Mislio sam samo na gitaru i shipping, naravno ako uracunas i dazbine da ce da te ispadne vise ali opet ne verujem da moze da kosta vise od 500eur. A to za shipping od 270$ prvi put cujem, toliko da saljes na severni pol ekspresnom postom ne moze da te kosta.sirkan wrote:Ne mozes da dobijes gitaru za te pare,nema sanse...znam to sigurno jer sam narucivao vec 5 puta....LifelessDead wrote:Ti Kineski Gibsoni mogu da se naruce iz Kine za nekih 300-350$ ukljucujuci i shipping. Ma, da je ne znam kakav komad ne bih dao za nju 500,600 eur, mnogo je to za fake gitaru. Ustekas jos par stotina evra i kupis pravu stvar.![]()
nije sve kao sto pise na njihovim sajtovima....a shipping je poskupeo na nekih 270 dolara,pa ti vidi,a ceka te jos i neprijatan susret sa nasom carinom koja ce ti odvaliti 33 posto na cenu gitare +shipping....a ne mozes da kupis dobrog Gibsona za dodatih par stotina,osim ako tih par stotina nije 800,900...
evo ako ti nesto znaci ja sam jednu od tih gitara poredio sa Gibson studiom na istom pojacalu,i Studio se nije cuo pored ovog....znaci,ne kudi konja koga nisi jahao.
Nije sve sto dolazi iz Kine trash,to su stereotipi...
Pre ce biti da ga ti "malko" preterano hvalis (jer ih prodajes ili sta vec). Te gitare su otprilike u rangu Epifona, i isto kao i kod njih moze da se nadje dobar komad, jos ako ga modifikujes naravno da moze da zvuci blizu originala. I nije sve u tonu, vec je bitan i kvalitet izrade kao i delova od kojih je napravljena.
Za 900-1000 eur a mozda i manje mozes da uzmes Japanski les paul komotno, sa svim dadzbinama. I sto je vazno te gitare po svemu mogu da se porede sa original Gibsonima, a od danasnjih su verovatno i bolji. Recimo mozes da uzmes neki Burny ili Greco za nekih 600$, jeste da tu moras da platis i shipping,carinu i kurce palce ali opet ne dodje vise od 800eur, sigurno. Ja sam recimo uzeo pre mesec,dva Orville by Gibson. Gitara je iz '89-te. Vrhunska izrada, nitro finis, long neck tenon, gibsonovi magneti,bridz...ja sam ju izbidovao za 720$ na ebay-u, naravno kad sam platio sve ostalo ukljucujuci i preko 200eur carine i Pdv-a ona me je dosla preko 900eur. Ali opet gitara vredi svaku paru, i svakako se vise isplati dati jos tih par stotina evra nego uzimati fake gitaru...