Ja bas i nisam Marshall fan, al' ovaj me je dobio (a i taj covek jako lepo svira).
Velika kupovina vol.3
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Velika kupovina vol.3
E, el zna neko kog je Marshalla cepao solo-gitarista Kontrabande, tu negde oko 2000. godine?
(Ako uopste i znate za taj bend, sad gitarista ima neke solo-projekte, valjda, pod imenom Tubachin)
Ja bas i nisam Marshall fan, al' ovaj me je dobio (a i taj covek jako lepo svira).
Samo sam izneo zaključak Majkla Dojla, autora Maršalove biblije, i mnogih drugih ljubitelja pravih Maršala - između ostalih i samog čika Džima.Rocket Roll wrote:Ne verujte mu ništa, retko koji Maršal je tako prijatan kao Artiste.
Kada bih krenuo subjektivno...
- Rocket Roll
Ma to filozofiraju ovi što vole distorziju... Artiste liči na Fendera, s dobrodošlim dodatkom "tvrdog" basa: malo zbog Maršalovih trafoa (u njemu su lepi trafoi iz "zlatnih" vremena), a malo i zbog EL34 u izlazu.
A, znaci dobar Marshall... 
Mislim da je u pitanju JCM800 2204 sa normalnim 1960a cabom - moguce da gresim...sinisake wrote:E, el zna neko kog je Marshalla cepao solo-gitarista Kontrabande, tu negde oko 2000. godine?(Ako uopste i znate za taj bend, sad gitarista ima neke solo-projekte, valjda, pod imenom Tubachin)
Hm, ja sad ne mogu da se setim, imam utisak da je combo varijanta bila... neki svetli tweed, nije bilo crno pakovanje... a mozda je to bilo i pre 2000. U svakom slucaju - opasan Marshall! 
Samo sam te čekao...sinisake wrote:A, znaci dobar Marshall...
Jes', dobar, pogotovo kada ti neko samo malo otvori oči sa minimalnim pomerajem bass pota.
Jbga, veoma lako se čovek da zaglupeti svirajući samo akustaru.
Thnx Rocket!
- Rocket Roll
Nema na čemu, i drugi put... Mrdnućemo ga još malo kad ponovo navratim 
aj da ne otvaram novu temu, sinisake je sam rekao da zeli 75 postova, a ako nekad zazeli neku pedalu za modulaciju Pitcha posluzice...
dakle jel moze neko da preporuci nesto, s' domacog trzista i da nie previse skupo, nije da planiram, al me jarko zanima... dakle rec je pitch modulation pedali, valjda se tako zove, kao ono da digne ton za npr tercu... jel moze neko da prozbori nesto o tome, bio bi mu zahvalan i castio bi ga burekom...
dakle jel moze neko da preporuci nesto, s' domacog trzista i da nie previse skupo, nije da planiram, al me jarko zanima... dakle rec je pitch modulation pedali, valjda se tako zove, kao ono da digne ton za npr tercu... jel moze neko da prozbori nesto o tome, bio bi mu zahvalan i castio bi ga burekom...
-
nenadnenad
digitech whammy ili ehx ? :>
- Rocket Roll
Zaboravi na to, mladiću... Jedino što može da se napravi u kućnoj radinosti je dizajnirano oko Holtekovih čipova za kineske igračkice, a to zvuči katastrofalno. Mi civili ne možemo da kupimo nijedan čip koji pristojno radi takve stvari, i tačka.Duane wrote:...nesto, s' domacog trzista i da nie previse skupo, nije da planiram, al me jarko zanima... dakle rec je pitch modulation pedali...
Mogu da ti nađem zvučne primere tih "uradi-sam-pitch-shifting-katastrofa", ako te mrzi da guglaš.
Tu ti je Berindžer / noviji DigiTech ili Zoom najsrećnije rešenje, rekao bih.
Pitch modulation se kod nas pishe ovim redosledom -> Behringer us600 (jedino ako ga nekako narucis "od preko"), Digitech Whammy ili Boss PS-5 - Mozda ako naletis na Boss PS-3, koji je toplija varijanta PS-5... Ili bilo koji procesorcic od 80e pa navise ima nekakav pitch shifter... Ako hoces harmonizer, ima da platis
Domaca radinost ->Octaver 
naci slaba vajda... oktaver mi je vec bzvz...
al ionako nisam planirao da ga pazarim u skorije vreme, nego cisto onako, da razmislim, jer mi je to prilicno zanimljivo i voleo bi da imam jednu takvu pedalu, al eto... okolnosti su takve...
anyway, hvala vam na odgovorima
al ionako nisam planirao da ga pazarim u skorije vreme, nego cisto onako, da razmislim, jer mi je to prilicno zanimljivo i voleo bi da imam jednu takvu pedalu, al eto... okolnosti su takve...
anyway, hvala vam na odgovorima
E stvarno, Duane, nemoj sad da mi ruiniras temu.
Zezam se, mislim da je pitch shifter jedan od retkih efekata koje bas ne bih rabio. Mislim...
Zezam se, mislim da je pitch shifter jedan od retkih efekata koje bas ne bih rabio. Mislim...
Sta fali whammy-u?
uuuuIiii-uuuuuuuiii-uii