P&K Audio Novotarije
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: P&K Audio Novotarije
Bilo koji IE je, naravno, poslednji brauzer kojim treba testirati validnost sajtova. Iz razloga što on sam ne poštuje web standarde.
Što se P und K sajta tiče, meni bi za početak bilo sasvim dovoljno izbacivanje ogavnog Times New Romana iz naslova.
Što se P und K sajta tiče, meni bi za početak bilo sasvim dovoljno izbacivanje ogavnog Times New Romana iz naslova.
Pa sad... IE7 i IE8 kompatibilnos' se podrazumeva (to su svi zahtevali). Nadam se da je IE6 stvarno mrtav, konacno.
I sa jos nekih mesta.

I sa jos nekih mesta.

Koji smo svi eksperti za marketing i lepotu. 

- mislim_stvarno
mislim_stvarno wrote:Dva pitanja, hoce li svi ampovi biti dostupni kao kitovi i koliko ce se kretati cene?

izvin'te na smaranju ako se jos uvek ne zna

- Hillybilly
Naravno, zato sam i zamolio sve experte koji su bili tako jaki na recima i ostrog pera kada je kritika u pitanju, da se late posla i pokazu mi sta umeju pa da ako se nadje neka valjana ponuda napravimo posao!Funkomat wrote:Koji smo svi eksperti za marketing i lepotu.
ono, jeste, stvarno dugo nisam azurirao ona dva racunara u radnji. Ali cenim da bi bilo glupo da zamolim narod da azurira svoje browsere pre nego poseti moj sajtCortex wrote:To je zato Peco jer koristish Internet Explorer ko zna koja verzija

Od kitova planiram standardne stvari:Dva pitanja, hoce li svi ampovi biti dostupni kao kitovi i koliko ce se kretati cene?
Fender 5F1 Champ, 5E3 Tweed Deluxe, 5F6A Tweed Bassman
Marshall 18W, JTM 45, Super Lead, MV 2204/2203
mozda bude i Vox AC30
Cene jos nisam formirao ali cenim da ce da budu sasvim OK.
Kitovi su izvanredna ideja. Cekamo cene. 

