Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Uskoro stize par prinova pa ce nove slicice...
Znam da sam dosadan k'o redak govanac, ali sam ih sada prvi put poređao (bez čička i kablića za napajanje) pa... ono... moram malo.

Još uvek ne znam da li da Pickup Booster i AD9 zamene mesta sa OCD-om i Klonom ili će da ostane ovako.
To mora da se reši pre nego što krene seckanje kablića.
P.S. Jel ima neko neku bolju ideju za lepljenje čička na pedale od one obostrano-lepljive trake?

Još uvek ne znam da li da Pickup Booster i AD9 zamene mesta sa OCD-om i Klonom ili će da ostane ovako.

P.S. Jel ima neko neku bolju ideju za lepljenje čička na pedale od one obostrano-lepljive trake?
Ja sam išao logikom da mi u prvom redu odn. najbliže meni budu pedale koje najčešće gazim. Zato mi tu stoje drajvovi i dilej. Isto bih preporučio i tebi, pa samo da vidiš šta je to što najčešće pališ/gasiš. Smorio bih se kada bih jako često gazio pedalu koja mi je manje dostupna nego što može da bude.guv'nor wrote:Još uvek ne znam da li da Pickup Booster i AD9 zamene mesta sa OCD-om i Klonom ili će da ostane ovako.
Iskreno, nemam. Meni taj sistem šljaka odlično. Prvo što sasvim dobro uhvati na većini pedala, osim na gumu Behringer pedala (meni barem), na tu gumu se ne hvata baš posebno, dok na druge pedale dobro legne, a naročito na one sa metalnim dnom - na Super Duper 2-in-1, na EHX Nano Stone, Wah, OCD i FD2 klonove, drži FENOMENALNO, ni jednom mi se još sa tih ni u nagoveštaju nije odlepila, a drži za podlogu kao blesava.guv'nor wrote:P.S. Jel ima neko neku bolju ideju za lepljenje čička na pedale od one obostrano-lepljive trake?
Iskrena preporuka da probaš sa tim. E da, znam da je Funkomat onim šrafovima u ćoškovima donje strane pedala probušio čičak, kao dodatnu meru...
Da, to i ja pokušavam da sredim u glavi. OCD mi je, za sada, jedina always ON pedala. Klon i PB su najčešće gažene, ali kada bih obe stavio u prvi red napravio bih toliku zbrku sa kablovima da bi to bila katastrofa, jer za sada je taj deo lanca Klon-OCD-Delay-PickupBooster. Možda da pokušam da PB ipak ne koristim kao "volume pedalu" nego da za totalno clean bust ispred OCD-a...? To bi dosta olakšalo svtari, ali sa prošlim OCD-om je dosta muljavilo celu priču. Ću probam, ovaj sada radi dosta drugačije, možda mu i zaprija SD.Baba Slim wrote:Ja sam išao logikom da mi u prvom redu odn. najbliže meni budu pedale koje najčešće gazim. Zato mi tu stoje drajvovi i dilej. Isto bih preporučio i tebi, pa samo da vidiš šta je to što najčešće pališ/gasiš. Smorio bih se kada bih jako često gazio pedalu koja mi je manje dostupna nego što može da bude.
Hvala, potvrda mi je bila više nego dovoljna. Ja sam prvo mislio da ću sve da odradim samo na Funkomatov način, tj da za sve fiksiram čičak traku samo šrafićima, ali mi je ipak ovo mnogo pouzdanije. Možda odradim i oba. Jedino na štimeru i delay-u imam gumu dole, za to ćemo da vidimo da li i kako drži.Baba Slim wrote:Iskreno, nemam. Meni taj sistem šljaka odlično. Prvo što sasvim dobro uhvati na većini pedala, osim na gumu Behringer pedala (meni barem), na tu gumu se ne hvata baš posebno, dok na druge pedale dobro legne, a naročito na one sa metalnim dnom - na Super Duper 2-in-1, na EHX Nano Stone, Wah, OCD i FD2 klonove, drži FENOMENALNO, ni jednom mi se još sa tih ni u nagoveštaju nije odlepila, a drži za podlogu kao blesava.
Iskrena preporuka da probaš sa tim. E da, znam da je Funkomat onim šrafovima u ćoškovima donje strane pedala probušio čičak, kao dodatnu meru...
Edit: Au, imam i na Pickup Booster-u...

