10 puta bolji drajv od bilo koje Boss distorzije napravljene pošto je prekinuta proizvodnja ove pedale, tamo '91. ja mislim.
upravo tako,na ebay-u se krecu od 200 do 300 e,jer death metalci worldwide tako silno zele tu pedalu,to im dodje ,san snova? :lol:
imam tu pedalu, ali bez kucista......mislim radi i svira ali nemam kutiju za nju :O.o:
sto znaci da je nemam .....to jest imam je delimicno :metal: :cry:

Gaja

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Oct 2010, 22:23

Evo kod mene bilo vecih promena...
Pedale koje posedujem su sledece: Korg Dt-10Br tuner, RR Electronics custom Zvex Super Hard-On klon, RR Electronics Real Tube Overdrive, Boss Sd-1 CJOD mod, Daphon E20CH EHX mod chorus, Guyatone PS-013 Stereo Chorus uber retka pedala koju sam dobio u zameni u stanju koje je bolje nego slike koje se mogu naci na netu, RR electronics AD-3205 analog delay, Line 6 Verbzilla reverb, VOX 1904 wah, Boss TR-2 uradjen mod koji eliminishe volume drop.
Rack processor Ibanez HD1000.

Mada poslednjih dva meseca sviram gitara-kabl-pojachalo. Back to the roots.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 20 Oct 2010, 00:20

Ja sam stavio whammy-ja izmedju vaha i dista, a na njemu imas izlaz za stimer, tako cuvas signal

Locked