- Dersu Uzala
Huh? Anyway, prodje jos jedan LA Amp Show. A Peci sam to predlagao ima vec dve godin dana. Ali logistika je zajebana, treba to i shipovati vamo (nazad ne bi islo, prodalo bi se ovde) i treba vise modela, od svakog bar po jedan komad. U stvari, najgore je kad se ljudi (dileri) prime, a ti im kazes, e pa nemam vise nijedan komad ovde, imo sam tri, a ostali kad bi mogli da stignu, ne znam. iznis mora da se pravi taze, dok je vruc. Ali polako, ko zna, ide Peci i tu. Ovde je vece trziste i imaju vise para, tako da moze da nabilduje cenu muski ne samo svojim kvalitetom vec i zvakom. Pre par godina sam sedeo na nekom vintidz sajmu u kraju, i caskao sa ovim iz Matchlessa, i reko aj bre ok ta vasa pojacala (posto su ponovo lansirali firmu) sve je to ok, ali em je one trick pony, em je skupo ko djavo. Oni meni kao, eee brale, to su 'rucno radjena' pojacala (nisu ali u ludilu, mada te ovde svi foliraju da je nesto rucno radjeno ako nema CNC masina i robota). A meni doslo da ih oteram u PM i da im okacim slike (Pecinih) rucno radjenih pojacala.Cortex wrote: Bio ovo sanitarijumski ispad chika Dersu-a ili neka greshka koja ce rezultirati banovanjem ko zna koga..svejedno je divna ideja da se Peca pojavi sa svojim radom na nekom amp show-u.
Bas sam bio dobio nervni popizd. Samo na taj vajb bi P&K skocila cena (obaska citav hype oko elektronskih komponenti) bar na 4000$ u Amerigi. "nemamo brate nikakve, masine, lim savijamo cekicem i nakovnjem, i rupe busimo na istu foru, potove topimo sami u furuni, silk screening isto, a keve nam polazu i leme komponente ". Ameri samo popadaju na bulju.
- Dersu Uzala
Sto se website-a tice, ja nisam graficki dizajner, uvek postoje graficki dizajneri (umetnici bre) koji to lepo stilizuju i odrade (i naravno dobiju od gazde sav potrebni materijal, da ne kazem content i resurse) i onda se to lepo 'zalepi' na internet.
Meni se recimo svidja nesto ovako (i to jesam ja radio sa jos jednim jedinim ortakom koji je radio grafiku za apsolutno sve, svaki mock-up page je on uradio i predao mi html kod uredno).
http://www.foodincmovie.com
To je oficijalni sajt onog poznatog filma (narucila ga je firma koja je producirala film jel). Ne izgleda previse ozbiljno, niti je previse fancy. Kao nekakav kolaz ili TV program almost. Prijatno za gledanje, uvek iste color schemes (fontove mozete da povecavate gore u uglu), ugradjene audio/video mogucnosti, sve nekako kataloski prezentabilno, kao u Sotheby-ju a opet ne tako luksuzno i fancy, vise kazem kao casopis. naravno, ne nudim se da odradim ista, samo dajem jednu od ideja.
Meni se recimo svidja nesto ovako (i to jesam ja radio sa jos jednim jedinim ortakom koji je radio grafiku za apsolutno sve, svaki mock-up page je on uradio i predao mi html kod uredno).
http://www.foodincmovie.com
To je oficijalni sajt onog poznatog filma (narucila ga je firma koja je producirala film jel). Ne izgleda previse ozbiljno, niti je previse fancy. Kao nekakav kolaz ili TV program almost. Prijatno za gledanje, uvek iste color schemes (fontove mozete da povecavate gore u uglu), ugradjene audio/video mogucnosti, sve nekako kataloski prezentabilno, kao u Sotheby-ju a opet ne tako luksuzno i fancy, vise kazem kao casopis. naravno, ne nudim se da odradim ista, samo dajem jednu od ideja.
Poredjenje nije analogno, ali recimo da je to ovako, neko uzme tvoje pojacalo, i kaze, zvuk mi se raspada na drajvu, a pritom je ukljucena beringer gitara sa keramickim singlovima iz gitarskog paketa od 10k dinara... Tako je i ovde sajt se na drajvu raspada kad se gleda u IE6, a pritom je IE update free, a da ne spominjem firefox, chrome, safari ili operu...Hillybilly wrote:ono, jeste, stvarno dugo nisam azurirao ona dva racunara u radnji. Ali cenim da bi bilo glupo da zamolim narod da azurira svoje browsere pre nego poseti moj sajt
Što ste bre zapeli sa tim sajtom
Jeste, nije hteo čovek da nekome da 500 eura da mu uradi sajt, sklepao ga je sam, pa šta? Kada se razgrana još biznis, platiće fensi sajt.
Ne vidim da je to ključna stvar, dokle god su pojačala i pedale ekstra, nikoga neće biti briga kakav je sajt... Pa kakav je Analogmanov sajt, pa se čovek obogatio

Jeste, nije hteo čovek da nekome da 500 eura da mu uradi sajt, sklepao ga je sam, pa šta? Kada se razgrana još biznis, platiće fensi sajt.
Ne vidim da je to ključna stvar, dokle god su pojačala i pedale ekstra, nikoga neće biti briga kakav je sajt... Pa kakav je Analogmanov sajt, pa se čovek obogatio

+Hopkins+ wrote:Što ste bre zapeli sa tim sajtom![]()

Stanko wrote:Poredjenje nije analogno, ali recimo da je to ovako, neko uzme tvoje pojacalo, i kaze, zvuk mi se raspada na drajvu, a pritom je ukljucena beringer gitara sa keramickim singlovima iz gitarskog paketa od 10k dinara... Tako je i ovde sajt se na drajvu raspada kad se gleda u IE6, a pritom je IE update free, a da ne spominjem firefox, chrome, safari ili operu...Hillybilly wrote:ono, jeste, stvarno dugo nisam azurirao ona dva racunara u radnji. Ali cenim da bi bilo glupo da zamolim narod da azurira svoje browsere pre nego poseti moj sajt

BTW, bas ti fin avatar

- Hillybilly
Koje poredjenje sam izneo?Stanko wrote:Poredjenje nije analogno, ali recimo da je to ovako, neko uzme tvoje pojacalo, i kaze....