- Guitar_thrill
- MF veteran
drzi to odlicno i na gumim, bar kod mene na ts9, kad sam pokusao da skinem pre par dana, prvo je htela guma da se odvoji, pa tek onda cicak traka 

Vr' vest!
Nego, aj' sada jedno uberglupo pitanje - Da li postoje neki jači i slabiji, neke bolje marke koje je poželjno kupiti ili su sve te trake dosta slične snage i kvaliteta?

Nego, aj' sada jedno uberglupo pitanje - Da li postoje neki jači i slabiji, neke bolje marke koje je poželjno kupiti ili su sve te trake dosta slične snage i kvaliteta?

I mene ovo zanima, planiram da dodam te cicak trake u board, sundjere sam davno sa'ranio... Hm, da se drzim naslova teme, teaser video...
http://www.vimeo.com/21509567
http://www.vimeo.com/21509567
Prvo me zanima, zašto držiš booster posle delay-a? Što se tiče njegove pozicije (pre ili posle drajv-a/ova), moje iskustvo je sledeće - kada ga stavim pre drive pedale, on samo zamasti tu pedalu, doda gaina shodno tome koliko je otpanjen, ali sa beznačajnom promenom glasnoće. Međutim kada se veže posle drajva, on radi obrnuto - manje utiče na gain (ima uticaja ali ne toliko kao u drugom slučaju) a diže glasnoću koliko je pojačan. Simple as that.guv'nor wrote:../jer za sada je taj deo lanca Klon-OCD-Delay-PickupBooster. Možda da pokušam da PB ipak ne koristim kao "volume pedalu" nego da za totalno clean bust ispred OCD-a...? To bi dosta olakšalo svtari, ali sa prošlim OCD-om je dosta muljavilo celu priču. Ću probam, ovaj sada radi dosta drugačije, možda mu i zaprija SD.
Meni Super Duper 2-in-1 (a pre toga sam koristio običan SHO) treba za drugu funkciju, odn. vezan mi je posle drajva, i radi taman ono što treba. Blago dotera EQ na svojstven način, ali digne signal u nekim momentima kada i koliko želim. Dakle, u trenutnom lancu ide FD2 --> GV-2 --> S.D.2-in-1
Dakle, koliko ja kapiram funkciju boostera, sve zavisi od toga šta želiš da buster radi. Shodno tome ga šetaš u lancu. A ti najbolje znaš za šta ti treba.
Što se kablova tiče, mislim da ne treba time da se opterećuješ, odn. ne bi trebalo da ti to diktira fizički raspored pedala. Meni je isto sve ispremeštano da bi fizički raspored bio kakav ja želim, a lanac signala je namešten nezavisno od toga...

Nemoj da brineš za te pedale sa gumenom podlogom. Poenta je samo da ih normalno očistiš pre lepljenja i držaće odlično. Kao što reče Thrill, i meni je kod nekih pedala kada sam hteo da odlepim čičak, krenula i komplet guma sa pedale da se skida.guv'nor wrote:Hvala, potvrda mi je bila više nego dovoljna. Ja sam prvo mislio da ću sve da odradim samo na Funkomatov način, tj da za sve fiksiram čičak traku samo šrafićima, ali mi je ipak ovo mnogo pouzdanije. Možda odradim i oba. Jedino na štimeru i delay-u imam gumu dole, za to ćemo da vidimo da li i kako drži.
Edit: Au, imam i na Pickup Booster-u...

Bilo bi sasvim logično da ih ima raznih, ali ja sam jedino imao dodira sa WoMax trakom, kupljenom u Woby Haus-u u NS. Širina je 15mm, a u kutijici ima 1.5m dužine obe trake, i to je koštalo 210rsd.guv'nor wrote:Vr' vest!![]()
- BaalBehrit
Gde ima da se kupi ta čičak traka? Hoću da pobacam sve sunđere iz pedalboarda i da sve konačno sredim čičkom. Može ime prodavnice i u BGu i u Novom Sadu, mada bih najviše voleo kada bi mi neko dao kontakt za Beograd. 
EDIT:
Sad videh da je Baba Slim napisao gde ima u Novom Sadu, hajd' sad neko za BG.
EDIT2:
Ima WobyHouse i u BGu.
Baba Slim, je l' to ovo?

