Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
LifelessDead

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by LifelessDead » 10 Sep 2010, 20:22

sirkan wrote:
LifelessDead wrote:Ti Kineski Gibsoni mogu da se naruce iz Kine za nekih 300-350$ ukljucujuci i shipping. Ma, da je ne znam kakav komad ne bih dao za nju 500,600 eur, mnogo je to za fake gitaru. Ustekas jos par stotina evra i kupis pravu stvar.
Ne mozes da dobijes gitaru za te pare,nema sanse...znam to sigurno jer sam narucivao vec 5 puta.... :kokice:
nije sve kao sto pise na njihovim sajtovima....a shipping je poskupeo na nekih 270 dolara,pa ti vidi,a ceka te jos i neprijatan susret sa nasom carinom koja ce ti odvaliti 33 posto na cenu gitare +shipping....a ne mozes da kupis dobrog Gibsona za dodatih par stotina,osim ako tih par stotina nije 800,900...
evo ako ti nesto znaci ja sam jednu od tih gitara poredio sa Gibson studiom na istom pojacalu,i Studio se nije cuo pored ovog....znaci,ne kudi konja koga nisi jahao.
Nije sve sto dolazi iz Kine trash,to su stereotipi...
Mislio sam samo na gitaru i shipping, naravno ako uracunas i dazbine da ce da te ispadne vise ali opet ne verujem da moze da kosta vise od 500eur. A to za shipping od 270$ prvi put cujem, toliko da saljes na severni pol ekspresnom postom ne moze da te kosta.
Pre ce biti da ga ti "malko" preterano hvalis (jer ih prodajes ili sta vec). Te gitare su otprilike u rangu Epifona, i isto kao i kod njih moze da se nadje dobar komad, jos ako ga modifikujes naravno da moze da zvuci blizu originala. I nije sve u tonu, vec je bitan i kvalitet izrade kao i delova od kojih je napravljena.
Za 900-1000 eur a mozda i manje mozes da uzmes Japanski les paul komotno, sa svim dadzbinama. I sto je vazno te gitare po svemu mogu da se porede sa original Gibsonima, a od danasnjih su verovatno i bolji. Recimo mozes da uzmes neki Burny ili Greco za nekih 600$, jeste da tu moras da platis i shipping,carinu i kurce palce ali opet ne dodje vise od 800eur, sigurno. Ja sam recimo uzeo pre mesec,dva Orville by Gibson. Gitara je iz '89-te. Vrhunska izrada, nitro finis, long neck tenon, gibsonovi magneti,bridz...ja sam ju izbidovao za 720$ na ebay-u, naravno kad sam platio sve ostalo ukljucujuci i preko 200eur carine i Pdv-a ona me je dosla preko 900eur. Ali opet gitara vredi svaku paru, i svakako se vise isplati dati jos tih par stotina evra nego uzimati fake gitaru...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 10 Sep 2010, 21:17

A sto se tice original Gibson-a i on ima telo od 3 dela, i svakako je mnogo precenjena gitara. Uzevsi u obzir cenu Gibsona, mozda je i bolje uzeti fake :XD:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Sep 2010, 21:26

Pa, ovo su iste specifikacije kao epi standard, ako ne i slabije. Mislim, vrat iz vise delova, basswood za telo, epi std koji sam gledao je imao krila od necega sto je licilo, mnogo licilo na mahagoni, a u sredini je bilo nesto drugo sto lici na obicnije vrste drveta, to kazem jer mi mahagoni izgleda mnogo drugacije od alder, basswood, ash isl pa mogu da ga prepoznam (naravno preko toga je bio mahagoni veneer da izgleda kao da je iz jednog komada, ali po stranama se vidi 3 komada drveta) epi magneti...

Probao sam vise epija, std i custom, i stvarno ima fenomenalnih komada bar meni...

vlobrk

Post by vlobrk » 10 Sep 2010, 22:01

A gde mogu da se naruce te gitare iz Kine?
Naravno u Kini samo recite neke sajtove.

jagoda

Post by jagoda » 11 Sep 2010, 00:13

Kupiti fake gitaru je nemoralno, i u suprotnosti je sa svim etickim standardima koje treba da gaji svako ko sebe smatra muzicarem.