Stvarno ne razumem sve ove negativne komentare. Pruzio sam sansu svima koji su kritikovali da mi ponude vasih ruku delo, gotovo resenje za sajt, i do sada mi se niko nije javio! Prema tome, svi vi pljuvaci, smatram da ste manji i od komsijinog malog, kako neko rece!
Ja ako nesto pljujem to znaci da mogu i umem bolje a i onda se uzdrzavam od toga!
Kad hocu da prodam pojacalo, ja ga prvo napravim, ulozim u njega znanje, iskustvo, novac i reputaciju, pa ga onda prezentujem potencijalnim musterijama! Onda ga svi oni probaju, cepaju, okrecu dugmice na 10, stavljaju uvo na zvucnik da cuju dal' susti il' ne daj Boze bruji! Ja ne idem okolo, vucem ljude za rukav i govorim kako je njihovo pojacalo sranje, i kako bi im sve probleme resio ako bi mi dali pare za pojacalo koje cu im napraviti, te da ce im se ono sigurno svideti jer sam ja svetcki genije! Nije kulturno...
Zao mi je sto si dobronamerne kritike (iskljucivo zbog nesklada izmedju tvog znanja i reputacije i web prezentacije istijeh) shvatio kao pljuvanje, i kao eventualne, zamaskirane, ponude.
Stanko je otvoreno (nemaskirano) nudio svoje usluge i pre i sada, ako se ne varam, Derszu je pokazao sta moze da uradi (mada onaj sajt ni koncepcijski ni graficki nije blizak tvojoj ideji), pali su i neki konkretni predlozi (matori punker
), ali, kako rece Hopkins:

Stanko je otvoreno (nemaskirano) nudio svoje usluge i pre i sada, ako se ne varam, Derszu je pokazao sta moze da uradi (mada onaj sajt ni koncepcijski ni graficki nije blizak tvojoj ideji), pali su i neki konkretni predlozi (matori punker

i to je sasvim ok razmisljanje, naposletku. Pozdrav.Što ste bre zapeli sa tim sajtom

Pa kako se uzme... Pecina pojačala su jako pažljivo odrađena i što se tiče estetike. Pogledajte one spojeve na ćoškovima kod tvidom obloženih pojačala, pazite kako se tu vodilo računa o detaljima. Pa one kožne ručke za nošenje, koje su mogle da budu i plastične, ili možda od jednoslojne kože bez štepa... Dakle i tu se vodilo računa o estetskim detaljima. Pa vrlo dosledan pin up fazon kad su napajanja i pedale u pitanju... E sad, mogla je da bude i mat crna farba na pojačalu umesto tvida, i bangavi letraset na pedalama umesto slike, što se tiče zvuka ništa ne menja, svako bi po ovoj logici mogao da kaže: "Šta ga tupiš, hebeš estetiku, slušaj zvuk!" Zato nemojte da me nervirate sa tim pričama o tome kako izgled sajta nije bitna stvar. Što onda nije samo goli hypertext bez ikakve grafike, samo tu i tamo poneka fotografija? Ovde definitivno jeste napravljen pokušaj da se sajt dizajnira, pa je pokušaj ispao nevešt. Ovamo na sve strane neki opaki kritičari, svi rečima seku kao sabljom dimiskijom, traži se dlaka u jajetu za sve i svašta, a sada ovde može da prođe antidizajn. Doštelujte kriterijume gospodo. A ti Peco sredi sajt, pošto je vizuelno u ogromnom raskoraku sa proizvodima. Za početak, nemoj oko fotografija da radiš ona "grickanja", ili uradi superduper detaljan frajštend, ili ostavi celu sliku (što može da bude daleko srećnije rešenje), a one magline koje onako haotično pokrivaju ivice fotografije uvek izgledaju loše. Toliko možeš i sam, ne treba ti dizajner za to.
I da ne bude samo prazna priča - ako si raspoložen, pošalji mi znak i logo u vektorskom formatu, i nešto fotografija na kojima nisu vršene intervencije, poželjno u punoj veličini, pravo iz aparata, pa ću da ti "sašijem" nešto. Šta više, ako nemaš zadovoljavajuće fotografije - mogu jako lepo da ih "upucam".
I da ne bude samo prazna priča - ako si raspoložen, pošalji mi znak i logo u vektorskom formatu, i nešto fotografija na kojima nisu vršene intervencije, poželjno u punoj veličini, pravo iz aparata, pa ću da ti "sašijem" nešto. Šta više, ako nemaš zadovoljavajuće fotografije - mogu jako lepo da ih "upucam".
Last edited by Kristijan on 30 Jan 2011, 11:08, edited 1 time in total.