EDIT:
Sad videh da je Baba Slim napisao gde ima u Novom Sadu, hajd' sad neko za BG.

EDIT2:
Ima WobyHouse i u BGu.

Po izgledu bih rekao da jeste.BaalBehrit wrote:Baba Slim, je l' to ovo?

- BaalBehrit
Hvala lepo. Sad još samo da izmerim koliko mi treba za pedalboard.

Nema na čemu.
Ja sam donju stranu oblepio najširom trakom koju sam mogao da nađem (meka strana, 200rsd/m u nekoj krojačkoj radnji za dugmad, cibzare i ostale zezalice tog tipa), a na pedale sam lepio tu samolepljivu traku, tvrdu stranu. Za ovaj mali pedalboard koji sam radio trebalo mi je ni manje ni više nego 2m čičak trake. Mislio sam da sam kupio previše, ali sve sam iskoristio, mada sam doduše išao na to da komplet površinu prekrijem čičkom.

E sad, u slučaju da nećeš da oblažeš čitavu površinu pedalboarda tim širokim čičkom, mogao bi da uštediš tako što bi bukvalno taj samolepljivi čičak lepio za pedalboard tačno na onim mestima gde bi pedale trbale da legnu, pa da se poklopi traka na traku...
Baci neke slike kad završiš posao.

Ja sam donju stranu oblepio najširom trakom koju sam mogao da nađem (meka strana, 200rsd/m u nekoj krojačkoj radnji za dugmad, cibzare i ostale zezalice tog tipa), a na pedale sam lepio tu samolepljivu traku, tvrdu stranu. Za ovaj mali pedalboard koji sam radio trebalo mi je ni manje ni više nego 2m čičak trake. Mislio sam da sam kupio previše, ali sve sam iskoristio, mada sam doduše išao na to da komplet površinu prekrijem čičkom.

E sad, u slučaju da nećeš da oblažeš čitavu površinu pedalboarda tim širokim čičkom, mogao bi da uštediš tako što bi bukvalno taj samolepljivi čičak lepio za pedalboard tačno na onim mestima gde bi pedale trbale da legnu, pa da se poklopi traka na traku...
Baci neke slike kad završiš posao.

- Hotstepper
ne kontam shto da izbacish sundjere iz PBa? imash puno nestandarnih pedala...?
Chichak trake ima u YuSorbon-u u Balkanskoj, nije skupa chini mi se. Imam ja kupio sam podosta a nisam iskoristio, mozhda ti poklonim 

Nije tu uvek bio niti će biti zauvek. Na kraju samog lanca se sada nalazi kao "osveživač tona" kada ne mogu mnogo da se negde panjnem ili kao solo boost, kada imam priliku da se odvrnem. U svakom sluičaju, ne menja zvuk ali celu sliku nekako osveži i pojasni, a budući da je diley analogni (malo mutniji nego što je potrebno) mnogo mu bolje leži neki osveživač iza nego ispred da mo opterećuje ulaz. Neki tenutni trip...Baba Slim wrote:Prvo me zanima, zašto držiš booster posle delay-a?
Baba Slim wrote:Što se tiče njegove pozicije (pre ili posle drajv-a/ova), moje iskustvo je sledeće - kada ga stavim pre drive pedale, on samo zamasti tu pedalu, doda gaina shodno tome koliko je otpanjen, ali sa beznačajnom promenom glasnoće. Međutim kada se veže posle drajva, on radi obrnuto - manje utiče na gain (ima uticaja ali ne toliko kao u drugom slučaju) a diže glasnoću koliko je pojačan. Simple as that.

Klon ne koristim za drajv nego kao clean/mid-EQ boost u OCD. PB sam probao u istoj situaciji sa starim OCD-om (Ver 1.4.1

Nego sada mi nije jasno, da li smo mi pričali o samolepljivom čičku ili o selotejpu (traci) koja ima lepljivu površinu na obe strane? Ja sam pominjao ovo drugo, čičak traku več imam. Grublji deo je zalepljen za dasku, pa sada mislim da ovaj mekši (čupaviji) deo zalepim za pedale tom obostrano samolepljivom trakom.