Wild Child

Post by Wild Child » 11 Sep 2010, 00:26

a sto onda skidas muziku s interneta?

jagoda

Post by jagoda » 11 Sep 2010, 00:52

Skidam je za sopstveno koriscenje, a imam veliki broj original izdanja (DVD / CD ) meni omiljenih umetnika . A fake gitara je napravljena kako bi se nekom nesrecniku na prevaru uzele pare. Cak i ako je neko svesno kupi znajuci o cemu je rec, pre ili kasnije ta gitara ce sa pojaviti na trzistu, i trvrdice se da je original. Uostalom, da je neko samo zeleo da napravi kopiju , ostavio bi neku vidljivu razliku u odnosu na original. A Kinezi su napisali " Gibson " . Znaci, cilj je PREVARA .

Haralampije

Post by Haralampije » 11 Sep 2010, 00:59

:1:
I mnogi ih i uzimaju upravo s namerom da ih preprodaju(izuzimajuci pozere,ako ih ima,koji pate da ih neko vidi s "Gibson" natpisom na hedstoku,makar bio i kinez),i to opet kao Gibson.
Ma taj K/P je toliko kompromitovan do sada,da ni trzalicu ne bih uzeo,cak i od onih postenih

Vaske023

Post by Vaske023 » 11 Sep 2010, 01:25

Nisam probao te kineske "Gibsone",al ja bih uvek pre uzeo epiphona :) .Koliko god te kopije dobre bile,one su samo kopije,a original je original.Nisam neko ko pati od natpisa i od imena.Za mene je dobra gitara,dobra bez obzira ko je proizvodi.Jedino ne bih mogao da zavaravam sebe kako imam gibsona a ustvari je kineska kopija,a kamoli da je nekome uvalim kao gibson.Epiphone je takav kakav je,ali na njemu ne pise gibson. :ziveli: !(malo skretanje sa teme :mrgreen: )

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Sep 2010, 01:33

Haralampije wrote: Ma taj K/P je toliko kompromitovan do sada,da ni trzalicu ne bih uzeo,cak i od onih postenih
:1:

Jes da sam preko kp-a nabavio na desetine pedala ali ne znam sta bi me moglo naterati da kupim neku skuplju gitaru.

Varenika

Post by Varenika » 11 Sep 2010, 02:12

S obzirom da su to kinezi isfuserili, znaci koliko god mislis da si dobro i jeftino prosao, zajebao si se. Tako je sa vecinom njihovih stvari. One koje su dobre i kvalitetne, ni za cijenom ne zaostaju mnogo za evropskim ili made in usa(a i ne kriju se iza tudjeg brenda). To su predrasude da su kineske stvari jeftinije zbog jeftine radne snage. Ako su 3 puta jeftinije, onda su 5 puta losije. Barem ja tako mislim iz svog skromnog iskustva sa bilo cime sto dolazi iz prc. A ovdje pricamo em o falsifikatu, em made in je8eni prc..
Oni ti skresu na svakoj stavki, za metalne djelove koriste neke mekane legure koje nisu nizasta, plastika im je neki budjavi kancerogeni pvc pored kojeg ako udahnes odma glava zaboli, ko zna kakva je struja unutra i bukvalno je upitan kvalitet ama bas svakog dijela gitare. Vjerovatno da je i drvo i ako jeste mahagoni ili koje vec, najgore moguce kategorije iz ko zna koliko zalijepljenih otpadaka..
Volio bi da nedje neko rastavi takvu gitaru pa da vidimo dal to stvarno vrijedi koliko koliko je cijene zutaci, da ne pricamo o ovdasnjim preprodavcima. Cini mi se da se i ovaj falsh gibson natpis kao i originalni placa papreno .. :bambi:

vlobrk

Post by vlobrk » 11 Sep 2010, 04:57

Hvala @Lifeless

@Jagoda jel ti nesto kupujes-prodajes ili tako nesto ili samo komentarises iz zabave?Mozda nekih drugih motiva .....?
Mislim ima i drugih tema o muzici a ne samo ova posto vidim da od 23 komentara ni jedan nije van ove teme.

@Varenika gresis u vezi Kineza.Nisu oni bas toliko krivi.Imam druga koji zivi tamo i letos je bio tako da znam pricu iz prve ruke.
On je inace radio kao cuvar magacina sa patikama a sada preprodaje iste.Kaze da Kinezi rade pre podne u Nike (Reebok ili sta vec) a popodne u privatnim mini fabrikama i proizvode falsh patike.Materijal uglavnom nabavljaju iz legalnih fabrika.Znaci isti majstor i isti materijal pa ti vidi.To nije ni po jada vec je fora u tome da se firmama kao Nike i ostali vise isplati da sami kupuju falsh nego da proizvode.Nema socijalnog,penzionog,zastite na radu itd itd.
Razlike u kvalitetu gotovo da nema jer velike firme indirektno kontrolisu proizvodnju da bi mogli da koriste situaciju.
Najbitnija je razlika za koje se trziste izvozi.Nemacko trziste je najcenjenije pa samim tim i kvalitet.
Znaci da su za falsiranje i uvaljivanje najzasluznije velike firme a ne Kinezi koji su na sajtu napisali da su gitare kopije ali da su izradjene po tehnologiji i specifikacijama originala u sta verujem poprilicno.
Ko nam garantuje da nam Gibson,Epiphone i ostali ne uvaljuju robu na isti nacin?

Citam ovde koliko se daje na shipping i ostale gluposti i pitam se jel sva paznja otisla na komentarisanje oglasa a nista na to da se smanje troskovi?
Gitara 300$+Shipping 170$+33%PDV/Carina=625$ ili 492e.

Postoji nacin da se nabavi za 400e sto uopste nije mala usteda.Mislite o tome ..................

LifelessDead

Post by LifelessDead » 11 Sep 2010, 06:31

Uh, sta ste sve napisali...ma sta znam, ja sam rekao da dati 500-600eur za fake je suludo, ima boljih alternativa sigurno. Da li je nemoralno? Iskreno, ne mislim da je nemoralno ako neka sirotinja, kineska, indijska ili bilo cija uzme ovu gitaru za 300$. Mislim, koliko nase sirotinje kupuje patike i ostale fake proizvode na buvljacima kod kineza. Ljudi nemaju para i uzimaju ono sta moraju ili misle da je bolja opcija za njih. Preprodavati ove gitare kao original je u svakom slucaju kriminal. Sto se tice maticne kompanije Gibson, realno oni tu nisu nikako osteceni jer ovi kineski Gibsoni apsolutno ne mogu da im budu konkurencija. Mislim svaka budala zna ako plati gitaru 300$ da ne moze da bude original, uostalom kao sto neko rece na tim sajtovima se lepo kaze da su kineske, od najboljih kineskih delova i pravljene od strane najboljih majstora :XD:
A i realno, zaboli me djoka cak i da jesu naruseni interesi tih korporacija. I oni su nemoralni i to mnogo vise, samo je to sve lepse upakovano. Sve one koriste jeftinu radnu snagu u aziji s jedne strane i ulazu u marketing s druge da bi imali sto vecu zaradu. Kvalitet takodje nije zagarantovan i u mnogim slucajevima ljudi kupuju reklamu, velikim delom.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 11 Sep 2010, 06:47

Haralampije wrote::1:
I mnogi ih i uzimaju upravo s namerom da ih preprodaju(izuzimajuci pozere,ako ih ima,koji pate da ih neko vidi s "Gibson" natpisom na hedstoku,makar bio i kinez),i to opet kao Gibson.
Ma taj K/P je toliko kompromitovan do sada,da ni trzalicu ne bih uzeo,cak i od onih postenih
A ja uvek kazem, taj ko ne moze da napravi razliku izmedju fake i original Gibsona ni ne zasluzuje da poseduje tu gitaru. Btw, to nije slucaj samo kod nas. Na ebay-u imas fake-ova koliko god hoces, i to mogo vise Epiphone-a nego Gibsona, jer Gibson-i teze prolaze, ipak ljudi se bolje informisu kad placaju 1000+$ za gitaru. Tako da, ima svugde prevaranata, nije samo kod nas. Veci problem je u kupcu nego prodavcu...

Locked